Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το υποτιθεμενο 100αρικο θα γινη αυτοματα 200αρι+ καθοτι δεν υπαρχει IDE σ αυτην την μητρικη οποτε δισκος γραφτηρι μνημες......ξεφυγαμε. α και ψυκτρα πιθανον.

Οσο για το αν κανη το παλιο τροφοδοτικο..... :cry:

Ε τα παραλές,ακόμα και να μην του βρίσκεται sata δίσκος παραπεταμένος,υπάρχουν ανταπτορες με κάνα 10€

http://digitop.gr/pr...products_id=347

αν χάθηκε ο κόσμος για ένα δεκάρι παραπάνω...έ,τότε τι να πω.

Το γραφτείρη τι να το κάνει ο άνθρωπος;εδώ η sony σταματάει να βγάζει δισκάκια....

• Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

κανει θορυβο και μου σπαει τα νευρα :-D... αξιζει να του βαλω πχ αυτην εδω την ψυκτρα? --> http://visionstudio....&step=undefined

επισης, 512ΜΒ ακομη ram ειναι αρκετα για να του περνουσα Windows 7

βρηκα απτο VS παλι αυτην την Ram, θα ειναι ΟΚ ετσι? http://visionstudio....&step=undefined

Αν αξιζει να κανω και τα δυο απο πανω, θα αξιζε να παρω και ενα κουτακι σαν και αυτο?

http://visionstudio....&step=undefined

...ο "θόρυβος" εξαρτάται όμως από τί προέρχεται. Αν πχ κάτι δεν είναι καλά βιδωμένο (συνήθως σκληρός), τότε η λύση εκτός του ότι δεν είναι "νέα ψέκτρα", αλλά ίσως καν δε χρειάζεται νέα αγορά hardware. Κι αν παρ' ολ' αυτά είναι κάποιο ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΚΙ που κάνει τον "σαματά", μπορείς να βάλεις από οποιοδήποτε άλλο (ήσυχο) που πιθανώς σου βρίσκεται (από κάποιο παλιό case ή τροφοδοτικό πχ) και ακόμα και τζαμπέ να εισ' ΟΚ...

Τα ΧΡ δουλεύουν "αρκούντως" (αν δεν περάσεις διάφορες αηδίες πάνω - συμπεριλαμβανομένων των "ενημερώσεών" των) ακόμη και με λιγότερο από 256ΜΒ RAM... Εξαρτάται βέβαια για τί χρήση το προορίζεις το μηχάνημα - πάντως, με 512ΜΒ είσαι σε γενικές γραμμές ΟΚ, απλά για Internet, ταινίες κτλ (γενικά για τα ΠΑΝΤΑ, αρκεί να μην παίζει multitasking...). Bέβαια το ιδανικό θα ήταν να έχει 4 512άρια DDR ντιμάκια DDR (και μάλιστα PC2700, "333άρια" δηλαδή), τα οποία σε ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΕ ΦΟΡΟΥΜ συνήθως τα βρίσκεις στο τάληρο/κομμάτι. Πιθανώς όμως έχει ήδη δύο 256άρες (PC2100="200άρες" δηλαδή) ήδη πάνω...ε; Σε αυτή την περίπτωση, άλλα δυο ντιμάκια 512άρια (στα όσα ΜHz κι αν τρέχουν) πάντως, με ένα 10άρικο, και θα είσαι κι εσύ και το πισάκι μια χαρά. Και μόνο ακόμα μια 512 να βάλεις "θα έφτανε", αλλά ε, "ξοδέψου" και λίγο για πάρτη του...

Τη μνήμη θα την βάλεις "για γενική απόδοση" βέβαια, και όχι μόνο ΕΑΝ πεις να εγκαταστήσεις τα Εφτάρια, καθώς ΔΕΝ "απαιτούν" "1GB και άνω" : και με 512 σύνολο ακόμα, τρέχουν ΟΠΩΣ ΤΑ ΧΡ (...χωρίς, εννοείται, Aero-πατέρο και τα σχετικά...)....Τσέκαρέ το και μόνος, κάνοντας καπάκι 2 εγκαταστάσεις (σε dual boot ίσως μάλιστα) - να βάλεις δηλαδή και τα 2 λειτουργικά.

Όσο για το κουτί, προσωπικά το θεωρώ "άχρηστη" "πολυτέλεια"...Τί το "κακό" έχει δηλαδή το δικό του...; (..εκτός κι αν είναι λες και πέρασε από πεδίο μάχης).

Και γενικά, ΥΠΟΘΕΤΩ πως θες να το στήσεις "για τον χαβαλέ" - δεν είναι ότι θα το έχεις για βασικό μηχάνημα κτλ, σωστά; Οπότε, δεν έχεις και τις απαιτήσεις που έχεις από το "κανονικό σου" (παιχνίδια κυρίως).

Δηλαδη τι, απ'ολο το συστημα να κρατησω μονο το κουτι και τον 75GB σκληρο?! :-D

Aπ'ότι καταλαβα δεν αξιζει τον κοπο, θα του κανω φορματ και οσο αντεξει με 512 ram

...αξίζει, όπως είπα (και εγώ) - αλλά εξαρταται από τη χρήση για την οποία το προορίζεις. Και αξίζει ειδικά εάν του βάλεις σύνολο ακόμη τουλάχιστο 1GB RAM σύνολο (με βάση την παραπάνω, περί μνημών, ανάλυση). Γενικά, με 10-15€ (και σωστό στήσιμο/χρήση) το μηχάνημα θα ξανανιώσει και θα είναι μια χαρά.

Η μητρικη αυτη ειναι μια χαρα.

Μ ενα 478 ΗΤ επεξεργαστη και 4χ512 400αρια ραμ και φυσικα XP θα πεταει.

Πολλοι τωρα τελευταια ισως λογω κρισης ξεθαβουν τα ως επι το πλειστον θαμενα 478αρια τους.

Το έχεις δοκιμάσει;

Εγώ έχω φτιάξει 2 συστήματα αυτής της δυναμικότητας (Pentium 4 2800 και Sempron 3100+ με 1GB μνήμη) και δεν παρατήρησα να ήταν πιο αργά τα Windows 7 από τον δικό μου 4πύρηνο Phenom στα 3400 MHz.

Αυτό μέχρι που έβαλα το Avast βέβαια :cry:

...αν το έχεις σεταρισμένο για "real time" protection (και να δουλεύουν όλες του οι λειτουργίες....ναι. Αλλά αν το έχεις απλά για "Web watching" και να σκανάρεις μια στο τόσο χειρωνακτικά, μια χαρά είναι το Avast, ακόμα και σε "παλιά" μηχανήματα.

Ναι. Σε μηχάνημα με Αthlon X 64 3800+ (διπύρηνο) και 1GB DDR2 667 (με sata δίσκο μάλιστα). Με το aero εννοείται απενεργοποιημένο και δεν πήγαινε καθόλου. Μαρτύριο ήταν. Αλλά και να έμπαιναν τα win 7 δεν έχουν να προσφέρουν κάτι σε αυτό το μηχάνημα.

Α και χωρίς καθόλου antivirus!

Mάλλον έχει θέμα το μηχάνημά σου με τον τετραπύρηνο.

...εγώ θα έλεγα πάλι ότι το θέμα το έχει το δικό σου το διπύρηνο σύστημα. Μηχανήματα "κλάσης" Ρ4 @2.4 και άνω, γενικά δεν έχουν θέμα για "συμβατική" χρήση (σερφάρισμα, ταινίες μέχρι και 720p, VoIP κτλ. Άλλο τα παχνίδια και τίποτε βαριές -σχεδιαστικές κατά βάση- εφαρμογές βέβαια...Και γενικά, αν ένα σύστημα είναι παραφορτωμένο με διάφορα και χωρίς "συντήρηση" στο λειτουργικό, ε μετά δεν φταίει η "παλαιότητά" του...

• Like 1
Δημοσ.

ρε παιδια το ενα φερνει το αλλο.θα θελει και δισκο sata 3 θα θελει και αλλο κουτι..ε δεν θα βαλει και κανα ανεμηστηρακι ??τροφοδοτικο ???με g540 τι θα παιζει ??αρα καρτα γραφικων !!...αν παρει σε τι οθονη θα παιζει (αν εχει μεινει σε καμμια παλια)....???και παει λεγοντας.

Δημοσ.

...εγώ θα έλεγα πάλι ότι το θέμα το έχει το δικό σου το διπύρηνο σύστημα.

Δε νομίζω. Μιλάμε για φρεσκια εγκατάσταση και κανένα hardware πρόβλημα. Απο κει και πέρα είναι και τι θεωρεί ο καθένας "μια χαρά".

Δημοσ.

washcloud thanks once again για το enlightment! (ηδη εχω βαλει μπρος τις συμβουλες σου για τον εξ.σκληρο δισκο!) το συστηματακι οντως για το χαβαλε περισσοτερο θα το στησω και για να υπαρχει ενα σερφερ/κατεβαστηρι στο σπιτι. η μνημη του ειναι 1 x 512MB οποτε αν παρω 2 ακομα 512αρες πιστευω με οπως ειπες ~15 ευρω να ειναι ΟΚ. το κουτι την παλευει ναι αλλα θα το ενιωθα ψυχολογικα αλλιως αν ηταν εκτος απο λειτουργικα "γρηγορο" και..οπτικα ομορφο..αλλα οντως, δεν ειναι καθολου σημαντικο. ειμαι 99% σιγουρος οτι το ψυκτρακι του κανει τον εξτρα θορυβο (ο οποιος δεν ειναι και τιποτα το ιδιαιτερο..απλα ειχα συνηθισει απ'την Xigmatek Gaia που ειναι απιστευτα ησυχη).

Οποτε το συμπερασμα παιδια ειναι.. + στην μνημη λιγο και καθαρη, χωρις πολλα πολλα εγκατασταση windows xp και θα ερθει το συστημα σε ενα αξιοπρεπες level. Ετσι?

Δημοσ.

Μια χαρά θα είσαι,αν σε ενοχλεί ο ήχος μπορείς να πάρεις κάτι τέτοιο

http://www.ebay.com/itm/Mini-Computer-pci-cpu-3pin-three-rpm-fans-speed-controller-/300706028190?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item460379da9e

έχει και για 4-pin,οπότε το βάζεις ζορίζεις τον Η/Υ με κάποιο πρόγραμμα «burning» και του κατεβάζεις της στροφές όσο παίρνει χωρίς να ανέβει υπερβολικά η θερμοκρασία.

Δημοσ.

enlightment!

Οποτε το συμπερασμα παιδια ειναι.. + στην μνημη λιγο και καθαρη, χωρις πολλα πολλα εγκατασταση windows xp και θα ερθει το συστημα σε ενα αξιοπρεπες level. Ετσι?

enlightenment μπρε :ρ

...ε μα εννοείται ότι αν το θες για κατεβαστήρι & ιστο...σανίδα, μια χαρά θα κάνει την δουλειά του (σου). Και έτσι όπως είναι αν απλά του βάλεις ΧΡ PRO SP2 και μόνο "βασικά" πράγματα πάνω, δε θα έχεις κανένα ΑΠΟΛΥΤΩΣ πρόβλημα (...έκτός ίσως σε μερικά "βαριά" site). Η επεξεργαστική ισχύς είναι αρκετή - άντε όπως είπαμε να "θυσιάσεις" και 10-15 για λίγη ακόμη μνήμη και τέλος. (...το κουτί είναι καθαρά δικό σου θέμα - πάντως μπορείς να βρεις κατά καιρούς και στα sections των φόρουμ κουτιά να χαρίζονται. Θέλω να πω, δεν είναι απαραίτητο και να πληρώσεις για κάτι τέτοιο...).

Μια χαρά θα είσαι,αν σε ενοχλεί ο ήχος μπορείς να πάρεις κάτι τέτοιο

http://www.ebay.com/...=item460379da9e

έχει και για 4-pin,οπότε το βάζεις ζορίζεις τον Η/Υ με κάποιο πρόγραμμα «burning» και του κατεβάζεις της στροφές όσο παίρνει χωρίς να ανέβει υπερβολικά η θερμοκρασία.

...περίμενα το λινκ να οδηγεί σε ωτασπίδες, αλλά δεν... :ρ

Πάντως, καλύτερα απ' το να δώσει λεφτά για να πα΄ρει κάτι που θα "υποβαθμίσει" κάτι (το ανεμιστηράκι),,,καλύτερα να πάρει ένα άλλο ανεμιστηράκι με αυτά και να βάλει στην ψύκτρα. Ακόμη και αν δεν κουμπώνει "ακριβώς" (με ένα συρματάκι πχ μια χαρά πατέντα κάνει...)

Δημοσ.

Εαν αλλαξεις μια παστα στον επεξεργαστη παντως,λογικα θα πεσουν οι θερμοκρασιες του (να καθαρισεις και την ψυχτρα μαζι) με αποτελεσμα να μην χρειαζεται να δουλευει στα τερματα το ανεμιστηρακι και να ελλατωθει ο θορυβος.

ψαξου στα μεταχειρισμενα.

Δημοσ.

Πολύ δύσκολα τόσο παλιά μητρική να έχει σύστημα να ελέγχει στροφές αυτόματα,αν ήταν θα έχει και μέσα από το bios,έχω και ξέρω,ούτε το speedfan την βλέπει σε εμένα,ας το δει βέβαια αλλά χλομό, οπότε μόνο με το μαραφέτι αυτό ή αυτό που λέει ο wash αν βολεύει η ψήκτρα για πατέντα και αν βρεις βολικό ανεμιστηράκι.

Δημοσ.

καθαρισε την ψυκτρα (και γενικα ολο το κουτι, αλλαξε και παστα και παρε και μια ή δυο μνημες 512ΜΒ. Μια χαρα θα ειναι με Windows XP ή καλυτερα Ubuntu linux.

• Like 2
Δημοσ.

Διάβαζα το θέμα και ήμουν έτοιμος να προτείνω το linux σαν εναλλακτική.

(Ώσπου έφτασα στο τελευταίο post :-( )

Αν θες κοίτα και την εναλλακτική αυτή πάντως. Για τόσο απλά πράγματα κανουν θαύματα μερικές διανομές. Αλλιώς nLite και άγιος ο Θεός. Με τα XP δεν θα έχει(ς) κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει λόγος να βάλει Λίνουξ ρε παιδιά. Τα σηκώνει τα βρωμο-Γουίν μια χαρά το μηχάνημα, και, λίγο δύσκολο, άτομο που αναφέρει ήδη και ΧΡ και 7 να έχει διάθεση να "ψάχνεται" με ένα λειτουργικό, που, όσο καλό/βατό/ανθρώπινο κτλκτλ είναι...δεν παύει να είναι κάτι άλλο στο μάτι με τη μία (κι ενίοτε πρόβλημα με ντράιβερς και προγράμματα).

Δημοσ.

Πρόσφατα επανεφερα στη ζωή έναν Ρ4 στα 3,2 με 1g μνημη ,gf6600gt και του έβαλα w7 home pr και δουλεύει τέλεια σε απλές εργασίες και με kaspersky is εγκατεστημένο.Οπότε αξίζει αρκή να μη χρειαστεί να δώσεις λεφτά παραπάνω.Κάνε ότι μπορείς με αυτά τα εξαρτήματα που έχεις.

Δημοσ.

Φίλε έχω και εγώ ένα tester pc για καγκουροδουλείες με P4 3G Northwood και Asrock P4V88 με 2gb ddr. Μια χαρά πάει το σύστημα με winxp ή αν θες βάζεις και Win2000. Δες αγγελίες για μνήμες DDR. Με 1.5GB και οff κάποια services μαζί με ένα ελαφρί antivirus θα την παλέψεις. Άμα είναι να δώσεις 100€ που είπαν και τα παιδιά τότε αγοράζεις G550+H61+4gb 1000 φορές καλύτερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...