Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 429
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ περιμένω με ανυπομονησία την σειρά των FM2 με την ενσωματωμένη HD8000, λόγω ότι after Ε.Σ. θέλω να στήσω htpc :P Πιστεύω θα είναι αξιόμαχη , όπως είναι και η σημερινή του A10-5800k.

• Like 1
Δημοσ.
Εγώ περιμένω με ανυπομονησία την σειρά των FM2 με την ενσωματωμένη HD8000, λόγω ότι after Ε.Σ. θέλω να στήσω htpc :P Πιστεύω θα είναι αξιόμαχη , όπως είναι και η σημερινή του A10-5800k.

Αναφέρεσαι στους Kaveri?

Αυτοί ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν θα φοράνε Sea Islands (8xxx series) ή Southern Islands (7xxx) series APU πάνω. To μόνο που έχει γίνει leaked είναι ότι η GPU του θα είναι ισοδύναμη με μία 7750. Πολλοί λένε ότι θα έχει πάνω ΤΗΝ 7750

Επίσης όμως βγήκαν και κάποιες φήμες από έγκριτο site ότι οι Kaveri θα ματαιωθούν, όπως και η υπόλοιπη σειρά των Desktop-CPUs της AMD. Η AMD απάντησε επίσημα πως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, αλλά τα Steamroller based CPUs, έχουν μετατεθεί για το 2014.

Θα περιμένεις λοιπόν +1 χρόνο, ή ξέρεις κάτι για τους Trinity που δεν ξέρω?...

Δημοσ.

O Richland αρχικά προορίζονταν να είναι ο Kaveri, με Steamroller αρχιτεκτονική και πιθανότητα με GCN αρχιτεκτονική στην APU (8000 series).

Μετά όμως τα specs των Haswell που ανακοινώθηκαν, αλλά και όλα αυτά που συμβαίνουν στην AMD τους τελευταίους μήνες, ονομάστηκαν Kaveri και μετατέθηκαν μαζί με τους Next-Gen BD το 2014.

Αντ' αυτού βγήκαν κάποια slides που δείχνουν μια APU με Trinity core και Radeon 2.0 GPU και πήρε αυτός το όνομα Richland και μιλούσανε για launch Q213. Αυτά ήταν στα νέα Ιουλ-Σεπ.

Προσωπική μου άποψη και με όλα αυτά που διαβάζω τελευταία, δεν πιστεύω να βγει οτιδήποτε στον χώρο των CPUs το 2013 (εννοώντας κάτι νέο). Μακάρι να διαψευστώ.

Δημοσ.
O Richland αρχικά προορίζονταν να είναι ο Kaveri, με Steamroller αρχιτεκτονική και πιθανότητα με GCN αρχιτεκτονική στην APU (8000 series).

Μετά όμως τα specs των Haswell που ανακοινώθηκαν, αλλά και όλα αυτά που συμβαίνουν στην AMD τους τελευταίους μήνες, ονομάστηκαν Kaveri και μετατέθηκαν μαζί με τους Next-Gen BD το 2014.

Αντ' αυτού βγήκαν κάποια slides που δείχνουν μια APU με Trinity core και Radeon 2.0 GPU και πήρε αυτός το όνομα Richland και μιλούσανε για launch Q213. Αυτά ήταν στα νέα Ιουλ-Σεπ.

Προσωπική μου άποψη και με όλα αυτά που διαβάζω τελευταία, δεν πιστεύω να βγει οτιδήποτε στον χώρο των CPUs το 2013 (εννοώντας κάτι νέο). Μακάρι να διαψευστώ.

Αυτό δεν το είχα διαβάσει ομολογώ(καταραμένος Ε.Σ.). Δηλαδή μου σκότωσε το όνειρο :( Βασικά ήθελα κάτι του στιλ μικρό(δηλαδή mini-atx) και να μην βάλω κάρτα γραφικών πάνω (δηλαδή κάτι του μετέπειτα του a10-5800k) και όλα αυτά γιατί ήξερα για kaveri. Από ότι φαίνεται αν δεν βγει ο διάδοχος του trinity το 2013 θα πάω σε Intel+gpu λύση :P

Τα κλασσικά-εικονογραφημένα htpc Θέλω να είναι κοτσαρισμένο με Hdmi Στην τηλεόραση για 1080p ταινίες και κανα παιχνιδάκι(όχι τίποτα βαρύ για αυτό υπάρχει και το desktop άλλωστε).

Ίδωμεν !

Δημοσ.

Τόσο το techreport όσο και Tomshardware έχουν reviews για την 8750Μ για φορητούς (το τι κρύβεται από πίσω θα το δείτε στις ανάλογες αναλύσεις). Οφείλω να πω ότι το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, συγχαρητήρια AMD.

• Like 3
Δημοσ.

Για όσους ενδιαφερθούν, ο Ailuros μάλλον 8790Μ ήθελε να γράψει. Όντως τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά εκ πρώτης όψεως

Δημοσ.
Τόσο το techreport όσο και Tomshardware έχουν reviews για την 8750Μ για φορητούς (το τι κρύβεται από πίσω θα το δείτε στις ανάλογες αναλύσεις). Οφείλω να πω ότι το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, συγχαρητήρια AMD.

Εαν βρισκεις την 8790m σε λαπτοπ των 650 ευρω θα ειναι οτι πρεπει πιστευω..

Δημοσ.

Ναι το γνωριζω.Ο kaveri εχει φαει delay.Ο richland αν βγει θα βγει μεσα στο 13 και η κυριοτερη αλλαγη θα εχει να κανει με το igpu μερος με την αποδοτικοτερη GCN αρχιτεκτονικη.

Οι 8700Μ δεν ειναι high end παρεπιπτοντως,τις 7600M αντικαθιστουν.

Δημοσ.
yeah, cool story bro :-D

Η 8790m σε λάπτοπ των 650 ευρώ , είναι ότι είναι στην ίδια κατηγορία με το "λεφτά υπάρχουν".

Η 8790m αντικαθιστα την 7670m την οποια την βρισκεις σε λαπτοπ τετοιας τιμης..αρα γιατι οχι λοιπον?Τουλαχιστον αυτο ειναι το σωστο...

• Like 2
Δημοσ.

Αρχικά η amd σκόπευε το 2013 να βγάλει apu με εντελώς νέα αρχιτεκτονική steamroller στην cpu και gcn στην gpu. Αυτό που άλλαξε είναι ότι οι steamroller πάνε για 2014 οπότε οι apu που θα βγουν το 2013 θα έχουν ελαφρώς βελτιωμένη cpu αρχιτεκτονική piledriver 2.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...