Προς το περιεχόμενο

Pillars of Eternity (Project Eternity - Obsidian)

kostacurtas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

για party τι αποφασίσατε να κάνετε? Απο τη μια προτιμώ να φτιαξω εγώ όπως θέλω τους adventurers απο την ταβέρνα, απο την άλλη σκεφτομαι ότι θα χάσω sidestories/missions απο τους npc που θα κανα hire. Aν πάλι πάρεις npcs δεν θα χεις αυτους που θες όταν τους θες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 660
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εγω να την πω την κακια μου,με 4 εκατομυρια ενα σοβαρο voice acting/over θα επρεπε να ειχαν κανει,νταξει ωραια η ρετριλα αλλα εν ετη 2015 το να διαβαζω ατελειωτα μου χαλαει το immersion...θα μπορουσαν να υπηρχαν επιλογες για οποιον θελει να εμβαθυνει στο lore να διαβασει βιβλια κλπ αλλα τα βασικα θα επρεπε να ειχαν voice over.

Αν και προτιμώ να διαβάζω όταν μιλάμε για τόσο πολύ κείμενο, τα 4εκ δεν φτάνουν ούτε για πλάκα για να έχουν φωνές όλοι οι διάλογοι.

• Moderators

moon godlike και για εμενα ο main.

Καλα ρε παιδια ειναι δυνατον να μην εχει weapon proficiency? Παιρνει ο καθενας οτι οπλο θελει? Μεχρι και rod σε barbarian εβαλα δηλαδη ελεος.μου κανει φοβερη εντυπωση που δεν το εχει σχολιασει αλλος.Ουτε thac0 ουτε τιποτα.Επισης τι τραγικο ειναι αυτο απο καθε μαχη να φουλαρουν τα hit points? 

Κατα τα αλλα παιχνιδαρα αλλα το battle system με απογοητευσε

Αυτά ίσχυαν στο AD&D. Από την τρίτη έκδοση και μέτα κάθε κλάση φόραγε ότι όπλο και ότι armor ήθελε (αρκεί να είχε το αντίστοιχο feat). Δεν το βρίσκω κακό, ίσα ίσα πιο ρεαλιστικό είναι. Δηλαδή στο Baldur's Gate δεν έβρισκες ενοχλητικό που ένας Wizard με 12 Str ας πούμε μπορούσε και κουβάλαγε στο inventory του 5 bastard swords αλλά δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει ούτε ένα;

Εγω να την πω την κακια μου,με 4 εκατομυρια ενα σοβαρο voice acting/over θα επρεπε να ειχαν κανει,νταξει ωραια η ρετριλα αλλα εν ετη 2015 το να διαβαζω ατελειωτα μου χαλαει το immersion...θα μπορουσαν να υπηρχαν επιλογες για οποιον θελει να εμβαθυνει στο lore να διαβασει βιβλια κλπ αλλα τα βασικα θα επρεπε να ειχαν voice over.

Χωρίς παρεξήγηση, αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που δεν βγαίνουν πλέον αυτού του είδους τα παιχνίδια. Επειδή ο σημερινός μέσος gamer τα θέλει όλα έτοιμα στο πιάτο. Χαίρομαι ιδιαιτέρως που πήγαν κόντρα στο ρεύμα και έφτιαξαν ένα παιχνίδι ακριβώς όπως το θέλαμε, αυτοί που το ζητήσαμε.

Και όχι 4m δεν φτάνουν ούτε για ζήτω για αυτό που ζητάς. Θα έπρεπε να είχαν κόψει από άλλα, πολύ πιο ουσιώδη.

• Like 4

Αυτά ίσχυαν στο AD&D. Από την τρίτη έκδοση και μέτα κάθε κλάση φόραγε ότι όπλο και ότι armor ήθελε (αρκεί να είχε το αντίστοιχο feat). Δεν το βρίσκω κακό, ίσα ίσα πιο ρεαλιστικό είναι. Δηλαδή στο Baldur's Gate δεν έβρισκες ενοχλητικό που ένας Wizard με 12 Str ας πούμε μπορούσε και κουβάλαγε στο inventory του 5 bastard swords αλλά δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει ούτε ένα;

Χωρίς παρεξήγηση, αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που δεν βγαίνουν πλέον αυτού του είδους τα παιχνίδια. Επειδή ο σημερινός μέσος gamer τα θέλει όλα έτοιμα στο πιάτο. Χαίρομαι ιδιαιτέρως που πήγαν κόντρα στο ρεύμα και έφτιαξαν ένα παιχνίδι ακριβώς όπως το θέλαμε, αυτοί που το ζητήσαμε.

Και όχι 4m δεν φτάνουν ούτε για ζήτω για αυτό που ζητάς. Θα έπρεπε να είχαν κόψει από άλλα, πολύ πιο ουσιώδη.

...δοξα το θεο παντως που τα παιχνιδια ακομα εξελισονται γιατι σημερα δεν θα μπορουσα να παιξω stonekeep οσο και αν μου αρεσουν τα rpg.

Στα 90ς αυτος που ηθελε να προσφερει ενα παιχνιδι οπως πχ το bg του οποιου παρουσιαζεται σαν συνεχιστης το pillars ειχε απειρους τεχνικους περιορισμους,πχ δεν θα μπορουσε να ειχε full voice over λογο μεγεθους data,ακομα και λογο budget εκεινη την εποχη διοτι απευθυνονταν σε πολυ πιο περιορισμενο κοινο ποσο μαλλον ενα crpg,σημερα δεν βρισκω το λογο που ενα full voice over δεν θα το εκανε απλα ενα καλυτερο παιχνιδι,καλη η νοσταλγια αλλα και λιγη κριτικη imo δεν εβλαψε κανεναν ιδιως για καποιους που ισχυριζονται οτι εφτιαξαν το "bg 3",δεν νομιζω οτι ειναι γραμμενο καπου οτι fans του bg 2 δεν θα θελαν απο το 3 κανενα νεοτερισμο.

Εννοειται πως εάν ολοι οι διαλογοι ήταν με ήχο θα υπήρχε μεγαλύτερο οπως λένε και στο χωριό μου immersion, απορρόφηση του παιχτη. Πάντως αποζημιώνει η πανέμορφη, παραμυθένια μουσική.

Επισης να σημειωθει πως για να καταλαβαινεις τα πάντα πρέπει να γνωριζεις εξαιρετικά αγγλικά, προσωπικά συνάντησα αρκετές άγνωστες λέξεις όπως και στο Divinity και όχι τοσο στο Wasteland 2. Eπισης σιγουρα ειναι απο τα παιχνίδια που δεν τα παιζεις κουρασμένος :-D

• Like 1

Εννοειται πως εάν ολοι οι διαλογοι ήταν με ήχο θα υπήρχε μεγαλύτερο οπως λένε και στο χωριό μου immersion, απορρόφηση του παιχτη. 

Για μένα ισχύει το αντίθετο όταν πρόκειται για πολλούς διαλόγους γιατι βαριέμαι μέχρι να διαβάσει ο ηθοποιός το μεγάλο κείμενο και έτσι χάνεται το immersion(ειδικά αν δεν είναι και πολύ καλός ηθοποιός) :P Αντίθετα σε παιχνίδια με πιο σύντομους διαλόγους είναι ωραίο να είναι fully voice acted. 

Αυτό ακριβώς. Το κόστος για σοβαρό voice over είναι σημαντικό, πόσο μάλλον για ένα μεγάλο σε μέγεθος RPG με πάρα πολλά πρόσωπα και διαλόγους. Οι κανονικοί ήχοι και ομιλίες μου αρκούν και θα μου είναι και πολύ ευχάριστο να ξαναγυρίσω στο διάβασμα, γιατί πλάθω τη δική μου φωνή για τον καθένα στο μυαλό μου.

Για τα όπλα συφωνώ στην απουσία περιορισμών - ένας μάγος μια χαρά θα μπορούσε να σηκώσει σπαθί και να πολεμήσει και να είναι και χάλια αφού δεν έχει εκπαίδευση. Εξίσου λογικό το βρίσκω ένας paladin να κουβαλάει ένα dagger και να το χρησιμοποιεί σε καταστάσεις ανάγκης. Στο κάτω κάτω οι περιορισμοί του ΑDnD (που δεν είναι πάντα λογικοί ή βασισμένοι στο ρεαλισμό) δεν είναι η Βίβλος του fantasy.

• Like 1

Μικρο tip 

Κανοντας sneak μπορειτε ( εκτος φυσικα απο τα να "δειτε" παγιδες κτλ ) να ανακαλυψετε κρυμμενα πραγματα που αλλιως δεν θα ηταν ορατα . Βρηκα ενα chest σε μια σπηλια προσπαθοντας να βρω παγιδες κ τσιμπησα ενα 2H Gun για την Cipher μου

• Like 4

Παιδιά, έχει εξηγηθεί εκτενώς από τον Brian Fargo (Wasteland 2) για ποιό λόγο είναι αδύνατον το voice over σε αυτά τα παιχνίδια.

Όσο αυξάνεται η πολυπλοκότητα των διαλόγων, τόσο πιό πολυέξοδο και χρονοβόρο είναι το voice acting, ενώ παράλληλα χάνεται η δυνατότητα της γρήγορης διόρθωσης ή πρόσθεσης νέων διαλόγων και ιστοριών.

Δεν είναι μόνο το οικονομικό κομμάτι. Με τo voice acting εισάγονται πρακτικές δυσκολίες, που σε αυτά τα παιχνίδια μπορεί να είναι και ανυπέρβλητες.

• Like 3

Μια ερωτηξη,στου raedric τι lvl φτασατε οσοι φτασατε?εχει καποιες μαχες deep hardcore!

εγω(paladin) μαζι με 3 ετοιμους χαρακτηρες (fighter,cleric,mage) ειμαι 4 και 2 που εφτιαξα εγω ειναι 2 και 3 level.

Δεν ξερω αν θα την παλεψω γιατι παιζω στο hard και ξεχασα να παρω προμηθειες μαζι που ετσι και αλλιως μου επιτρεπει μονο 2 και τωρα καθαριζω ευκολες μαχες γιατι βαριεμαι να γυριζω πισω ψαχνω να βρω suplies μεσα στο καστρο για να κανω rest

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...