Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσωπικά δεν εκπλήσσομαι από την είδηση αυτή.Το θέμα είναι τι κάνει η λαός της Κίνας και ο κάθε λαός για να αντιπαλέψει αυτά τα πράγματα? ΤΙ κάνει ο καθένας μας ατομικά για να οργανώσει κόσμο για να αντιπαλέψει αυτές τις αθλιότητες. Οι περισσότερες βιομηχανίες σαν την apple θέλουν το κέρδος και δεν τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο.

Λίγες είναι οι εταιρίες που νοιάζονται πραγματικά είτε για τον άνθρωπο είτε για το περιβάλλον είτε για κάτι άλλο.Και κάποιες το κάνουν μόνο και μόνο για το φαίνεστε.

• Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σταματήστε να λέτε οτι αυτο υπάρχει παντου κλπ κλπ!ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ η έν λόγω εταιρία επειδη τα ίδια κάνουν και οι άλλες!ελεος!σας λένε οτι ο κόσμος εχει χωριστεί στα 2 (ανατολικοσ δυτικός) και εσεις κοιτάτε το αν αποκαλύφθηκε το ρεπορτάζ τυχαία η οχι σήμερα η αύριο!ελεος

Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 2
Δημοσ.

Πάντως τώρα που θέλουν να μας βάλουν να δουλεύουμε 6 ημέρες την εβδομάδα επί 13 ώρες και με τα ίδια ή λιγότερα λεφτά, πολύ φοβάμαι μην βλέπουν οι Αμερικάνοι-Ρώσοι τέτοιου είδους ρεπορτάζ , αλλά για την Ελλάδα αυτή την φορά...

Έχω την εντύπωση πάντως , ότι στην foxconn φτιάχνουν και άλλες εταιρίες τηλέφωνα και νομίζω πως είναι και η samsung μέσα. Κάπου το είχα διαβάσει , αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ που.

Δημοσ.

Το να "λύσεις το εργασιακό" στην Κίνα, είναι σα να αναρωτιέσαι γιατί πεινάει ο κόσμος στην Αφρική και πεθαίνει από AIDS... Δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα τόσο καιρό, ούτε και θα γίνει, από εμάς τους δυτικούς. Γιατί τους χρειαζόμαστε. Μόνο οι ίδιοι θα το αλλάξουν, όταν τα καταφέρουν...

Συμφωνώ ότι η ανάρτηση είναι στοχευμένη 100%

Φυσικά και δεν υπάρχει δικαιολογία για την συγκεκριμένη εταιρία ΑΛΛΑ και για την κάθε εταιρία. Την λετε όλοι στους iphone-άκιδες που θα σταθούν στην ουρά για να πάρουν ένα κινητό, ενώ εσείς και αυτοί και όλοι μας θα σταθούμε στην "ουρά" για να πάρουμε υπολογιστές, κινητά, ρολόγια, τηλεοράσεις, αυτοκίνητα, μηχανάκια, ρούχα, παπούτσια και ότι άλλο αντικείμενο της καθημερινότητας μας μπορείς να φανταστείς ΠΟΥ ΟΛΑ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΙΝΑ ή οποιαδήποτε άλλη χώρα με φτηνά εργατικά... Έλεος δλδ με τις ατάκες "η Apple αισχροκερδεί" και "πάλι καλά που βγήκε τώρα για να νοιαστεί ο κόσμος" κτλ... Εσύ που λες σε μένα να μην πάρω π.χ. iphone για να μποϊκοτάρω την εταιρία, κοίτα αυτή τη στιγμή γύρω σου και πάνω σου πόσα πράγματα έχεις που έχουν προέλευση από τέτοιες χώρες. Είδες; Οκ. Για σκέψου να μην τα είχες επειδή μποϊκόταρες της εταιρίες... Μάλλον εσύ και οι τοίχοι του σπιτιού σου θα είσασταν...

"Newsflash" όπως λένε και οι Αμερικανοί: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΡΕΙ !!! Απλά επιλέγει να το αγνοεί...

Το να βλέπω σοκαρισμένους και ανυποψίαστους ανθρώπους (άνω των 18 τουλάχιστον) από αυτή την είδηση είναι σα να περιμένεις να πατήσεις τα σκατά για να καταλάβεις ότι οι σκύλοι χέζουν στα πεζοδρόμια... Αν δεν το έχεις πάρει χαμπάρι ήδη είσαι ή βλάκας ή βλάκας. Τέλος.

• Like 4
Δημοσ.

Το να "λύσεις το εργασιακό" στην Κίνα, είναι σα να αναρωτιέσαι γιατί πεινάει ο κόσμος στην Αφρική και πεθαίνει από AIDS... Δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα τόσο καιρό, ούτε και θα γίνει, από εμάς τους δυτικούς. Γιατί τους χρειαζόμαστε. Μόνο οι ίδιοι θα το αλλάξουν, όταν τα καταφέρουν...

Συμφωνώ ότι η ανάρτηση είναι στοχευμένη 100%

Φυσικά και δεν υπάρχει δικαιολογία για την συγκεκριμένη εταιρία ΑΛΛΑ και για την κάθε εταιρία. Την λετε όλοι στους iphone-άκιδες που θα σταθούν στην ουρά για να πάρουν ένα κινητό, ενώ εσείς και αυτοί και όλοι μας θα σταθούμε στην "ουρά" για να πάρουμε υπολογιστές, κινητά, ρολόγια, τηλεοράσεις, αυτοκίνητα, μηχανάκια, ρούχα, παπούτσια και ότι άλλο αντικείμενο της καθημερινότητας μας μπορείς να φανταστείς ΠΟΥ ΟΛΑ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΙΝΑ ή οποιαδήποτε άλλη χώρα με φτηνά εργατικά... Έλεος δλδ με τις ατάκες "η Apple αισχροκερδεί" και "πάλι καλά που βγήκε τώρα για να νοιαστεί ο κόσμος" κτλ... Εσύ που λες σε μένα να μην πάρω π.χ. iphone για να μποϊκοτάρω την εταιρία, κοίτα αυτή τη στιγμή γύρω σου και πάνω σου πόσα πράγματα έχεις που έχουν προέλευση από τέτοιες χώρες. Είδες; Οκ. Για σκέψου να μην τα είχες επειδή μποϊκόταρες της εταιρίες... Μάλλον εσύ και οι τοίχοι του σπιτιού σου θα είσασταν...

"Newsflash" όπως λένε και οι Αμερικανοί: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΡΕΙ !!! Απλά επιλέγει να το αγνοεί...

Το να βλέπω σοκαρισμένους και ανυποψίαστους ανθρώπους (άνω των 18 τουλάχιστον) από αυτή την είδηση είναι σα να περιμένεις να πατήσεις τα σκατά για να καταλάβεις ότι οι σκύλοι χέζουν στα πεζοδρόμια... Αν δεν το έχεις πάρει χαμπάρι ήδη είσαι ή βλάκας ή βλάκας. Τέλος.

αν ολοι ημασταν οργανωμενοι και ευσυνηδητοι θα τα μποικαταραμε ΟΛΟΙ ΑΝΑIΞΕΡΕΤΟΣ ολα αυτα τα προιντα.μολις γινει αυτο να δω τι θα εκαναν ολες οι εταιριες με τα εργοστασια τους στην Κινα ολα αυτα τα προιοντα που δεν θα τα επαιρνε κανεις.ενα χρονο να γινει αυτο τελειωσε το παραμμυθι.αλλα κανενας δεν προκειται να το κανει και να οργανωθει γιατι ολοι μας ειμαστε παρτακιδες και δηθεν.ολοι μας μαζι και εγω.

Δημοσ.

Στην Ελλαδα εχουμε και εμεις τετοιους δημοσιογραφους πχ η Τρεμη μπηκε κρυφα στα εργοστασια παραγωγης του Γιουροφαιτερ για να μας μεταφερει τοτε για ποιους λογους επρεπε να αγορασουμε τοτε το πολυτιμο αεροπλανο που λιγο αργοτερα αποσυρθηκε σαν απαραδεκτο

Δημοσ.

Off Topic:

Δεν ξέρω για την Κίνα, εδώ στην Ελλαδάρα πάντως υπέγραψα σύμβαση για 4ωρο, και μετά μου είπανε πως είναι για 8ωρη εκπαίδευση και δεν θα πληρώνομαι για 1 εβδομάδα!

Μετά τον καυγά που ακολούθησε, μου έβγαλαν χαρτί οικειοθελούς αποχώρησης, και όχι απόλυσης με αποτέλεσμα να μην μπορώ να επιστρέψω στο ταμείο ανεργίας..

Τώρα ψάχνομαι με επιθεώρηση εργασίας μήπως και βγάλω άκρη

Δημοσ.

Με άλλα λόγια για όσους δεν κατάλαβαν. Υπάρχουν σκλάβοι για ελάχιστα ευρώ, κάποια αμερικάνικοι κολοσσοί τα οικονομάνε και παίζουν μαρκετίστικη μούρη και φυσικά για όλα αυτά ούτε κουβέντα οι διεθνείς οργανισμοί για την προστασία των δικαιωμάτων των ανθρώπων που εργάζονται. Ούτε καν η ίδια η Κυβέρνηση που φιλοξενεί τις εγκαταστάσεις στο έδαφός της, άραγε πότε δεν έχει κάνει εφόδους εκεί?

Δημοσ.

Off Topic:

Δεν ξέρω για την Κίνα, εδώ στην Ελλαδάρα πάντως υπέγραψα σύμβαση για 4ωρο, και μετά μου είπανε πως είναι για 8ωρη εκπαίδευση και δεν θα πληρώνομαι για 1 εβδομάδα!

Μετά τον καυγά που ακολούθησε, μου έβγαλαν χαρτί οικειοθελούς αποχώρησης, και όχι απόλυσης με αποτέλεσμα να μην μπορώ να επιστρέψω στο ταμείο ανεργίας..

Τώρα ψάχνομαι με επιθεώρηση εργασίας μήπως και βγάλω άκρη

που?

Δημοσ.
Off Topic:

Δεν ξέρω για την Κίνα' date=' εδώ στην Ελλαδάρα πάντως υπέγραψα σύμβαση για 4ωρο, και μετά μου είπανε πως είναι για 8ωρη εκπαίδευση και δεν θα πληρώνομαι για 1 εβδομάδα!

Τώρα ψάχνομαι με επιθεώρηση εργασίας μήπως και βγάλω άκρη[/quote']

Και γιατι το υπεγραψες?

Δημοσ.

Γιατί αυτό που υπέγραψα έλεγε 4ωρο με αμοιβή και περίμενα πως έτσι θα ήταν στην πραγματικότητα.

Μεγάλη ιστορία, ας μην ξεφύγουμε από το θέμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...