Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φανερά κάτι διαφορετικό είχες στον κώδικα που έτρεχες. :)

Δεν έχω ιδέα αν ισχύει υπό συνθήκες το arr[-1] στη Java (ελπίζω πως όχι). Java πιάνω στα χέρια μου για 2-3 ώρες περίπου κάθε 5 χρόνια, θυμάμαι μόνο αν με ρωτήσεις αμέσως μετά. ;)

Δημοσ.

παιδια σας ευχαριστω πλ για τη βοηθεια σας!! κατι τελευταιο!! μπορειτε σας παρακαλω να μου εξηγησετε λγ τν λογικη της αναδρομικοτητας στο συγκεκριμενο προβλημα? πρακτικα πως λειτουργει δλδ???

Δημοσ.

Δεν έχω ιδέα αν ισχύει υπό συνθήκες το arr[-1] στη Java (ελπίζω πως όχι).

Δεν ισχύει. Yπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Είναι απλα λίγο μπερδεμένο υποθέτω αυτό που έγραψε ο IHateLove

γράψε άκυρο, σορρυ απλά είχα ένα κομάτι κώδικα στην Main που το προκαλούσε αυτό

>
int[] x = new int[2];
x[-1] = 1;
System.out.print(x[-1]);

λειτουργεί μια χαρά!

σε ποιον τύπο μεταβλητής μπορούμε να έχουμε και αρνητικές θέσεις σε έναν πίνακα? δηλαδή να έχουμε στοιχεία και στο -1, -2...

Νομίζω οτι ήθελε να πει

γράψε άκυρο, σορρυ απλά είχα ένα κομάτι κώδικα στην Main που το προκαλούσε αυτό (το οποίο είναι: )

>
int[] x = new int[2];
x[-1] = 1;
System.out.print(x[-1]);

(Τελεία)

(Χωρίς αυτό λοιπόν) λειτουργεί μια χαρά!

σε ποιον τύπο μεταβλητής μπορούμε να έχουμε και αρνητικές θέσεις σε έναν πίνακα? δηλαδή να έχουμε στοιχεία και στο -1, -2...

Δημοσ.

παιδια επειδη προσπαθω να μπω στη λογικη της αναδρομης προσπαθησα να λυσω και τ θεμα του 2011 οπου η μεθοδος λαμβανει δυο πινακες μ ιδιο μεγεθος n και επιστρεφει το πληθος των στοιχειων για τα οποια ισχυει : a>=b οπου a,b οι δυο πινακες. Παρακατω σας γραφω τον κωδικα της μεθοδου

static int compArray ( int []a, int []b, int n ) {

if (n >0 ) {

int sum = compArray (a,b,n-1);

if (a[n-1]>=b[n-1])

return sum+1;

}

else return 0;

}

πλησιασα καθολου??? σορρυ αν σας εχω πριξει αλλα προσπαθω να μπω λγ στη λογικη μπας και καταλαβω τι γινεται..

Δημοσ.

@moukoublen thanks για τη διευκρίνιση. Ίσως θα έπρεπε να έχω περισσότερη εμπιστοσύνη στη Java και να το υποθέσω έτσι κι αλλιώς.

@deps Με το μάτι νομίζω ότι καλά το έκανες. Γιατί δεν δοκιμάζεις να το τρέξεις για να σου λυθεί η απορία;

Έχε υπόψη ότι τα συγκεκριμένα παραδείγματα είναι αρκετά άσχημες επιλογές για την αναδρομή καθώς λύνονται πολύ "φυσικότερα" με επανάληψη, οπότε δημιουργείται η απορία για ποιό λόγο να μπεις στον κόπο να το κάνεις έτσι.

• Like 1
Δημοσ.

τι δεν καταλλλαβαίνετε σε ότι γράφω? τι δεν καταλλλλαβαίνετε!???

Θεσσαλονικείς, τι να πεις...

απλά μιλάω λίγο προχώ!

Διαβάστε μια σελίδα πίσω και θα καταλάβετε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...