Rookie Jimmy Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Προφανώς έβαλα τα χέρια μου και έβγαλα τα μάτια μου.... Τι εννοώ...; Έχω ένα laptop Toshiba Satellite C660D 10D στο οποίο έκανα format τον μοναδικό σκληρό δίσκο στον οποίο ήταν εγκατεστημένο το λειτουργικό (WIN7) με την εντολή format μέσω του msdos... Ναι ναι ξέρω... Τόσο βλάκας είμαι! Το συγκεκριμένο laptop όμως ΜΑΛΛΟΝ έχει και κατεστραμένο DVD rom. Και λέω μάλλον γιατί μόλις διαπίστωσα οτι έκανα γκάφα και ο δίσκος δεν είαι προσβασιμος δοκίμασα μέσω dvd με το λειτουργικό win7 να εγκαταστήσω εκ νέου το λειτουργικό σύστημα. ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως δεν διαβάζεται το διακάκια. Δοκίμασα με άλλο dvd λειτουργικού αλλά και πάλι τίποτα. Οπότε προσπάθησα να κάνω bootable ενα usb flash 8 gb κοπιάροντας το απαιτούμενο αρχείο bootsect /nt60 απο το δισκάκι (dvd win7) και εν συνεχεία κοπιάροντας ολα τα αρχεία απο το δισκάκι στο φλασάκι (τα αρχεία στο dvd δεν είναι iso). Δυστυχώς όμως δεν είχα μεριμνήσει να σετάρω το ΒΙΟS ώστε να μπορεί να φορτώσει και απο usb flash memory. Εχετε καμιά ιδέα παρακαλώ τι άλλο μπορώ να κάνω ώστε να εγκαταστήσω το λειτουργικό προτού αναγκαστώ να αγοράσω καινούργιο DVD rom?
isay Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Το recovery partition το εχεις σβήσει; Ο υπολογιστής είχε windows 7 απο τη μάνα του;
shodan Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Έχοντας κλειστό το μηχάνημα, δοκίμασε να κρατήσεις πατημένο το 0 και να πατήσεις το power. Αν δεν έχεις πειράξει το recovery partition λογικά θα φορτώσει το πρόγραμμα επαναφοράς.
themis636 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 στο bios δεν μπορεις να μπεις; αν ναι βαλτο να bootαρει απο usb stick και περνα τα win στο stick. κατεβασε κι αυτο για να δημιουργησεις το bootable usb stick. http://db.tt/wxIpuwPA Αποστολή από το GT-N8000 με τη χρήση Insomnia App
Rookie Jimmy Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Το recovery partition το εχεις σβήσει; Ο υπολογιστής είχε windows 7 απο τη μάνα του; Μάλλον ναι ... το φορματ το έκανα μέσω ms dos στο bios δεν μπορεις να μπεις; αν ναι βαλτο να bootαρει απο usb stick και περνα τα win στο stick. κατεβασε κι αυτο για να δημιουργησεις το bootable usb stick. http://db.tt/wxIpuwPA Αποστολή από το GT-N8000 με τη χρήση Insomnia App Το έχω δοκιμάσει ήδη αυτό.... Απλως δεν το αναγνωρίζει καθόλου. Συγκεκριμένα μόλις ολοκληρώσω την εγκατάσταση στο φλασακι κι ενω σε άλλο λαπτοπ δουλευει στον εν λογω υπολογιστη δεν το "βλεπει" και δινει επιλογη για boot μεσω σκληρου dvd και lan
TheELF Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν υπάρχει περίπτωση για αυτό που λες... Μάθε το bios σου διαβάζοντας το εγχειρίδιο της μητρικής, στην χειρότερη ανέβασε φωτογραφίες από το bios σου από την καρτέλα boot να σου πούμε που να πατήσεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξεκινάει από usb.
Candlemass Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Και στο DOS πώς μπήκες; Θέλω να πώ, εφόσον bootαρες σε DOS, με παρόμοιο τρόπο θα bootάρεις και την εγκατάσταση των windows...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα