Merdock Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Και πάνω που αγόρασα τον Spinpoint F4 και λέω ξεμπέρδεψα με το θέμα των σκληρών δίσκων για κάμποσο καιρό να σου σήμερα που τα παίζει ο 1.5TB WD Caviar Green μου ο οποίος είχε αντικαταστήσει έναν χαλασμένο 1TB WD Caviar Black το κοντινό 2010 Βρήκα λοιπόν την απόδειξη και είναι μέσα στην εγγύηση.Από τι είδα είχε αγοραστεί 110€ τον Ιούνη του 2010 από το Πλαίσιο. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αύριο που θα πάω για αντικατάσταση είναι δυνατό να ζητήσω πιστωτικό στα 110€ και να πάρω τον 2TB Caviar Green που τον έχουν 120€ ή τον 3TB Caviar Green εννοείται πληρώνοντας τη διαφορά. Ρωτάω γιατί βλέπω ότι υπάρχει ο 1.5TB Caviar Green αλλά δε συμφέρει να μου δώσουν τον ίδιο οπότε σε περίπτωση που μου αρχίσουν τα μου σου του θα ήθελα να ξέρω αν με καλύπτει ο νόμος.Κι επίσης το πιστωτικό δίνεται στην τότε τιμή ή στην τωρινή που κάνει 107€.Μικρή η διαφορά απλά ρωτάω γιατί μια φορά την είχα πατήσει και θέλω να ξέρω τι ισχύει ακριβώς. Τέλος κάτι λίγο άσχετο.Αξίζει ο 3TB αν μου ρθει τελικά στα 60€ και επίσης η ASRock 880G Extreme 3 δε θα χει κάποιο πρόβλημα για να τον δει κανονικά ε;
kostis1982 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 τα πράγματα είναι απλά... αν έχουν ίδιο θα σου δώσουν ίδιο... αν όχι λογικά πιστωτικό την αρχική τιμή αγοράς. Βάση νόμου δεν μπορείς να απαιτήσεις να σου δώσουν κάτι άλλο αν μπορούν να σου παρέχουν το ίδιο μέσα σε ευλογο χρονικό διάστημα. Η μητρική θα δει σκληρό πάντως 3 TB αρκέι να τον κάνεις διαμόρφωση σε GPT και όλα καλά.
Merdock Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δε λέω να μου δώσουν άλλο μοντέλο αλλά πιστωτικό για να πάρω άλλον σκληρό. Την προηγούμενη φορά πάντως το είχαν κάνει αλλά με βάση την τότε τωρινή τιμή και όχι αυτή που είχα πάρει το δίσκο.
TheELF Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Και πάνω που αγόρασα τον Spinpoint F4 και λέω ξεμπέρδεψα με το θέμα των σκληρών δίσκων για κάμποσο καιρό να σου σήμερα που τα παίζει ο 1.5TB WD Caviar Green μου ο οποίος είχε αντικαταστήσει έναν χαλασμένο 1TB WD Caviar Black το κοντινό 2010 Δηλαδή τι ακριβώς κάνει; Γιατί το θέμα είναι ότι θα τον ελέγξουν εκεί και αν περνάει από το πρόγραμμα ελέγχου της εταιρίας δεν παίρνεις τίποτα. Κατά τα άλλα τα δικαιώματα σου είναι αυτά: http://www.efpolis.gr/el/library2.html?func=startdown&id=5 Άρθρο 540 Δικαιώματα του αγοραστή Στις περιπτώσεις ευθύνης του πωλητή για πραγματικό ελάττωμα ή για έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας ο αγοραστής δικαιούται κατ' επιλογήν του: 1. να απαιτήσει, χωρίς επιβάρυνση του, τη διόρθωση ή αντικατάσταση του πράγματος με άλλο, εκτός αν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες. 2. να μειώσει το τίμημα. 3. να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση, εκτός αν πρόκειται για επουσιώδες πραγματικό ελάττωμα. Ο πωλητής οφείλει να πραγματοποιήσει τη διόρθωση ή την αντικατάσταση σε εύλογο χρόνο και χωρίς σημαντική ενόχληση του αγοραστή. 1.αλλαγή με ίδιο μόνο αν τους συμφέρει αυτούς αλλαγή με καλλίτερο. 2.Δεν παίρνεις το πλήρες ποσό.Σύμφωνα με τον νόμο τουλάχιστον αν πας και τους τα πρήξεις αρκετά μπορεί και να σου δώσουν όλο το ποσό.
Merdock Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δηλαδή τι ακριβώς κάνει; Γιατί το θέμα είναι ότι θα τον ελέγξουν εκεί και αν περνάει από το πρόγραμμα ελέγχου της εταιρίας δεν παίρνεις τίποτα. Δε θα το περάσει.Τράβηξα όλα τα αρχεία του και μετά έτρεξα το τεστ της WD και έβγαλε FAIL.Τώρα δεν μπορείς να μπεις καν στο σκληρό
TheELF Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δε θα το περάσει.Τράβηξα όλα τα αρχεία του και μετά έτρεξα το τεστ της WD και έβγαλε FAIL.Τώρα δεν μπορείς να μπεις καν στο σκληρό Το Long test έκανες που γράφει και στον δίσκο;;; Αν μπεις από την διαχείριση δίσκων και του φτιάξεις διαμέρισμα θα ξανά μπαίνει,αλλά άμα βγάζει fail τότε οκ πας και σου τον αλλάζουν.
washcloud Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αύριο που θα πάω για αντικατάσταση είναι δυνατό να ζητήσω πιστωτικό στα 110€ και να πάρω τον 2TB Caviar Green που τον έχουν 120€ ή τον 3TB Caviar Green εννοείται πληρώνοντας τη διαφορά. Ρωτάω γιατί βλέπω ότι υπάρχει ο 1.5TB Caviar Green αλλά δε συμφέρει να μου δώσουν τον ίδιο οπότε σε περίπτωση που μου αρχίσουν τα μου σου του θα ήθελα να ξέρω αν με καλύπτει ο νόμος.Κι επίσης το πιστωτικό δίνεται στην τότε τιμή ή στην τωρινή που κάνει 107€.Μικρή η διαφορά απλά ρωτάω γιατί μια φορά την είχα πατήσει και θέλω να ξέρω τι ισχύει ακριβώς. Δε λέω να μου δώσουν άλλο μοντέλο αλλά πιστωτικό για να πάρω άλλον σκληρό. Την προηγούμενη φορά πάντως το είχαν κάνει αλλά με βάση την τότε τωρινή τιμή και όχι αυτή που είχα πάρει το δίσκο. ...αυτό που -ανεξαρτήτως "νόμων"- υπάρχει στην ελληνική μαγαζατορατορική πραγματικότητα, είναι κατά συντριπτικά ποσοστά το εξής : Πας/αναγνωρίζουν το πρόβλημα (στην καλύτερη)/και μετά, ενώ ΕΣΥ υποτίθεται πως έχεις το "πάνω χέρι" ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, προσπαθούν να σε "καθοδηγήσουν" σε ό,τι ΤΟΥΣ συμφέρει ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ. Αν πχ πήρες κάτι 100 και τώρα κάνει 50, θα...προσπαθήσουν να σε "ικανοποιήσουν",,,με τα 50 (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ δε θα τη φας, κι αν πουν να προτείνουν κάτι τέτοιο, να τους κοιτάξεις...έως άγρια, καθώς ο νόμος λέει ότι αν υπάρξει επιστροφή χρημάτων ή πιστωτικό, αυτό οφείλει ΠΑΝΤΑ να είναι στην τιμή της αγοράς, δηλαδή τα λεφτά που κάποτε έδωσες). Αντιθέτως, εάν αυτό που πήρες κάνει πλέον 150, θα...θυμηθούν τον νόμο και θα σου δώσουν όσα το πήρες, ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ...(διότι, ειδικά στο Πλαίσιο, τις ΚΑΝΟΥΝ τέτοιες γυφτιές : προσπαθούν ενίοτε να σου δώσουν...και λιγότερα...Οπότε, πρόσεχε). Να βγάλεις άκρη συνήθως από δύσκολο ΕΩΣ αδύνατο, και χρειάζεται...πάλη. Στην τελική χεστήκανε, γιατί το 'χουν σιγουράκι ότι δεν θα τρέξεις να κάνεις ούτε καν "καταγγελίες", και φυσικά, ούτε αγωγές (...λογικό : δεν αξίζει τον κόπο/χρήμα/χρόνο για "μικροποσά"). Μ όνο αν καταφέρεις με τον "τσαμπουκά" σου να τους "πείσεις" και να περάσει "το δικό σου" (...που είναι και το νόμιμο...). Εξαρτάται κάθε φορά με πόσο γαϊδούρια έχεις απέναντί σου... Γενικά να περιμένεις (ειδικά με δίσκους, τώρα με το θέμα των "τιμών" τους κτλ), ότι θα προσπαθήσουν να σου πασάρουν πιστωτικό (..."για να μην φύγουν τουλάχιστον λεφτά απ' το μαγαζί"...Μπλιαξ...). Αν είναι στα λεφτά που τον πήρες, εισ' οκ, και παίρνεις μετά τον άλλο που θες, πληρώνοντας την διαφορά. Αν σου πουν για RMA, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΣ, ΜΗΝ το δεχτείς, και να χτυπιέσαι ότι είναι δικαίωμά σου ΚΑΙ να επιλέξεις "τον τρόπο αποζημίωσης", αλλά ΚΑΙ να "πάρεις πίσω" τα λεφτά (υπό μορφή πιστωτικού) που ΤΟΤΕ έδωσες...Όσο το "παλαίψεις", τόσες πιθανότητες έχεις να "δικαιωθείς"... Τέλος, αν ο δίσκος αποτυγχάνει να περάσει το extended test της WD, τότε είναι δικαίωμά σου και υποχρέωση του Πλαισίου να σε "αποζημιώσει" (...με ρπί τόπου αντικατάσταση ή RMA προς την WD ή επιστροφή χρημάτων -ΛΟΛ- ή πιστωτικό...). Για να μην κάνεις "βόλτες", εκτύπωσε τ' αποτελέσματα του τεστ (ή έστω βάλε τα σε φλασάκι) και δειξ' τους τα με το που θα τους πεις για τα χαμπέρια του δίσκου.
Merdock Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Μόλις γύρισα από Πλαίσιο. Τελικά ζήτησα πιστωτικό και με +7€ πήρα τον WD20EARX. Τα καλύτερα 7€ που έχω δώσει ποτέ.Ουσιαστικά με 7€ έχω 500GB παραπάνω από πριν,Sata III και 15 μήνες παραπάνω εγγύηση
rounsmith Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 500g for 7€ λες και είμαστε στο 2020 και μιλάμε για φλασάκια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα