stimuli Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Χτες έκανα ένα topic στο section Τηλεόραση του forum αλλά τελικά το πρόβλημα είναι στην κάρτα και όχι στην τηλεόραση. Έχω μια on-board intel hd 3000 και συνδέω την tv με hdmi αλλά μου τα δείχνει κομμένα. Από ότι είδα η ανάλυση της tv είναι στα 1366x768 και εκεί την έχω, αλλά σε αυτή την ανάλυση δεν βλέπω καμμιά επιλογή στο control panel της intel για custom scaling ή κάτι τέτοιο. Το πρόβλημα από την TV δεν είναι σίγουρα μια και δεν έχει ρυθμίσεις για τις εξόδους το hdmi, όπως και να χει ελπίζω να μπορεί κάποιος να με βοηθήσει εδώ και συγγνώμη αν ενοχλεί το δεύτερο topic που άνοιξα. Εδώ είναι και το χθεσινό topic σε περίπτωση που σας βοηθήσει ( http://www.insomnia.gr/topic/458325-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%BD%CE%B5%CE%B9-full-screen-%CF%84%CE%BF-pc-%CE%B1%CF%80%CF%8C-hdmi/ )Ευχαριστώ.
ninos30 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Για δες αυτό. Κάπως έτσι λύνεται. Δεν έχω ενεργοποιημένο την HD-4000 για να στο βεβαιώσω κι εγώ: 1. Once logged into Windows 7, right click the desktop and select Graphics Properties. You want to get to the blue Intel driver menu, and not the Windows driver menu. 2. Under General Settings, you should see your TV as the display, and near the bottom you should see the option called "Scaling". I selected, "Customize Aspect Ratio". 3. There should be some slider bars labeled that pop up, labelled "Horizontal" and "Vertical". Mine are set to 60 and 60 for each, but you can easily muck with it. That allowed me to customize the desktop to fit precisely into the screen, without anything being displayed off screen. I hope this helps. From what you're describing, it's exactly the same issue I had, but is easily fixable in the drivers. EDIT Έλα έτσι ακριβώς γίνεται. Μόλις σύνδεσα με HDMI την TV στην HD4000 μου και ακολούθησα τα βήματα. Μικραίνοντας το scaling μικραίνει και το desktop
stimuli Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Η επιλογή "Customize Aspect Ratio" εμφανίζεται μόνο όταν βάζω ανάλυση 1920x1080, κάτι που δεν βολεύει καθόλου στην tv μου γιατί θα μου βγουν τα μάτια! Όπως και να χει σε ευχαριστώ για την απάντηση![/background]
ninos30 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Πάντως αυτό είναι το overscan/underscan που ρώτησες. Η δική μου η TV έχει και από μόνη της τέτοιες λειτουργίες βάζοντας το zoom. Εφόσον λες ότι ούτε από την TV μπορείς να κάνεις κάτι, ούτε τα 1920 σε βολεύουν δεν ξέρω πως μπορείς να το λύσεις...
stimuli Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Έχω πέσει στην περίπτωση! Από ότι διάβασα αυτό είναι θέμα της Intel που δεν έχει προβλέψει κάτι τέτοιο και δεν έχει τέτοια επιλογή όπως η nvidia και η ati.. Ας δούμε μήπως υπάρχει κάποιος άλλος που αντιμετώπισε κάτι παρόμοιο και πως το έφτιαξε..
akisk Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Μήπως να δοκίμαζες από περιέργεια να συνδέσεις την tv με στο dsub και όχι στην hdmi?
ninos30 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Έχω πέσει στην περίπτωση! Από ότι διάβασα αυτό είναι θέμα της Intel που δεν έχει προβλέψει κάτι τέτοιο και δεν έχει τέτοια επιλογή όπως η nvidia και η ati.. Ας δούμε μήπως υπάρχει κάποιος άλλος που αντιμετώπισε κάτι παρόμοιο και πως το έφτιαξε.. Μόλις στο έδειξα ότι έχει. Τώρα γιατί δεν παίζει στα 1366 δεν ξέρω Με DSub λογικά δεν θα έχεις θέμα. Απλά δεν θα έχεις ήχο
stimuli Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Με VGA που το έβαλα τα ίδια μου κάνει, μόνο σε 1024x768 είναι εντάξει αλλά δεν βολεύει καθόλου.. Άσε που μερικές εφαρμογές δεν ξεκινούν καν σε αυτή την ανάλυση Όσο για το scaling ναι γνωρίζω πως υπάρχει όπως προανέφερα το εμφανίζει μόνο σε 1920x1080
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα