Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε ολους. Προσπαθω να βρω στο excel μια συναρτηση οπου θα μπορει να διαβαζει μια πχ τριαδα αριθμων σε τρια διαφορετικα κελια στη ιδια γραμμη οπως 100, 200, 300 και να μου τη βρισκει αν υπαρχει σε πολλες γραμμες με περισσοτερα πιθανον κελια οπως 1, 3, 100, 150, 200, 300, 350 . 12, 40, 100, 200, 250, 360.

και να μου δειχνει οτι στην μια γραμμη υπαρχει ενω στην αλλη δεν υπαρχει.Βασικα με ενδιαφερει εκει που υπαρχει. Γινεται στο excel η θελει vba? Κι αν ναι μπορει κανεις να φανταστει τιποτα?

Δημοσ.

Καλησπέρα,

μπορείς να ανεβάσεις ένα sample αρχείο με διάφορα παραδείγματα εύρεσης και μη?

Γεια σε ολους. Προσπαθω να βρω στο excel μια συναρτηση οπου θα μπορει να διαβαζει μια πχ τριαδα αριθμων σε τρια διαφορετικα κελια στη ιδια γραμμη οπως 100, 200, 300 και να μου τη βρισκει αν υπαρχει σε πολλες γραμμες με περισσοτερα πιθανον κελια οπως 1, 3, 100, 150, 200, 300, 350 . 12, 40, 100, 200, 250, 360.

και να μου δειχνει οτι στην μια γραμμη υπαρχει ενω στην αλλη δεν υπαρχει.Βασικα με ενδιαφερει εκει που υπαρχει. Γινεται στο excel η θελει vba? Κι αν ναι μπορει κανεις να φανταστει τιποτα?

Δημοσ.

Έχει σημασία να είναι συνεχόμενοι οι αριθμοί? Η πρώτη γραμμή από το δεξί set είναι αποδεκτό αποτέλεσμα εύρεσης ή όχι?

Ανεβασα φωτογραφια του γιατι δεν μου το ανεβαζε το ιδιο.Θελω να ψαχνει την τριαδα 100, 200, 300 σε καθε μια γραμμη ξεχωριστα

Δημοσ.

Στην ερωτηση του Timon, αν ειναι προγραμμα σε vba θα τρεξει πολυ καλυτερα αφου τα δεδομενα ειναι πολλα. στου hawkpilot η πρωτη γραμμη που λες ειναι αποδεκτο αποτελεσμα

φαντασου ενα αρχειο excel με πολλες τριαδες οπως η 100,200,300 και για καθε μια να ψαχνει ποσες φορες εμφανιζεται σε μεγαλο αριθμο γραμμων και να μου επιστρεφει τις φορες εμφανισης καθε τριαδας.Νομιζω με προγραμμα θα ειναι καλυτερα.Ξερει κανεις?

και λεω με vb γιατι εχω ηδη φτιαξει μια μακρο σε excel που μου δινει ολες τις πιθανες τριαδες

Δημοσ.

Σε VBA γίνεται για πλάκα. Θα δίνεις τις τιμές σε ένα row και για recordset in SelectedRows θα κάνεις iteration και με βάση τρεις boolean τιμές αν και οι τρεις είναι true τότε found, αλλιώς not found. Αυτό για όλο το recordset που θα είναι αυτό που θα έχεις επιλέξει με το ποντίκι σου.

Δημοσ.

Φιλε bokarinho δεν εχω ασχοληθει πολυ με vba ξερω λιγα πραγματα.θελεις να μου γραψεις με κωδικα τι εννοεις και μετα μπορω να το τροποποιησω.ευχαριστω

Δημοσ.

Φιλε bokarinho δεν εχω ασχοληθει πολυ με vba ξερω λιγα πραγματα.θελεις να μου γραψεις με κωδικα τι εννοεις και μετα μπορω να το τροποποιησω.ευχαριστω

Θα σου γράψω κάτι αύριο....

Δημοσ.

Σου έφτιαξα αρχείο excel που κάνει την αναζήτηση που θέλεις χωρίς χρήση vba. Έχει ένα θεματάκι όμως: δε λειτουργεί σωστά αν έχεις κάποιον αριθμό 2 φορές (στους 3 που ζητάς πχ 100, 100, 300). Η συνάρτηση που θέλεις βρίσκεται στην κολώνα Κ και μπορείς να την κάνεις copy-paste σε όλες τις γραμμές από την 10 και κάτω.

Δημοσ.

Καλησπερα.Η συναρτηση σου hawkpilot δουλευει.Εφτιαξα κι εγω μια με if και match μονο και μαλιστα να τα παραταει αν δεν βρισκει τον πρωτο αριθμο ωστε να ειναι πιο ελαφρια αλλα δυστυχως και οι δυο συναρτησεις κανουν πολυ ωρα να δουλεψουν σε πολλα δεδομενα. Μαλλον χρειαζεται κωδικα. Περιμενω τον bokarinho μηπως βρει τιποτα. Ευχαριστω παντως

Δημοσ.

Αν έχεις πολύ μεγάλο όγκο δεδομένων προς επεξεργασία ξεχνάς το excel και πας προς C.

Καλησπερα.Η συναρτηση σου hawkpilot δουλευει.Εφτιαξα κι εγω μια με if και match μονο και μαλιστα να τα παραταει αν δεν βρισκει τον πρωτο αριθμο ωστε να ειναι πιο ελαφρια αλλα δυστυχως και οι δυο συναρτησεις κανουν πολυ ωρα να δουλεψουν σε πολλα δεδομενα. Μαλλον χρειαζεται κωδικα. Περιμενω τον bokarinho μηπως βρει τιποτα. Ευχαριστω παντως

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...