Tmark Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Απο developer: Τώρα να μου πεις, κακώς δεν το φτιάξανε πιο... modular το παιχνίδι για να μην χρειάζεται το main program rebuild με κάθε αλλαγή, αλλά... Because Unity.. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WizNick Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Ολα τα updates του PoE ηταν παντα μεγαλα σε μεγεθος λογω αυτου του περιορισμου που αναφερθηκε νωριτερα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Το ξεκίνησα μέσα στις διακοπές και είμαι ενθουσιασμένος! Οι μάχες είναι ενδιαφέρουσες και με απαιτήσεις, όσο χρειάζεται ώστε να με κάνουν να αισθάνομαι ικανοποίηση και περηφάνεια ( ), ακόμη και οι απλές μάχες δεν νιώθω ότι παίζονται στον αυτόματο πιλότο, υπάρχει παράλληλα σαφήνεια και επεξηγήσεις για το τι συμβαίνει (δε νιώθω ότι πρέπει να μαντέψω), το interface έχει πολλές βελτιώσεις σε σχέση με τα παλιότερα RPG που έχω παίξει (Baldur's Gate, Neverwinter Nights κτλ) και μου αρέσουν όλες (έφυγαν διάφορα κουραστικά στοιχεία), το ότι μπορείς να ενεργοποιήσεις (και μάλιστα αυτόματα) μισή ταχύτητα στις μάχες είναι τέλειο στοιχείο, αλλά και διπλή ταχύτητα όταν απλά κινείσαι σε γνωστές περιοχές, οι χαρακτήρες, ακόμη και οι δευτερεύοντες φαίνονται καλογραμμένοι και ενδιαφέροντες, το σενάριο με τραβάει, έχει αρκετό διάβασμα, αλλά αυτόν τον καιρό είναι ότι πρέπει για μένα επειδή το έχω ρίξει ούτως ή άλλως στα βιβλία και τέλος τρελαίνομαι για τα γραφικά και τη μουσική του παιχνιδιού! Ακόμη δεν έχω κανένα παράπονο. Αυτό το παιχνίδι είναι λες και φτιάχτηκε για μένα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Για όσους δεν έχουν ακόμα το παιχνίδι (κακώς!) ήρθε η ώρα να το πάρουν. Η τρέχουσα προσφορά του Humble Bundle περιλαμβάνει PoE με μόλις 6 ευρώ, μαζί με κάμποσα ακόμα ενδιαφέροντα παιχνίδια στρατηγικής. Και πάλι θα χρειαστεί να αγοραστούν τα expansions κάποια στιγμή, αλλά σε αυτή την τιμή η αγορά είναι πραγματικό must. 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imitheos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 53 λεπτά πριν, nzeppos είπε Για όσους δεν έχουν ακόμα το παιχνίδι (κακώς!) ήρθε η ώρα να το πάρουν. Η τρέχουσα προσφορά του Humble Bundle περιλαμβάνει PoE με μόλις 6 ευρώ, μαζί με κάμποσα ακόμα ενδιαφέροντα παιχνίδια στρατηγικής. Και πάλι θα χρειαστεί να αγοραστούν τα expansions κάποια στιγμή, αλλά σε αυτή την τιμή η αγορά είναι πραγματικό must. Καλή μαγκιά. Αν δεν βαριόμουν να κάνω λογαριασμό θα το αγόραζα ξανά. Μετά από 15 χρόνια που βγήκε είπα και εγώ να το παίξω Πριν λίγες ημέρες τελείωσα το πρώτο run με archer ranger (μόνο κύριο quest speedrun για να δω τι παίζει) και τώρα παίζω με wizard κανονικά με όσα side quests βρίσκω. Τα μόνα bugs που έχω αντιμετωπίσει για την ώρα είναι 1) Αφού φορτώσει η κάθε οθόνη, ο δρομέας πηγαίνει τέρμα κάτω αριστερά και πρέπει να πάω χειροκίνητα εκεί που είναι οι χαρακτήρες (ή να κάνω κλικ σε κάποιο πορτραίτο για να πάει αυτόματα) και 2) στην τελική μάχη σκότωσα με σειρά Μινώταυρος -> Κακός και μετά ο δεύτερος μινώταυρος δεν σκοτωνόταν με τίποτα το οποίο από ό,τι διάβασα ήταν πολύ σύνηθες bug αλλά σε παλιές εκδόσεις οπότε μετά από πόση ώρα μάχης έπρεπε να ξαναγυρίσω στο save και να σκοτώσω πρώτα τους μινώταυρους όπου και έπαιξε σωστά. Κατά τα άλλα τζάμι, ούτε crashαρίσματα ούτε τίποτα. Η linux έκδοση είναι 64bit οπότε δεν θέλει ούτε wine ούτε multilib ούτε τίποτα. Plug and Play. Οι περισσότεροι θα έχετε τελειώσει καμμιά 50αριά runs ως τώρα οπότε δεν θα διαβάσετε κάτι ενδιαφέρον αλλά ας γράψω την εμπειρία μου έτσι απλά για να την γράψω - Θετικά: Η μηχανή είναι ο παράδεισος αυτού που λατρεύει το BG2. Διόρθωσε όλα τα χαζά που έχει η IE και δεν έχουν διορθωθεί ούτε στην EE ούτε με την GemRB. Fast mode για εξερεύνηση χωρίς να χρειάζεσαι boots of speed ή να περιμένεις ώρες για να πάει η ομάδα από το ένα σημείο στο άλλο (Στο BG2 έχω λιώσει το ctrl-j), πραγματοποίηση ενεργειών όπως disarming traps σε scouting mode χωρίς να χάνεται η stealth και να πρέπει να την ξαναβάλεις. Items να μπαίνουν αυτόματα στο stash / bag of holding χωρίς να πρήζεσαι. Weapon sets ώστε να μην έχεις την βλακεία του archer στο BG2 που έχεις free dual wielding και δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις γιατί πρέπει να αφαιρέσεις το bow για να προσθέσεις τα σπαθιά. Γενικά όλες οι βλακείες που δεν είχαν κανένα λόγο ύπαρξης στη μηχανή του BG2 έχουν διορθωθεί. Τα τοπία και γενικά τα γραφικά είναι πάρα πολύ όμορφα. Η main quest δεν είναι ο κλασικός τρελός που θέλει να κατακτήσει το κόσμο αλά Sarevok / Irenicus αλλά είναι πρωτότυπη και οι side quests είναι ωραίες. Μου αρέσει που υπάρχουν διαφορετικές επιλογές σχεδόν σε όλες τις quests ανάλογα με τα attributes που έχεις. Λατρεύω το BG2 και το θεωρώ καταπληκτικό αλλά ώρες-ώρες απορώ αν μπορώ να το χαρακτηρίσω RPG. Είτε έχεις 3 Int ή 18 Int οι διάλογοι είναι οι ίδιοι (εκτός μερικών περιπτώσεων μετρημένων στα δάχτυλα) και σε όλους τους διαλόγους υπάρχει μία lawful good επιλογή, μία chaotic evil επιλογή και άντε άλλη μία στη μέση. Από τον πρώτο διάλογο κιόλας του BG1 έχεις την επιλογή να πεις ψέματα ότι ήταν μια γάτα που στρίγγλισε ή να κλαφτείς πόσο φοβερή εμπειρία ήταν να θέλει να σε σκοτώσει κάποιος (ένας paladin με 18 strength κλαίγεται σαν μικρό παιδάκι). Οι δράκοι είναι δράκοι και πετάνε σε αντίθεση με το BG2. Reputation που δεν είναι χάλια. Ξεχωριστή reputation για πόλεις αντί για την μία του BG2 η οποία μάλιστα ήταν χάλια (έσωζες τα δέντρα της νύμφης η οποία έμενε στο δάσος και δεν έβλεπε ψυχή και ανέβαινε η reputation σου, αντίστοιχα σκότωνες ένα αθώο χωρίς να υπάρχει ψυχή γύρω και έχανες reputation). Πιο εύκολο παιχνίδι για ένα αρχάριο με τα Endurance / Health και τα per encounter spells. Τώρα που άρχισα να παίζω με τον Wizard (ξεκίνησα solo στην αρχή) έβριζα ότι δεν μπορούσα να κάνω τίποτα και ήθελα rest κάθε μισό λεπτό (συνηθισμένος από το BG2) και μετά σκέφτηκα ότι είμαι level 1 και θυμήθηκα πώς ήταν η κατάσταση στο BG1 με 4HP μέγιστο και 2 spells. Τώρα που είμαι Level 6-7 είναι τελείως διαφορετικά και ο wizard είναι πολύ δυνατός. Μου αρέσει το σύστημα με τα skills που μπορώ να έχω ένα wizard με mechanics και να μη χρειάζομαι κάποιο rogue (το οποίο βέβαια γίνεται και σε dnd απλά όχι στην 2e). Λίγα skills όμως. Εύχρηστο crafting / enchanting. - Ούτε θετικά ούτε αρνητικά: Βλέπω πάρα πολλά στοιχεία παρμένα από BG / IWD / NWN όπως ομοιότητες Defiance Bay με Baldur's Gate, τον τρόπο με τον οποίο ανάλογα από ποια γωνία του χάρτη φύγεις, "ανοίγεις" κάποια τοποθεσία όπως γινόταν στο BG1, κτλ - Αρνητικά: Ο ranger είναι ψιλοχάλια και σε μεγαλύτερα level (και ίσως και ο paladin αν κρίνω από την Pallegina). Κάποιες τοποθεσίες ανάμεσα στις πόλεις πάσχουν από BG1ίαση δηλαδή τεράστιες τοποθεσίες με τίποτα μέσα. Οι μάχες δεν μου πολύ άρεσαν αν και μάλλον είναι επειδή δεν έδωσα καθόλου σημασία στο σύστημα μάχης (παίζω στο normal για την ώρα). Πάσχει από Skyrimίαση δηλαδή ενώ οι side quests είναι πάρα πολύ καλές η main quest είναι πάρα πολύ χλιαρή. Πρωτότυπη μεν σε σχέση με τα κλασικά κλισέ των RPG αλλά πολύ χλιαρή. Όταν τελείωσα είπα "αυτό ήτανε?". Επίσης κανένας από τους companions δεν σχολίασε τίποτα όταν έμαθε ένα τόσο σημαντικό γεγονός από την Iovara ή όπως την έλεγαν την κοπέλα. Πέρα από τους companions στο τέλος, επίσης δεν υπάρχει όση διαφοροποίηση θα ήθελα στις συμπεριφορές. Πριν έγραψα σαν θετικό τους διαφορετικούς διαλόγους σε σχέση με τα attributes αλλά πχ η φυλή ή η κλάση δεν θα έπρεπε να παίζει κάποιο ρόλο ? Δεν υποτίθεται ότι ο κόσμος φοβάται και αποφεύγει τους watchers, τους cyphers, τους death godlike, κτλ ? Κάνε ένα death godlike cypher watcher και τρέχε παντού και λέγε ότι είσαι watcher. Κανείς δεν νοιάζεται. Στο τέλος τι απόφαση θα πάρεις για τον κακό δεν έχει καμμία επίπτωση ή τουλάχιστον δεν πρόσεξα να αναφέρεται στο ending που πήρα. Δεν μου άρεσε καθόλου μα καθόλου η κατάληξη ενός από τα act. Πήρα μέρος στα hearings, έκανα μία ώρα στον κάθε διάλογο προσέχοντας τι θα πω για να προκύψει αυτό που είχα στο μυαλό μου και τελικά δεν έπαιξε κανένα ρόλο και ήταν προδιαγεγραμμένο τι θα γίνει. Αλλάζει μεν λίγο το τελικό ending αλλά τι να το κάνεις. Μεγάλο ξενέρωμα. Δεν μου άρεσαν τα με το στανιό διαφορετικά ονόματα για αντιπάλους και spells. Τα xyrip αντί για xvart / goblins / whatever, τα fampyr αντί για vampires, κτλ Χάλια αντικείμενα. Ίσως προσπάθησαν να μην γίνουν BG2 που κάθε εχθρός έριχνε και ένα +5 σπαθί και πήγανε στο αντίθετο άκρο του να μην έχεις τίποτα καλό. Λάλησα για να τελειώσω τα endless paths (τα οποία όταν άρχισα νόμιζα ότι θα είναι 5-6, μετά έφτασα στο 7ο λέω οκ 10 θα είναι) και αφού τα τελείωσα μετά κόπων και βασάνων, έκανα forge το σπαθί το οποίο ήταν μια π@π@ρα και μισή όπως το equalizer στο bg2. Επίσης το ένα soulbound rod που βρήκα δεν μου άρεσε καθόλου. Τώρα είμαι στο 3ο level του και είναι πολύ χειρότερο από ένα απλό που το έκανες enchant. Καθώς έπαιζα το παιχνίδι, είδα πάρα ακόμη πράγματα που μου έκαναν θετική / ουδέτερη / αρνητική εντύπωση και τα είχα στο νου μου αλλά τώρα γμτ δεν μου έρχονται να τα γράψω. Γενικά πάντως δεν είναι κακό παιχνίδι. Παίζεται πολύ ευχάριστα. Για εμένα που ξέρω απέξω το 2e DND και βαριέμαι να μαθαίνω νέα rulesets (ειδικά νέα spells), το τέλειο θα ήταν να έχω το BG2 με τις ευκολίες αυτής της μηχανής αλλά γενικά δεν μπορώ να πω ότι με χάλασε. Είναι πολύ ωραίο παιχνίδι. Μην ξεχνάμε ότι παραβλέπουμε πολλά από τα κακά του BG2 και αν πηγαίναμε να γράψουμε αρνητικά του BG2 και εκεί θα μπορούσαμε να γράψουμε ένα βιβλίο ολόκληρο. Ευχαριστώ για την υπομονή σας. 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ikaruga24 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Εσύ είσαι έτοιμος για Divinity Original Sin 1+2. Πολύ πιο light στην ιστορία και στο setting αλλά πολύ ισχυρότερο στον ήχο και στο gameplay και στην ποικιλία περιοχών και χαρακτήρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Για το Divinity 2 είμαι έτοιμος κι εγώ, αλλά θέλω πρώτα να τελειοποιήσω το ξόρκι που μεταξύ άλλων θα μου επιτρέψει να τελειώσω επιτέλους το PoE: να κάνω τη μέρα να έχει 36 ώρες, μιας και οι 24 δεν φτάνουν με τί-πο-τα. Φοβερά παιχνίδια, αλλά θέλουν πολύ χρόνο πανάθεμά τα. Είμαι στο τσακ να ξαναβάλω PoE στο ευκολότερο mode . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hurin Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Το DOS1 με έχει απογοητεύσει με την αδιάφορη ιστορία του και το μηδενικό lore. Καμία σχέση με το POE. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xtrmsnpr Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 5 ώρες πριν, hurin είπε Το DOS1 με έχει απογοητεύσει με την αδιάφορη ιστορία του και το μηδενικό lore. Καμία σχέση με το POE. dos1? ποιό είναι αυτό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imitheos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 43 λεπτά πριν, xtrmsnpr είπε dos1? ποιό είναι αυτό; Λογικά θα είναι το Divinity: Original Sin που αναφέρθηκε πριν λίγα μηνύματα ως απάντηση σε εμένα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ikaruga24 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 6 ώρες πριν, hurin είπε Το DOS1 με έχει απογοητεύσει με την αδιάφορη ιστορία του και το μηδενικό lore. Καμία σχέση με το POE. Γι αυτό είπα ότι η ιστορία είναι πολύ πιο light, και σε χαρακτήρα και σε βάθος αλλά το gameplay και οι καταστάσεις με την γαμάτη εξερεύνηση και τα quests με το τρομερό χιούμορ καλύπτουν αυτήν την "χσσούρα". 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xtrmsnpr Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 2 ώρες πριν, imitheos είπε Λογικά θα είναι το Divinity: Original Sin που αναφέρθηκε πριν λίγα μηνύματα ως απάντηση σε εμένα. Αχα! Πάντως στα κλειδαδικα επισης θα βρείτε το νέο torment με 6€ και το tyranny με 7κατι.. πριν πάει κάποιος στο divinity που είναι πιο μεγάλο (νομίζω δλδ) για να το χαρεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bagerisu Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Αν torment εννοείς το καινούργιο, ούτε τα έξι ευρώ δεν αξίζει. Αν εξαιρέσεις το story όλα τα υπόλοιπα κάτω του μετρίου, το παιχνίδι θυμίζει αγγαρεία. Απλά μακριά!!! Για το Tyranny δεν έχω άποψη... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xtrmsnpr Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 2 ώρες πριν, Bagerisu είπε Αν torment εννοείς το καινούργιο, ούτε τα έξι ευρώ δεν αξίζει. Αν εξαιρέσεις το story όλα τα υπόλοιπα κάτω του μετρίου, το παιχνίδι θυμίζει αγγαρεία. Απλά μακριά!!! Για το Tyranny δεν έχω άποψη... έλα ρε σεις...μην είστε τόσο σκληροί μαζί του..Μπορεί να μην φτάνει το pillars,όμως έχει καλή ιστορία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bagerisu Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 2 ώρες πριν, xtrmsnpr είπε έλα ρε σεις...μην είστε τόσο σκληροί μαζί του..Μπορεί να μην φτάνει το pillars,όμως έχει καλή ιστορία Δεν διαφωνώ, είπα και πριν ότι η ιστορία είναι καλή. Όρεξη για διάβασμα να'χεις. Από κει πέρα όμως βλέπεις ένα παιχνίδι χωρίς ρυθμό και υποτυπώδες combat system και character development. Σε άλλα νέα, ανακοινώθηκε η μέρα κυκλοφορίας του PoE 2. 03/04/2018 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα