Δεινόσαυρος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Kαλημέρα. Θα ήθελα να ρίξω την τάση στον επεξεργαστή μου. Τόσο για καλύτερες θερμοκρασίες (αν και δεν έχω θέμα) όσο και για το "γαμώτο" που λέμε καθώς είμαι σίγουρος ότι μπορεί να λειτουργήσει σταθερά και απροβλημάτιστα με αρκετά μικρότερη τάση. Προκύπτουν δύο προβλήματα: α) Η μητρική μου δεν έχει επιλογή για να δώσει καρφωτό vcore, το ελέγχει μόνη της και υπάρχουν κάποιες άλλες ρυθμίσεις τις οποίες δεν καταλαβαίνω β) Δεν ξέρω ουσιαστικά ποιό είναι το vcore που με ενδιαφέρει. Στις παρακάτω εικόνες παίρνω διαφορετικές τιμές. Βλέπω άλλο core vid, άλλο vtt, άλλο vcore στο hwinfo και άλλο στο cpuz. Μήπως αυτό που με ενδιαφέρει είναι το vcore του bios που εμφανίζει στην καρτέλα health and status? Στο bios όμως δεν είμαι σε full load. Δεν παιζει ρόλο αυτό? Η μητρική μου είναι αυτή της υπογραφής. 1
stm00192 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Μα γιατί να το κανείς αυτό? Αφού η Intel τον κατασκεύασε για να τρέχει με αυτά τα ρεύματα! :Ρ :Ρ Βασικά κάποιο εκ των δυο προγραμμάτων διαβάζει λάθος το vcore. Μάλλον το CPU z. Στο BIOS τι σου λέει? Καμία φώτο από τις ρυθμίσεις των ρεύματων θα βοηθούσε πολύ για να σου πούμε τι ακριβώς να πειραξεις. Επίσης να ξέρεις ότι θα έχεις αποκλίσεις στο ρεύμα που θετεις καρφωτα σε σχέση με το πραγματικό λόγο vdroop!
Ntinaras Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 μεσα απο το bios οτι κανεις μονο. απλα παιζει να χρειαστεις να κλεισει το Intel speedstep
Δεινόσαυρος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τι με ενδιαφέρει? Το vcore, το core vid ή το vtt? Απ ότι καταλάβαίνω δεν είναι το ίδιο πράγμα.
stm00192 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τι με ενδιαφέρει? Το vcore' date=' το core vid ή το vtt? Απ ότι καταλάβαίνω δεν είναι το ίδιο πράγμα.[/quote'] Όχι δεν είναι το ίδιο... Το vcore σε ενδιαφέρει!
Δεινόσαυρος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δλδ τα άλλα ότι και να λένε τα αγνοώ αν το vcore είναι οκ, έτσι? Σόρυ για τις απλοϊκές ερωτήσεις αλλά δεν τα κατέχω.
stm00192 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δλδ τα άλλα ότι και να λένε τα αγνοώ αν το vcore είναι οκ, έτσι? Σόρυ για τις απλοϊκές ερωτήσεις αλλά δεν τα κατέχω. Ναι ρε συ... Για να καταλαβεις λιγο καλύτερα.... Το vid ειναι κατι σαν ενδειξη για το πιο είναι το καλύτερο δυνατο ρευμα για το συγκεκριμένο κομματι επεξεργαστη στην εκάστοτε συχνοτητα. ΔΕΝ αλλαζει, ειναι ορισμένο εξ αρχής απο τον κατασκευαστή και ουσιαστικά αποτελει κατι σαν πληροφορια παρα ρυθμιση.... Χοντρικα όσο χαμηλοτερο vid εχει ένας επεξεργαστής ειναι καλυτερο κομματι για oc μιας και θα αντεξει μεγαλύτρες συχνότητες με χαμηλότερα ρεύματα.... Το VTT ειναι το ρευμα του memmory controller του επεξεργαστή και το πειράζεις μονο αν έχεις θεματάκια με τις μνήμες ή αν θέλει να κλοκάρεις τις μνήμες... προ IB εποχής έπεζε ρόλο και στο ανεβασμα του bclk (fsb)!
Δεινόσαυρος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Ήσουν σαφέστατος, ευχαριστώ πολύ. Επανέρχομαι με αποτελέσματα.
Thanos1972 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Καλα,μην μας διευκρινιζεις οτι δεν το κατεχεις,το ξερουμε.σοβαρα τωρα,γιατι δεν παιζεις με offset?
Δεινόσαυρος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Είχαμε τα εξής: -Έκλεισα το turbo boost, έδωσα και 38Χ πολλαπλασιαστή με -0.26 (μάλλον αυτό είναι το offset) και έκανα restart. Επειδή το κατσαβίδι το έχω στο αυτοκίνητο, το clear cmos έγινε με μαχαίρι γιατί το μηχάνημα δεν πόσταρε. -Πιο συντηρητικά την επόμενη φορά, έδωσα -0.10. Το μηχάνημα ποσταρε και το vcore στο bios άλλαξε από 1.221 σε 1.236. Δλδ αυξήθηκε. Τα ίδια και στο hwinfo. Λάθος δικο μου, έπεσε τελικά. Πέρασε και stress test. 5 βαθμούς κάτω οι θερμοκρασίες σε full load. -Τα γύρισα όλα στοκ και εγκατέλειψα το εγχείρημα. Το cpu PLL overvoltage τι μπορεί να είναι? To αφήνουμε auto, enabled ή disabled?
stm00192 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Αν δεν ποσταρει καν με -0,26 αστο dino μαπα το καρπουζι ο 2500!! :P
antonl Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 [...] -Τα γύρισα όλα στοκ και εγκατέλειψα το εγχείρημα. [...] Μην τ αφήνεις. Κάνε ερωτήσεις (να ξεστραβώνομαι κι εγώ στο διπλανό thread) :Ρ @stm00192: Σχετικά με το VID κι εγώ έτσι πίστευα/ξέρω (ότι παραμένει αμετάβλητο και αποτελεί ουσιαστικά πληροφορία). Αλλά μέσα στις 50 φορές που τρεξα stress tests χθες, θα ορκιζόμουν πως τη μία κατέβηκε για λίγο η τιμή του :/
Δεινόσαυρος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Αν δεν ποσταρει καν με -0,26 αστο dino μαπα το καρπουζι ο 2500!! :P Ναι, ε? Θέμα μητρικής δεν είναι αυτό?
stm00192 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Μην τ αφήνεις. Κάνε ερωτήσεις (να ξεστραβώνομαι κι εγώ στο διπλανό thread) :Ρ @stm00192: Σχετικά με το VID κι εγώ έτσι πίστευα/ξέρω (ότι παραμένει αμετάβλητο και αποτελεί ουσιαστικά πληροφορία). Αλλά μέσα στις 50 φορές που τρεξα stress tests χθες' date=' θα ορκιζόμουν πως τη μία κατέβηκε για λίγο η τιμή του :/[/quote'] Το vid αλλάζει ελαφρώς ανάλογα με το stress και την συχνότητα λειτουργία. Ουσιαστικά προαρμοζεται στις εκάστοτε καταστάσεις. Σκεψου ότι είναι κάτι σαν αλγόριθμος που έχει ως βάση ένα μια στάνταρ τιμή που έχει δωθει από την ιντελ βάση τεστ που κάνανε κατά το qc και εξαρτάται επίσης λίγο από τις εκάστοτε συνθήκες...
antonl Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Ναι, ε? Θέμα μητρικής δεν είναι αυτό? Έχω την εντύπωση πως αστειεύεται ο stm00192. 1/4 του volt είναι πολύ. [...]Σκεψου ότι είναι κάτι σαν αλγόριθμος που έχει ως βάση ένα μια στάνταρ τιμή που έχει δωθει από την ιντελ βάση τεστ που κάνανε κατά το qc και εξαρτάται επίσης λίγο από τις εκάστοτε συνθήκες... Γι αυτό και δε δίνεται standard voltage για τους x bridge (σε αντίθεση με παλιότερες γενιές). Δεν το ξερα, thanks για το tip.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα