Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Intel παρουσίασε μια νέα τεχνολογία που ίσως απαλλάξει τους χρήστες διαφόρων gadgets από τα καλώδια αλλά και τα περιφερειακά τους. Πρόκειται για το WiGig το οποίο βρίσκεται υπό ανάπτυξη από το 2009 αλλά δεν κατάφερε να βρει το δρόμο του στους καταναλωτές μέχρι και πριν από λίγες ημέρες. Στοχεύει στην αντικατάσταση των καλωδίων με ασύρματη μεταφορά δεδομένων με υψηλό εύρος ζώνης σε υψηλές συχνότητες.Η επίδειξη έγινε στα πλαίσια του Forum προγραμματιστών της Intel παρουσία του προέδρου του WiFi προτύπου, όπου παρουσιάστηκαν μερικά παραδείγματα χρήσης του WiGig για ασύρματες συνδέσεις με οθόνες τηλεοράσεων, PCI Express και SDIO. Συγκεκριμένα έγινε επείδειξη ασύρματης σύνδεσης ενός φορητού υπολογιστή με το σκληρό δίσκο και δύο οθόνες. Ο φορητός υπολογιστής λάμβανε μέσω streaming videο από το σκληρό δίσκο και το αναπαρήγαγε στην οθόνη του, καθώς επίσης και στις δύο επιπλέον εξωτερικές οθόνες.

Το WiGig λειτουργεί στη ζώνη των 60GHz, συχνότητα αρκετά υψηλότερη από αυτή του WiFI και αξίζει να αναφερθεί ότι στο παρελθόν είχαν παρουσιαστεί και άλλες παρόμοιες τεχνολογίες, χωρίς όμως να βρούνε το δρόμο τους στην αγορά. Η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα σύμφωνα με την εταιρεία, ενώ από τα μέσα του 2013 αναμένεται να δοθούν οι αντίστοιχες πιστοποιήσεις σε κατασκευαστές, ώστε μέσα στον ίδιο χρόνο να δούμε τα πρώτα προϊόντα που θα το υποστηρίζουν.

http://www.youtube.com/watch?v=oh4i5JSvWaQ

Link.png Site: infoworld.com

Δημοσ.

Συμφωνώ...τα καλώδια ούτε εγώ πιστεύω πως θα φύγουν ποτέ...ούτε ρυθμίσεις ούτε τίποτα...πέρνεις το καλώδιο το βάζεις στη θύρα και τέλος δούλεψε...

Οι εταιρίες καλωδίων θα τους επικυρήξουν XD

• Super Moderators
Δημοσ.

το καλό ασύρματο είναι αυτό που μπορεί να παίξει κι ως ενσύρματο, βλέπε Logitech G700 :P

• Like 1
Δημοσ.

Καλα και ωραια ολα αυτα.Ναι συμφωνω τα καλωδια ειναι σπασιμο. Τι γινεται ρε παιδες ομως με την υγεια μας;; Τοσα ασυρματα δικτυα μεσα στο σπιτι μας στις δουλειες μας ολη την ωρα, δεν νομιζω οτι ειναι και οτι καλυτερο, να μας ενημερωσουν για τις ερευνες που εχουν κανει για συνδυασμους ασυρματων δικτυων στον ιδιο περιβαλλοντα χωρο, ταυτοχρονα υψηλων συχνοτητων χαμηλων συχνοτητων 24 ωρες το 24ωρο τι επιδραση μπορει να εχει ολο αυτο σε μικρα παιδια κ.τ.λ. Οφειλω να εχω τις αμφιβολιες μου. Επισης εαν καποιος εχει καποια αποψη για το θεμα ας μας ενημερωσει.

• Like 3
Δημοσ.

Εγω αυτο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πχ. γιατη μας πειράζουν τα 60 hz στην συγκεκριμένη περίπτωση και δεν περνουμε υπ όψιν τα ~3 κινητά που παίζουν μέσο όρο σε κάθε σπίτι +το ασύρματο τηλ ( παιχνίδια με ασύρματο χειριστήριο όπου υπάρχουν ) ψυγείο ( αλήθεια έχει μετρήσει κανείς σας τι εκπέμπει το γ@@ μοτέρ του ψυγειου οταν δουλεύει έτσι απο περιέργεια ??). Δεν λέω εντάξει είναι κάτι επιπλέον αλλα θέλω να πω ότι βλέπουμε την λεπτομέρεια σε ένα πίνακα και χάνουμε το συμπέρασμα που προκύπτει αν προσέξουμε όλο το πίνακα

Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 2
Δημοσ.

Κάθε τι καινούριο που βγαίνει καλό είναι και ας πάει άπατο. Να υπάρχει ανταγωνισμός για να βγαίνουν ακόμη καλύτερες τεχνολογίες.

Δημοσ.

ενδιαφέρον. αλλα πιστεύω πως το καλώδιο δεν θα χαθεί έτσι απλά. το wireless μπορεί να πάθει οτιδήποτε, ενώ το καλώδιο μόνο να κοπεί

Οτιδήποτε, όπως;

Πέρα από την αυξημένη ασφάλεια (μιας και δε μπορεί κανείς να stalkάρει ένα καλώδιο χωρίς να έχει φυσική πρόσβαση) δε βλέπω άλλα μειονεκτήματα.

Δημοσ.

γιατι μπορεί να χαλάσει η συσκευή, να χαθεί το σήμα, να κολλήσει πράγματα που δεν υπήρχε περίπτωση να γίνουν στα καλώδια.

Το καλώδιο μπορεί απλά να κοπεί, και αν το προσέχεις δεν κοβεται

ή αν κοπει μονο το πλαστικο σε ενα σημειο βαζεις μονοτική ταινία.

Και εγώ όταν κάνω εκπομπές και χρησημοποιώ ασύσρματο υπολογιστή, του συνδέω ένα ethernet μήπως κάνω καμια βλακεία και κλείσω το wifi καταλάθος ή κάποιος άλλος ή χάσει το σήμα ή μου κλέβουν ιντερνετ κλπ.

Δημοσ.

Το ασύρματο ούτε εγώ θα το εμπιστευόμουν (από άποψη αξιοπιστίας στην επικοινωνία). Επίσης μου φαίνεται ανούσιο στη συγκεκριμένη περίπτωση γιατί εξάλλου η κάθε συσκευή θα θέλει ούτος η άλλως τροφοδοσία, οπότε που είναι το πρόβλημα σε ένα ακόμα καλωδιο? Και ναι και εμένα με πειράζει η ακτινοβολία. No wires αλλά σε λίγο θα βγάλουμε καρκίνο στις πατούσες. Ναι δεν είναι το μοναδικό που εκπέμπει ακτινοβολία στο σπίτι μας, αλλά σίγουρα είναι κάτι επιπλέον. Όσο μπορείς να το περιορίσεις τόσο το καλύτερο.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...