kalantas Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Νομιζω μπορεις να ζητησεις να μεταφερθεις με περιπολικο. Παντως αν και ειναι υποχρεωτικο να παρευρεθεις μπορεις να μη καταθεσεις αν δε θελεις τυπου "δε θυμαμαι τιποτα"
washcloud Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Όταν ο λόγος που δε μπορείς να πας είναι οικονομικός, τι γίνεται; Εάν με καλούσαν εμένα ας πούμε, σε δικαστήριο της Αθήνας, θα χρειαζόμουν μέσ' το νερό 60-70 ευρώ για να πάω. Αν δε τα έχω; Δε λέω για εξυπνάδες τύπου «δουλεύω», λέω να μην έχεις τα λεφτά για να πας. Από προσωπική εμπειρία : ενδέχεται (στη κρίση της έδρας είναι) να φας πρόστιμο. Όσο κι αν ακούγεται "παράλογο", είναι το πιθανότερο. Σίγουρα πάντως είναι απαραίτητο έστω να προβάλλεις τον λόγο μέσω fax ή επιστολής και, κυρίως, τον παρουσιάσει κάποιος (από αυτόν που ζήτησε να κληθείς, έως γενικά κάποιον "αντιπρόσωπό σου") για να ΕΛΠΙΖΕΙΣ σε απαλλαγή. (Δεν ξέρω αν υπάρχει περίπτωση, κατόπιν επαφής είτε με το γραφείο του αρμόδιου εισαγγελέα της περιοχής, είτε της περιοχής όπου βρίσκεσαι, να υπάρξει κάποια διευθέτηση για την απαλλαγή σου.) Το μόνο σίγουρο όπως είπα σε προηγούμενο ποστ για να εξασφαλίσεις απαλλαγή, είναι να στείλεις (καλύτερα μέσω αντιπροσώπου που θα παρίσταται) χαρτί από νοσοκομειακό γιατρό (επειγόντων περιστατικών πρακτικά) που θα βεβαιώνει την αδυναμία μετακίνησής σου (χωρίς απαραίτητα να έχεις εισαχθεί σε νοσοκομειακή κλινική). Γενικά η έδρα θέλει να της παρουσιαστούν έγγραφες βεβαιώσεις (από κάποια υπηρεσία/λειτουργό αποδεκτού κύρους) της αδυναμίας προσέλευσής σου. Απλώς πάντως το να ισχυριστείς ο ίδιος, λόγους όπως οικονομική δυστοκία, δεν γίνεται αποδεκτό. Δεν ξέρω επίσης αν απλούστερο όλων είναι να ζητήσεις την εξαίρεσή σου μέσω του μηνυτή (αυτού τέλος πάντων που ζήτησε την κλήτευσή σου), να έρθεις δηλαδή σε συνεννόηση μαζί του.
mphxths Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Οποτε μου εχει ερθει κληση για να παραστω σαν μαρτυρας , μου εχει ερθει ΜΗΝΕΣ πριν την δικη. Ε του κερατα , εχεις ολο τον καιρο να βρεις λεφτα
washcloud Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 ^...όχι και πολύ λογικό ως "σκληροπυρηνικό σκεπτικό" - ειδικά σε συνθήκες κρίσης : Μπορεί ο άλλος να αντιμετωπίσει οικονομικά ζητήματα (που να περιλαμβάνουν πχ ζητήματα υγείας, απώλεια εργασίας, ή έστω "έκτακτα έξοδα" το τελευταίο διάστημα). Η έδρα βέβαια δεν δίνει δεκάρα (λειτουργώντας αναλόγως "εκβιαστικά" και "παράλογα")...
infini Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Η κλήτευση από τον εισαγγελέα απλώς θυροκολλείται ή σου χτυπάνε και το κουδούνι για να σε ενημερώσουν;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Η κλήτευση από τον εισαγγελέα απλώς θυροκολλείται ή σου χτυπάνε και το κουδούνι για να σε ενημερώσουν; Απλώς θυροκολλείται - συνήθως βάζουν το χαρτί της κλήτευσης είτε στο γραμματοκιβώτιο είτε κάτω από την πόρτα του διαμερίσματος.
Tsalikis177 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Ρε άμα δεν θέλει ο άλλος τι να τον κάνεις. Πολύ απλά θα έρθει και "εγώ ντεν ξέρει τίποτα, εγώ πακιστανό" και ας ορκιστούν όπου θέλουν... οι περισσότεροι σήμερα δεν έχουν τον θεό τους...
ApSiMan Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Μιας και είναι ΄πρόσφατο΄ το θέμα: έλαβα χαρτί για μάρτυρας για τον Νοέμβριο για μια υπόθεση στην οποία είχα κάνει μήνυση παλαιότερα. Ερωτήσεις: 1. Τι πιθανότητες έχω να πάω τον Νοέμβριο και να πάρει αναβολή η όλη κατάσταση ή γενικά να πάω εκείνη την ημερομηνία και να μην μπορέσω να δώσω κατάθεση λόγω ΄τεχνικών δυσκολιών' ? Ισχύει κάτι τέτοιο ή λέω βλακείες? 2. Είμαι κάτοικος εξωτερικού πλέον. Προφανώς και μπορώ να το αποδείξω με τα σωστά χαρτιά για δικαστήριο. Καθώς με ενδιαφέρει η υπόθεση είμαι διατιθιμένος να έρθω Ελλάδα μόνο κ μόνο για αυτό, αρκεί να είμαι 1000% σίγουρος ότι εκείνη την ημέρα θα γίνει η δουλειά που πρέπει να γίνει. Που θα μπορούσα να μάθω τα παραπάνω? Στο χαρτί που με καλούν για μάρτυρα δεν αναφέρεται κάποιο τηλ ή κάτι σχετικά με πληροφορίες...
txcellas Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Μια άλλη υπόθεση να έχει ο συνήγορος του αντιδίκου και να πρέπει να παραστεί εκεί αναβολή. Δυστυχώς δεν μπορείς να ξέρεις απλά πρέπει να πας εκτός και αν ορίσεις πληρεξούσιο λ.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Μιας και είναι ΄πρόσφατο΄ το θέμα: έλαβα χαρτί για μάρτυρας για τον Νοέμβριο για μια υπόθεση στην οποία είχα κάνει μήνυση παλαιότερα. Ερωτήσεις: 1. Τι πιθανότητες έχω να πάω τον Νοέμβριο και να πάρει αναβολή η όλη κατάσταση ή γενικά να πάω εκείνη την ημερομηνία και να μην μπορέσω να δώσω κατάθεση λόγω ΄τεχνικών δυσκολιών' ? Ισχύει κάτι τέτοιο ή λέω βλακείες? 2. Είμαι κάτοικος εξωτερικού πλέον. Προφανώς και μπορώ να το αποδείξω με τα σωστά χαρτιά για δικαστήριο. Καθώς με ενδιαφέρει η υπόθεση είμαι διατιθιμένος να έρθω Ελλάδα μόνο κ μόνο για αυτό, αρκεί να είμαι 1000% σίγουρος ότι εκείνη την ημέρα θα γίνει η δουλειά που πρέπει να γίνει. Που θα μπορούσα να μάθω τα παραπάνω? Στο χαρτί που με καλούν για μάρτυρα δεν αναφέρεται κάποιο τηλ ή κάτι σχετικά με πληροφορίες... Τουλάχιστον ως προς το Πρωτοδικείο και το Εφετείο Αθηνών, περίπου 20 ημέρες πριν την ημερομηνία της δικασίμου, δημοσιοποιούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών τα πινάκια του κάθε δικαστηρίου - τα οποία δημοσιεύονται και online, στον ιστότοπο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (δεν έχουν πρόσβαση μη δικηγόροι). Εάν λοιπόν έχεις έναν γνωστό δικηγόρο και του δώσεις αντίγραφο της κλήσης που σου ήρθε, θα μπορεί να σου πει τουλάχιστον εάν υπάρχουν πιθανότητες να γίνει η δίκη σου. Γιατί εάν, για παράδειγμα, σε σύνολο 80 υποθέσεων, η υπόθεσή σου είναι το νούμερο 70, είναι σφόδρα πιθανό να ΜΗΝ γίνει. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να αναβληθεί η εκδίκαση μιας υπόθεσης, είτε εξ αιτίας του κατηγορουμένου, είτε εξ αιτίας του μηνυτή είτε και αυτεπαγγέλτως από το Δικαστήριο. Για το λόγο αυτό, εάν αναβληθεί ή όχι η εκδίκαση μιας υπόθεσης δεν μπορεί να το ξέρει κανείς εκ των προτέρων. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Το πιο παραλογο κατα την γωμη μου ειναι οτι τουλαχιστον σε αστικη δικη ο μυνητης δεν εχει δικαιωμα να πει κουβεντα ....Οτι πει ο δικηγορος και οτι απαντησουν οι μαρτυρες. Αν θελει να κανει μια παρεμβαση δεν εχει δικαιωμα. Επισης η πρωτη αναβολη αν την ζητησει καποιος θεωρειται ...δεδομενη οτι θα την παρει που σημαινει νεα εξοδα. Νομιζω περιλαμβανεται και σε "συφωνια κυριων" μεταξυ των συνηγορων .
dollyyy19 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Επισης η πρωτη αναβολη αν την ζητησει καποιος θεωρειται ...δεδομενη οτι θα την παρει που σημαινει νεα εξοδα. Νομιζω περιλαμβανεται και σε "συφωνια κυριων" μεταξυ των συνηγορων . μεταξυ συνηγορων και δικαστηριου.......... 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 μεταξυ συνηγορων και δικαστηριου.......... Ναι για παραπανω εξοδα οχι του δικαστηριου αλλα των συνηγορων .Που τα πληρωνουν οι πελατες.
dollyyy19 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 και το δικαστηριο χρεωνει εξοδα,τα οποια παλι τα πληρωνουν τα κοροιδα...εχμμμ,οι πελατες...
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 και το δικαστηριο χρεωνει εξοδα,τα οποια παλι τα πληρωνουν τα κοροιδα...εχμμμ,οι πελατες... Νομιζω σε αναβολη δεν ξαναχρεωνει το δικαστηριο . Με επιφυλλαξη .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα