SpirosLouis Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Καλησπέρα σας, Νοίκιασα ένα σπίτι στην Καβάλα και δεν έχει τηλεφωνική γραμμή.(εγώ μόνο για internet την θέλω) Τα σπίτια που είναι δίπλα(στο ίδιο κτίσμα) έχουνε γραμμή. Όπως είδα και στο του @poylinos Πως δουλέυει το ADSL από το σπίτι μας μέχρι το DSLAM είδα ότι μάλλον πρέπει να υπάρχει κάποιο κουτί έξω από το σπίτι.(ο κατανεμητής) Λοιπόν για να βάλω ένα πριζάκι μέσα στο σπίτι ούτως ώστε κάποια εταιρία να μου βάλει internet απλά τραβάω ένα καλώδιο από αυτό το κουτί; Και αν ναι πως το κάνω αυτό; Τι καλώδιο; ευχαριστώ πολύ.
psilos1975 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 για να συνδεσεις καλωδιο με τον κατανημητη αν οντως ειναι αυτο το κουτι εξω απο το σπιτι σου απλα κανεις ξετρυπημα στον τοιχο και βαζεις ενα τηλεφωνικο καλωδιο μεχρι εκει που θελεις να φτασει το εσωτερικο σου μπριζακι στο σπιτι ,αρα θα βαλεις μια ααναμονη ενα καλωδιο διχως μπριζα γυμνο στο εσωτερικο σου μπριζακι...αλλα αν τα αλλα σπιτια πιθανον να μην ειναι εκει ο κατανεημητης σιγουρεψου πρωτα ! και ηλεκτρολογος κανει την δουλεια αυτη αλλα ειναι ξεφτιλα να δωσεις λεφτα παραμονο αν δεν εχεις τα καταλληλα εργαλεια. ετσι ωστε οταν ερθει να σου κανει μικτονομηση ετσι το λενε ο τεχνικος του οτε η αλλης εταιριας να εχεις ετοιμη την αναμονη στον κατανεμητη..
SpirosLouis Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Βασικά δεν ξέρω πως να συνδέσω και που τα καλώδια μέσα στον κατανεμητή. Βάζω ένα απλό καλώδιο μέχρι το πριζάκι του σπιτιού;
veteranos123 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Μπορείς να δώσεις μια φωτο του εσωτερικού του κατανεμητή
SpirosLouis Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Αύριο θα προσπαθήσω να σου στείλω που θα πάω. Δεν είμαι εκεί.
poulinos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 α.μου φαινεται παραξενο το σπιτι να μην εχει καθολου καλωδια για τηλεφωνο.να μην εχει τηλεφωνοεπειδη το εκοψαν ναι να μην εχει καλωδια δυσκολο. β.αν δεν εχει περνας καλωδιο δικτυου που ειναι πιο χοντρο και πιο ποιοτικο μεχρι το σπιτι σου μεσα και το τερματιζεις στον πριζακι..γ.στον κατανεμητη δεν το συνδεεις πουθενα.οταν ερθει η γραμμη σου θα ερθει και ο τεχνικος του παροχου και θα στο ενωσει αυτος.η καταναμητης θα πρεπει να υπαρχει η χωνευτη.ο κατανεμητης θα εχει ρεγκλετες μεσα και καποια νουμερα οπως στις φωτο που ειχα βαλει στο guide.αν υπαρχει πριζακι ηδη μεσα στο σπιτι τοτε υπαρχει και καλωδιο.μου φαινεται παραξενο να μην εβαλαν τηλ καλωδια στο δικο σου σπιτι.
SpirosLouis Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Φίλε veteranane ένα μεγάλο συγνώμη αλλά δεν έβγαλα την φωτογραφία που έλεγα. είχα αρκετά πράματα να κάνω που είχανε μεγαλύτερη προτεραιότητα. :-S πάντως μια στα γρήγορα που είδα το κουτί ήτανε καινούργιο.(το σπίτι είναι αρκετά παλιό και πάνω σε αυτό έχει χτιστεί και άλλο. φίλε pouline και όμως δεν έχει καθόλου καλώδια ούτε και πριζάκι(α). είναι στην καβάλα το σπίτι και δεν νομίζω όταν χτίστηκε να υπήρχαν προοπτικές τηλεφώνου.(σήματα καπνού ίσως ) Δηλαδή απλά να πάω ένα καλώδιο UTP μέχρι το κουτί και μετά με την αίτηση στον πάραχο να ζητήσω και αυτό; Ευχαριστώ πολύ.
poulinos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Φίλε veteranane ένα μεγάλο συγνώμη αλλά δεν έβγαλα την φωτογραφία που έλεγα. είχα αρκετά πράματα να κάνω που είχανε μεγαλύτερη προτεραιότητα. :-S πάντως μια στα γρήγορα που είδα το κουτί ήτανε καινούργιο.(το σπίτι είναι αρκετά παλιό και πάνω σε αυτό έχει χτιστεί και άλλο. φίλε pouline και όμως δεν έχει καθόλου καλώδια ούτε και πριζάκι(α). είναι στην καβάλα το σπίτι και δεν νομίζω όταν χτίστηκε να υπήρχαν προοπτικές τηλεφώνου.(σήματα καπνού ίσως ) Δηλαδή απλά να πάω ένα καλώδιο UTP μέχρι το κουτί και μετά με την αίτηση στον πάραχο να ζητήσω και αυτό; Ευχαριστώ πολύ. αμα πραγματι δενεχει καθολου διοτι μπορει απλα να το εχουν βαψει και να μην φαινεται η να το εχουν στοκαρει οποτε αντε βγαλε ακρη τοτε απλα απο εναν ηλεκτρολογο εκτος αν πιανουν τα δικα σου χερια του λες να περασει ενα utp καλωδιο απο εκει που θες να βαλεις το ρουτερ και το τηλεφωνο μεχρι το κουτι αυτο.οταν κανεις αιτηση στον παροχο και ερθουν στον χωρο σου για να ενωσουν την γραμμη απλα λες στον τεχνικο οτι το καλωδιο σου ειναι αυτο για να τον γλυτωσεις να βαζει γεννητρια.
SpirosLouis Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 σίγουρα στο λέω αυτό με το ότι δεν υπάρχει πριζάκι και τέτοια. δεν κάνω καλαμπούρι. το έψαξα και για καλώδια το σπίτι γύρο γύρο, τις γραμμές κτλ αλλά μόνο ρεύμα από την ΔΕΗ πάει πιάνουν τα χεράκια μου και θα το ξάνω έτσι πως λες. η αίτηση είναι από το δίοδος το φοιτητικό. θα τους πάρω και τηλέφωνα και θα δούμε. σε ευχαριστώ πολύ.
poulinos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 σίγουρα στο λέω αυτό με το ότι δεν υπάρχει πριζάκι και τέτοια. δεν κάνω καλαμπούρι. το έψαξα και για καλώδια το σπίτι γύρο γύρο, τις γραμμές κτλ αλλά μόνο ρεύμα από την ΔΕΗ πάει πιάνουν τα χεράκια μου και θα το ξάνω έτσι πως λες. η αίτηση είναι από το δίοδος το φοιτητικό. θα τους πάρω και τηλέφωνα και θα δούμε. σε ευχαριστώ πολύ. δεν ειπα οτι το λες ψεμματα αλλα ειναι παραξενο.το εχω πετυχει και εδω αθηνα αλλα ηταν σε κατι υπογεια που μαλλον ηταν αποθηκη και καποιος μαλλον αποφασισε να το κανει σπιτι με σκοπο να το νοικιασει και να βγαλει λεφτα.το καλο με το υπογειο ειναι οτι ειναι συνηθως κοντα στον κατανεμητη ακομα και αν ο κατανεμητης ειναι στο ισογειο.αμα πιανουν τα χερια σου μια χαρα.αγοραζεις οσο Utp χρειαζεται και το ριχνεις.αν θες καλυτερης ποιοτητας παρε κανα stp/ftp η τιποτα cat6 να ειναι πιο σκληρο να αντεχει περισσοτερο.διοδος φοιτητικο προσεχε γενικα τι θα παρεις γιατι σε καποια απο αυτα σου λεει ο παροχος πχ hol οτι δινει 15 ευρω το μηνα αλλα πληρωνεις και παγιο στον οτε μετα κανονικα για αυτο και πχ η forthnet για να μην βγαλει τετοιο φοιτητικο και να χρειαζεται παγιο απο τον οτε εδωσε σαν δικο της φοιτητικο σε ιδιοκτητο.
SpirosLouis Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 1 δεν έχω καταλάβει. Εγώ σε ποιον κάνω την αίτηση για σύνδεση τηλεφωνικής γραμμής; για να κάνω την αίτηση και να μου δώσουν το internet πρέπει να συμπληρώσω μια Online φόρμα με στοιχεία στα οποία περιλαμβάνεται και ο αριθμός τηλεφωνικής σύνδεσης ADSL. Τι κάνω με αυτό;
poulinos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 1 δεν έχω καταλάβει. Εγώ σε ποιον κάνω την αίτηση για σύνδεση τηλεφωνικής γραμμής; για να κάνω την αίτηση και να μου δώσουν το internet πρέπει να συμπληρώσω μια Online φόρμα με στοιχεία στα οποία περιλαμβάνεται και ο αριθμός τηλεφωνικής σύνδεσης ADSL. Τι κάνω με αυτό; αν ειναι στην Hol τοτε θα δεις οτι πρεπει να εχεις γραμμη σε οτε και μετα βαζεις φοιτητικο απο την hol.δηλαδη τηλεφωνο σε οτε και internet se hol.το οποιο βγαινει πιο ακριβο.πηγαινε σε ενα παροχο που να δινει φοιτητικο αλλα στο ιδιοκτητο δικτυο και οχι shared llu που δινει η Hol.εκτος αν το εχει αλλαξει η Hol.δες φοιτητικο forthnet πχ αλλα ρωτα και αλλες εταιρειες.μετα κανεις την αιτηση απευθειας σε αυτην την εταιρεια.ενω σε αυτο που ειδες εσυ μαλλον προυποθεται οτι εχεις τηλ στον οτε και για αυτο ζηταει τον τηλεφωνικο αριθμο.εκτος αν εννοεις κατι αλλο πχ γειτονικο νουμερο.δες μας ειπες σε ποια εταιρεια ρωτησες για φοιτητικο.απλα ρωτησε τους αν ειναι shared llu η full llu.εσυ δεν θες καθολου τον οτε.αλλιως πηγαινε σε αλλη εταιρεια.εχουν ανοιχτει απειρα θεματα σχετικα με τιμες κτλ μεσα στο adsl συνδεσεις εδω στο ινσομνια.
SpirosLouis Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Να πω ότι το τηλέφωνο δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Ας με παίρνουνε τηλέφωνα εγώ δεν παίρνω ποτέ. Τηλέφωνω πήρα σε όλες σχεδόν τις εταιρίες. Ρώτησα και cyta για το 1 play και μου είπανε ότι και για φοιτητές κάνουνε δώρο την νέα τηλεφωνική γραμμή. Οπότε μάλλον τα 4Mbps είναι μια καλή και οικονομικότερη λύση με 14€/μήνα. (το δικό μου νούμερο θέλουνε για το δίοδος)
poulinos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Να πω ότι το τηλέφωνο δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Ας με παίρνουνε τηλέφωνα εγώ δεν παίρνω ποτέ. Τηλέφωνω πήρα σε όλες σχεδόν τις εταιρίες. Ρώτησα και cyta για το 1 play και μου είπανε ότι και για φοιτητές κάνουνε δώρο την νέα τηλεφωνική γραμμή. Οπότε μάλλον τα 4Mbps είναι μια καλή και οικονομικότερη λύση με 14€/μήνα. (το δικό μου νούμερο θέλουνε για το δίοδος) καποιες εταιρειες με την ιδια τιμη σου δινουν και τηλ απλα αν καλεσεις εσυ πληρωνεις αλλιως το εχεις για να σε παρουν.οκ μπορεις να πας σε cyta αμα δεν βρεις κατι αλλο.για διοδος για να λενε οτι θελουν το δικο σου νουμερο τοτε ειναι αυτο που σου ειπα.οτι προυποθετει γραμμη οτε να εχεις οποτε μονο το παγιο στον οτε θα σου βγει πιο ακριβα απο οτιδηποτε αλλο.αποτυχημενη προσφορα για το 99 % .shared llu κοινως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα