Thanos1972 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Α,ναι τον θυμαμαι τον δικο σου.απο εκει που βγαλαμε την βιδα για την ψυχτρα.χαχα thanks.(εχω ηδη την καλη την ψυχτρα της Intel για 478,με τον χαλκο στην μεση.αλλα ειδες,δεν τους εχω δοκιμασει ο βλακας να δω διαφορες.θα το δω.... 1
Δεινόσαυρος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Ναι, απο κει. Από την audigy την βγάλαμε την βίδα.
washcloud Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Για την ιστορία πάντως Θάνο, κι εγώ τον North θα κράταγα. Τις διαφορές τους τις ανέφερα (σαν κατασκευές), και για 200MHz δε νομίζω να γίνεται λόγος... 1
Angelo_24 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Τωρα ρε συ.για εμενα μιλαω.ειμαι σε φαση να κρατησω εναν απο τους 2 επεξεργαστες και δεν ξερω ποιον απο τους 2.ο αλλος θα παει σε φιλο. Έχοyν και οι 2 την ίδια cashe?
ioannis8558 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 τελικα, πηρα στα 10 ευρω απο ενα παιδι εδω στις αγγελιες 2x512MB ddr1 μνημουλες και θα μπουν στο συστημα επισης, περασα αυτο το προγραμματακι για τους drivers του ηχου και ολα καλα, τους βρηκε και τους περασε αμεσως ευχαριστω ολους για την βοηθεια, προς το παρον θα μεινει με win XP και 1,5GB RAM (οταν με το καλο ρθουν οι μνημουλες την αλλη βδομαδα)
Thanos1972 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Έχοyν και οι 2 την ίδια cashe? Ο prescott ειναι αυτος pentium 4 3.2ghz sl7B8 και ο Northwood ειναι αυτος pentium 4 3,0 SL6WU
tigergreg Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Ο northwood εχει 512 κασερι ενω ο prescott εχει 1024. Τυχαινει και εχω κανη πολλες δοκιμες με αυτους και ο νορθγουντ πραγματι συμπεριφερεται πολυ καλυτερα. Εκτος απο μια περιπτωση μιας gigabyte οπου εβαλα τον πρεσκοτ και "εδεσε" αψογα και μαλλον καλυτερα απ τον νορθγουντ. Εχω τον prescott 3.0 και τον northwood 3.2. Σε γενικες γραμμες μαλλον τον νορθγουντ θα κραταγα. 1
Angelo_24 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Με βάση τα χαρακτηριστικά τους, θα διάλεγα το πρέσκοτ. Μικρές οι διαφορές αλλά... οι λετπομέρειες κάνουν την διαφορά 6 χρόνια είχα τον πρεσκοτ και αφήνα τον υπολογίστη για μέεεεερες ανοιχτο να κατεβάζει και να ανεβάζει. Να πω την αλήθεια δεν ξέρω τις διαφόρες με τον νορθγουντ(λειτουργικα), αλλά αν τον έχει για απλές εφαρμογες δεν νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα με θερμοκρασίες και τάσεις ρεύματος όπως λέτε. τώρα τον έχω στο κουτί του και κάθεται. Αν μου περίσσευε κανένα κουτί, θα τον έφτιαχνα για το δώματιο της αδερφής μου (τώρα τελευταια κάνει συνεχεια κατάληψη στο δικό μου υπολογιστη... γ@μ% το φαεισ τις γ@μ5)
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Εγω παιδια θα διαλεγα Prescott 3.2 1MB L2. Μια χαρα καλυτερος ειναι, και μια χαρα δεν παθαινει τιποτα απο τις υψηλοτερες θερμοκρασιες. Καθαρα ψυχολογικο ειναι το θεμα. Τι με νοιαζει εμενα αν δουλευει στους 50 ή στους 70? (Μιλαμε για τοσο παλιο hardware, που πλεον βρισκεις στο ebay με 5-10 ευρω. Αν ηταν να εδινα 300+ που κοστιζαν τοτε για τετοια διαφορα θερμοκρασιων, δε θα το εκανα).
άδικος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Μάγκες γενικά & εγώ υπέρ northwood, αλλά αν θες να κλοκάρεις prescott ασυζητητί (+ το ότι υπερτερεί σε κάποιες επιπλέον δουλειές/εφαρμογές) Εγώ πάντως έχω τουμπανιάσει έναν P4 στα 3.4Ghz Northwood (εννοείται Northwood και όxι Prescott) s478 με 4gb dual channel και Windows 7 με μια 6800GT agp και το σύστημα πετάει. Το ίδιο ακριβώς έχουμε τουμπανιάσει + 2x2 ζευγάρια raid0 (το 1 με raptorια) & είναι vintage τούμπανο
washcloud Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Eίπαμε ρε παιδιά έχουν διαφορές στην αρχιτεκτονική, και οι Northwood διαχειρίζονται καλύτερα τις εντολές, παρά τη διαφορά στην cache. Και το αντικειμενικό μείον του Pres είναι η μεγαλύτερη κατανάλωση (όση κι αν είναι αυτή, είναι διαφορά. Μια κιλοβατώρα αρκεί άλλωστε για να πας σε άλλη κλίμακα χρέωσης της ΔΕΗ και να πληρώνεις αρκούδες μετά στο σύνολο). ...Αλλά αφού τους έχει και τους δυο, μπορεί αν θέλει όπως είπαμε να στήσει ένα σύστημα και να τεστάρει ποιός του φαίνεται να τσουλάει καλύτερα (κι αν είναι το ίδιο, να κρατήσει North ασυζητητί). Δεν είναι και τίποτα τραγικό ν' αλλάξει επεξεργαστή.
Thanos1972 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Καλα ναι,σιγουρα θα τους δοκιμασω και τους 2.εδω να προσθεσω οτι δεν μου χρειαζεται το μηχανημα σε κατι και το πιο λογικο αργοτερα ειναι οτι αυτος που θα κρατηθει,θα φαει πουλημα και οσο πιασει.να σημειωσω εδω ομως οτι εχουν και οι 2 ψυχτρες απλα η ψυχτρα του Northwood ειναι μια της Intel παλι απλα εχει χαλκινο πυρηνα.ομολογω οτι δεν την ειχα ξαναδει και το λογικο ειναι οτι θα ειναι λιιιιιγο καλυτερη απο την αλλη την κλασσικη του socket 478.παντως για την δοκιμη,θα φανε κλοκαρισμα και οι 2 και ας επιβιωσει ο καλυτερος (normal πλαισια ετσι,για την δοκιμη και μονο). Wash ισχυει αυτο που λες, Benchmark Results
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Μη συγκρινεις με προγραμματα και benchmarks του 2004 παντως. Κανε τις δικες σου συγκρισεις
Thanos1972 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Καλα,σιγουρα με hirens boot cd θα γινει η δουλεια που εαν θυμαμαι καλα,εχει stressing προγραμμα μεσα.θα το δουμε. κατι τελευταιο,ξερει κανεις αυτη η μητρικη τι ρολο βαραει?την δανειστικα για τις δοκιμες. GA-8IPE1000 (rev. 2.x)
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Τυπικη, σχετικα καλα εξοπλισμενη για την εποχη της (κλασικα 2 IDE και 2 Sata), με 4 dual channel ram και Intel chipάκι (και οχι VIA ή SIS σαν πολλες πολλες τοτε). Υποστηριζει ταπανταολα για s478, και κλασικα δεν εχει solid πυκνωτες και συστημα ψυξης στα vrm, γιατι τοτε σχεδον δεν ειχαν ανακαλυφθει αυτα Μια χαρα θα ελεγα για δοκιμες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα