Soulseeker Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 καλημέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω: 1) Αξίζει το συγκεκριμένο netbook? Μου φαίνεται ύποπτο ότι έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά και είναι αρκετά φθηνό (μήπως λόγο linux?) Πάντως αν το εγκρίνεται το αγοράζω 2)Εναλλακτικά θα ήθελα να προτείνεται laptop με 3 κυρια χαρακτηριστικά. Να είναι 13,3' , να έχει όσο μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας (τουλάχιστον 4-5 ώρες) και να είναι μέχρι 600€ max Ευχαριστώ πολύ
xristoforos89 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Λογω linux. λογω εισαγωγης απο το εξωτερικο (βλεπε αγγλικο πληκτρολογιο). Για 13αρια ειτε αυτο (βεβαια ειναι 14αρι): http://www.skroutz.g...-2GB-500GB.html Αλλιως αν μπορεις να κανεις μια μικρη υπερβασουλα και εχεις τα windows 7 να του περασεις: http://www.skroutz.g...-4GB-320GB.html
Soulseeker Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Οποτε δηλ από την στιγμή που μπορώ να βάλω χρ και δεν με νοιάζει το αγγλικό πληκτρολόγιο, αξίζει? Όσο για τα 13,3 to lenovo μου φαίνεται ενδιαφέρον αλλα από μπαταρία τι λέει? Ευχαριστώ για τις προτάσεις
xristoforos89 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 To netbook δεν αξιζει μιας και ανα καιρους το eshop βαζει ενα acer με διπυρηνο amd, 4gb ram, 500gb δισκο και 11.6 HD οθονη, στα 270ευρω. Αν περιμενεις λιγες μερες πιθανοτατα να το ξαναβαλει σε προσφορα. Οσον αφορα το lenovo, πρεπει να βγαζει κοντα στο 5ωρο η μπαταρια του. Ενα αντιστοιχο μοντελο e320 (αλλα με i3 και την HD3000) βγαζει 7 ωρες. Οποτε αυτο που εχει καλυτερα χαρακτηριστικα υπολογιζε στις 5 ωρες πανω κατω. edit: Σε αυτο αναφερομαι: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.902637 αλλα της προσφορας ηταν με 500αρι δισκο και 4gb ram.
Voodooman Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Το acer δεν θα το πρότεινα, χαλαρά θα πήγαινα για αυτό. Και ένα review εδώ. Και αν τα €460 σου φαίνονται λίγα και μπορείς να δώσεις κάτι παραπάνω, τότε αλλάζεις τον δίσκο με έναν μεγαλούλι SSD στα 120GB και,νομίζω, πως αποκτάς ένα μηχάνημα πιο φτηνό και πιο ικανό από το κατά τα άλλα εξαιρετικό Ε320 που προτείνει ο xristoforos89. Έχω το παρόμοιο lenovo S205 με οθόνη 11.6" και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, είναι πάρα πολύ ικανό και σαν κατασκευή είναι πολύ ποιοτικό, το μόνο του ψεγάδι είναι η οθόνη του που δεν είναι και η πιο ποιοτική που έχω δει. Αυτό που κυρίως με άφησε άφωνο είναι το support της Lenovo Ελλάδος, το αγόρασα μεταχειρισμένο από μαγαζί της Γερμανίας, η απόδειξη που μου έδωσε ο Γερμανός φίλος μας είχε πάνω λάθος serial number, παρόλα αυτά η lenovo έστειλε courier στο σπίτι μου, το πήρανε, το διόρθωσαν και μου το έστειλαν πίσω μέσα σε μία εβδομάδα.
Soulseeker Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 φιλε το lenovo που προτείνεις (e325) με ψήνει αρκετά μπορώ να πω. Μιας και έχεις παρόμοιο μήπως ξέρεις τι λέει από βάρος? Μιας και μάλλον θα το μεταφέρω αρκετά. Γραφει 1.74kg αλλα επειδή δεν έχω αίσθηση ..είναι ok? Οσο για την μπαταρια...να υπολογιζω με χρηση/ταινια κανα 5ωρο?
xristoforos89 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Το lenovo 325 παντως εχει σχετικα αδυναμο επεξεργαστη. Δεν ειναι για κατι παραπανω απο εργασιες γραφειου και καμια ταινια. 1.74κιλα ειναι πολυ ελαφρη.
Soulseeker Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν υπαρχει προβλημα με αυτο. Εξαλου για Internet,ταινιες,οffice και κανα παλιο παιχνιδι (<2009) το θελω
Voodooman Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Πιο ελαφρύ δεν βρίσκεις εύκολα, πιο ελαφριά είναι τα απλούστερα netbooks, αλλά η διαφορά στις επιδόσεις είναι τεράστια. Όπως και να έχει, τα 1.7kg είναι λίγα, υπολόγισε ότι είναι λίγο περισσότερα από ένα μπουκάλι νερό του 1.5 λίτρου Το δικό μου είναι με οθόνη 11.6", είναι πιο μικρό και, νομίζω, ζυγίζει 1.4kg. Είναι πολύ εύκολο στη μεταφορά. Και η διαφορά με τα 1.7kg είναι ανεπαίσθητη. Φυσικά το 320 είναι πιο δυνατό, για αυτό και κοστίζει αρκετά περισσότερα. Απλά νομίζω ότι και το 325 κάνει όλες τις δουλειές που καλείται να κάνει ένα μικρό netbook και κοστίζει λογικά. Αν μπορείς να δώσεις τα χρήματα που ζητάει, φυσικά να το προτιμήσεις, απλά θεωρώ ότι και με το 325 θα κάνεις τη δουλειά σου παραπάνω από αξιοπρεπώς. edit: Το θέμα με την ποιότητα της οθόνης πάντως είναι υπαρκτό και, για εμένα τουλάχιστον, μεγάλο. Σε αυτές τις διαστάσεις και σε αυτά τα χρήματα, οι οθόνες είναι κακές, τέλος. Η οθόνη στο δικό μου είναι πολύ σπαστική για τα γούστα μου, πρέπει να κάθεσαι σε ΜΙΑ συγκεκριμένη θέση, για να έχει καλή απόδοση χρωμάτων, ενώ η φωτεινότητα και το contrast της είναι ψιλοχάλια. Επειδή όμως ο καθένας έχει άλλα κριτήρια, ίσως θα πρέπει να δεις από κοντά και να αποφασίσεις. Αν δεν έχεις τέτοια δυνατότητα, το notebookcheck είναι καλό site, δες εκεί τί λένε για τις οθόνες κάθε μοντέλου που σε ενδιαφέρει. Χοντρικά να σου πω, το ideapad S205 μου έχει οριακά ανεκτή οθόνη, δεν είναι καθόλου καλή, απλά κάνει τη δουλειά της. Αν οι οθόνες των μοντέλων που κοιτάς έχει καλύτερα νούμερα από αυτήν, προχώρα άφοβα, αν έχουν παρόμοια, να είσαι έτοιμος για συμβιβασμούς. Και καλύτερα να αποφύγεις τις οθόνες με glossy επίστρωση, να προτιμήσεις αυτές με την matt.
Soulseeker Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Ευχαριστω για τις πληροφοριες και τους 2 Η μπαταρια με χρηση το βγαζει το 5ωρο?
Voodooman Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Το 325 με μέτρια ρύθμιση στη φωτεινότητα ενώ παίζει ταινία πρέπει να είναι εκεί γύρω στις 5 ώρες, το 320 δεν νομίζω. Επαναλαμβάνω, ό,τι πληρώνεις παίρνεις, το 320 είναι σε άλλη κατηγορία επιδόσεων, αλλά και τιμής.
Soulseeker Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Ok ευχαριστώ παιδιά...νομίζω πως κατέληξα (e325) Ευχαριστώ!
Voodooman Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Καλορίζικο, περιμένουμε εντυπώσεις όταν έρθει!
forgotten Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 βασικα αποφυγε οτιδηποτε εχει atom d425 kλπ μονοπυρινοι ,την πατησα εγω και πηρα ενα μονοπυρινο d425 με 13αρα οθονη και ηταν χαλια μαυρα το συστημα...
Voodooman Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Οι μονοπύρηνοι atom, κακά τα ψέματα, τη σήμερον ημέρα δεν είναι ούτε για πασιέντσα. Μέχρι πριν από κανένα δίμηνο είχα ένα με atom N280, 2GB που του είχα βάλει επάνω και έναν SSD και έλεγα πως είχα μηχάνημα και έκανα δουλειά. Όταν το άλλαξα, τότε κατάλαβα ότι ακόμη και τα netbooks έχουν εξελιχθεί πολύ... Προφανώς κάποιος θα πει ότι και ο Ε-450 με την ενσωματωμένη radeon 6310 δεν είναι και τίποτα το σπουδαίο και θα έχει δίκιο, αλλά τουλάχιστον η εμπειρία χρήσης που μου δίνει συνολικά είναι αρκετά κοντά στο μηχάνημα που έχω για γενική χρήση (E6750, 4GB, SSD, radeon 6450). Το παλιό netbook καθυστερούσε χαρακτηριστικά ακόμη και να εμφανίσει τις βαριές σελίδες, τουλάχιστον το τωρινό παίζει ακόμη και HD video από το youtube.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα