dimitra_m3 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 καλημέρα, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το πρόβλημά μου καθώς επίσης να ζητήσω και την συμβουλή κάποιων με παραπάνω από μένα γνώση... Σήμερα το βράδυ άνοιξα τον υπολογιστή μου (ξανα λειτούργησε σήμερα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα). κατά την φόρτωση της επιφάνειας εργασίας όλα έβαιναν καλώς...ώσπου πήγα να ανοίξω τον Opera και πάγωσε...δεν άνοιγε τίποτα, μόνο ο κέρσορας κινιότανε χωρίς να μπορέσω να κάνω τίποτα άλλο...δεν αντιδρούσε ούτε στο ctrl-alt-del....περίμενα ώσπου τίποτα. τον έκλεισα και τον ξανα ανοιξα, πάλι τα ίδια, πήγα να ανοίξω έναν φάκελο με έγγραφα πάνω στην επιφάνεια εργασίας,,,ξανά κόλλησε...την τρίτη φορά άνοιξα με ασφαλή λειτουργία για να μπορέσω να πάρω back up σημαντικά έγγραφα που δεν ήθελα να χάσω...προσπάθησα να ανοίξω τον Opera και ξανακολούσε...αντέδρασε στο ctrl-alt-del αλλά εκεί νέκρωσε για μια ακόμη φορά...ξανα κλείσιμο και άνοιγμα...ξανά με ασφαλή λειτουργία...στο στάδιο που φόρτωνε τους drivers ξανά κόλλησε...reboot για μια ακόμη φορά....εκ τότε (!) άνοιγε όλα τα πάντα κανονικά χωρίς κόλλημα και πάγωμα, μονάχα που κατα την διαδικασία του φορτώματος των windows εμφάνιζε αυτό που σας δείχνω στο λινκ....(επανεξέταση τι????και γιατι????) http://i.imgur.com/Rbt4h.jpg ερωτήματα πολλά: γιατί συνέβη αυτό; τι ειναι το μηνυμα της φωτογραφίας και πως μπορώ να το γλυτώσω; να μην ξανα εμφανιστεί ; format πρώτη και τελευταία φορά έγινε των ιούλιο και δεν θέλω να ξανακάνω......
TheELF Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Η φώτο είναι επειδή κόλλησε αρκετές φορές στην «εκκίνηση» ,δεν ολοκλήρωσε δηλαδή, με το συμπάθιο. Ελπίζω να τα πήρες ... τα αντίγραφα ασφαλείας σου,αφού αν και φαίνεται οκ μπορεί να υπάρχει πρόβλημα. ΑΝ ΠΗΡΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ τότε τρέξε το Hard Disk Sentinel επέλεξε τον δίσκο και ανέβασε μας μια φωτογραφία να δούμε τι λέει ο δίσκος,γενικά μην τον δουλεύεις πολύ αν δεν πάρεις αντίγραφα. Σημείωσα ότι καλό θα ήταν να πάρεις αντίγραφα ασφαλείας;;;;
antbyron Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Γεια σου, κατεβασε και τσεκαρε τους δισκους με Site: Αυτο και Site: Αυτο . Μετά ανέβασε screenshoots
dimitra_m3 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 http://i.imgur.com/RhXnM.jpg http://i.imgur.com/PVz4O.jpg Η φώτο είναι επειδή κόλλησε αρκετές φορές στην «εκκίνηση» ,δεν ολοκλήρωσε δηλαδή, με το συμπάθιο. μωρέ ολοκλήρωσε .... φόρτωσε όλη την επιφάνεια εργασίας μια χαρά...μόνο όταν πήγαινα να ανοίξω ένα εικονίδιο ή ακόμα και το μενού έναρξης θυμότανε να κολλήσει... http://i.imgur.com/rlOsE.jpg
antbyron Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Όπως θα παρατηρείς και εσύ, έχει πρόβλημα ο βασικός σου δίσκος. Ολοκλήρωσε όμως και με το hard disc sentinel για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Έχεις εγγύηση; Και όπως σου είπαν, παρε backup
dimitra_m3 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 ναι το πρόβλημα που ακριβώς έγκειται;;;; http://i.imgur.com/pYhwm.jpg τι εγγύηση να έχω....ο καημένος ο υπολογιστής είναι από τον Σεπτέμβρη του 2008... τεσπα κατα πάσα πιθανότητα, όπως κρίνω εγώ, θα ήταν κάποιο κρασάρισμα του σκληρού το οποίο θα παρέλθει... μετά το format λόγω ελλείψεως χρόνου δεν του πέρασα κάποια ανασυγκρότηση και clean registry ενώ πριν του είχα Ultimate defrag και registry clean (δώρα του "θείου" από το 2008, να δω τώρα που θα τον ξαναβρώ τον "θείο" να μου τα φέρει)
antbyron Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 ναι το πρόβλημα που ακριβώς έγκειται;;;; http://i.imgur.com/pYhwm.jpg τι εγγύηση να έχω....ο καημένος ο υπολογιστής είναι από τον Σεπτέμβρη του 2008... τεσπα κατα πάσα πιθανότητα, όπως κρίνω εγώ, θα ήταν κάποιο κρασάρισμα του σκληρού το οποίο θα παρέλθει... μετά το format λόγω ελλείψεως χρόνου δεν του πέρασα κάποια ανασυγκρότηση και clean registry ενώ πριν του είχα Ultimate defrag και registry clean (δώρα του "θείου" από το 2008, να δω τώρα που θα τον ξαναβρώ τον "θείο" να μου τα φέρει) Τελικά κατά το hds δεν είναι τόσο άσχημα όσο νόμιζα. Αυτό που σου γράφει είναι ότι ψοφάει ένας sector. Τίποτα το τραγικό πάντως. Περίμενε να πει την γνώμη του και κάποιος πιο έμπειρος. Πάντως για να επιβεβαιώσεις την σταθερότητα του ψάξε και έλενξε τον με κάνα διαγνωστικό της ίδιας της εταιρίας του. Επίσης αυτά τα εργαλεία που αναφέρεις δεν ειναι καθοριστικά ή σημαντικά για την υγεία ενός δίσκου. που πήγε ο θείος, έφυγε;
dimitra_m3 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Τελικά κατά το hds δεν είναι τόσο άσχημα όσο νόμιζα. Αυτό που σου γράφει είναι ότι ψοφάει ένας sector. Τίποτα το τραγικό πάντως. Περίμενε να πει την γνώμη του και κάποιος πιο έμπειρος. Πάντως για να επιβεβαιώσεις την σταθερότητα του ψάξε και έλενξε τον με κάνα διαγνωστικό της ίδιας της εταιρίας του. Επίσης αυτά τα εργαλεία που αναφέρεις δεν ειναι καθοριστικά ή σημαντικά για την υγεία ενός δίσκου. που πήγε ο θείος, έφυγε; τι είναι σημαντικό για την υγεία του δίσκου; τι μπορώ να κάνω για να μην τον κλάψω;
antbyron Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 τι είναι σημαντικό για την υγεία του δίσκου; τι μπορώ να κάνω για να μην τον κλάψω; Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι με τους δίσκους αν τους πάρει η κάτω βόλτα, πέρα από το να προφυλάξεις τα δεδομένα σου.
dimitra_m3 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 ωχ ασχημα τα νεα...και επειδη αποφασισε ο σκληρος να παρει την κατω βολτα θα παρει μαζι του και ολο τον φορητο...καιρος να κοιταω για αλλον...
antbyron Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Αν σταθεροποιηθεί στο σημείο που είναι, είσαι οκ, αλλά αν συνεχίσει να συμπεριφέρεται προβληματικά, ξεκίνα να ανησυχείς και ψάξε για άλλο σκληρό να τον αντικαταστήσεις! Επίσης κάτι άλλο που παρατήρησα είναι η υψηλή θερμοκρασία του δίσκου. Ίσως γενικώς να έχεις υψηλές θερμοκρασίες και είναι από τους κύριως λόγους που βγάζουν προβλήματα οι φορητοί. Αφού ελένξεις αν ισχύει, πρέπει να βελτιώσεις τις θερμοκρασίες, ίσως με κάποια βάση κλπ. Αν δεν έχεις βάση προς το παρόν, υπερύψωνε το κάπως!
moxalis Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 ωχ ασχημα τα νεα...και επειδη αποφασισε ο σκληρος να παρει την κατω βολτα θα παρει μαζι του και ολο τον φορητο...καιρος να κοιταω για αλλον... Κι εμένα στα τελευταία του είναι ο δίσκος μου. Μέσα σε 1 βδομάδα έχω ρίξει τρία φορμάτ. Στις αρχές bootάρει κανονικά, την επόμενη κάνει κάνα 15λεπτο κ μετα απο 2-3 μέρες δε μπαίνει καν στον κόπο..! Δες αν είναι SATA ή IDE και με κάνα 60άρι ευρώ θα είσαι οκ λογικά.
TheELF Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Ρε παιδιά ηρεμήστε,τι θα πει στα τελευταία του;;; Άριστος είναι ο δίσκος,ένα weak sector έχει που μπορεί να είναι και απλά επειδή κόλλησαν τα windows και δεν ανταποκρινόταν για να γράψουν στον δίσκο. Δεν χρειάζεσαι να κάνεις τίποτα, μια χαρά είναι. Αν θες ανοίγεις την πορτούλα στην κάτω πλευρά όπου είναι ο δίσκος τον βγάζεις σιγουρεύεσαι ότι είναι καθαρές οι επαφές και τον ξανά βάζεις προσέχοντας να εφάπτεται πολύ καλά. Μπορεί απλά να έχασε λίγο επαφή από τα κουνήματα και για αυτό να έγινε ότι έγινε.
dimitra_m3 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Χμμμμ ίσως να έχεις ένα δίκιο, διότι από το μεσημέρι όπου λειτουργούσε κανονικά έως το βράδυ που παρουσίασε το θέμα, τον είχα μεταφέρει σε τσάντα μεταφοράς και παίζει να το χτύπησα κάπου ελαφρώς. το μόνο θετικό είναι ότι δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα. οπότε όλα καλά (θέλω να πιστεύω) όπως και να 'χει σας ευχαριστώ όλους για την βοήθειά σας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα