Προς το περιεχόμενο

Pillars of Eternity (Project Eternity - Obsidian)

kostacurtas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εντάξει, απορώ με τα σχόλια/παράπονα κάποιων, ειλικρινά. Η μαμά Obsidian μας παρέδωσε τέτοιο έπος εν έτει 2015 και απλά ψάχνουμε κάτι να βρούμε/κράξουμε. Δεν καταλαβαίνω, ειλικρινά. Μέχρι και το no scaling αναφέρεται σαν αρνητικό. :o

Δεν αναφέρομαι σε κανέναν συγκεκριμένα, αλλά κάποιοι φαίνεται να κράζουν απλά για να κράξουν. Είμαι σίγουρος ότι και BG3 να έβγαινε, κάποιοι θα έκραζαν και θα έλεγαν ότι θα προτιμούσαν νέα ip και νέους κανόνες/μηχανισμούς. :unsure:

Και το bg3 ναι εβγαινε,ειναι δεδομενο οτι θα ηταν γαματο απλα και μονο επειδη θα λεγονταν bg3?Με την πλεμπα που κυκλοφορει κατα καιρους δεν θα μου φαινονταν καθολου απιθανο,το game δεν ειναι flawless,δεν ειπε κανεις ομως οτι δεν ειναι καλο,να μη πουμε δηλαδη τα στραβα του στο βωμο της ολντσκουλιας?ριλαξ!Το οτι τα crpgs επεστρεψαν αρκει για να κανει καθε καψαλο των 90ς-00s χαρουμενο!

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 660
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Κατσε ρε φιλαρακο...χαρη μας εκανε δηλαδη;Με τα λεφτα των backers δεν εβγαλε το παιχνιδι; ........

αυτοι που είμασταν backer, αυτα τα πραγματα που μας υποσχέθηκε, αυτά τα πράγματα μας έδωσε. Story αντιστοιχο του planescape torment, κοσμο αντιστοιχο του baldur's gate και σύστημα μάχης αντιστοιχο των icewind dale  Εξαρχής ξέραμε τι να περιμένουμε

Tωρα αν εσένα στο normal σου φαίνεται δύσκολο προφανώς δεν έπαιξες κανενα απο τα infinity games στο normal που για μένα ειναι πολύ πιο δύσκολο απο το hard στο pillars of eternity.

Εν έτει 2015 προφανώς και είναι δύσκολο να αντιληφθεί  ο περισσότερος κόσμος τι ειναι 2d+4 στο damage και τι είναι thac0 και καλά κάνανε και το αλλάξανε, όπως και πόσες άλλες μικρο αλλαγές προς το καλύτερο.

Απο κει πέρα σίγουρα ο καθένας μπορει να θελε διαφορετικά πραγματα (και γω θα θελα περισσότερο και διαφορετικα πραγματα στο loot και ίσως xp στις μάχες κλπ) αλλα θεωρώ ότι πέφτει κράξιμο χωρίς λόγο. Μια ματια σε τι φάση ανάπτυξης ειναι το Tides of Numeria (καλό 2016 και αν...) που κάνανε την ίδια χρονική περίοδο kickstarter και είχανε αρχικά την ίδια release date μπορει κανείς να καταλάβει πολλά πραγματα σχετικά με οργάνωση και λοιπα

• Like 9

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτοι που είμασταν backer, αυτα τα πραγματα που μας υποσχέθηκε, αυτά τα πράγματα μας έδωσε. Story αντιστοιχο του planescape torment, κοσμο αντιστοιχο του baldur's gate και σύστημα μάχης αντιστοιχο των icewind dale  Εξαρχής ξέραμε τι να περιμένουμε

Tωρα αν εσένα στο normal σου φαίνεται δύσκολο προφανώς δεν έπαιξες κανενα απο τα infinity games στο normal που για μένα ειναι πολύ πιο δύσκολο απο το hard στο pillars of eternity.

Εν έτει 2015 προφανώς και είναι δύσκολο να αντιληφθεί  ο περισσότερος κόσμος τι ειναι 2d+4 στο damage και τι είναι thac0 και καλά κάνανε και το αλλάξανε, όπως και πόσες άλλες μικρο αλλαγές προς το καλύτερο.

Απο κει πέρα σίγουρα ο καθένας μπορει να θελε διαφορετικά πραγματα (και γω θα θελα περισσότερο και διαφορετικα πραγματα στο loot και ίσως xp στις μάχες κλπ) αλλα θεωρώ ότι πέφτει κράξιμο χωρίς λόγο. Μια ματια σε τι φάση ανάπτυξης ειναι το Tides of Numeria (καλό 2016 και αν...) που κάνανε την ίδια χρονική περίοδο kickstarter και είχανε αρχικά την ίδια release date μπορει κανείς να καταλάβει πολλά πραγματα σχετικά με οργάνωση και λοιπα

Εγώ για να είμαι ειλικρινής, πραγματικά χαίρομαι με τα αρνητικά που διαβάζω. Από τη στιγμή που τα αρνητικά είναι της μορφής:

- Πολύ δύσκολο

- Δεν έχει voice-acting

- Walls of text

- Δεν έχει απλοποιήσεις του τύπου «κουμπάκι για να πουλάς όλα τα αντικείμενα» ή «πρέπει τα ανθρωπάκια να πάνε στο τέρμα του χάρτη, αντί να τηλεμεταφέρονται σαν τον Σποκ».

- Dated γραφικά/gameplay

όλα αυτά τα αρνητικά για τους άλλους είναι ακριβώς αυτά που ζητούσα εγώ να έχει το παιχνίδι όταν το έκανα backed. Οπότε όσα περισσότερα αρνητικά αυτής της μορφής ανακαλύπτονται, τόσο περισσότερο χαροποιούμαι εγώ, αφού αυτό σημαίνει ότι είναι ένα παιχνίδι που εγώ το απολαμβάνω ακόμα περισσότερο!

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 8

Εντάξει, απορώ με τα σχόλια/παράπονα κάποιων, ειλικρινά. Η μαμά Obsidian μας παρέδωσε τέτοιο έπος εν έτει 2015 και απλά ψάχνουμε κάτι να βρούμε/κράξουμε. Δεν καταλαβαίνω, ειλικρινά. Μέχρι και το no scaling αναφέρεται σαν αρνητικό. :o

Δεν αναφέρομαι σε κανέναν συγκεκριμένα, αλλά κάποιοι φαίνεται να κράζουν απλά για να κράξουν. Είμαι σίγουρος ότι και BG3 να έβγαινε, κάποιοι θα έκραζαν και θα έλεγαν ότι θα προτιμούσαν νέα ip και νέους κανόνες/μηχανισμούς. :unsure:

Τίποτα δεν είναι τέλειο,όπως επίσης δεν είναι το BG3.

Άλλαξαν τις κλασσικές συνταγές σε πολλά σημεία δίχως να δώσουν κάτι ανάλογης ποιότητας,αυτό είναι πρόβλημα για εμένα,άλλοι δεν το βλέπουν έτσι,τι να κάνουμε;

Είναι θέμα γούστου στο πως αντιλαμβάνεται κάποιος το παιχνίδι,προσωπικά δεν βρίσκω κάτι τρομερά επικό στο παιχνίδι(εκτός από το ότι θυμίζει παλιές εποχές και είναι ο μόνος λόγος που δεν περίμενα πολύ για να το αγοράσω/δεν το έφερε ο θείος),αλλά είναι όπως έγραψα είναι καθαρά προσωπική άποψη.

Δεν τους χρωστάω τίποτα,πληρώθηκαν καλά για αυτό και ως πελάτης έχω κάθε δικαίωμα να κρίνω.Αλίμονο εάν δεν έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε κάτι ως πελάτες.

Εάν ήταν freeware κανένας δεν θα έκανε τόση "φασαρία".

Το ότι η παραγωγή παιχνιδιών έφτασε στα τάρταρα με άθλια και ημιτελή παιχνίδια δεν σημαίνει ότι θα πάρει αυτόματα το absolvo για κάθε λάθος-bug κ.ο.κ επειδή είναι τίμιο παιχνίδι(όπως θα έπρεπε να είναι όλα).

Αυτά τα ολίγα διότι πήγαμε στο άλλο άκρο.

• Like 2

Όσοι το πήραμε από το GoG πώς κάνουμε update το game; Είναι το 1ο game που παίρνω από εκεί και δε βλέπω κάποια επιλογή η κάτι.  

Για τα υπόλοιπα συμφωνώ και με τις 2 πλευρές  :P, το τι μας αρέσει ή όχι είναι υποκοιμενικό και βασίζετε καθαρα στα συναισθήματα. Δε πα ναναι και η μεγαλύτερη πατάτα του αιώνα, αν εγω ανατριχιάζω με την ατμόσφαιρα και την ιστορία θα το βρώ έπος  ή το αντίστροφο. Η επικοδομιτική κριτική είναι καλό να γίνεται πάντος.

Όσοι το πήραμε από το GoG πώς κάνουμε update το game; Είναι το 1ο game που παίρνω από εκεί και δε βλέπω κάποια επιλογή η κάτι.  

Για τα υπόλοιπα συμφωνώ και με τις 2 πλευρές  :P, το τι μας αρέσει ή όχι είναι υποκοιμενικό και βασίζετε καθαρα στα συναισθήματα. Δε πα ναναι και η μεγαλύτερη πατάτα του αιώνα, αν εγω ανατριχιάζω με την ατμόσφαιρα και την ιστορία θα το βρώ έπος  ή το αντίστροφο. Η επικοδομιτική κριτική είναι καλό να γίνεται πάντος.

Σε 1-2 ημέρες θα μπουν τα patches στο GOG.

Δεν έχω αμφιβολία πως το παιχνίδι είναι πολύ καλό και τυχόν προβλήματα θα διορθωθούν με μελλοντικά patch. 

Όμως μεγάλη παράλειψη για μένα η απουσία co-op campaign, ειδικά όταν μιλάμε για party-based RPG.

Αμα δεν μπορειτε να διαβασετε 3 γραμμες και να καταλαβετε τι γραφει ο αλλος δεν ειναι ντροπη να ρωτατε....

Δεν ειπα οτι μου φαινεται πολυ δυσκολο....ειπα οτι με το βαθμο δυσκολιας που εχει κατανταει linear αφου πρεπει να πηγαινεις στις διαφορες περιοχες με συγκεκριμενη σειρα.

Στα υπολοιπα που γραφεις ειναι ο ορισμος του φασκω και αντιφασκω...κρατησανε ολα ιδια οπως παλια αλλα εν ετει 2015 δεν μπορουσε ο κοσμος να ξερει τι ειναι 2d+4 στο damage και τι είναι thac0 και το αλλαξανε.

Και στη τελικη μαγκες τις αποψεις μας λεμε εσεις μπορειτε να γουσταρετε το παιχνιδι οπως ακριβως ειναι και εμεις που καποιοι απο εμας παιζαμε τα icewind dale και τα baldur's gate πολυ πριν τα ανακαλυψετε καποιοι απο εσας να θελουμε να ειχανε καποια πραγματα καλυτερη υλοποιηση.

• Like 1

@Balthazar, αν το παιχνίδι είχε πλήρες voice over και καλύτερα γραφικά θα το απολάμβανες λιγότερο, θες να μας πεις;

Τότε είσαι τυχερός, όσα παιχνίδια σου αρέσουν έχουν ήδη βγει, λυπάμαι που δε θα μπορείς πλέον ν' απολαύσεις κάποιο από τα σύγχρονα παιχνίδια...

Τα πιστεύετε αυτά που λέτε ώρες ώρες;

Το αγορασα και εγω μεσω steam γιατι παρολα τα οποια αρνητικα του αξιζει...τωρα κατεβαινει και γινεται install.Θα μπορεσω να περασω τα παλια saves ή πρεπει να ξαναρχισω απο την αρχη;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...