Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 429
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

καταρχάς οι περισσότεροι δεν έχουν ρυθμισμένα σωστά τα monitors, τι να λέμε τώρα...

Δημοσ.

εσύ τι κάρτα έχεις; έχεις δοκιμάσει κάρτες και από τις δύο εταιρείες; μοια είναι η γνώμη σου πάνω σε αυτό.

Αρκετά χρόνια πριν ότι καλύτερο μπορούσες να βρεις σε RAMDACs ήταν από την Matrox, για τρισδιάστατο ωστόσο υστερούσαν και σε οδηγούς και σε επιδόσεις με τον ανταγωνισμό. Κάποια στιγμή ωστόσο βελτιώθηκε τόσο πολύ το 2D σε ATI/NVIDIA που εκμηδενίστηκαν τα προτερήματα της πρώτης.

@ ailuros φυσικά έχεις δίκιο ότι αν κάνει κάποιος calibration θα έχει το αποτέλεσμα που επιθυμεί. Όμως σε default ρυθμίσεις τα χρώματα της AMD δεν είναι πιο ισοροπημένα ενώ της NVidia τείνουν προς το πολύ ψυχρό; Πολύς κόσμος που έχω μιλήσει κατά καιρούς έχει την ίδια άποψη. 

Το καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι μόλις παραδέχτηκες ότι είναι θέμα λογισμικού και μόνο; Αν υπήρχε μια άλλη εταιρεία εκτός των προαναφερόμενων που τσιμπούσε λίγο το κανάλι του κόκκινο και μου έκανε όλη την οθόνη μπορδοροδοκόκκινη θα πρέπει να σημαίνει ότι θα μου άρεσε κιόλας; Υποκειμενικά γούστα είναι όλα αυτά και για αυτό ακριβώς υπάρχουν οι ρυθμίσεις callibration για να μπορεί κάποιος αν θέλει να ρυθμίσει την οθόνη ΜΕ ΤΗΝ κάρτα γραφικών στην σωστή φωτεινότητα, αντίθεση και γάμμα. Δεν υπάρχει οθόνη και κάρτα γραφικών που να μην έχω πειράξει το callibration και όταν πολύ παλιά δεν υπήρχαν οι ανάλογες ρυθμίσεις στους οδηγούς χρησιμοποιούσα εφαρμογές τρίτων για αυτό.

Μια φορά άλλωστε το παιδεύεις να βρεις την δική σου χρυσή τομή για κάθε συνδυασμό οθόνης/GPU, σημειώνεις τις ρυθμίσεις και με κάθε αλλαγή οδηγού τις ξαναπερνάς σε δευτερόλεπτα. Μια πρόταση άσκησης θάρρους όσων αφορά το θέμα είναι αν έχεις μια πολύ καλή ψηφιακή φωτογραφία να την περάσεις στον υπολογιστή. Αν η απεικόνιση στην οθόνη είναι κάτα κάποιο τρόπο ψυχεδελική σε σχέση με την φωτογραφία, τότε κάτι δεν πάει καλά άσχετα με το τι GPU έχει ο υπολογιστής. Τέλος καμία οθόνη δεν είναι ίδια με τις άλλες.

Φυσικά δεν επιμένω σε αυτό διότι μπορεί να έχει αλλάξει αλλά και με την σωστή λογική του calibration είναι άκυρο σημείο.

΄Εχω δει χρήστες να χρησιμοποιούν με GeForce σε flat panel οθόνη digital vibrance στους οδηγούς και μάλιστα σε μεγάλες δόσεις. Το πόσο ψυχεδελικά ήταν τα χρώματα δεν περιγράφεται, αλλά από την στιγμή που το γουστάρει ο χρήστης φυσικά ούτε εμένα ούτε κανενός άλλου δεν του πέφτει λόγος. Σημείωσε ότι το digital vibrance το είχαν προσθέσει πριν χρόνια για να "ζωντανέψουν" τα χρώματα στις CRT.

Εεεεεεπιστροφή στο θέμα....αφού το slide προβλέπει Οκτώβριο 2013 τι ρωτάτε μερικοί πότε; Εκεί κάπου τέλη φθηνόπωρο αρχές χειμώνα θα παίξουν τα refresh μάλλον από αμφότερες εταιρείες. Πολύ φοβάμαι ωστόσο ότι με τις τιτάνιες τιμές του Τιτάνα η AMD δεν έχει κανένα ιδιαίτερο λόγο να πέσει κάτω από τα 6 κατοστάρικα MSRP για το Curacao. Εξίσου "τροπική" όσο και ο κωδικός του πυρήνα θα είναι και επιδόσεις. Aν πιστέψω τις ως τώρα φήμες που δεν διαψεύστηκαν ακόμα και δεν τσιμπήσουν λίγο ακόμα τους χρονισμούς αναμένεται ένα ~+15% σε σχέση με την 7970GE. Κόλορ μι ανιμπρεστ. Μπορώ να έχω μια απλή 7970 σε επίπεδο 270-300 ευρώ σήμερα; Φτάνει και περισσεύει α και θενκ γιου....

Δημοσ.

Εεεεεεπιστροφή στο θέμα....αφού το slide προβλέπει Οκτώβριο 2013 τι ρωτάτε μερικοί πότε; Εκεί κάπου τέλη φθηνόπωρο αρχές χειμώνα θα παίξουν τα refresh μάλλον από αμφότερες εταιρείες. Πολύ φοβάμαι ωστόσο ότι με τις τιτάνιες τιμές του Τιτάνα η AMD δεν έχει κανένα ιδιαίτερο λόγο να πέσει κάτω από τα 6 κατοστάρικα MSRP για το Curacao. Εξίσου "τροπική" όσο και ο κωδικός του πυρήνα θα είναι και επιδόσεις. Aν πιστέψω τις ως τώρα φήμες που δεν διαψεύστηκαν ακόμα και δεν τσιμπήσουν λίγο ακόμα τους χρονισμούς αναμένεται ένα ~+15% σε σχέση με την 7970GE. Κόλορ μι ανιμπρεστ. Μπορώ να έχω μια απλή 7970 σε επίπεδο 270-300 ευρώ σήμερα; Φτάνει και περισσεύει α και θενκ γιου....

αν ισχύει το 2500 shader θα έχει 25% πάνω, οπότε ίσως ξεπεράσει το +15% αύξηση.

Δεδομένου ότι έχει ίδια ρολόγια με την GE

Δημοσ.

15% πάνω από την 7970GE, σημαίνει 30% πάνω από την απλή 7970.

Τι περίμενες δηλαδή, ένα απλό Refresh θα είναι και τίποτα παραπάνω.

Ακομα δεν ξερουμε τι επιδοσεις ακριβως θα εχει ο titanas που βγαινει σε λιγες μερες..και ξερουμε ποσο θα εχει η 8970?

Πολυ νωρις ακομα..σε κανενα εξαμηνο το ξανασυζηταμε το θεμα..για το mobile κοματι ομως θα υπαρχει εξελιξη νομιζω..

Επισης ρε μαγκες..καθεστε και συζητατε σαν τρελλοι για καρτες και οχι για τις τιμες τους..

Τι να την κανω την 7970,680 απο την στιγμη που κοστιζουν οσο ενας μισθος σημερα?

Δημοσ.

Κατσε μισο λεπτο ailure..μετα απο 2 χρονια αναπτυξης και θα εχει αυξηση επιδοσεων κατα 15%?Κατι δεν μου κολαει εδω..

Ποιά ανάπτυξη; Μάθε ότι σε αμφότερες εταιρείες τα refresh για το επόμενο φθηνόπωρο περίπου είναι έτοιμα για παραγωγή εδώ και αρκετό καιρό. Δεν μου κάνει εντύπωση γιατί μάλλον δεν έχετε καταλάβει ακόμα σε ποιό ρυθμό χελώνας εσκεμμένα έχουν μπει αμφότερες εταιρείες.

1. Tα πρωτόκολλα παραγωγής έχουν γίνει τόσο προβληματικά που οι εταιρείες αναγκαστικά πρέπει να πλατύνουν τα roadmaps. Tα 20nm είναι ακόμα τόσο προβληματικά που ακούγεται πλεόν με σιγουριά ότι οι πρώτοι μεσαίοι πυρήνες του NV Maxwell θα βγουν σε 28nm και το μόνο λογικό θα ήταν να έχει παρεμφερή σχέδια και η AMD.

2. H AMD δεν έχει πλέον τους πόρους για πολλές ταρζανιές, οπότε όσο απλώσει ο τραχανάς των roadmaps τόσο καλύτερα για αυτήν. Επιπρόσθετα τσίμπησε πλέον και τις 3 επερχόμενες κονσόλες που δεν θα είναι δα και τα υπερμεγέθη επιδόσεων, οπότε όσο περισσότερο κρατηθούν αυτές σε ένα επίπεδο τόσο καλύτερα.

3. Και η NV και η AMD πουλάνε πλέον σε μικρότερες ποσότητες αλλά σε πολύ υψηλότερες τιμές από το παρελθόν και σαφώς με μεγαλύτερα profit margins/chip.

4. ΄Εστω σου βγάλει η AMD κατά τα τέλη της χρονιάς μια GPU κατά 30% γρηγορότερη από μια 7970GE, όταν μέσα στο 2014 σου βγάλει μια καινούργια γενιά υποθετικά πάλι σε 28nm θα έχει μικρότερη αύξηση επιδόσεων από ότι θα περίμενες από μια νέα γενιά και πόσο χώρο πια να στριμώξεις μέσα στα 28nm ακριβώς μιας και η νέα γενιά σίγουρα θα έρθει με πολύ περισσότερες μονάδες;

αν ισχύει το 2500 shader θα έχει 25% πάνω, οπότε ίσως ξεπεράσει το +15% αύξηση.

Δεδομένου ότι έχει ίδια ρολόγια με την GE

Aπό πότε ανεβαίνουν οι επιδόσεις αναλογικά με μια αύξηση μονάδων σε ίδια αρχιτεκτονική ακριβώς;

Δημοσ.

Ακομα δεν ξερουμε τι επιδοσεις ακριβως θα εχει ο titanas που βγαινει σε λιγες μερες..και ξερουμε ποσο θα εχει η 8970?

Πολυ νωρις ακομα..σε κανενα εξαμηνο το ξανασυζηταμε το θεμα..για το mobile κοματι ομως θα υπαρχει εξελιξη νομιζω..

Επισης ρε μαγκες..καθεστε και συζητατε σαν τρελλοι για καρτες και οχι για τις τιμες τους..

Τι να την κανω την 7970,680 απο την στιγμη που κοστιζουν οσο ενας μισθος σημερα?

Εννοείται ότι η τιμή μετράει,. η 7950 σήμερα έχει φτάσει σε λογικές τιμές. 

Ειδικά στο amazon βρίσκεις γύρω στα 250-260.

και η 7970 στα 330-350 δεν είναι τόσο άσχημα αν και σίγουρα με 100 ευρώ διαφορά θα πάω σε 7950.

Δημοσ.

Σε μέσο όρο; Περίπου 40-50% γρηγορότερη από μια 680 σε μέσο όρο και γύρω στο 60-65% διαφορά στα 3dfart benchmarks.

To θέμα των τιμών εγώ προσωπικά το έχει κουράσει τόσο, σε σημείο που μερικοί έχουν κουραστεί να το διαβάζουν. Διάβασε παραπάνω το ανέφερα πριν ακόμα γράψεις τις γραμμές αυτές.

Δημοσ.

και η 7970 στα 330-350 δεν είναι τόσο άσχημα αν και σίγουρα με 100 ευρώ διαφορά θα πάω σε 7950.

Στο Amazon επίσης βρίσκεις την EVGA GTX670 FTW στα 350Ε η οποία επειδή είναι FTW είναι cherry-picked, άρα O/C τρελό.

Δημοσ.

θύμισέ μου να σε προτείνω για τμήμα marketing αν παρουσιάσουν κανένα κενό οι εταιρείες. Στο παρελθόν οι performance GPUs είχαν ΤΙΜΗ ΕΝΑΡΞΗΣ στα 330-350 ευρώ και μετά από ένα χρόνο απ'την κυκλοφορία οι τιμές είχαν πέσει κατά πολύ. Και όχι δεν μιλάω σαφώς για salvage parts. Λογικό δεν είναι τίποτα από όλα αυτά και για του λόγου το αληθές αυτή τη στιγμή σκέτη 7970 κάτω από 350 δεν βρίσκω σε σοβαρό κατάστημα. Μόνο και μόνο επειδή αμφότερες εταιρείες (και ένα παραπάνω σε σημείο χυδαιότητας η NV με τις 680 να ποζάρουν ακόμα στα 470 ευρώ και βάλε) αποφάσισαν να βγάλουν από την μύγα λίπος δεν σημαίνει ότι θα τους ευλογήσω και τα γένια.

Η μόνη διαφορά αυτή τη στιγμή είναι ότι η AMD βγάζει ένα σαφώς καλύτερο κέρδος από τις κάρτες της από ότι στο παρελθόν και η NV αρμέγει την ίδια αγελάδα σε σημείο χυδαιότητας.

Δημοσ.

το κακό είναι ό,τι με αυτή την πολιτική τιμών δεν πέφτουν  και οι τιμές των παλαιότερων καρτών , τουλάχιστον όχι στον ρυθμό που πέφτανε παλαιότερα . Εδώ  βλέπεις να πουλιέται μια μεταχειρισμένη 460 στα 100 ευρώ ακόμη , όταν πέρσυ είχα αγοράσει μια για 80 !!!!!.

Με την σειρά 5 τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα . Προσωπικά γύρισα στην κόκκινη μετά από αρκετά χρόνια γιατί η πράσινη τοχει παραξεφτιλισει . Ο Ailouros έχει δίκιο όταν λέει ότι η NV αρμέγει την ίδια γελάδα σε σημείο χυδαιότητας , έως αισχροκέρδειας προστέτω εγώ . Βρήκα μια Tahiti LE στα 199 τελική και την χτύπησα αβλεπί , muahahaha.

• Like 1
Δημοσ.

Εντάξει εκείνους τους τρελούς ρυθμούς παρουσίασης νέων καρτών και αύξησης επιδόσεων που είχαμε μια πενταετία πίσω νομίζω δεν θα τους ξαναζήσουμε εύκολα.Προσωπικά προτιμώ την τωρινή φάση πάντως, η προηγούμενη με είχε κουράσει.Το ίδιο γίνεται και στους επεξεργαστές.Από ένα σημείο κι έπειτα πόσο ν' ανέβουν οι επιδόσεις πια με τα ίδια πρωτόκολλα κατασκευής;

Δημοσ.

Όταν παραγγέλλεις από Amazon, πόσο κοστίζουν τα μεταφορικά? Με τελωνείο τι παίζει?

Και αν είναι τόσο εύκολο να παραγγέλνεις από εκεί, πως τη βγάζουν τα μαγαζιά εδώ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...