Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια γεια σας σπιτι εχω 2 συνδεσεις adsl αρα και 2 modem router στο ενα απο τα δυο εχω κλεισει τον dhcp server το ενα εχει ip 192.168.10.254 και το αλλο 192.168.10.250 ετσι τα εχω ρυθμισει εγω τωρα και τα 2 ιδιες start και end ips δηλαδη start ip: 192.168.10.1 και end ip:192.168.10.254 ειναι σωστα ρυθμισμενο η θα εχω καποιο conflict?

Δημοσ.

Not enough information.

Ένα σίγουρο πράγμα είναι οτι εφόσον ο ένας έχει .10.250 είναι λάθος να έχεις στο dhcp να δίνει μέχρι .10.254, βάλτο μέχρι .10.249.

Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα είναι: τι νομίζεις ότι θα γίνει σ' αυτό το δίκτυο; Δεν πρόκειται να μπορέσεις να αξιοποιήσεις και τις 2 συνδέσεις εκτός κι αν πάρεις πιο σοβαρό hardware ή αν κάτσεις να ρυθμίζεις manually ποιά συσκευή σου θα βγαίνει από ποιά σύνδεση.

Δημοσ.

Υπάρχουν ρούτερ που μπορούν να διαχειριστούν και τις 2 συνδέσεις. Νομίζω η Cisco έχει κάτι τέτοια. Γιατί δεν κοιτάς κάτι τέτοιο; Θα σου λύσει τα χέρια πιστέυω ένα τέτοιο μηχανάκι.

Δημοσ.

το θεμα ειναι με τι κοστος δεν θελω πολλα σε αυτο το δικτυο απλα την μια συνδεση την δουλεω εγω και την αλλη ο αδερφος μουfιλε defacer γιατι πρεπει ο dhcp να δινει μεχρι 249? αυτες οι ip (192.168.10.254, 192.168.10.250)

edit: νομιζω το καταλαβα τωρα που εχω end ip .254 θα μπορουσε ο dhcp server να την αναθεσει σε καποια συσκευη και ετσι θα ειχαμε conflict με την ip του ρουτερ σωστα?

Δημοσ.
παιδια γεια σας σπιτι εχω 2 συνδεσεις adsl αρα και 2 modem router στο ενα απο τα δυο εχω κλεισει τον dhcp server το ενα εχει ip 192.168.10.254 και το αλλο 192.168.10.250 ετσι τα εχω ρυθμισει εγω τωρα και τα 2 ιδιες start και end ips δηλαδη start ip: 192.168.10.1 και end ip:192.168.10.254 ειναι σωστα ρυθμισμενο η θα εχω καποιο conflict?

ο dhcp σου μοιραζει 254 Ip που ειναι υπερβολη.βαλτον να μοιραζει απο 1 εως 10 που ειναι 10 pc και θα εισαι οκ.και 254 που το εχεις δεν θα εχεις προβλημα αφου ποτε δεν θα φτασεις μεχρι εκεινη την Ip.

Υπάρχουν ρούτερ που μπορούν να διαχειριστούν και τις 2 συνδέσεις. Νομίζω η Cisco έχει κάτι τέτοια. Γιατί δεν κοιτάς κάτι τέτοιο; Θα σου λύσει τα χέρια πιστέυω ένα τέτοιο μηχανάκι.

se cisco θα σκασει απειρα λεφτα.υπαρχουν και αλλα πχ vigor ,forthinet μεχρι και pc Μπορει να το κανει.

το θεμα ειναι με τι κοστος δεν θελω πολλα σε αυτο το δικτυο απλα την μια συνδεση την δουλεω εγω και την αλλη ο αδερφος μουfιλε defacer γιατι πρεπει ο dhcp να δινει μεχρι 249? αυτες οι ip (192.168.10.254, 192.168.10.250) edit: νομιζω το καταλαβα τωρα που εχω end ip .254 θα μπορουσε ο dhcp server να την αναθεσει σε καποια συσκευη και ετσι θα ειχαμε conflict με την ip του ρουτερ σωστα?
σωστα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...