greeker Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 έχω ένα bash script που δεν θέλω να μπορεί ο χρήστης να το εκτελεί απευθείας, αλλά μόνο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άλλο script. Δηλαδή δε θέλω να μπορεί να το εκτελέσει απευθείας, αλλά μόνο από άλλο script. πώς γίνετε αυτό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 το "αλλο" σκριπτ παλι απο τον ιδιο χρηστη θα εκτελειται ? και οταν λες να "μην μπορει"?να μην εχει δικαιωματα "εκτελεσης"? (chmod -x script ?) να μην εχει καθολου δικαιωματα ?αλλαξε user ή/και group στο script αυτο...σε καποια διαφορετικα απο τον χρηστη. ειναι λιγο αοριστο αυτο που ρωτας..γινε πιο συγκεκριμενος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greeker Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 οκ έκανα το εξής: script1.sh > #!/bin/bash flag=1 export flag ./script2.sh unset flag script2.sh > #!/bin/bash if [[ $flag -eq 1 ]] then flag=0 echo "hi" fi αν έχει κανείς καμια καλύτερη ιδέα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
warlock9_0 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 ποιος ο λόγος που είναι δύο scripts? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα