x_vagos_x Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Θέλω να μετατρέψω τον ήχο από τα DTS mkv σε AC3. Μέχρι τώρα, έχω δοκιμάσει το utility MKVtoAC3 και το Xilisoft Ultimate Video Converter, με το πρώτο να κάνει περίπου 15-20 λεπτά, και το δεύτερο... 1 ώρα και κάτι. Υπάρχει κάποιος πιο γρήγορος τρόπος να γίνει η όλη μετατροπή; Ίσως αν κάνω extract τον ήχο με άλλο utility, το μετατρέψω -με το Xilisoft, για παράδειγμα- και μετά το remuxάρω στο mkv, θα γίνει πιο γρήγορα; Τέλος, το MKVtoAC3 έχει τον επεξεργαστή στα 25-26%, για κάποιο λόγο. Το ότι δεν εκμεταλλεύεται παραπάνω τον επεξεργαστή έχει να κάνει με την ταχύτητα του σκληρού δίσκου; Αν δοκιμάσω να είναι στον SSD και το input και το output directory, θα έχει κάποια δραματική διαφορά; Αυτά τα λίγα.
Candlemass Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Μια χαρά χρόνος μου φαίνονται τα 20', δεδομένου ότι κάνει demux, transcoding και remux - υποθέτω σε ταινία > 1.5h (ανάλογα βέβαια και τον επεξεργαστή). Μπορείς να δοκιμάσεις να χωρίσεις τα streams με το MKVExtractGUI2, να μετατρέψεις σε AC3 με π.χ. το eac3to (δες και για frontend, ή χρησιμοποίησε το MeGUI), και να τα ξαναπολυπλέξεις με το MKVToolnix, αλλά νομίζω ότι θα φας περισσότερη ώρα έτσι... Επίσης, μπορεί το 25-26% CPU να το βλέπεις όταν κάνει demux/renux τα streams και γράφει ο σκληρός. Αν γίνει η διαδικασία σε SSD απλά θα κερδίσεις μερικά δευτερόλεπτα κατά τις εγγραφές των αρχείων, ο χρόνος συμπίεσης θα παραμείνει ίδιος. Υ.Γ. Καλό προγραμματάκι αυτό το MKVtoAC3, δεν το είχα πάρει χαμπάρι!
x_vagos_x Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Όπως τα φαντάστηκα έχουν τα πράγματα, λοιπόν. Ιδανικά, θα ήθελα να είναι τουλάχιστον ο μισός χρόνος, πράγμα που απ' ότι καταλαβαίνω έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες. Εγώ θεωρούσα πως καταλυτικό ρόλο έπαιζε στην κατ' εμέ "αργοπορία" της μετατροπής το γεγονός πως ο επεξεργαστής δεν πήγαινε πάνω από 30% (i5 2500K, τπτ σπουδαίο ). Συνεπώς το απέδιδα στο πρόγραμμα, που -ίσως- δεν εκμεταλλευόταν το hardware αναλόγως. Τεσπα, όλα οκ. Αφού είναι πρακτικά γρηγορότερη η όλη διαδικασία με το MKVtoAC3, έχει καλώς. Thanks. όποιος έχει καμιά ιδέα, εδώ είμαστε.
x_vagos_x Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Επανέρχομαι: με το να μεταφέρω το mkv στον SSD και να ρίξω και το Output στον SSD, o χρόνος μειώθηκε στο μισό.
micos000 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Το mkvtoac3 χρησιμοποιεί το afen σαν μέθοδο μετατροπής. Στην καρτέλα audio options έχει επιλογή να χρησιμοποιήσει το eac3to. Κατέβασε το, αποσυμπίεσε το και δήλωσε το path στο πεδίο από κάτω. Δεν ξέρω αν είναι πιο γρήγορο ή καλύτερο αλλά αν θέλεις δοκίμασε το.
x_vagos_x Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Ουάου. Μειώθηκε στο μισό ο χρόνος! Και απ' ότι βλέπω στο log, δεν έκανε demux. Κατευθείαν convert audio, και μετά μόνο remux (λογικό).
gpapai Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Μία είναι η λύση, Bigasoft Audio Converter. Δούλεψέτο και τότε θα καταλάβεις.
micos000 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Μία είναι η λύση, Bigasoft Audio Converter. Δούλεψέτο και τότε θα καταλάβεις. Μου αρέσει η ευκολία που προτείνετε προγράμματα τα οποία δεν είναι δωρεάν για να κάνει κάποιος την ίδια δουλειά που μπορεί να κάνει με δωρεάν προγράμματα. Άσε που έχω τις αμφιβολείες μου αν το συγκεκριμένο πρόγραμμα κάνει αυτό που θέλει ο vagos. Δεν αναφέρει πουθενά ότι μετατρέπει dts κανάλια ήχου. 1
gpapai Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Μετατρέπει dts κανάλια ήχου, εάν πας στην επιλογή Advancend Settings
frafaint Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Εδώ είναι ευκολότερο και γρηγορότερο τρόπο να μετατρέπει DTS σε AC3 για να σας βοηθήσει. Ισχύει επίσης να μετατρέπει DTS σε MP3, WAV, FLAC, AAC, κλπ και AC3, MP3, WAV, FLAC, AAC σε DTS. Ελπίζω να είναι χρήσιμο σε εσάς!
micos000 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Εδώ είναι ευκολότερο και γρηγορότερο τρόπο να μετατρέπει DTS σε AC3 για να σας βοηθήσει. Ισχύει επίσης να μετατρέπει DTS σε MP3, WAV, FLAC, AAC, κλπ και AC3, MP3, WAV, FLAC, AAC σε DTS. Ελπίζω να είναι χρήσιμο σε εσάς! Η μετάφραση έγινε με το google ή με το babylon;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα