Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

H 7970 έχει 2048 SPs , ενώ η 7950 έχει 1792. Η 780 έχει 2304 SPs, δηλαδή σε σχέση με την 7970 12,5 % παραπάνω κι έχει επιδόσεις που κυμαίνονται από 15 - 30 % παραπάνω απ' αυτές της 7970. Παίζει ρόλο κι ο χρονισμός που για την 7970 είναι περίπου στο 1GHz (μιλάμε πάντα για την Ghz edition) και για την 780 είναι 863MHz (reference μοντέλα).  Στα 28nm η αρχιτεκτονική τους. Φυσικά και μπορούμε να τις συγκρίνουμε !

• Απαντ. 429
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καναμε θεμα και προχθες. Αν μιλαμε για τετοιες αναλυσεις, δεν αξιζει καν. Οπως ειπα και ειδα και η 770 αξιζει μιας και ειναι φθηνοτερη απο μια 680. Τωρα αν μιλαμε για αναλυσεις 5760x1080 μαλλον το αποτελεσμα δε μετραει και τοσο. Ειλικρινα εχεις τετοια αναλυση στα μονιτορ και ψαχνεις κατι καλυτερο απο την σειρα 7 ή γιαυτο περιμενεις τη σειρα 8/9 της AMD? Παρε τα πραγματα οπως ειναι σε ανθρωπινες αναλυσεις. Αν καποιος βγει μεθαυριο και πει οτι η 7970 σε 5760x2160 βγαζει 20 frames και η Titan 30, αυτοματως τη στελνουμε για θαψιμο? Κατι απλο για να τελειωσει το θεμα με τις συγκρισεις, δεν ειμαι fanboy εχω δουλεψει και Nvidia και AMD. Μια 770 ειναι πιο γρηγορη απο μια 7970? Εγω λεω ναι και ευτυχως η σειρα 8/9 δεν αργει. Θα παμε για refresh. Φιλικα παντα, χωρις να θελω να εντυπωσιασω, εκτος αν θεωρεις οτι μιλαω σε 100 γυναικες για τις γνωσεις μου στα καλυντικα. Δε γραφτηκα στο φορουμ με αυτο το σκοπο. :)

Δημοσ.

Σωστός ο Ζapee995. H σύγκριση δεν γίνεται σε ανάλυση 5760 x 1200, αλλά μέχρι το πολύ σε 2560 x 1440. Δεν έχουν ακόμη οι μονές κάρτες τη δύναμη για μεγαλύτερες αναλύσεις, οπότε είναι άτοπο να συγκρίνονται οι κάρτες σ' αυτήν την ανάλυση.. 

Δημοσ.

H 7970 έχει 2048 SPs , ενώ η 7950 έχει 1792. Η 780 έχει 2304 SPs

Σε αυτο εχεις δικιο.

Δικο μου λαθος.

Αλλη σειρα η μια ομως,αλλη σειρα η αλλη.

Νοημα οπως το λεω παντα,εχει της ιδιας σειρας και μοντελο.

Ελπιζω να συμφωνεις σε αυτο.

Αλλιως συγκρινε 780 με titan,και εκει για την 780 πεφτει κλαμα.

τιταν=2688

780=2304

Διαφορα=384 cuda.

Δες επιδοσεις των 2 μεταξυ τους και στα χρηματα,και πες μου τι παρατηρεις.

Ιδια εταιρεια,προηγουμενη σειρα η titan.Και οι 2 384 bit,Mε ιδια σχεδον σε ολα,ROP's τρανζιστορς κτλ.

Με την διαφορα στα 300 ευρω,τελειως ανομοιορφα,και υπερκτιμημενα.Οσο δηλαδη για ακομη μια καρτα.

Με nvidia δεν βγαζεις ακρη φιλε aristomaxe.

@Zapee,

Κατσε να βγει η επομενη σειρα amd,και μετα λεμε οτι θελεις.

Οσο δε για τις αναλυσεις,οι μετρησεις ειναι ιδιες σε ολες!Το τι οθονη εχω,η' αν δεν εχω,αυτο ειναι δικη μου επιλογη,με την προυποθεση,οτι οταν αγοραζεις,δεν αγοραζεις για 1024 αναλυσεις,ουτε 1080p μονο.

Τι λενε,και τι ισχυριζονται οι εταιρειες οταν σου πλασαρουν προιοντα των 700 και 1000 ευρω,εχει σημασια.

Δεν φατιω εγω αν πιο φθηνες στα μισα και λιγοτερα λεφτα,αποδιδουν καλυτερα απο τις πανακριβες καρτες.

Ετσι δεν ειναι;Aλλωστε το gaming σε 2-3 οθονες αρχισε να διαδιδεται,και αρκετοι να το επιλεγουν.

Τα συμπερασματα μου ισχυουν καθε φορα.

Δεν έχουν ακόμη οι μονές κάρτες τη δύναμη για μεγαλύτερες αναλύσεις, οπότε είναι άτοπο να συγκρίνονται οι κάρτες σ' αυτήν την ανάλυση..

Το ξαναλεω.

Στην ιδια αναλυση,μετρηθηκαν ολες.

Τι αδικο βρισκετε σε αυτο;

Προφανως φαινεται η δυναμη παλαιοτερων καρτων και με τα μισα χρηματα,απο τις καινουριες,διαφορετικης η' ιδια εταιρειας.

Εγω φταιω βρε παιδια γι'αυτο;

Υποτιθεται εχουν καινουρια τσιπακια,καταναλωση,θερμικες αποδοσεις, κ.α.

Αρα.κατι δεν εγινε καλα.

Δημοσ.

H 7970 έχει 2048 SPs , ενώ η 7950 έχει 1792. Η 780 έχει 2304 SPs, δηλαδή σε σχέση με την 7970 12,5 % παραπάνω κι έχει επιδόσεις που κυμαίνονται από 15 - 30 % παραπάνω απ' αυτές της 7970. Παίζει ρόλο κι ο χρονισμός που για την 7970 είναι περίπου στο 1GHz (μιλάμε πάντα για την Ghz edition) και για την 780 είναι 863MHz (reference μοντέλα).  Στα 28nm η αρχιτεκτονική τους. Φυσικά και μπορούμε να τις συγκρίνουμε !

Φυσικά, μόνο που η 780 που μετρήθηκε παραπίσω είναι στα 1250+(?!?!?) κι όχι στα 860, αν δεν κάνω λάθος.

Δημοσ.

Σε αυτο εχεις δικιο.

Δικο μου λαθος.

Αλλη σειρα η μια ομως,αλλη σειρα η αλλη.

Νοημα οπως το λεω παντα,εχει της ιδιας σειρας και μοντελο.

Ελπιζω να συμφωνεις σε αυτο.

τιταν=2688

780=2304

Διαφορα=384 cuda.

Ιδια εταιρεια,προηγουμενη σειρα η titan.Και οι 2 384 bit,Mε ιδια σχεδον σε ολα,ROP's τρανζιστορς κτλ.

Με την διαφορα στα 300 ευρω,τελειως ανομοιορφα,και υπερκτιμημενα.Οσο δηλαδη για ακομη μια καρτα.

@Zapee,

Κατσε να βγει η επομενη σειρα amd,και μετα λεμε οτι θελεις.

Οσο δε για τις αναλυσεις,οι μετρησεις ειναι ιδιες σε ολες!Το τι οθονη εχω,η' αν δεν εχω,αυτο ειναι δικη μου επιλογη,με την προυποθεση,οτι οταν αγοραζεις,δεν αγοραζεις για 1024 αναλυσεις,ουτε 1080p μονο.

Τι λενε,και τι ισχυριζονται οι εταιρειες οταν σου πλασαρουν προιοντα των 700 και 1000 ευρω,εχει σημασια.

Δεν φατιω εγω αν πιο φθηνες στα μισα και λιγοτερα λεφτα,αποδιδουν καλυτερα απο τις πανακριβες καρτες.

Ετσι δεν ειναι;Aλλωστε το gaming σε 2-3 οθονες αρχισε να διαδιδεται,και αρκετοι να το επιλεγουν.

Τα συμπερασματα μου ισχυουν καθε φορα.

Το ξαναλεω.

Στην ιδια αναλυση,μετρηθηκαν ολες.

Τι αδικο βρισκετε σε αυτο;

Οταν με το καλο θα βγει η επομενη σειρα AMD, δεν θα συζητησω τιποτα...Θα κουμπωσω πανω στο pcie και το θεμα θα τελειωσει εκει. Καλες ή κακες, τις συμπαθησα, φανταζομαι με καταλαβαινεις :)

Btw, δε μιλαμε οτι υπαρχει κατι αδικο σε ολο αυτο. Το ποσοστο που παιζει σε τετοιες αναλυσεις ειναι πολυ μικρο, ασε που η 770 παιζει με 2gb ram σε τετοια αναλυση και παλι μπροστα ειναι. 

Δημοσ.

@jonis

Δειξε στην μετρηση σου με την 780,και ενα gpu-z.Θελω να δω χρονισμους.Το εχω μια απορια.

Επισης τρεξε και ενα extreme hd,σε valley,και screenshot οταν τρεχει στα ρολογια η gpu.

Θελω να δω λεπτομερειες.

Ελπιζω να μην εχεις κανενα προβλημα.

Θελω να βγαλω ασφαλη συμπερασματα,με παλαιτερες nvidia,και titan περιπου ισοδυναμη με την 780 σε specs.

Σε ευχαριστω.

Το ποσοστο που παιζει σε τετοιες αναλυσεις ειναι πολυ μικρο, ασε που η 770 παιζει με 2gb ram σε τετοια αναλυση και παλι μπροστα ειναι. 

Και η 680 βραχος,σε τελειως ανομοια specs με την 780.

Ετσι;

Οταν με το καλο θα βγει η επομενη σειρα AMD, δεν θα συζητησω τιποτα...Θα κουμπωσω πανω στο pcie και το θεμα θα τελειωσει εκει. Καλες ή κακες, τις συμπαθησα, φανταζομαι με καταλαβαινεις

To ιδιο λεω.

Εδω δεν εκφραζουμε συμπαθειες,οταν δινουμε χρηματα.

Μιλαμε με νουμερα,και vfm.

To  αν ειναι εξωτερικα ωραιες,εμενα προσωπικα με αφηνεο αδιαφορο.

Καρτα γραφικων παιρνω,οχι γυναικα! :D

• Super Moderators
Δημοσ.

no offense ρε συ Hawk7, αλλά τι παίζει με τι ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο? :P

plz αν μπορείς σε μια γραμμή :-)

• Like 1
Δημοσ.

no offense ρε συ Hawk7, αλλά τι παίζει με τι ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο? :P

plz αν μπορείς σε μια γραμμή :-)

:lol: ωραιος.

Οταν αλλαζεις γραμμη συχνα,ξεχωριζεις πιο ευκολα το νοημα που θελεις να αποδοσεις,και τις φρασεις σου.

Σε μια γραμμη,δεν θα παιρνεις ουτε ανασα.

Μετα θα μου λες,σου εβγαλα τα ματια! :P

Ελπιζω νε συμφωνεις.Εγω κουραζομαι να διαβαζω τους αλλους σε μια γραμμη.

Αλλωστε,ολα τα παιδια δεν εχουν την ιδια αναλυση.Σε μια γραμμη,μπουκωνει η οθονη σου μετα,πιστευω.

Δημοσ.

τιταν=2688

780=2304

Διαφορα=384 cuda.

H διαφορά της Titan με την 780 είναι ότι η Titan ικανοποιεί και καταναλωτές που τη χρειάζονται για επιστημονικές εφαρμογές. Όπως σου είπα και στο αντίστοιχο thread της nvidia, το chip της Titan το GK110 χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή στο πιο δυνατό supercomputer που λειτουργεί αυτή τη στιγμή στο πλανήτη. Με τη κυκλοφορία της 780 δε νομίζω κάποιος τώρα να επιλέξει τη Titan για να παίζει τα παιχνιδάκια του.

Τη φράση "προηγούμενη σειρά η titan" δε τη καταλαβαίνω. Διευκρίνησέ το.

Φυσικά, μόνο που η 780 που μετρήθηκε παραπίσω είναι στα 1250+(?!?!?) κι όχι στα 860, αν δεν κάνω λάθος.

Εγώ μιλάω για benchmarks σε games όπως εδώ : http://www.anandtech.com/show/6973/nvidia-geforce-gtx-780-review .

Προσωπικά δε με ενδιαφέρει τι κάνουν οι κάρτες στα heaven, valley κ.τ.λ.

Δημοσ.

H διαφορά της Titan με την 780 είναι ότι η Titan ικανοποιεί και καταναλωτές που τη χρειάζονται για επιστημονικές εφαρμογές. Όπως σου είπα και στο αντίστοιχο thread της nvidia, το chip της Titan το GK110 χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή στο πιο δυνατό supercomputer που λειτουργεί αυτή τη στιγμή στο πλανήτη.

Γιατι,η 780 GK110 δεν εχει;

Με τη κυκλοφορία της 780 δε νομίζω κάποιος τώρα να επιλέξει τη Titan για να παίζει τα παιχνιδάκια του.

Μην το λες, μην το λες.

Δες στις αγγελεις του site εδω.Ο αλλος πουλαει 690(τιποτα γι'αυτο),για να παρει τι;

Φυσικα titan!Ξερεις ποσοι δωσανε 2 690,για να παρουν 2 titan για benchmarks;

Aδυτες οι σκεψεις των φαν της nvidia.

Ξανασκεψου αυτο που ειπες.Θα δεις δεν ισχυει.

Δημοσ.

Γιατι,η 780 GK110 δεν εχει;

Μην το λες, μην το λες.

Δες στις αγγελεις του site εδω.Ο αλλος πουλαει 690(τιποτα γι'αυτο),για να παρει τι;

Φυσικα titan!Ξερεις ποσοι δωσανε 2 690,για να παρουν 2 titan για benchmarks;

Aδυτες οι σκεψεις των φαν της nvidia.

Ξανασκεψου αυτο που ειπες.Θα δεις δεν ισχυει.

Το chip της 780 είναι "κομμένο". Η δυνατότητα του να κάνει double precision πράξεις είναι πολύ μικρότερη απ' αυτήν της Titan. Συν το ότι η Titan έχει διπλάσια μνήμη.

post-251746-0-19647000-1370093822_thumb.jpg

Σε παρακαλώ μη συνεχίσουμε να μιλάμε κι άλλο καθαρά για nvidia γιατί είμαστε στο topic της ΑΤΙ και προφανώς ήδη offtopic. 

Δημοσ.

H 7970 έχει 2048 SPs , ενώ η 7950 έχει 1792. Η 780 έχει 2304 SPs, δηλαδή σε σχέση με την 7970 12,5 % παραπάνω κι έχει επιδόσεις που κυμαίνονται από 15 - 30 % παραπάνω απ' αυτές της 7970. Παίζει ρόλο κι ο χρονισμός που για την 7970 είναι περίπου στο 1GHz (μιλάμε πάντα για την Ghz edition) και για την 780 είναι 863MHz (reference μοντέλα). Στα 28nm η αρχιτεκτονική τους. Φυσικά και μπορούμε να τις συγκρίνουμε !

Δεν είναι έτσι. Δεν θα συγκρίνεις περσινό μοντέλο της μιας εταιρείας με φετινό ή καινούριο της άλλης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...