ariskard Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Παρέλαβα κι εγώ χθες το πρωί, μόλις τελείωσα εγκαταστάσεις κλπ. στον Η/Υ του γραφείου (M/B με Sata II...) και... WOW! Έχω εντυπωσιαστεί (1η εμπειρία με ssd) Άντε τώρα να πέσουν λίγο οι 128άρηδες, να πάρω και για το λάπτοπ..
barman_ Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 RANT MODE ON : Καλά τα παιδιά από το Πλαισιο ντιπ άμπαλα. Ακύρωσα την παραγγελία μου. Το γιατί; Όχι γιατί δεν ήταν καλή η τιμή αλλά επειδή ενώ μου ήρθε email για παραλαβή, πήγα στο κατάστημα (10χλμ μακριά) και ο υπάλληλος μου λέει ναι τον έχουμε αλλά δεν έχουμε τον δικό σας, ο δικός σας θα έρθει αύριο. ΜΑ λέω έχετε τον δίσκο (ναι τον είχαν αυτόν και άλλους 10) γιατί δεν μου τον δίνετε; Η τιμή είναι για το newsletter. Μα μέσω newsletter έκανα την παραγγελία. Του έδωσα τον αριθμό, μου είπε ότι δεν μπορώ να τον πάρω στα 54 μου είπε ότι η τιμή που μπορεί να κάνει είναι 60 και τελείωσε εκεί. Δεν τον πήρα και ούτε πρόκειται αφού βγήκαν καλύτερες προσφορές και η συμπεριφορά δεν παίζεται. ΥΓ. όταν περίμενα να με εξυπηρετήσει μου έκανε νεύμα να περιμένω γιατί μιλούσε στο τηλέφωνο και όταν το έκλεισε έφυγε από τον όροφο χωρίς να μου πει καν να περιμένω. RANT mode off. ποιο καταστημα?δυστυχως σε πολλα δε τη παλευουν καστανο
fylatos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 ποιο καταστημα?δυστυχως σε πολλα δε τη παλευουν καστανο Στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Όταν πήρα μετά από το σπίτι τηλέφωνο να ακυρώσω την παραγγελία επικαλούμενος αυτά που συνέβησαν (ότι ο υπάλληλος είχε στοκ αλλά ήθελε να μου το χρεώσει παραπάνω) με ρώτησαν αν του έδωσα τον κωδικό παραγγελίας και όταν τους είπα ναι μου είπαν μήπως δεν είχε στοκ; Λέω όχι, έβγαλε τον δίσκο πήγε να μου τον δώσει και τελευταία στιγμή μου είπε ότι δεν μπορεί να τον χτυπήσει σε αυτή τη τιμή, έπρεπε και καλά να έχω τυπώσει το newsletter. Άσχετο που είχα κωδικό παραγγελίας... Και μου λέει ο υπάλληλος το κορυφαίο (ο υπάλληλος από το τηλεφωνικό κέντρο), μα έχουμε ήδη στείλει την παραγγελία σας στο μαγαζί και πληρώσαμε τα μεταφορικά για τα οποία δεν μας αποζημιώσατε. Έγινα κόκκινος και ανέβασα πίεση (έχω photo το πιεσόμετρο). Να τους πληρώσω για μια παραγγελία που δεν παρέλαβα, παρότι με ενημέρωσαν να παραλάβω, παρότι είχαν στοκ... Τα συμπεράσματα δικά σας. 6
axxiss91 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Εχω ενα desktop dual core στα 2.8 με 6 gb ram,asus motherboard και εχει συνδεση sata 2.θα κανει ενας ssd με sata 3 η θα εχω προβλημα;
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Εχω ενα desktop dual core στα 2.8 με 6 gb ram,asus motherboard και εχει συνδεση sata 2.θα κανει ενας ssd με sata 3 η θα εχω προβλημα; Μια χαρά θα κάνει. Απλά για μένα μην πάρεις 64γίγα. Κοίτα για τουλάχιστον 120γίγα.
sattack Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Μια χαρά θα κάνει. Απλά για μένα μην πάρεις 64γίγα. Κοίτα για τουλάχιστον 120γίγα. γιατι?
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 γιατι? Επειδή με τα 64γίγα θα βάλει μόνο τα γουίν και άντε κανά παιχνίδι και φράκαρε. Ασε που όσο μεγαλύτεροι είναι σε μέγεθος τόσο πιο γρήγοροι είναι. Δηλ ένας 64άρης είναι πιο αργός από έναν 120άρη της ίδιας ακριβώς σειράς. Άλλωστε έχουν πέσει πάρα πολύ και τα 120γίγα.
sattack Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Επειδή με τα 64γίγα θα βάλει μόνο τα γουίν και άντε κανά παιχνίδι και φράκαρε. Ασε που όσο μεγαλύτεροι είναι σε μέγεθος τόσο πιο γρήγοροι είναι. Δηλ ένας 64άρης είναι πιο αργός από έναν 120άρη της ίδιας ακριβώς σειράς. Άλλωστε έχουν πέσει πάρα πολύ και τα 120γίγα. στα 64 θα βαλει τα win και δεν θα γεμισει ουτε ο μισος δισκος. τι να βαλει 2 παιχνιδια στα 64, τι 4 στα 120, παλι βαλε-βγαλε θα εχει, δεν ειναι τοσο καθοριστικη η διαφορα. οταν ερθουν οι 256αρηδες στα 100Ε τοτε το ξανασυζηταμε (εννοειται αυτο το λεω γενικα, αν καποιος δει οτι στο δικο του συστημα ολα τα προγραμματα και τα παιχνιδια που θελει δεν ξεπερνουν τα 100GB, φυσικα και να παρει 120, η διαφωνια μου ειναι να το λες γενικα για ολους) εδω δεν βλεπεις με το ματι διαφορες απο sata2 σε sata3 ssd... Μονο τα benches σου δειχνουν τις διαφορες ταχυτητας που λες στους διαφορετικου μεγεθους δισκους. Ειναι ο μονος τροπος να δικαιλογησει κανεις τον εαυτο του για τα λεφτα που πεταξε και να πει: α ωραια εκανα, πηρα τον πιο γρηγορο... Συμπερασμα: αν δεν εχεις πραγματικη αναγκη τα παραπανω GB, μην πετας τζαμπα λεφτα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 στα 64 θα βαλει τα win και δεν θα γεμισει ουτε ο μισος δισκος. τι να βαλει 2 παιχνιδια στα 64, τι 4 στα 120, παλι βαλε-βγαλε θα εχει, δεν ειναι τοσο καθοριστικη η διαφορα. οταν ερθουν οι 256αρηδες στα 100Ε τοτε το ξανασυζηταμε (εννοειται αυτο το λεω γενικα, αν καποιος δει οτι στο δικο του συστημα ολα τα προγραμματα και τα παιχνιδια που θελει δεν ξεπερνουν τα 100GB, φυσικα και να παρει 120, η διαφωνια μου ειναι να το λες γενικα για ολους) εδω δεν βλεπεις με το ματι διαφορες απο sata2 σε sata3 ssd... Μονο τα benches σου δειχνουν τις διαφορες ταχυτητας που λες στους διαφορετικου μεγεθους δισκους. Ειναι ο μονος τροπος να δικαιλογησει κανεις τον εαυτο του για τα λεφτα που πεταξε και να πει: α ωραια εκανα, πηρα τον πιο γρηγορο... Συμπερασμα: αν δεν εχεις πραγματικη αναγκη τα παραπανω GB, μην πετας τζαμπα λεφτα. Για μένα άλλο 2, άλλο 4. Για μένα τσάμπα λεφτά είναι ο 64άρης. Και εξηγώ: Με τον 64άρη που κοστίζει 55€ έχεις 0,85€ /γίγα. Ενώ με τον 120άρη που κοστίζει http://www.skroutz.gr/c/88/esoterikoi-sklhroi-diskoi/f/342913/101-%CE%AD%CF%89%CF%82-150GB.html?keyphrase=ssd+120 83.5€ έχεις 0,7€/γίγα. Οικονομικά δεν είναι συμφέρουσα αγορά ο 64άρης. Τα λεφτά του θα τα πετάξει με τον 64άρη. Τόσο απλά. ΥΓ. Άσε που ο 240άρης vertex έχει 165€ http://www.skroutz.gr/s/337384/OCZ-Agility-3-SATA-III-2-5-SSD-240GB.html που βγαίνει 0,69€/γίγα. Που τον κάνει και αυτόν συμφέρουσα αγορά.
Moderators matrixxx Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Με τον 64άρη που κοστίζει 55€ έχεις 0,85€ /γίγα. Ενώ με τον 120άρη που κοστίζει http://www.skroutz.g...yphrase=ssd 120 83.5€ έχεις 0,7€/γίγα. Οικονομικά δεν είναι συμφέρουσα αγορά ο 64άρης. Τα λεφτά του θα τα πετάξει με τον 64άρη. Τόσο απλά. Συγκρινεις τσουβαλι με μεταξι... Σιγουρα το τσουβαλι ειναι φτηνοτερο, δεν ειναι καλυτερο ομως...
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Συγκρινεις τσουβαλι με μεταξι... Σιγουρα το τσουβαλι ειναι φτηνοτερο, δεν ειναι καλυτερο ομως... Πιστέυεις ότι αν 2 μηχανήματα έχουν το 1ο agility(ή έναν οποιοδήποτε άλλον), το 2ο samsung (ή έναν πολύ καλύτερο) και τα δουλέψεις και τα 2 θα καταλάβεις διαφορά; Διαφορά στην τσέπη θα καταλάβεις. Αλλά εκτός από αυτό, δεν σύγκρινα μοντέλα, αλλά χωρητικότητες. Τον ocz τον ανέφερα σαν παράδειγμα.
Moderators matrixxx Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Πιστέυεις ότι αν 2 μηχανήματα έχουν το 1ο agility(ή έναν οποιοδήποτε άλλον), το 2ο samsung (ή έναν πολύ καλύτερο) και τα δουλέψεις και τα 2 θα καταλάβεις διαφορά; Διαφορά στην τσέπη θα καταλάβεις. Δεν μιλησα για ταχυτητες. Ο ενας θα δουλευει 100% ενω ο αλλος 10-20-40% θα τα εχει τιναξει. Που χανεις λοιπον λεφτα; Το καλο εργαλειο ειναι φτηνο οσο ακριβο και αν ειναι. Το φτηνο εργαλειο ειναι ακριβο αφου παει στα σκουπιδια. (ετσι για δωσω αλλο ενα παραδειγμα περι φτηνου και ακριβου) Αλλά εκτός από αυτό, δεν σύγκρινα μοντέλα, αλλά χωρητικότητες. Τον ocz τον ανέφερα σαν παράδειγμα. Εβγαλες κοστος €/GB παιρνοντας διαφορετικης ποιοτητας ssds, αυτο τονισα. (πως η αγορα του V2 στα 84 ειναι εντελως αποτυχημενη κινηση περα απο οποιαδηποτε διαιρεση) Ακομα και με τον samsung 128αρη να υπολογισεις εχεις καλυτερο €/GB ομως, οπως συμβαινει παντα σε μεγαλυτερης χωρητικοτητας δισκους και ssd . To point ομως του sattack ισως δεν το καταλαβες, αφου θελει να βαλει μονο ενα λειτουργικο ο 120αρης του ερχεται πολυ μεγαλυτερο κοστος €/GB αφου σημασια δεν εχει ποσα GB αγοραζεις αλλα ποσα χρησιμοποιεις.
gk13 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Παιδιά εγώ αγόρασα τον SSD OCZ Agility 3 series 120GB με 3 χρόνια εγγύηση για το Desktop μου.Είμαι πολύ ευχαριστημένος,και είδα αρκετή διαφορά.Πάντως στα 3 χρόνια πιστεύω θα του βγάλω το λάδι (αν είναι να καεί) μιας και το Pc είναι όλη μέρα ανοιχτό.
sattack Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 αν ειχαμε ολοι τις ιδιες αναγκες και τα ιδια γουστα δεν θα υπηρχαν τοσα διαφορετικα προιοντα 2
barman_ Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Όταν πήρα μετά από το σπίτι τηλέφωνο να ακυρώσω την παραγγελία επικαλούμενος αυτά που συνέβησαν (ότι ο υπάλληλος είχε στοκ αλλά ήθελε να μου το χρεώσει παραπάνω) με ρώτησαν αν του έδωσα τον κωδικό παραγγελίας και όταν τους είπα ναι μου είπαν μήπως δεν είχε στοκ; Λέω όχι, έβγαλε τον δίσκο πήγε να μου τον δώσει και τελευταία στιγμή μου είπε ότι δεν μπορεί να τον χτυπήσει σε αυτή τη τιμή, έπρεπε και καλά να έχω τυπώσει το newsletter. Άσχετο που είχα κωδικό παραγγελίας... Και μου λέει ο υπάλληλος το κορυφαίο (ο υπάλληλος από το τηλεφωνικό κέντρο), μα έχουμε ήδη στείλει την παραγγελία σας στο μαγαζί και πληρώσαμε τα μεταφορικά για τα οποία δεν μας αποζημιώσατε. Έγινα κόκκινος και ανέβασα πίεση (έχω photo το πιεσόμετρο). Να τους πληρώσω για μια παραγγελία που δεν παρέλαβα, παρότι με ενημέρωσαν να παραλάβω, παρότι είχαν στοκ... Τα συμπεράσματα δικά σας. ημουν απολυτα σιγουρος για το καταστημα,προσπαθω να το αποφευγω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα