YesImNoob Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Καλησπέρα παιδια, χρειαζομαι βοηθεια με τα ντραμς μου κυριως επειδη πρεπει να κανω καποιες αναβαθμισεις. Πριν απο ενα χρονο πηρα την παρακατω ( εχω λινκ ) ντραμς για αρχαριους. Καταρχην να ξεκαθαρισω οτι δεν εχω κανει ποτε μαθηματα και οσα ξερω να παιζω μου τα "εμαθαν" οι green day, soad κτλπ μεσα απο τα τραγουδια τους (το αναφερω γιατι δεν ξερω αν εκανα βλακεια που δεν πηγα σε δασκαλο). http://www.nakas.gr/...&product=132141 1ον: Θελω να αλλαξω δερματα, κυριως στα δυο τομ μιας και εχουν αποκτησει πολλα βαθουλοματα. Η απορια μου εδω ειναι αν σε καθε τομ πρεπει να αλλαξω τα δερματα και απο τις δυο οψεις ή μπορω να αλλαξω μονο το "χαλασμενο" και στην απο κατω οψη να αφησω το παλιο. 2ον: Θελω να αλλαξω crash. Και αυτο γιατι εχει στραβωσει με αποτελεσμα -τις περισσοτερες φορες- οταν το χτυπαω να γυρναει αναποδα (!) [αν καταλαβαινετε τι εννοω]. Τι μου προτεινετε να παρω (δεδομενου οτι παιζω ροκ-χαρντ ροκ κομματια) και απο που. Ειδα σε καποια σαιτ αλλα οι τιμες ειναι εξωφρενικες. 3ον: Χρειαζομαι και ενα ραϊντ, απλα δεν εχω ιδεα στις ποσες ιντσες πρεπει να κινηθω. 4ον: Σκεφτομαι να αλλαξω και το δερμα του floor tom μιας και ποτε δεν με ικανοποιουσε ο ηχος που εβγαζε οσο και αν πειραζα το κουρδισμα. Γενικα στα τομ ψαχνω βαθυ-πυκνο ηχο... υπαρχουν τα αναλογα δερματα? Διοτι μονο με το κουρδισμα δεν το εχω πετυχει. Ευχαριστω εκ των προτερων και σορι για την ¨εκθεση ιδεων"
thanocaster Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δέρματα εννοείται πως αλλάζεις μόνο τα πάνω. Αν φτάσεις να χρειαστείς αλλαγή στα κάτω δέρματα, κάνεις κάτι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ λάθος. Όσον αφορά στο κρας, δεν μπορώ να καταλάβω τί εννοείς «γυρίζει ανάποδα», ούτε τί εκλαμβάνεις ως «εξωφρενικές τιμές». Πχ ένα κλασσικό entry-level crash είναι αυτό, αν και, προσωπικά, από τα φθηνά crash πάντα μου άρεσε αυτό. Γενικά, μπορείς να βρεις επώνυμο crash από ~50 ευρώ, που δεν μου φαίνεται «εξωφρενική» ως τιμή (αν αφήσουμε στην άκρη την ποιότητα). Για το ride, έχεις υπ' όψιν πως όσο πιο μεγάλο, τόσο πιο χαμηλός ο τόνος του (ότι ισχύει, δηλαδή, με όλα τα πιάτα). Μπορείς να δεις από 20άρι μέχρι και 24άρι και λογικά, αν δεν έχεις πολλές απαιτήσεις, θα σε καλύψει. Γενικά θεωρώ πως το ride μαζί με το ταμπούρο είναι τα 2 πιο σημαντικά κομμάτια μιας ντραμς, και πριν παραγγείλεις κάτι σε προτρέπω να το ακούσεις πρώτα. Δεν θα σου προτείνω κάποιο (εδώ η αγάπη μου είναι αρκετά ακριβή), αλλά και πάλι υπάρχει ποικιλία, τόσο σε τιμές όσο και σε ήχους. Τέλος, μην έχεις αυταπάτες ότι θα βαρύνεις τον ήχο αλλάζοντας δέρματα. Το πόσο βαθύς είναι ο ήχος σου είναι αποτέλεσμα της φυσικής γεωμετρίας των τυμπάνων σου (διαστάσεις των ξύλινων) και του κουρδίσματός σου. Αν πχ το φλωρ σου είναι 16αρι και σου φαίνεται πολύ ρηχό, ό,τι και να κάνεις, δεν πρόκειται να πλησιάσεις το «βάθος» ενός 18αριού. Εδώ, δυστυχώς, έρχεται το κλισέ «να ακούς τί παίρνεις πριν το πάρεις».
YesImNoob Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Κατ' αρχην σε ευχαριστω πολυ μπηκα σε καποια σαϊτ (ελληνικα) και εβλεπα κρας να κυμαινονται μονο σε τιμες των 200-250 και σκαλωσα. Οταν λεω "γυριζει αναποδα" εννοω κατι τετοιο, γυριζει το μεσα εξω. Αυτο οφειλεται στο οτι δεν το χτυπαω σωστα;
thanocaster Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Χμ, μάλλον συνδυασμός του πώς το χτυπάς με κακής ποιότητας πιάτο. Συμβουλή: μην παίζεις σαν κάφρος. Φτιάξει δυναμικές και προσπάθησε να παίζεις όσο το δυνατόν πιο "αέρινα". Sent from my iPhone using Insomnia 1
YesImNoob Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Ωχ η αληθεια ειναι οτι πορωνομαι του κερατα και τα τραγουδια που παιζω δε βοηθανε στη χαλαρωση, θα προσπαθησω να ηρεμησω
thanocaster Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Πίστεψέ με, οι δυναμικές και κατά συνέπεια το να παίζεις πιο ανάλαφρα είναι το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΛΜΑ που θα κάνεις σαν ντράμμερ τεχνικά.
YesImNoob Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Πίστεψέ με, οι δυναμικές και κατά συνέπεια το να παίζεις πιο ανάλαφρα είναι το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΛΜΑ που θα κάνεις σαν ντράμμερ τεχνικά. Οταν λες δυναμικες τι ακριβως εννοεις;
thanocaster Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δυναμικές είναι το πόσο δυνατά παίζεις, όχι σαν ένταση απαραίτητα, αλλά με πόση δύναμη χτυπάς. Γενικά πρέπει να είναι μέρος της ερμηνείας οι δυναμικές. Δηλαδή, για παράδειγμα, σε ένα ροκ κομμάτι με ήπιο κουπλέ και δυνατό ρεφραίν, θα πρέπει να παίζεις πιο σιγά* στο κουπλέ και πιο δυνατά στο ρεφραίν. * Το σιγά αναφέρεται, όπως σου είπα και πριν, στο πόσο χτυπάς και όχι απαραίτητα στην ένταση.
YesImNoob Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Α καταλαβα.... αυτο εχει να κανει και με το σημειο πανω στο τυμπανο στο οποιο χτυπας τη μπαγκετα;
thanocaster Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Φυσικά και έχει. Αλλά ασχέτως του τί λέω εγώ ή ο καθένας, αν ρωτάς πριν ακούσεις δε θα το καταλάβεις ποτέ. Η μουσική δεν είναι γνώση ούτε τεχνική. Ανοιχτά αυτιά και ανοιχτό μυαλό είναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα