Προς το περιεχόμενο

Pillars of Eternity (Project Eternity - Obsidian)

kostacurtas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ήταν από τα καλύτερα βίντεο που έχω δει πάνω στη διαδικασία δημιουργίας ενός παιχνιδιού. Δεν εστίαζε στο παιχνίδι αυτό καθεαυτό (δεν μίλησε πχ για συγκεκριμένα προβλήματα, τη σχέση με το κοινό, το πώς τελικά πήραν την Paradox για publisher) αλλά αν θέλει να μάθει κάποιος από ποιές φάσεις περνά ένα παίχνίδι και πώς δημιουργείται σιγά σιγά δε μπορώ να σκεφτώ καλύτερο βίντεο.

Highlight για μένα τα μπλουζάκια Mogwai του Sawyer, γιατί έτσι, post rock και Σκωτία :D

Επίσης θυμάται κανείς ποιό ήταν το ακυρωμένο project που τους έβαλε σε τόσους μπελάδες?

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης θυμάται κανείς ποιό ήταν το ακυρωμένο project που τους έβαλε σε τόσους μπελάδες?

Πολύ πιθανόν να λένε για το Stormlands, που αν θυμάμαι σωστά προοριζόταν για Xbone exclusive και ακυρώθηκε απο την Microsoft κάπου στο 2012. Απ'όσο θυμάμαι η ακύρωση οδήγησε στην απόλυση κάπου 30 υπαλλήλων απο την Obsidian.

• Like 1

Ήταν από τα καλύτερα βίντεο που έχω δει πάνω στη διαδικασία δημιουργίας ενός παιχνιδιού. Δεν εστίαζε στο παιχνίδι αυτό καθεαυτό (δεν μίλησε πχ για συγκεκριμένα προβλήματα, τη σχέση με το κοινό, το πώς τελικά πήραν την Paradox για publisher) αλλά αν θέλει να μάθει κάποιος από ποιές φάσεις περνά ένα παίχνίδι και πώς δημιουργείται σιγά σιγά δε μπορώ να σκεφτώ καλύτερο βίντεο.

Αυτό ακριβώς. Ειδικά όταν έφτασα στο 01:06:00 του video που δείχνει τα χιλιάδες Jira tickets του project ένιωσα μια βαθιά συγκίνηση αλλά και αλληλεγγύη προς τους devs, τα ίδια σκ... που τραβάω κι εγώ κάθε μέρα :P

Φοβερό ντοκιμαντέρ.

Αν και ντρέπομαι που το ρωτάω, υπάρχει τρόπος για auto level up των companion? Θυμάμαι αμυδρά κάτι τέτοιο τέτοιο σαν επιλογή, αλλά φυσικά όταν το είδα πρώτη φορά, το προσπέρασα στα γρήγορα.

Αποφάσισα να το τελειώσω σε fast forward και στο lowest difficulty (από hard, που ξέπεσα :cry: ) δίνοντας σημασία μόνο στο story , οπότε οτιδήποτε combat-oriented (leve up, abilities, spell κτλ) να το προσπερνάω στα γρήγορα

• Like 1

Αν και ντρέπομαι που το ρωτάω, υπάρχει τρόπος για auto level up των companion? Θυμάμαι αμυδρά κάτι τέτοιο τέτοιο σαν επιλογή, αλλά φυσικά όταν το είδα πρώτη φορά, το προσπέρασα στα γρήγορα.

Αποφάσισα να το τελειώσω σε fast forward και στο lowest difficulty (από hard, που ξέπεσα :cry: ) δίνοντας σημασία μόνο στο story , οπότε οτιδήποτε combat-oriented (leve up, abilities, spell κτλ) να το προσπερνάω στα γρήγορα

Και μόνο το story να βλέπεις, θα σου αρέσει.

Και μόνο το story να βλέπεις, θα σου αρέσει.

Για αυτό ρωτάω, επειδή θέλω να δω την ιστορία και να"προσπεράσω"στα γρήγορα όλα τα άλλα

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Είπα να ξεκινήσω επιτέλους και εγώ το παιχνίδι.

Όσο κρασάρισμα δεν έχω φάει τα τελευταία χρόνια, τα τρώω από το POE.

Δεν με αφήνει ούτε μισή ώρα να απολαύσω το παιχνίδι. Πολύ random κρασάρισμα και μία επανεκίννηση υπολογιστή χωρίς Blue Screen Of Death.

Λίγο ψάξιμο στα ίντερνετς και βλέπω ότι το πρόβλημα υφίσταται και για άλλους, τόσο καιρό μετά την κυκλοφορία του.

Ήδη έφαγα μία ώρα σε troubleshooting. Μία ώρα ακόμα και αν δεν στρώσει, αντίο POE.

Σημερα ξεκινησα το game λοιπον.Παιζω ηδη καμια ωρα και θελω να ζητησω μερικα tips για να περιοριστει το micro-management οσο το δυνατον περισσοτερο. Επισης το παιχνιδι δεν εχει camera lock σε χαρακτηρα?

Σημερα ξεκινησα το game λοιπον.Παιζω ηδη καμια ωρα και θελω να ζητησω μερικα tips για να περιοριστει το micro-management οσο το δυνατον περισσοτερο. Επισης το παιχνιδι δεν εχει camera lock σε χαρακτηρα?

Camera lock δεν έχει -ακριβώς-, υπάρχει όμως keybind στα control options για "Follow Selected" (default key "."), το οποίο ακολουθεί τον χαρακτήρα που έχεις επιλεγμένο μέχρι να επιλέξεις άλλο χαρακτήρα.

H4RRHPu.jpg

Όσο για το micromanage, δεν νομίζω να γλυτώνεις πολλά λόγω σχεδιασμού του παιχνιδιού... Φαντάζομαι με λίγο ψάξιμο μπορείς να φτιάξεις προφίλ για κάθε party member στο AI Management (είναι το εικονίδιο κάτω δεξιά στο πορτραίτο του κάθε χαρακτήρα στο inventory screen) για να γίνονται λίγο πιο streamlined οι μάχες, αλλά προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει για να μπορώ να το προτείνω 100% :P

Ειμαι πολυ διχασμενος με το παιχνιδι μεχρι στιγμης. Απτην μια η ατμοσφαιρα και το μεχρι στιγμης story μου δινουν τα dark fantasy vibes που θελω,απτην αλλη το combat δυστυχως δεν μ'αρεσε σχεδον καθολου. Οι μαχες  δεν ειναι καθολου streamlined,το AI ειναι μαπα,οι μαγοι και οι healers ορμανε στους εχθρους λες και ειναι τανκια.

Το τελευταιο πραγμα που θα θελα ειναι να κανω micro management σε καθε encounter...Επισης δεν υπαρχει εντολη follow στον κεντρικο χαρακτηρα,οποτε οι πρεπει αν δινω εντολες και στους 4 ταυτοχρονα αλλιως μετακινειται μονο ο ενας. Επισης πρεπει να γινει ενα μεγαλο update στην engine,δεν γινεται να μην υπαρχουν βασικες λειτουργειες οπως camera lock στο party η σε εναν χαρακτηρα

Απτην μια θελω πολυ να μαθω τι γινεται στο στορυ του Gilded Vale,απτην αλλη δεν ξερω πως θα την παλεψω αλλο.Ισως θα βαλω το difficulty απτο normal στο storytime,αν και θα χασει καθε νοημα challenge το game.

Παιζει να υπαρχει κανα mod που αλλαζει το combat?

• Like 1

Mε το ποντίκι, κρατώντας πατημένο το αριστερό κλίκ, μπορείς να φτιάξεις παράθυρο, ώστε να διαλέξεις παραπάνω από ένα χαρακτήρες ταυτόχρονα.

Επίσης, πατώντας το backspace κάνεις το ίδιο πράγμα.

Επίσης κρατώντας πατημένο το Shift και πατώντας τα 1,2,3,4, δημιουργείς γκρούπ των χαρακτήρων που θέλεις.

Από την άλλη, έχοντας δημιουργήσει το γκρούπ που θέλεις, αν πατήσεις Ctrl + 1,2,3,4, κάνεις assign το 1,2,3,4 σε εκείνο το γκρούπ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...