Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολυ ενδιαφερον. Μου φενεται οτι θα την αποφυγω αυτην την γενια καρτων και θα περασω απευθειας στην επομενη. Στη φαση που βρισκομαι παντως χαλαρα μπορω να περιμενω για την σειρα 8 της AMD. Θα με ενδιεφερε σιγουρα μια καρτα της ταξης της 8850/70 αργοτερα ή ισως και χαμηλοτερα αναλογα.

• Απαντ. 429
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κι εγώ το σκεφτόμουν για αναβάθμιση, αλλά τώρα που είμαστε κοντά στην αλλαγή κονσολών, δε λέει να πάρεις κάτι και μετά (λέμε τώρα) να μην τραβάει.

Οπότε υπομονή ακόμη ένα-δύο χρόνια και μετά για αλλαγή.

Δημοσ.

Πολυ ενδιαφερον. Μου φενεται οτι θα την αποφυγω αυτην την γενια καρτων και θα περασω απευθειας στην επομενη. Στη φαση που βρισκομαι παντως χαλαρα μπορω να περιμενω για την σειρα 8 της AMD. Θα με ενδιεφερε σιγουρα μια καρτα της ταξης της 8850/70 αργοτερα ή ισως και χαμηλοτερα αναλογα.

Ο κάθε χρήστης για μένα θα πρέπει να αναβαθμίζει όταν αισθάνεται ότι πραγματικά χρειάζεται αναβάθμιση και είναι καθαρά υποκειμενική απόφαση.

Το θέμα είναι ότι μέχρι και τον χειμώνα η TSMC έχει πρόβλημα όσων αφορά τα capacities για 28nm, δεν βγαίνουν αρκετές ποσότητες και μέχρι ένα βαθμό οι IHV το εκμεταλλεύονται. Μοιραία ωστόσο κάποια στιγμή θα πρέπει να χαμηλώσουν οι τιμές για 28nm GPUs.

Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι το περιεχόμενο του πίνακα είναι αληθινό ή να το εμπιστευτεί κάποιος κατά γράμμα. Απλά δεν έχει λογική οι τιμές να παραμείνουν τόσο τσουχτερές όπως σήμερα για πάντα.

Με την 570 που έχεις σήμερα για να νιώσεις πραγματική αναβάθμιση IMHO θα σου χρειαζόταν όντως κάτι της τάξης top dog sea islands ή GTX7xx και θέλω να πιστεύω ότι μέχρι την κυκλοφορία τους το ανώτερο MSRP δεν θα ξεπερνά κατά πολύ τα $599 για το ακριβότερο εκ των δύο. Σήμερα μπορείς να πληρώσεις 600+ευρώπουλα για καινούργια GPU μόνο που η διαφορά επιδόσεων θα είναι περιορισμένη στο 40% το πολύ.

Δημοσ.

Η αναβαθμιση που θελω εγω στην προκειμενη περιπτωση ειναι μια καρτα στο περιπου κοντα στις ιδιες επιδοσεις που εχω τωρα αλλα με ΠΟΛΥ λιγοτερη καταναλωση ρευματος. Η 570 μου με απογοητευει σε αυτο το κομματι.

Δημοσ.

θα μοσχοπουλησω την 6850 :P

μιας και εχει ελλειψη,και θα παρω καμια 8850 αν ειναι παλεψιμες οι τιμες αλλιως καμια μτχ 7850

Δημοσ.

Η αναβαθμιση που θελω εγω στην προκειμενη περιπτωση ειναι μια καρτα στο περιπου κοντα στις ιδιες επιδοσεις που εχω τωρα αλλα με ΠΟΛΥ λιγοτερη καταναλωση ρευματος. Η 570 μου με απογοητευει σε αυτο το κομματι.

Υπάρχει ήδη αυτό που θέλεις και λέγεται 7850. Παραπλήσιες επιδόσεις, πολύ μικρότερη κατανάλωση στα συν και η παραπάνω μνήμη. Άσε που θα αγοράσεις καινούρια 7850 με τα λεφτά που θα πάρεις από την μεταχειρισμένη 570 σου.

Δημοσ.

Υπαρχει το προβλημα οτι η 7850 και η 7870 δεν αξιζουν τα λεφτα τους. Για τις επιδοσεις τους η 7850 θα επρεπε να κοστιζει απο 130 εως 150 ευρω και η 7870 να εχει την γεμιστη τιμη (για τις top υλοποιησεις) τα 200 ευρω. Γι αυτο αλλωστε θα περασω απευθειας στην επομενη γενια και μαλλον με βλεπω για καμια 8850.

Δημοσ.

Καλά αυτό είναι τελείως άλλη συζήτηση. Αν και μου φαίνεται κάπως κουλό να μου λες ότι δεν αξίζουν τα λεφτά τους όντας κάτοχος μιας 570.

Αυτό που ψάχνεις υπάρχει, αυτό σου λέω. Και μπορείς να το πάρεις χωρίς να δώσεις φράγκο.

• Like 2
Δημοσ.

Την 570 την πηρα πριν 16 μηνες περιπου στα 350 ευρω και οι επιδοσεις της ηταν φωτια για την εποχη της. Επισης η τιμη της ηταν στα "σωστα" επιπεδα σε σχεση με σημερα που με το ιδιο ποσο παιρνεις μια 660 ti (μια κατηγορια κατω δηλαδη). Η αντικατασταση γενιας μας εφερε και μια ολοκληρη κατηγορια πανω σε τιμες για τις ιδιες καρτες. Ενταξει με ενδιαφερει σιγουρα η καταναλωση αλλα οχι και να παρω υπερεκτιμημενη καρτα. Καλυτερα να ειχα τη δυνατοτητα να παρω την 7850 και να μου μεινουν και 30-50 ευρω για να τα φαω οπως θελω εγω. Τωρα δεν με εξυπηρετει τετοια αλλαγη εκτος και αν βρω καμια καλη προσφορα απο αγγελειες ή καποια ανταλλαγη ή κατι τετοιο τελος παντων.

Δημοσ.

Δεν βλάπτει πάντως να ψάψεις αν τυχών βρεις αγοραστή για την 570 σε καλή τιμή. Σκέψου ότι σήμερα η τιμή πώλησής της καινούργια είναι ακόμα >270-300 ευρώ. Του χρόνου αν όντως μειωθούν οι τιμές και αρκετά δύσκολα θα την πουλήσεις (αν το σκοπεύεις φυσικά) και σε πολύ χαμηλότερη τιμή από ότι σήμερα ακριβώς γιατί θα έχει αλλάξει πιθανότατα ριζικά ο χάρτης των νέων προσφορών σε GPU.

Πάντα σε επίπεδο φιλικής πρότασης (όπως και του Δεινόσαυρου). Η απόφαση πάντα δική σου φυσικά.

Δημοσ.

Χμμμ αρκετα ενδιαφερον. Ισως πραγματι να την κανω την κινηση γιατι σιγουρα μου αρεσει να ειμαι up to date σε καθε γενια και ας εχω και χειροτερη καρτα απο αυτη που ειχα. Προφανως και βοηθαει οτι εχει καποιους μηνες ακομα εγγυηση φανταζομαι.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

παντος δεν ειναι και πολυ νωρίς για την σειρά 8 της AMD. πέρυσι τον Δεκέμβριο είδαμε την 7970.

και απ οτι βλέπουμε η κατασκευή της σειράς 8 ειναι στα 28nm, ιδια με την σειρα 7, οποτε δεν παιζει να εκαναν και μεγαλη ερεύνα για την νεα σειρα.

απ την στιγμη που η κατασκευή παραμένει στην ιδια κλίμακα κατασκευής και τα εργοστάσια στην TSMC ειναι ειδή στα 28nm απο πέρυσι δεν βλεπω περιεργο το να δουμε την HD8000 series στην αρχη τις νεας χρονιας.

το περίεργο ειναι που βλεπουμε ακομα καρτες με GDDR5 μνημη.

η GDDR5 ειναι εδω και 5 χρονια επανω στις καρτες, εχει κρατήσει το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ τις αλλες μνήμες.

αν σκευάσουν να πάνε σε κατι ποιο γρήγορο οι επιδώσεις θα ανεβούν δραματικά !!!

πέρυσι πάντως ειχε γεμίσει το ιντερνετ με ραδιο αρβύλα οτι η 7970 θα ειναι με xd ram. αλλα τελικα ddr5 φαγαμε στην μαπα και απ τις 2 εταιριες για το 2012.

Δημοσ.

Μια χαρά είναι η gddr5 ακόμα και σε προσιτές τιμές

Δεν έχω διαβάσει πρόσφατα roadmaps

Αλλά έχω μείνει με την εντύπωση ότι φέτος δε θα προλάβουμε να δούμε τις 8χχχ – θα περιμένουμε τις αρχές του ‘13

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...