andypolitis Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα.Αγόρασα από τις αγγελίες ένα imac 20'' 2007 το οποίο είχε τα snow leopard αλλά ο πρώην ιδιοκτήτης είχε αγοράσει τα lion από το δικό του apple id.Το πρόβλημα μου είναι ότι πατώντας στον finder μου βγάζει σαν όνομα pc το δικό του όνομα και αυτό δεν γίνεται να το αλλάξω....Τα έχω κάνει όλα...έσβησα τα στοιχεία του από το users & groups αλλά και από το sharing αλλά τπτ.Υπάρχει καμία λύση έτσι ώστε να το σβήσω;; Αν όχι, αν κάνω αναβάθμηση στα mountain lion από το δικό μου id θα εμφανίζεται πάλι το δικό του όνομα ή το θα αλλάξει με το δικό μου;;; Ξέρω ότι είναι σχετικά χαζές οι ερωτήσεις αλλά δείξτε λίγη κατανόηση μίας και είμαι τελείως αρχάριος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Ελπίζω μόνο να μην είναι early 2007,γιατί από mid και μετά παίρνει το mountain. Για να αλλάξει αυτό θέλεις καθαρή εγκατάσταση απ'οτι ξέρω (με μια μικρή επιφύλαξη) αφού τα επόμενα το osx τα αντιμετωπίζει ως UpDate - UpGrade. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ThanosA Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 1)Κατεβαζεις ML 2)Κατεβαζεις αυτο http://www.macupdate.../lion-diskmaker ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΑ ML .ΤΑ ΑΦΗΝΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΤΕΒΟΥΝ 3)Διαλεγεις αν θες να κανεις bootable DVD ή Usb ανω των 8gb(Προτινω το 2ο καθως ειναι πιο ευκολο και γρηγορο) 4)Αφου γινει(κανενα 30' μετα) κανεις reboot και μολις κανει τον μαγικο ηχο με την ασπρη οθονη πριν το μιλαρακι με το usb συνδεδεμενο κρατας πατημενο το C. 5)Πλεον θα κανει boot απο το φλασακι .Πας disk utility ,erase τον δισκο 6)Eγκαθηστας ML απο το φλασακι Ευκολα και ομορφα clean install με λιγα λογια . GL Btw Mid 2007 20'' εχω και γω..Ολα οκ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andypolitis Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 1)Κατεβαζεις ML 2)Κατεβαζεις αυτο http://www.macupdate.../lion-diskmaker ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΑ ML .ΤΑ ΑΦΗΝΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΤΕΒΟΥΝ 3)Διαλεγεις αν θες να κανεις bootable DVD ή Usb ανω των 8gb(Προτινω το 2ο καθως ειναι πιο ευκολο και γρηγορο) 4)Αφου γινει(κανενα 30' μετα) κανεις reboot και μολις κανει τον μαγικο ηχο με την ασπρη οθονη πριν το μιλαρακι με το usb συνδεδεμενο κρατας πατημενο το C. 5)Πλεον θα κανει boot απο το φλασακι .Πας disk utility ,erase τον δισκο 6)Eγκαθηστας ML απο το φλασακι Ευκολα και ομορφα clean install με λιγα λογια . GL Btw Mid 2007 20'' εχω και γω..Ολα οκ. Φιλέ μου σε ευχαριστώ αφάνταστα, πιο ξεκάθαρος δεν γινόταν να έισαι bu the way μίας και έχουμε ακριβώς το ίδιο σύστημα, το μηχάνημα φοράει 4giga ram(2χ2).Έχω διαβάσει ότι παίρνει μέχρι 6giga (4x2) αρκεί να βάλεις την 4 από αριστερά, ξέρεις αν ισχύει και αν αξίζει? Το mountain lion θα τρέχει απροβλημάτιστα ή θα σέρνεται...? Να μην ρωτήσω και για το αν αξίζει να βάλω ssd μη με πείτε και πρίχτη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ThanosA Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Φιλέ μου σε ευχαριστώ αφάνταστα, πιο ξεκάθαρος δεν γινόταν να έισαι bu the way μίας και έχουμε ακριβώς το ίδιο σύστημα, το μηχάνημα φοράει 4giga ram(2χ2).Έχω διαβάσει ότι παίρνει μέχρι 6giga (4x2) αρκεί να βάλεις την 4 από αριστερά, ξέρεις αν ισχύει και αν αξίζει? Το mountain lion θα τρέχει απροβλημάτιστα ή θα σέρνεται...? Να μην ρωτήσω και για το αν αξίζει να βάλω ssd μη με πείτε και πρίχτη Χαιρομαι που βοηθησα. Ναι το εχω ακουσει και εγω αλλα αποσο γνωριζω δεν ειναι supported απο την Apple.. Μια χαρα δουλευει με ML κανενα θεμα...Μετα απο reboot χωρις να ανοιξω τιποτα εχω 3.2gb ram free... Με starcraft 2 ,safari,itunes ,skype κατω απο 1 gb free δεν πεφτει..Δεν νομιζω να υπαρχει λογος να το κανεις . Για τον ssd και εγω το σκεφτομαι και σιγουρα θα εχει μεγαλη διαφορα.. Με τον WD HDD που εχω η ταχυτητα ειναι ~50Mb/s .. Τωρα με ssd αναλογα και τον δισκο ,και δεδομενου οτι εχουμε Sata 2 θα ειμαστε γυρω στα 250mb/s. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ozelot Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Καλορίζικο το εργαλείο ! 1. Βασικά, συνιστάται να κάνεις erase (φορμάρισμα) του δίσκου ώστε να εγκαταστήσεις το δικό σου "καθαρό" σύστημα. Οπότε θα εξαφανισθεί βέβαια και το όνομα του πρώην ιδιοκτήτη. Λεπτομέρειες στο άρθρο. 2. Για να κάνεις αναβάθμιση σε Mountain Lion, το Mac App Store θα αναγνωρίσει το μηχάνημα από το serial number και θα μπορέσεις να το κατεβάσεις με χρήση της δικής σου Apple ID. (εφ' όσον βέβαια υποστηρίζεται από το ML). 3. Η 4GB RAM είναι μια χαρά, πάντως μπορείς να την αναβαθμίσεις όπως προτείνει ο φίλος ThanosA. 4. Και μιας και είσαι αρχάριος, ρίξε μια ματιά στο άρθρο tips σε αρχάριους για setup του Mac. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andypolitis Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Thanks a lot παιδία, θα κάνω clean install τα mountail lion τελικά.Ram και ssd τα αφείνω για αργότερα γιατί απλά πάει το mac παει σφαίρα!όλα γίνονται ακαριάια και δεν ξέρω τι άλλο να περιμένω.Έιναι το πρώτο μου mac, αν και πριν είχα pc με πολύ καλύτερα χαρακτηριστηκά σερνόταν...δεν μπορώ να το εξηγήσω... μάλλον θα είναι θέμα λογισμικού. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tablet Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 σε Thanks a lot παιδία, θα κάνω clean install τα mountail lion τελικά.Ram και ssd τα αφείνω για αργότερα γιατί απλά πάει το mac παει σφαίρα!όλα γίνονται ακαριάια και δεν ξέρω τι άλλο να περιμένω.Έιναι το πρώτο μου mac, αν και πριν είχα pc με πολύ καλύτερα χαρακτηριστηκά σερνόταν...δεν μπορώ να το εξηγήσω... μάλλον θα είναι θέμα λογισμικού. Welcome 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Welcome to the .. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mercyful_Fate Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 to the .. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Jungle ?! xaxaxaxaaxax Σωστό.. και αυτό .. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Corona Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Ποιά η διαφορά του early και του mid; Νέος κι εγώ στον κόσμο των Mac μόλις 4 μήνες τώρα με έναν iMac 24" C2D και μόλις είδα στο About This Mac είναι 24-inch Mid 2007 αλλά δεν έχω καταλάβει ποιά η διαφορά με τα early. Btw το εγκατέστησα κι εγώ προχθές το M/L από App Store και πάει σφαίρα το εργαλείο!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 To 2007 είχε μόνο Mid ήταν δικό μου λάθος μπερδεύοντας το με το mac book τα προηγούμενα iMac ήταν late 2006. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ThanosA Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Το early και το mid αναφερονται σε ποιο 6μηνο του ετους βγηκε . 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timonkaipumpa Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Έχει αναβαθμίσει κανείς από Snow Leopard σε Mountain Lion χωρίς clean install; Εάν ναι, το iTunes library, οι ρυθμίσεις και εν γένει όποιο modification έχει γίνει στο σύστημα (π.χ. scripts σε modules όπως VI, sdks κ.α.) κρατιέται; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα