LongTom Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Θα ήθελα μετά από περίπου 8 χρόνια να αντικαταστήσω(ή να μετατρέψω) με τον κατάλληλο εξοπλισμό την ενσύρματη σύνδεση μου σε ασύρματη. Το μόντεμ που έχω είναι το speedtouch 530. Από ότι έμαθα μπορεί να γίνει με ένα access point δίχως να χρειαστεί να αλλάξω το speedtouch με άλλο. Ήθελα να ρωτήσω πως ακριβώς γίνεται αυτό(ακόμη και κάποιο λινκ σε online οδηγό θα ήταν αρκετό),τι εξοπλισμός θα χρειαστεί και σε τι έξοδα περίπου πρέπει να περιμένω. Εάν δεν γίνεται με το access point θα πρέπει να αγοράσω καινούργιο μόντεμ; Ευχαριστώ προκαταβολικά. υ.γ.Εάν είναι σε λάθος section παρακαλώ να μεταφερθεί.
panosno1com Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) αγοραζεις κατι σαν αυτο ! Επειτα -το βαζεις στη πριζα χχαχααχα- και με καλωδιο δικτυου συνδεεις το υπαρχον router σου με το access point ! Επειτα με αλλο καλωδιο δικτυου συνδεεις το access point με το pc σου! Λογικα η μητρικη σου θα εχει θύρα για τετοιο καλωδιο αλλιως κ παλι μια καρτα δικτυου pci κανα 10ευρω και αν! Τελος μπαινεις σε κατι του στυλ 192.168.2.2 ξερω γω ωστε να εισελθεις σto user interface του access point ωστε να ρυθμισεις κλειδωμα Wi fi κλπ ! Αυτο που σου λεω το εχω κανει κ εγω [με τη βοηθεια τοτε του forum για να δινω και credits ) edit : Site: http://www.plaisio.g...htm'[/url] αυτο εχω κεγω ,βεβαια σιγουρα υπαρχουν κ αλλες λυσεις σε access point ειτε μάρκες ειτε κοστους κλπ Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2012 από panosno1com
LongTom Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 αγοραζεις κατι σαν αυτο ! Επειτα -το βαζεις στη πριζα χχαχααχα- και με καλωδιο δικτυου συνδεεις το υπαρχον router σου με το access point ! Επειτα με αλλο καλωδιο δικτυου συνδεεις το access point με το pc σου! Λογικα η μητρικη σου θα εχει θύρα για τετοιο καλωδιο αλλιως κ παλι μια καρτα δικτυου pci κανα 10ευρω και αν! Τελος μπαινεις σε κατι του στυλ 192.168.2.2 ξερω γω ωστε να εισελθεις σto user interface του access point ωστε να ρυθμισεις κλειδωμα Wi fi κλπ ! Αυτο που σου λεω το εχω κανει κ εγω [με τη βοηθεια τοτε του forum για να δινω και credits ) edit : Site: http://www.plaisio.g...htm''>νομιζω αυτο εχω κεγω ,βεβαια σιγουρα υπαρχουν κ αλλες λυσεις σε access point ειτε μάρκες ειτε κοστους κλπ Μάλιστα. Δηλαδή αγοράζω αυτό, το συνδέω στο ρούτερ και στο pc και είμαι εντάξει(μετά βέβαια από τις απαραίτητες ρυθμίσεις); Χμμ δεν φαίνεται και τόσο δύσκολο όσο νόμιζα. Επίσης το λινκ δεν δουλεύει.Εάν μπορείς ξαναβάλτο.
panosno1com Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 http://tinyurl.com/8tmsuaq παρε και σε shortlink ναι και απο οσο θυμαμαι ,το βαζεις και εισαι ετοιμος, οι ρυθμισεις πρεπει να γινουν για να κλειδωσεις το ασυρματο ή να αλλαξεις το default admin username και password ως password. Βεβαια δε ξερω τι ρυθμισεις εχεις ήδη ή αν θελει κατι το εξειδικευμένο σε σενα ,που δε νομιζω...!
LongTom Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 http://tinyurl.com/8tmsuaq παρε και σε shortlink ναι και απο οσο θυμαμαι ,το βαζεις και εισαι ετοιμος, οι ρυθμισεις πρεπει να γινουν για να κλειδωσεις το ασυρματο ή να αλλαξεις το default admin username και password ως password. Βεβαια δε ξερω τι ρυθμισεις εχεις ήδη ή αν θελει κατι το εξειδικευμένο σε σενα ,που δε νομιζω...! Το θέμα είναι ότι βαρέθηκα τις αλλαξοκωλιές του καλωδίου όταν χρειαζόταν να χρησιμοποιήσω το λαπτοπ σε άλλο δωμάτιο. Επίσης θα έχω ένα tablet που αναγκαστικά θέλει ασύρματο για να λειτουργήσει. Έτσι ήθελα απλά μια εύκολη λύση για το πρόβλημα δίχως πολλή φασαρία. Να σαι καλά.
panosno1com Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 παρακαλω, δεν κανει τπτ να σαι καλα!ο,τι ςιναι ρωτα θα σε βοηθησω ή καποιο πιο εμπειρο μελος! ツ Insomniⓐ App!☜
LongTom Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 παρακαλω, δεν κανει τπτ να σαι καλα!ο,τι ςιναι ρωτα θα σε βοηθησω ή καποιο πιο εμπειρο μελος! ツ Insomniⓐ App!☜ Μπα δεν χρειάστηκε έξτρα βοήθεια το έκανα και δούλεψε(μέχρι τώρα γιατί ποτέ δεν ξέρεις ) Πήρα ένα κινέζικο tenda(όνομα και πράμα) που βρήκα σε τοπικό μαγαζί(ήρθε το tablet σήμερις και βιαζόμουν) και το πέρασα επιτυχώς δίχως πολλά πολλά. Ευχαριστώ και πάλι.
poulinos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 αν και αργησα να απαντησω εν τουτοις θα πω . α. το tenda ειναι για τεντα και β.μπορουσες για να αναβαθμισεις το adsl router σου και να τα εχεις ολα σε μια συσκευη να πεταγες το 530 το οποιο εχει φαει τα ψωμακια του και να επαιρνες με περιπου τα ιδια λεφτα αντι για το tenda ενα thomson 585 v7 η v8 και να τα ειχες ολα σε ενα και να ειχες και νεο ρουτερ με εγγυηση.ειτε το επαρνες καινουριο ειτε μεταχειρισμενο που το δινουν εδωμεσα.αλλιως υπηρχε και η λυση με 25 ευρω να επαιρνες ενα vigor 2700vg και να του αλλαζες το firmware και να τα ειχες ολα σε ενα και σε πολυ καλη τιμη και σε πολυ καλη μαρκα ρουτερ.
LongTom Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 αν και αργησα να απαντησω εν τουτοις θα πω . α. το tenda ειναι για τεντα και β.μπορουσες για να αναβαθμισεις το adsl router σου και να τα εχεις ολα σε μια συσκευη να πεταγες το 530 το οποιο εχει φαει τα ψωμακια του και να επαιρνες με περιπου τα ιδια λεφτα αντι για το tenda ενα thomson 585 v7 η v8 και να τα ειχες ολα σε ενα και να ειχες και νεο ρουτερ με εγγυηση.ειτε το επαρνες καινουριο ειτε μεταχειρισμενο που το δινουν εδωμεσα.αλλιως υπηρχε και η λυση με 25 ευρω να επαιρνες ενα vigor 2700vg και να του αλλαζες το firmware και να τα ειχες ολα σε ενα και σε πολυ καλη τιμη και σε πολυ καλη μαρκα ρουτερ. Φυσικά και θα μπορούσα να τα κάνω,αλλά το θέμα είναι ότι δεν ήξερα ότι μπορώ. Από εκεί και πέρα όσο πάει η τέντα,όταν ξεχειλώσει θα ακολουθήσω την συμβουλή σου.
poulinos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Φυσικά και θα μπορούσα να τα κάνω,αλλά το θέμα είναι ότι δεν ήξερα ότι μπορώ. Από εκεί και πέρα όσο πάει η τέντα,όταν ξεχειλώσει θα ακολουθήσω την συμβουλή σου. ναι μπορουσες να τα πεταγες ολα και να εκανες ολα σε ενα οπως γινεται πλεον.οταν κανεις νεα ενεργοποιηση πχ σου δινουν adsl router wifi απευθειας σε ενα μηχανημα και οχι σε 2.καλα ναι η tenda θα εχει και εγγυηση σιγουρα για 1-2 χρονια οποτε οκ.απλα θα σου βγαινε τα ιδια λεφτα και με ολα σε ενα και καλυτερη μαρκα.δεν πειραζει next time.αργησα να δω και εγω το θεμα σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα