Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Παιδιά θέλω μεγάλη βοήθεια. Το PC μου το φόρμαρα, το κλόκαρα και το τουίκαρα. Έβαλα μπρος ότι ξέρω και δε ξέρω για να κάνω την καλύτερη και οικονομικότερη αναβάθμιση.. και την έκανα! Φανταστείτε πριν (5 χρόνια non-formated) μου σερνόταν το Chrome, και τώρα φυσάνε ΟΛΑ. Έχει παραμείνει ένα μεγάλο πρόβλημα tho. Οι σκληροί δίσκοι είναι σκουπίδια, ξέρουμε πως είναι ότι πιο αργό υπάρχει σε έναν καλό Η/Υ του σήμερα. Πέρα από αυτό όμως, νομίζω ότι ΚΑΤΙ τους χαλάει περισσότερο απ'τη μάνα τους! [ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ISSUES ΠΡΩΤΑ - ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.. για να μην κουράζεστε με τους προλόγους μου ή με ρωτάτε σιγά-σιγά..] Έχω: WD 640GB Partitioned (7200rpm) 100GB WINDOWS 540GB DOCUMENTS WD 2TB (7200rpm) POWERBOX SG 1.5TB (7200rpm) POWERBOX WD 500GB (7200rpm) JUKEBOX +BACKUP DISC (5400rpm) Δεν μας ενδιαφέρει Στο Sentinel: Όλοι υγιέστατοι στο 100%, εκτός φυσικά από τον SG ο οποίος έχει πέσει στο 36% και συνεχίζει μέρα παρά μέρα.. Σύνδεση: Κάτι Sata που δεν τα έχω ενοχλήσει χρόνια. ΜΟΝΟ SATA I. Επιλογές: Ούτε RAID, ούτε τίποτα ιδιαίτερο. Όλοι σε NTFS μορφή φυσικά. Σημαντικό το ότι έχω βγάλει από ΟΛΟΥΣ τα File Compresion και File Indexing, και το έκανα για καλό - διορθώστε με αν έκανα λάθος. Επίσης μερικά Music Folders του JUKEBOX είναι μαύρα.. ενώ άλλα μπλε.. Τώρα αυτό έχει να κάνει με το NTFS File compresion αλλά ενώ τα έχω όλα uncompressed δεν ξέρω γιατί διαφέρει το χρώμα τόπους-τόπους. Issues: Ο C:\ φυσάει, γιατί τα πάντα ανοίγουν στο μπαμ. Δεν έχω κανένα παράπονο, ούτε από BOOT ούτε από SOFTWARE running speed, είναι και ο νεότερος δίσκος που έχω και ίσως γι'αυτό κρατιέται.. ..Έχω πρόβλημα όμως με όλους τους άλλους. Οι δίσκοι POWERBOX έχουν μέσα .mkv από downloads. Τα .mkv σκαλώνουν 2 φορές / movie για μερικά δευτερόλεπτα, και πριν ξεσκαλώσουν ακούς ήχο από τον HDD σαν κλικ! Το Winamp ανιχνεύει όλον τον JUKEBOX δίσκο. Σχεδόν κάθε φορά που μετά από ώρα επιλέγω κομμάτι να παίξει (ΠΑΝΤΑ/ΜΟΝΙΜΑ ανοιχτό το Winamp στο TRAY), σκαλώνει για λίγο και μετά από 2-3s ξεκινάει. Γενικά η εκκίνηση των κομματιών στην αλλαγή τους, είναι 0.8s πιο καθυστερημένη ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ με την καθυστέρηση ΠΡΟ Format! Και άλλα στοιχεία παρατηρώ αλλά είναι λεπτομέρειες. Αν λύσουμε τα 2 παραπάνω είμαι σίγουρη πως θα λυθούν και τα υπόλοιπα.. Τώρα έκαστος στο είδος του, όλο και κάποιος θα έχει master στους HDDs. Αν μπορεί να μου πει σε ποια επιλογή χαλάω το σύστημα, θα ήμουν πραγματικά ευγνώμων.. Τέρμα βαρετό τόπικ, αλλά είναι κρίμα τόσο καλό σύστημα να το πηγαίνουν πίσω αυτά τα παλιοσίδερα! Δώστε κάνα χέρι λοιπόν! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
washcloud Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Στις "ρυθμίσεις διαχείρισης ενέργειας" (7άρια έχεις λογικά, στα οποία δεν θυμάμαι ακριβώς πώς λέγεται/πού είναι, αλλά υποθέτω θα το 'βρεις). τσέκαρες εάν οι δίσκοι είναι ορισμένοι να σβύνουν μετά από x ώρα; (τέταρτο με 20λεπτο συνήθως) Αν όχι, ρίξε μια ματιά, κι αν είναι όντως έτσι ρυθμίσμένοι, άλλαξέ το σε "ποτέ" και πες τί γίνεται. (...πάντως αν συνεχίζουν τα κολλήματα, καλύτερα πρώτα δοκίμασέ τους σε κάποιο άλλο μηχάνημα για να αποκελιστεί περίπτωση να φταίει το δικό σου ή το λειτουργικό σου αλλά οι δίσκοι)
qsis Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Στις "ρυθμίσεις διαχείρισης ενέργειας" (7άρια έχεις λογικά, στα οποία δεν θυμάμαι ακριβώς πώς λέγεται/πού είναι, αλλά υποθέτω θα το 'βρεις). τσέκαρες εάν οι δίσκοι είναι ορισμένοι να σβύνουν μετά από x ώρα; (τέταρτο με 20λεπτο συνήθως) Αν όχι, ρίξε μια ματιά, κι αν είναι όντως έτσι ρυθμίσμένοι, άλλαξέ το σε "ποτέ" και πες τί γίνεται. (...πάντως αν συνεχίζουν τα κολλήματα, καλύτερα πρώτα δοκίμασέ τους σε κάποιο άλλο μηχάνημα για να αποκελιστεί περίπτωση να φταίει το δικό σου ή το λειτουργικό σου αλλά οι δίσκοι) απο δω γινεται και βαζεις "0" για never
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 η κλασική μλκια, απορώ γιατί στο κέρατο το έχουν βάλει default αυτό σε desktop pc...
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Εν το μεταξύ τον τελευταίο καιρό όλο εσείς οι 2 με βοηθάτε ε..... Παιδιά το έκανα! Μου ακούγεται πολύ λογικό, και δεν είχα πλησιάσει ποτέ αυτές τις ρυθμίσεις! Πάντα υποσυνείδητα ένιωθα πως είναι Non-Desktop options.. Να το αφήσω μια-δυο μέρες και να δω πως θα πάει. ΓΕΝΙΚΑ, δεν υπάρχει κανένα Tweakάκι για τους HDDs; Κάποια ρύθμιση; Κάτι να τους κάνω βρε παιδάκι μου.. Υ.Γ: Τελικά η μέθοδος του Indexing, δεν ταιριάζει για σκληρό που το μόνο που τον χρειάζεσαι είναι να τον γεμίζεις τραγούδια και να τα τρέχεις/βρίσκεις ΜΟΝΟ από Winamp; Πιστεύω πως αφού το Indexing σχεδιάστηκε για να βρίσκει πιο γρήγορα τα αρχεία ο Υ όταν τα χρειάζεται, θα εξυπηρετούσε το Winamp. Θέλει πολύ καιρό να γίνει η αλλαγή, γι'αυτό απλά δεν δοκιμάζω και τα δυο. =(
washcloud Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 ΓΕΝΙΚΑ, δεν υπάρχει κανένα Tweakάκι για τους HDDs; Κάποια ρύθμιση; Κάτι να τους κάνω βρε παιδάκι μου.. ...να τους αφήσεις ήσυχους, γενικά. Αυτό υπάρχει, και το να κρατάς αντίγραφα (...διότι τα μεταξωτά πισιά, θέλουν κι επιδέξιους πορτοφόλους. Έτσι πάει, και δεν φταίνε οι δίσκοι. Μην τα βάζεις μαζί τους...)
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 ΦΤΑΙΝΕ ! ΕΙΝΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ! Υ.Γ: Δεν ευχαριστώ ακόμα, μέχρι να δω ότι τουλάχιστον καμιά ταινία δεν θα κολλήσει για σεκόντ. Αν και το ένστικτο λέει ότι μου το λύσατε το πρόβλημα στα μπαμ.
sobi1984 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 η κλασική μλκια, απορώ γιατί στο κέρατο το έχουν βάλει default αυτό σε desktop pc... δλδ εκτος απο το οτι στην ουσια απενεργοποιειται ο σκληρος τι αλλο μπορει να παθει ?? εγω παραδειγμα για σκηλους αποθηκες τους εχω να σβηνουν αυτοματα στα 10 λεπτα..ειναι κακο..υπαρχει περιπτωση να παιζω με την "υγεια" του σκληρου μου?
TheELF Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Όχι δεν παίζει τίποτα τέτοιο απλά αν είναι αργός ο δίσκος μέχρι να ξανά πάρει μπρος υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση αν δεν σε ενοχλεί δεν το πειράζεις.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 το ότι είναι άκρως ενοχλητικό μου φτάνει
hawkpilot Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 'Οταν παίρνει ρεύμα το spindle μετά από power down δεν καταπονείται? Όχι δεν παίζει τίποτα τέτοιο απλά αν είναι αργός ο δίσκος μέχρι να ξανά πάρει μπρος υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση αν δεν σε ενοχλεί δεν το πειράζεις.
TheELF Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Άμα είναι να σου χαλάσει από εκεί.... Αν το spindle(και γενικά όλος ο δίσκος) παίρνει συνεχώς ρεύμα δηλαδή δεν καταπονείται;;Όσο είναι σβηστός ξεκουράζεται κιόλα.
antonl Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν έχω κάποια πηγή να παραθέσω αλλά έχω την εντύπωση πως ένας δίσκος καταπονείται περισσότερο αν ανοιγοκλείσει 5 φορές και δουλέψει συνολικά 5 λεπτά απ ό,τι αν δουλέψει 2 ώρες συνεχόμενα (τυχαίοι αριθμοί για να δείξω το point μου). Αυτά σε θεωρητικό/ακαδημαϊκό επίπεδο γιατί στην πράξη δε νομίζω πως τίποτα απ τα 2 θα χει κάποια πρακτική αξία στη διάρκεια ζωής του δίσκου.
TheELF Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Αυτά σε θεωρητικό/ακαδημαϊκό επίπεδο γιατί στην πράξη δε νομίζω πως τίποτα απ τα 2 θα χει κάποια πρακτική αξία στη διάρκεια ζωής του δίσκου. Αυτό ακριβώς,10 φορές θα σου χαλάσει από bad sector(ή από την αγαπημένη μας ΔΕΗ) από το να σου χαλάσει λόγου άναψε-σβήσε.
washcloud Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν έχω κάποια πηγή να παραθέσω αλλά έχω την εντύπωση πως ένας δίσκος καταπονείται περισσότερο αν ανοιγοκλείσει 5 φορές και δουλέψει συνολικά 5 λεπτά απ ό,τι αν δουλέψει 2 ώρες συνεχόμενα (τυχαίοι αριθμοί για να δείξω το point μου). Αυτά σε θεωρητικό/ακαδημαϊκό επίπεδο γιατί στην πράξη δε νομίζω πως τίποτα απ τα 2 θα χει κάποια πρακτική αξία στη διάρκεια ζωής του δίσκου. Αν υπήρχε (ουσιαστικό) θέμα καταπόνησης από τα ανοιγοκλεισίματα, νομίζω ούτε η ίδια η MS θα είχε την επιλογή, αλλά και οι χρήστες θα είχαν κάνει επανάσταση...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα