Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν εννοείς ότι είναι άλλος ΔΙΣΚΟΣ (και όχι άλλο partition του ίδιου δίσκου), κατέβασε το LLF Tool (freeware-Google it) με το οποίο θα κάνεις "low-level format" (πρόσεχε μην επιλέξεις λάθος δίσκο να σβυστεί, γιατί μετά δεν παίζει ανάκτηση αρχείων), το οποίο με την ευκαιρία θα "βάλει σε μία τάξη" τυχόν bad sectors ή απλώς weak sectors που ίσως υπάρχουν (και θα ξέρεις με ακρίβεια μετά την κατάσταση του δίσκου, μέσω προγραμμάτων όπως το HD Sentinel). Μετά το τέλος restart και από τη Δαχείριση Δίσκων κάνεις ενεργοποίηση δίσκου και τέλος δημιουργία διαμερίσματος/ων.

Δημοσ.

Είναι άλλως δίσκος. Πριν κάτι εβδομάδες είχα πρόβλημα με το PC άνοιγε και μετά από 2 λεπτά απλής χρήσης κολλούσε, μου έλεγαν ότι φταίνε οι θερμοκρασίες. Το πήγα σε τεχνικό μου είπε φταίει η μια Ram που είναι άλλης συχνότητας (και επίσης μου πέρασε σε έναν σκληρό που είχα απλά μέσα στο κουτί Windows επειδή ήταν ποιο καινούργιας τεχνολογίας και αφού αυτός που θέλω να αδειασω ήταν φρέσκος από format) το πήρα το PC και όλα ήταν OK μετά από συμβολές των insomniacs έβαλα πάλη πίσω την Ram και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Τώρα ώμος παρατήρησα ότι ο σκληρώς που χρησιμοποιούσα όταν μου έκανε τα προβλήματα έφταιγε (τώρα θα μου πεις γιατί σου τα λέω όλα αυτά, για να μπεις στο νόημα :P). Πριν δυο μέρες ξανασυνδεσα τον σκληρό για να δω άμα έχω κανένα αρχείο ξεχασμένο και μπήκε στα Windows και κόλλησαν όλα εκτός από το ποντίκι, τώρα άμα υπάρχει κάποιος τρόπος να των κάνω repair καλώς αλλιώς έχε για...

Δημοσ.

Πρέπει να μπεις στο bios και να ρυθμίσεις ώστε να ξεκινάει από τον καλό τον δίσκο,μετά κάνεις ό,τι είπε ο wash.

Αν και έτσι,ξεκινώντας από τον καλό,συνεχίζει να κολλάει το σύμπαν τότε ξεκίνα τον Η/Υ σου με κάποιο cd π.χ. του Hiren’s BootCD που έχει μερικά προγράμματα που σβήνουν τον σκληρό.

Δημοσ.

,,,μωρέ καλά κάνεις και δίνεις "το ιστορικό" του υπολογιστή. Να έχουμε, όπως είπες, μια ιδέα τί γίνεται, για να κανονίσουμε και τί να προτείνουμε...

Ποιάς μάρκας είναι και ποιό μοντέλο ο "παλιός" δίσκος, και τί χωρητικότητα έχει;

Τελικά υπάρχουν αρχεία που δεν έχεις πάρει από αυτόν;

...Δεν είναι απαραίτητο να ξεκινήσεις τον υπολογιστή από αυτόν, για να δεις τα περιεχόμενά του πάντως (...θα χρειαστεί απλώς να "παραχωρήσεις δικαιώματα χρήσης" με δεξί κλικ πάνω στους φακέλους που μα΄λλον σου απαγορεύεται η πρόσβαση...) : Μπορείς να τον ελέγξεις και μέσα απ' τα "καινούρια" σου Windows, που σου έβαλε ο τεχνικός. Πες για να ξέρουμε τί ακριβώς να σου πούμε να κάνεις...

*(Έλφη, τα είπε λίγο μπερδεμένα, αλλά αν κατάλαβα καλά, το πισί κολλάει μόνο όταν μπαίνει από τα παλιά Win - οπότε δεν χρειάζεται να μπλέξει με Hiren's, και, μάλλον, ήδη κάνει από μόνος του αλλαγές στο boot order μέσω BIOS, ώστε να ξεκινάει Windows πότε από τον έναν και πότε από τον άλλο δίσκο...)

Δημοσ.

Αν πρόσεξες και εγώ αυτό είπα, απλά αν ο χτυπημένος είναι σε πολύ κακή κατάσταση μπορεί να κολλάνε τα win και ας ξεκινάει από τον καλό.

Ή τέλος πάντων με το που επιλέγεις τον κακό δίσκο από κάποιο πρόγραμμα να κολλάει....

Δημοσ.

...βρε δεν λέω ότι δεν παίζει -θεωρητικά- κάτι τέτοιο - απλά στην περίπτωσή του μάλλον όχι (...ίσως λόγω "δικαιωμάτων", που δεν ξέρει να διαχειριστεί, δεν μπορεί να μπει πχ στον desktop φάκελο για να πάρει αρχεία, και προσπαθεί να μπει απ' τα παλιά, που κολλάνε...)

Δημοσ.

Λοιπών από αρχεία δεν θέλω τίποτα το μόνο που θέλω είναι να αδειάσει ο σκληρώς. Είναι 320GB περισσότερα χαρακτηριστικά θα σας πω αύριο (δεν κάθομαι να ανοίγω PCia βραδιάτικα :P). Washcloud ναι ακριβώς όπως τα είπες, με το που μπει στα Windows ο παλιός σκληρώς μετά από το πολύ 1 λεπτό κολλάνε τα πάντα (εκτός το ποντίκι), στην κυριολεξία είναι παλιός ο δίσκος γιατί συνδέετε με ένα χοντρό καλώδιο (το οποίο το ονοματάκι μου διαφεύγει) αλλά η χρήση του ήταν μηδαμινή Windows του είχα περασμένα για 2 μήνες το πολύ. Στα Bios μπορεί να χρειαστώ να με βοηθήσετε λιγάκι γιατί δεν γνωρίζω και πολλά από το εσωτερικό του (για το πως θα ορίσω το ποιος δίσκος θα είναι ο κύριος)

Δημοσ.

Στο BIOS setup μπαίνεις πατώντας το πλήκτρο Del(ete), με το που θα ξεκινήσει ο υπολογιστής (και δεις "τα άσπρα γράμματα" - δηλαδή όπως λέγεται στη γλώσσα των κομπιουτεράδων, "το ποστάρισμα του ΒΙΟS" = ΒΙΟS P.O.S.T. στ' Αγγλικά).

Μόλις μπεις, κατευθύνσου με το πληκτρολόγιο (βελάκια και Enter) στα μενού και υπο-μενού. Εξαρτάται από ποιό BIOS έχεις (υπάρχουν διάφορες εκδόσεις), αλλά συνήθως είναι στο δεύτερο μενού, και το υπο-μενού συνήθως αναφέρεται ως "boot order" ή "device boot order" ή "hard disk boot order" κ.ο.κ. ... Εκεί, θα ορίσεις (κατευθυνόμενος με τα βελάκια του πληκτρολογίου και επιλέγοντας συνήθως με Enter) ποιός δίσκος θα είναι ο πρώτος, από την "λίστα" με τους δίσκους και τις υπόλοιπες συσκευές (CD/DVD, floppy disk κτλ) που θα βλέπεις. Αν ο παλιός σου δίσκος είναι IDE (με το "χοντρό" καλώδιο = "καλωδιοταινία", όπως λέγεται), λογικά θα αναφέρεται ως πρώτος, αν ο νέος σου δίσκος είναι SATA (...της "νέας τεχνολογίας" που είπες, με το πολύ λεπτότερο πλακέ καλώδιο, κόκκινου -συνήθως- χρώματος), και ο SATA δεύτερος. Κι εκεί όπως είπαμε θα ορίσεις να είναι πρώτος ο IDE (μπορεί ο IDE να αναφέρεται και ως "ATA"). Για να αποθηκευτούν οι αλλαγές και να επανεκκινήσει ο υπολογιστής, συνήθως πατάς το πλήκτρο F10 και μετά Enter για "Υes" στο παραθυράκι που θα εμφανιστεί και θα σε ρωτάει "save changes and exit?".

Aυτό είναι όλο.

Μετά, έχοντας μπει στα ("νέα") Windows, κατεβάζεις τα προγράμματα που είπα σε προηγούμενο ποστ, και με το ένα του κάνεις το "low-level format" και με το άλλο βλέπεις (αφού ολοκληρωθεί το φορμάτ και επανεκκινήσεις κτλ) την "υγεία" του και μας τη λες (=ανεβάζεις και μια "φωτό" από το πρόγραμμα όπως το βλέπεις να το δούμε κι εμείς) και σου λέμε κι εμείς για το πώς τον βλέπουμε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

:/ δεν διευκρινησα ακριβός τις γνώσεις μου, άρα βάζω ως πρωτεύων συσκευή τον καλό σκληρό (όπως όταν κανείς format που ρυθμίζεις την συσκευή που θέλεις να διαβάσει). Τώρα το μεσημέρι γιατι έχουμε και το σχολείο...

Επεξ/σία από evoracing
Δημοσ.

Λοιπών... Έκανα αυτά που μου είπες και τράβηξα και 2 φωτογραφίες που νομίζω θα φανούν χρήσιμες... Τώρα η χρήση που θέλω να κάνω είναι καθαρά για αρχεία και μόνο

1.png2.png3.png

εδώ λέει Life 99% με θερμοκρασίες 38Co

Τώρα για να κάνω διαμέρισμα πάω {Δεξί κλικ "Ο Υπολογιστής μου"> Διαχείριση > Διαχείριση Δίσκων και μετά μου βγάζει ένα παράθυρο και έχει τις επιλογές MBR(κύρια εγγραφή εκκίνησης) - GPT(Πινάκας διαμερισμάτων GUID) ποιο επιλέγω?

Δημοσ.

Αν η εικόνα από το Hard Disk Sentinel, είναι ΜΕΤΑ από τη χρήση του LLF Tool, τότε ο παλιός (ΚΑΙ ο νέος, βασικά) δίσκος, είναι σε "άψογη" κατάσταση.

Έχε τον νου σου με τον καιρό (μέρες/βδομάδες) στην πρώτη καρτέλα (εκείνη που λέει "Overview", που είναι η πιο σημαντική), έχοντας επιλεγμένο (με αριστερό κλικ πάνω του, όπως φαίνεται στη λίστα των 2 δίσκων στα αριστερά του προγράμματος) τον παλιό δίσκο, μπας και αλλάξει προς το χειρότερο η υγεία του, ώστε να είσαι προετοιμασμένος.

* Έλφη, 2ΤΒ προφανώς εννοείς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...