Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας έχω ένα πρόβλημα με την Μητρική μου μάλλον οι οποία είναι η ΑSUS M4A87TD EVO και επειδή αγόρασα έναν SSD για το PC μου πάω να το βάλω σε AHCI ώστε να έχω το Maximum της απόδοσης του SSD αλλά μόλις το βάζω στα BIOS ΑHCI πάει να κάνει Boot τα Windows 7 και κάνει αμέσως Restart μπαίνω στο BIOS και βλέπω πως δεν αναγνωρίζει κανένα σκληρό δίσκο μέσα ...

Έχω περάσει ΑHCI Drivers στα Windows 7

Έχω κάνει και τα tweaks και tips από εδώ : http://www.insomnia.gr/topic/337668-ssd-tips-tweaks-trim-support/

Έχω και το TRIM enable !!!

Παρακαλώ τα φώτα σας.

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα αφού αγόρασες νέο ssd πρέπει να κάνεις καθαρή εγκατάσταση πάνω στον ssd για να έχεις την μέγιστη απόδοση,τώρα προφανώς κολλάει η εκκίνηση με τα 7 που είχες από πριν επειδή δεν πιάνει το tweak και για αυτό κάνει rest το bios.

1 βάλε μόνο τον ssd

2 βάλε ahci

3 κάνε install

4 ξανά βάλε τον άλλον για αποθήκη

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα αφού αγόρασες νέο ssd πρέπει να κάνεις καθαρή εγκατάσταση πάνω στον ssd για να έχεις την μέγιστη απόδοση,τώρα προφανώς κολλάει η εκκίνηση με τα 7 που είχες από πριν επειδή δεν πιάνει το tweak και για αυτό κάνει rest το bios.

1 βάλε μόνο τον ssd

2 βάλε ahci

3 κάνε install

4 ξανά βάλε τον άλλον για αποθήκη

Έκανα καθαρή εγκατάσταση στον SSD αλλά μόλις πάω να το βάλω σε AHCI και να κάνω εγκατάσταση τα Windows δεν μου τον βλέπει ... Bios version : 2001 δηλαδή τελευταία.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται

Δημοσ.

Πρωτα θα τον γυρισεις σε ahci τον δισκο και μετα θα κανεις εγκατασταση τα windows επανω του.

Εαν δεν σε αφηνει,αποσυνδεσε τον μηχανικο σου δισκο και κανε τα παραπανω.επισης,σε ποια θυρα στην μητρικη τον συνδεεις?

Δημοσ.

Και επίσης επίσης δες σύμφωνα με την μητρική και τον ελεγκτή του ssd μπας και υπάρχει κάποια ασυμβατότητα.

Αν υπάρχουν ενημερώσεις για το bios ή και το firmware εννοείται της περνάς.

Δημοσ.

1.ΟΚ παιδιά το έφτιαξα έκανα Install τα Windows 7 με AHCI και είναι οκ τώρα να περάσω τον AHCI driver για τα Windows 7 ή δεν χρειάζεται ???

2.Επίσης να περάσω το πρόγραμμα του SSD ???

Δημοσ.

1. OXI. Τους έχει περάσει ήδη το λειτουργικό

2. Ακόμα δεν έχεις πει ποιος είναι ο SSD, πολλώ δε μάλλον ποιο είναι το πρόγραμμα που αναφέρεσαι

Δημοσ.

Για την ιστορία μπορείς να ενεργοποιήσεις το ahci χωρίς να εγκαταστήσεις το λειτουργικό από την αρχή με πολύ εύκολο τρόπο σε 3 λεπτά:

Στη θέση HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\msahci της registry αλλάζεις το κλειδί "start" σε 0.

Στη συνέχεια ενεργοποιείς τον ahci στο bios & μόλις μπουτάρουν τα windows περνάνε τον driver.

• Like 2
Δημοσ.
SharkGamer007 ήμουν για καφέ με τη γυναίκα' date=' 2 hours too late το είδα :P. Δε πειράζει, αφού δούλεψε...[/quote']

Απαραδεκτα πράγματα... Ακου εκεί παράτησε το insomnia για να βγάλει βόλτα την γυναίκα! Τς τς τς! :Ρ :D

Δημοσ.

To σπουδαιότερο που κάνει το εν λόγω είναι το TRIM emulation σε λειτουργικά ή SSDs που δεν το υποστηρίζουν επίσημα. Ο 830 και τα Win7 που φαντάζομαι ότι έχεις το κάνουν ήδη αυτό.

Το 2ο σημαντικό είναι το Firmware update. Όταν θελήσεις να του κάνεις update πρέπει να το βάλεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...