Προς το περιεχόμενο

Πρίζα για ηχεία στον τοίχο - Πως λειτουργεί;

nickts1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα φίλοι του insomnia

Στον τοίχο του σπιτιού μου εκτός από τις συμβατικές πρίζες υπάρχουν και πρίζες του τύπου που φαίνεται στη φωτογραφία

p9124061.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Συνολικά υπάρχουν 5 στο σπίτι. Προφανώς κάτι έχω καταλάβει λάθος στο πως λειτουργούν καθώς συνέδεσα έναν ενισχυτή home cinema που έχω. Συνέδεσα την υποδοχή ηχείων του ενισχυτή (αυτά που κανονικά συνδέω στο ηχείο) στη μια πρίζα (στο μαύρο αριστερά το αρνητικό και στο κόκκινο αριστερά το θετικό, όπως τα έχω κ στον ενισχυτή) και από μια άλλη συνέδεσα τα καλώδια κ από εκεί στο ηχείο με τον ίδιο τρόπο. Αποτέλεσμα μηδέν. Μπορείτε να με διαφωτίσετε για να μπορώ να χρησιμοποιώ τις πρίζες. Μήπως κάποια είναι input και κάποια άλλα output? Και γιατί υπάρχουν απο δύο μαύρα-κόκκινα σε κάθε πρίζα;

Όποιος μπορεί να βοηθήσει θα είμαι ευγνώμων

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

συνήθως αυτές οι πρίζες παίρνουν 2 ζευγάρια καλώδια σαν έξοδο, ένα για woofer και ένα για tweeter ενσωματωμένα στο ίδιο ηχείο. Πες μας από την πλευρά που είναι ο ενισχυτής τι είδους πριζα υπάρχει? Είναι διαφορετική ή είναι όλες οι πρίζες ολόιδιες?

Μπα, λογικά απλά δεν είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους, άσε τον ενισχυτή πάνω και σύνδεσε τα ηχεία σε όλες της μπρίζες για να βρεις με ποια πρίζα συνδέεται.

Τα δύο δεν είναι για stereo;;; εγώ απλά ηχεία που έχω πάντως ένα τέτοιο ζευγάρι ανά ηχείο έχω...

Όταν συνέδεα τον ενισχυτή απευθείας στα ηχεία, χωρίς να παρεμβάλλεται η πρίζα, το έκανα ως εξής: Στον ενισχυτή έχει μια υποδοχή κόκκινο-μαύρο R και άλλη μια L. Στην R συνέδεα το δεξί ηχείο και στην L το αριστερό.

Τα δύο δεν είναι για stereo;;; εγώ απλά ηχεία που έχω πάντως ένα τέτοιο ζευγάρι ανά ηχείο έχω...

Η συγεκριμένη πρίζα βγάζει 2 ξεχωριστές παροχές, η επιλογή για το πως θα τις δουλέψεις παίζει ανάλογα με την σύνδεση που θα κάνεις στο σημείο εισόδου, στον Ενισχυτή δηλαδή.

Όταν συνέδεα τον ενισχυτή απευθείας στα ηχεία, χωρίς να παρεμβάλλεται η πρίζα, το έκανα ως εξής: Στον ενισχυτή έχει μια υποδοχή κόκκινο-μαύρο R και άλλη μια L. Στην R συνέδεα το δεξί ηχείο και στην L το αριστερό.

Πίσω από τον ενισχυτή στον τοίχο, τι πρίζα ηχείων έχει?

Πίσω από τον ενισχυτή στον τοίχο, τι πρίζα ηχείων έχει?

Όλες οι πρίζες ηχείων στους τοίχους είναι ίδιες με αυτή στην φωτογραφία.

edit: Και μια φωτό του πίσω μέρους του ενισχυτή, δε ξέρω αν βοηθαει...

p9124063.jpg

Όλες οι πρίζες ηχείων στους τοίχους είναι ίδιες με αυτή στην φωτογραφία.

και η καθέμια από τις 5 είναι σε διαφορετικό σημείο του χώρου ή μηπως 2 πρίζες είναι μαζί δίπλα δίπλα? Αλλά και πάλι ο μονός αριθμός πριζών δεν είναι λογικός!

Έκανα λάθος! Εϊναι 6 (η μία ήταν πίσω από το πιάνο). Οι 4 είναι ζευγάρια (2 σε κάθε τοίχο αλλα όχι δίπλα-δίπλα) και οι άλλες 2 ψιλοξέμπαρκες...

Δυστυχώς ο ηλεκτρολόγος έκανε κακή διαρύθμιση των πριζών....δεν έχω ιδέα πως μπορεί να έχει γίνει η διέλευση της καλωδίωσης μέσα στους τοίχους. Μάλλον θα ταλαιπωρηθείς για να βγαλεις αποτέλεσμα και ίσως χρειαστούν και μερικές πατέντες με γεφυρούλες σε καμιά πρίζα. Πρωτα από ολα πρέπει να εντοπίσεις από ποια πριζα πάει σε ποια και μετά ισως μπορέσω μεσω και ενός σχεδιαγράμματος να σε βοηθήσω περαιτέρω! :unsure:

Πως μπορώ να δω ποια πρίζα πάει σε ποια; Με κάποιου είδους δοκιμή; Πάντως μπορώ να σχεδιάσω ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα του χώρου και να το ποστάρω! Σ'ευχαριστώ για το χρόνο που αφιερώνεις!

Πως μπορώ να δω ποια πρίζα πάει σε ποια; Με κάποιου είδους δοκιμή; Πάντως μπορώ να σχεδιάσω ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα του χώρου και να το ποστάρω! Σ'ευχαριστώ για το χρόνο που αφιερώνεις!

Μπα, λογικά απλά δεν είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους, άσε τον ενισχυτή πάνω και σύνδεσε τα ηχεία σε όλες της μπρίζες για να βρεις με ποια πρίζα συνδέεται.

Μόλις το βρεις πας τον ενισχυτή σε τρίτη πρίζα και βρίσκεις με ποια συνδέεται και πάει λέγοντας.

Πολύμετρο, όχι δεν υπάρχει...Θα κάνω αυτό που προτείνεις ELF! Ευχαριστώ! Πάνε ανα ζεύγη να υποθέσω; Ανά 3αδες ίσως;

Οκ αφού δεν έχεις πολύμετρο αναγκαστικά θα πας με τον δύσκολο τρόπο που πρότεινε και ο ELF, θα ταλαιπωρηθείς λίγο να κουβαλάς τον ενισχυτή και το ηχείο αλλά δεν μπορείς να κάνεις και αλλιώς. Δεν είναι σίγουρο οτι τα 2 ζευγαρια μαυρο-κοκκινο απο μια πριζα θα πηγαίνουν σε άλλα 2 ζευγάρια σε αλλη πριζα, μπορεί ας πουμε απο ενα ζευγάρι στην πριζα (1) να πηγαίνει σε ενα ζευγαρι στην πριζα (2) και από το δίπλα ζευγάρι της πριζας (2) να πηγαίνει σε ένα ζευγαρι της πριζας (3) και ουτω καθ εξης. Οπότε για αρχή συνδέεις την μια εξοδο του ενισχυτή πχ το R στο ενα ζευγαρι μιας πριζας και συνδέει το ενα ηχείο σε κάθε πρίζα και σε κάθε ζευγάρι μέχρι να βρεις που παίζει. Μόλις το καταφέρεις αλλαξε πριζα στον ενισχυτή. Ταυτόχρονα φτιάξε και ενα σχεδιο σε ένα χαρτι αριθμισε τις πριζες και τα ζευγάρια και ζωγράφισε τις γραμμές.

Κάτι τέτοιο

post-109453-0-41216900-1347472830_thumb.jpg

Λοιπόν μετά από πολλές δοκιμές και πολύ κουβάλημα (χρειάζομαι καινούρια μέση :wacko: ) βρήκα κάποιες συνδέσεις. Αρχικά παραθέτω το σχεδιάγραμμα:

p9124064.jpg

Το 1β συνδέεται με το 2α. Το 2β συνδέεται με το 3α.

Αλλά περιέργως το 1α και το 3β δεν συνδέονται μεταξύ τους, ούτε και με τίποτε άλλο.

Επίσης το 4β συνδέεται με το 5α. Το 5β συνδέεται με το 6α.

Αλλά περιέργως το 4α και το 6β δεν συνδέονται μεταξύ τους, ούτε και με τίποτε άλλο.

Ήδη βρήκα μια άκρη, επειδή στο 2 είναι η θέση της τηλεόρασης, μπορώ να βάλω εκεί τον ενισχυτή (στα 2α κ 2β) και να συνδέσω τα 2 μου ηχεία στα 1β και 3α αντίστοιχα. Αυτό που θα ήθελα ιδανικά είναι να μπορώ να μεταφέρω τον ήχο και σε κάποιο από τα 4,5,6, αλλά υποθέτω ότι δε γίνεται, έτσι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...