Προς το περιεχόμενο

Pillars of Eternity (Project Eternity - Obsidian)

kostacurtas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γενικά παίζοντας θεώρησα overpowered mages και druids (απίστευτοι mass nuke οι πρώτοι, απίστευτοι crowd control οι δεύτεροι). Rogues και Hunters underpowered και όλοι οι άλλοι ισορροπημένοι. Επίσης παίζοντας πρέπει να έχεις όπως και δήποτε 2 tank (κατά προτίμηση warrior ή barbarian + paladin), healer και mage. Μετά από αυτήν την τετράδα μπορείς να έχεις ότι θες στις άλλες δυο θέσεις. 

Η δική μου κριτική είναι ότι το παιχνίδι είναι εξαιρετικά καλογραμμένο, πανέμορφο με απίστευτο artwork και πάρα πολύ ωραία μουσική επένδυση. Στα μειονεκτήματα βάζω τον πολύ "παιχνιδοειδή" χαρακτήρα του (παράδειγμα δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα skill σου για να επηρεάσεις το περιβάλλον) περιορίζοντας σε σε combat και non combat σημεία με αποτέλεσμα να γίνεται αρκετά γραμμικό, το stealth mode επίσης είναι σπασμένο και δεν λειτουργεί σωστά και εξυπηρετεί μόνο stealth magic bombers και τέλος το παιχνίδι δεν έχει ενδιαφέροντες μέλη ομάδας εκτός του Eder και του Aloth και κάπως και του druid που μου διαφεύγει το όνομα του. Οι άλλοι είναι ψιλοαδιάφοροι. Επίσης ενώ η ιστορία είναι προσωπική ο "κακός" της υπόθεσης δεν είναι και τόσο ισχυρός, όχι από άποψη δύναμης αλλά από την πλευρά του ότι δεν επηρεάζει τρελά εσένα τον παίκτη. Εντάξει, δεν περίμενα να δω άλλον έναν John Irenicus (δύσκολο αυτό τη σήμερον ημέρα) αλλά σίγουρα περίμενα περισσότερα από αυτό που είδα.

Γενικά το παιχνίδι είναι φοβερό και αξίζει να παιχτεί από όλους τους fans των RPG παιχνιδιών.  

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σε ποιο class πετυχαινουν καλυτερα το combat? Meele,ranged,mage? Αν καποιο class νιωθει καλυτερα απο καποιο αλλο,μπορει να ξεκινησω με αυτο το class

Όταν έπαιζα, highly overpowered σε σχέση με τις άλλες κλάσεις ήταν οι Ciphers. Δεν ξέρω αν τους τους έκαναν κανα balance, γιατί η αλήθεια είναι ότι ήταν τρελοί spell spammers

Ναι η τιμή του GOG είναι πραγματικά ξεφτίλα. Τουναντίον στο Steam έχει ανέβει. Πέρσι είχα πάρει τέτοια εποχή το expansion pass στα 10 ευρώ και τώρα έχει 18+ ακόμα και στα κλειδάδικα (νομίζω έφτασε στα 15 με τις καλοκαιρινές εκπτώσεις).

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 3 μήνες μετά...

Κατεβάζει 1,4GB update; Τι στο καλό έγινε πάλι.

Ψαξ, ψαξ.

ps: α οκ, είναι η 3.04. Μπράβο; Δεν ήξερα ότι ακόμα το υποστηρίζουν τόσο ενεργά το παιχνίδι.

https://forums.obsidian.net/topic/90055-update-304-is-now-live-on-steam-and-origin/

Έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Ήδη με τις τελευταίες εκδόσεις έχουν καταφέρει να κάνουν balance όλες τις κλάσεις.

Αυτό που δεν έχουν διορθώσει ακόμη είναι τα xp gain απο τα warden quests το οποίο σου εκτοξεύει το level του party πολύ πάνω απο το σημείο που είσαι στην ιστορία.

Δυστυχώς δεν το ήξερα και τα έκανα, με αποτέλεσμα τα πάντα στο act2 να φύγουν πολύ εύκολα..σε σημείο να θες να το παρατήσεις. Επίσης η δυσκολία PathOftheDamned είναι μόνο απο new game οπότε ουτε με αυτην δεν μπορείς να λύσεις το θέμα...

Οπότε pro tip σε όποιον το ξεκινάει τώρα να τις αποφύγει, ειδικά άμα προσπαθεί να κάνει όλα τα side quests. 

Το παιχνίδι βέβαια συνολικά τα σπάει, πολύ καλογραμμένη ιστορία και companions με πανέμορφες τοποθεσίες και artwork γενικά.

• Like 4

Tα expansions που έχουν βγεί αξίζουν ή να τα προσπεράσω?

Έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Ήδη με τις τελευταίες εκδόσεις έχουν καταφέρει να κάνουν balance όλες τις κλάσεις.

Δηλαδή ο mage δεν είναι πια auto-include? O Paladin ανταγωνίζεται τον Fighter?

Tα expansions που έχουν βγεί αξίζουν ή να τα προσπεράσω?

Δεν έχω ασχοληθεί ακόμα αλλά έχω ακούσει καλά λόγια οπότε θα σου έλεγα να τα αγοράσεις. Απλά να ξέρεις πως είναι ενσωματωμένα στο κυρίως campaign και δεν ξεκινούν μετά. Μάλιστα, αν έχεις τελειώσει ήδη το παιχνίδι πρέπει να κάνεις load το τελευταίο save πριν μπεις στην τελευταία περιοχή και να ξαναβγεις στο χάρτη. Με ψιλοξενέρωσε να πω την αλήθεια οπότε το έριξα στο Shadowrun: Hong Kong που είναι αν μη τι άλλο ικανοποιητικό.

• Like 1

Δηλαδή ο mage δεν είναι πια auto-include? O Paladin ανταγωνίζεται τον Fighter?

Αυτήν την στιγμή θα έλεγα οτι υπάρχουν 2 επίπεδα στις κλάσεις, A:  druid/wizard/priest (οι κλασικοί spellcasters), B: υπόλοιποι.  Βέβαια έχουν κάνει αρκετά καλή δουλειά οπότε μπορείς να φτιάξεις το party σου όπως θες.

Παρόλα αυτά θα έλεγα ότι ο priest είναι πιο πολύ must για κάθε party παρά ο mage, τουλάχιστον για μεγάλα επίπεδα δυσκολίας. 

Τώρα για την θέση του tank, άμα θες απλά ένα κρέας μπροστά που δεν πέφτει ποτε, νομίζω ο fighter υπερισχύει αλλά και ο paladin δεν είναι πολύ πίσω σε αυτό. Το θέμα είναι οτι ο paladin έχει πιο πολύ χρησιμότητα γενικά με buff auras, resurrections, καλύτερο dps κτλ. Οπότε διαλέγεις και παίρνεις. 

Επίσης μεγάλη αγάπη είδε ο barbarian που τώρα αντέχει περισσότερο και ήταν ο main μου στην ιστορία..τον είχα σαν ένα μικρό Guts εξοπλισμένο με το πιο μακρύ σπαθί που βρήκα. Τον έστελνα buffαρισμένο απο τον priest μου και πετσόκοβε όποιον άμοιρο βρισκόταν στον δρόμο του...ούτε ο chanter μουν δεν τον άγγιζε σε dps.

• Like 1

• 2 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...