benign Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 το συστηματακι οντως για το χαβαλε περισσοτερο θα το στησω και για να υπαρχει ενα σερφερ/κατεβαστηρι στο σπιτι. Αν ειναι για αυτες τις χρησεις να βαλεις μια ελαφρια linux διανομη και εισαι ενταξει. Δεν θα χρειαστεις antivirus και θα εχεις το προσθετο θετικο οτι θα μαθεις και ενα αλλο λειτουργικο. Τωρα πια το linux ειναι πολυ ευκολο στην εγκατασταση και αναγνωριζει πολυ καλυτερα παλιο hardware που δεν εχει υποστηριξη σε Windows 7.Για παραδειγμα εχω εναν φιλο με παλιο μηχανημα και με μια καρτα ηχου Soundblaster live 5.1 που το windows 7 δεν την υποστηριζει ενω την ''βρηκε'' μια διανομη linux που εβαλε με την μια.Ετσι εχεις το πλεονεκτημα ενος πιο συγχρονου,σταθεροτερου και ταχυτερου λειτουργικου απο το Windows XP.
ioannis8558 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Αν ειναι για αυτες τις χρησεις να βαλεις μια ελαφρια linux διανομη και εισαι ενταξει. Δεν θα χρειαστεις antivirus και θα εχεις το προσθετο θετικο οτι θα μαθεις και ενα αλλο λειτουργικο. Τωρα πια το linux ειναι πολυ ευκολο στην εγκατασταση και αναγνωριζει πολυ καλυτερα παλιο hardware που δεν εχει υποστηριξη σε Windows 7.Για παραδειγμα εχω εναν φιλο με παλιο μηχανημα και με μια καρτα ηχου Soundblaster live 5.1 που το windows 7 δεν την υποστηριζει ενω την ''βρηκε'' μια διανομη linux που εβαλε με την μια.Ετσι εχεις το πλεονεκτημα ενος πιο συγχρονου,σταθεροτερου και ταχυτερου λειτουργικου απο το Windows XP. ποια διανομη εβαλε ξερεις? διοτι εχω προβλημα με την καρτα ηχου που εχει η μητρικη. δεν παιζει για κανενα λογο με οτι drivers και αν δοκιμασα :-/
benign Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 ποια διανομη εβαλε ξερεις? διοτι εχω προβλημα με την καρτα ηχου που εχει η μητρικη. δεν παιζει για κανενα λογο με οτι drivers και αν δοκιμασα :-/ Σε windows εννοεις οτι ειχες προβλημα λογικα ετσι?Με οποιαδηποτε συγχρονη linux διανομη δεν θα εχεις.Προτιμησε μια με μεγαλη κοινοτητα και αρα καλυτερο support, Mint ας πουμε. http://linuxmint.com/
ioannis8558 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Σε windows εννοεις οτι ειχες προβλημα λογικα ετσι?Με οποιαδηποτε συγχρονη linux διανομη δεν θα εχεις.Προτιμησε μια με μεγαλη κοινοτητα και αρα καλυτερο support, Mint ας πουμε. http://linuxmint.com/ oταν ξανα ειχα προτιμησει linux πριν ~2 χρονια περιπου Mint ειχα προτιμησει και τοτε, μ'αρεσαν.Τοτε βεβαια ηταν ακομα στην εκδοση 10
benign Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 oταν ξανα ειχα προτιμησει linux πριν ~2 χρονια περιπου Mint ειχα προτιμησει και τοτε, μ'αρεσαν. Τοτε βεβαια ηταν ακομα στην εκδοση 10 Περιεργο και σπανιο αλλα συμβαινει.Μπορεις να κατεβασεις το τωρινο Mint να το τρεξεις σαν live χωρις εγκατασταση και να δεις αν αναγνωριζεται η καρτα ηχου σου.Μετα κανεις εγκατασταση.Αν οχι δοκιμαζεις αλλη διανομη.Δεν χρειαζεται να το γραψεις σε dvd μπορεις να τα κανεις αυτα μεσω usb disk αρκει να ειναι τουλαχιστον 4 gigabyte.
ioannis8558 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Περιεργο και σπανιο αλλα συμβαινει.Μπορεις να κατεβασεις το τωρινο Mint να το τρεξεις σαν live χωρις εγκατασταση και να δεις αν αναγνωριζεται η καρτα ηχου σου.Μετα κανεις εγκατασταση.Αν οχι δοκιμαζεις αλλη διανομη.Δεν χρειαζεται να το γραψεις σε dvd μπορεις να τα κανεις αυτα μεσω usb disk αρκει να ειναι τουλαχιστον 4 gigabyte. μαλλον θα χρειαστει dvd καθως στο boot priority του Bios δεν εχει usb device. αλλα εχεις δικιο για τη δοκιμη σαν live cd πρωτα. ετσι θα γινει thanks
rounsmith Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Να ρωτήσω κάτι? Γιατί του λέτε Linux(όχι ότι είμαι κατά αυτών). Εγώ όταν πήρα το πρώτο μου πισί(το οποίο ακομα δουλεύει). Είχε p4 στα 2.8(s478) και 512mb ram. Πέρασαν 4 χρόνια πριν κάνω αναβάθμιση. Και είχε windows xp!
washcloud Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Κυρίως γιατί είναι ελαφρύτερο και για την χρήση που το θέλει, "ταιριάζει". Αυτό είναι δηλαδή το σκεπτικό. Δεν είναι κι "απαραίτητο" όμως, καθώς και με Win εντάξει θα είναι.
gtsamour Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Εγώ πάντως έχω τουμπανιάσει έναν P4 στα 3.4Ghz Northwood (εννοείται Northwood και όxι Prescott) s478 με 4gb dual channel και Windows 7 με μια 6800GT agp και το σύστημα πετάει.
Angelo_24 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Εγώ πάντως έχω τουμπανιάσει έναν P4 στα 3.4Ghz Northwood (εννοείται Northwood και όxι Prescott) s478 με 4gb dual channel και Windows 7 με μια 6800GT agp και το σύστημα πετάει. Γιατί "(εννοείται Northwood και όxι Prescott)"?
washcloud Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Κύριως γιατί οι Prescott ανέβαζαν τόση θερμοκρασία που γρήγορα τους κόλλησαν το παρατσούκλι Pres-hot (...πως λέμε "S-Vista ένα πράμμα...). Aλλά είχαν κι υψηλότερη κατανάλωση και προβληματική αρχιτεκτονική. Μάλλον αποτυχία της Intel - καμμία σχέση με τους σουπερουάου Northwood που, όταν βγήκαν, οι προγενέστεροί τους (και πρώτοι P4) Willamette (και επίσης ψιλοαποτυχημένοι συγκριτικά με τους τελευταίους ΡΙΙΙ) φάγαν τη σιλισκόνη τους. 1
Thanos1972 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δηλαδη μεταξυ ενως prescott στα 3.2 και ενος northwood στα 3.0,τι θα διαλεγες?και οι 2 ας πουμε με την ψυχτρα με τον χαλκινο πυρηνα...
Δεινόσαυρος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δηλαδη μεταξυ ενως prescott στα 3.2 και ενος northwood στα 3.0,τι θα διαλεγες?και οι 2 ας πουμε με την ψυχτρα με τον χαλκινο πυρηνα... Τότε ή τώρα? Έχει διαφορά.
Thanos1972 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Τωρα ρε συ.για εμενα μιλαω.ειμαι σε φαση να κρατησω εναν απο τους 2 επεξεργαστες και δεν ξερω ποιον απο τους 2.ο αλλος θα παει σε φιλο.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Τον northwood θα κρατούσα Θάνο. Είχα northwood και έχω εμπειρία και από prescott. Διαφορές στην πράξη δεν έχουν και ο pr είναι αισθητά πιο ζεστός από τον ήδη ζεστό northwood.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα