Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να μου προτείνεται ένα laptop εως και 400€.(λίγα πάνω λίγα κάτω οκ είναι)

Το θέλω για γενική χρήση ως φοιτητής. Παιχνίδια δεν παίζω. Κάνω όμως compilations. Επίσης αν γλυτώνω τίποτα με το να μην μου βάλουνε λειτουργικό θα το προτιμούσα.(μιας και θέλω να βάλω linux ή BSD)

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

.

Δημοσ.

Ρε spiros να πω ότι είσαι καινουργιος να παει στο διάλο αλλα μετα απο 1042 μηνυματα να ανοιγεις θεμα για λαπτοπ στις αναβαθμίσεις .. εεε νισαφι δλδ!!!

Δημοσ.

Κάπου είχα διαβάσει (νομίζω εδώ στο Insomnia) για κάποιον που το έκανε θέμα για το λειτουργικό και τελικά το πήρε χωρίς, πληρώνοντας 50 ευρώ λιγότερα.

Δεν ξέρω αν κάποιος πιο έμπειρος στο κομμάτι των φορητών σε πληροφορήσει καλύτερα

Κανε και μια διευκρίνηση τι εννοείς με το compilations.

Δημοσ.

Ρε spiros να πω ότι είσαι καινουργιος να παει στο διάλο αλλα μετα απο 1042 μηνυματα να ανοιγεις θεμα για λαπτοπ στις αναβαθμίσεις .. εεε νισαφι δλδ!!!

Και απαντώ με δική σου απάντηση: http://www.insomnia.gr/topic/458282-%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-bttleneck-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%89%CF%80%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9/#entry4950048

Κάπου είχα διαβάσει (νομίζω εδώ στο Insomnia) για κάποιον που το έκανε θέμα για το λειτουργικό και τελικά το πήρε χωρίς, πληρώνοντας 50 ευρώ λιγότερα.

Δεν ξέρω αν κάποιος πιο έμπειρος στο κομμάτι των φορητών σε πληροφορήσει καλύτερα

Κανε και μια διευκρίνηση τι εννοείς με το compilations.

(δεν ξέρω αν ξέρεις πάντως εξηγώ)

Στο FreeBSD ειδικά, τα προγράμματα έρχονται είτε σε έτοιμα πακέτα(τα προγράμματα που ξέρουμε ακα packages) είτε σε κώδικα που θα τον κάνεις compile μόνος σου και θα φτιάξεις το πρόγραμμα(freebsd ports -> google that). Άρα θέλω μια χ,ψ επεξεργαστική καθαρά ισχύ. Γι' αυτό κοιτάω Intel καθαρά.

Στην ουσία το port μετά το compile γίνεται package στον υπολογιστή σου.

Ευχαριστώ πολύ. Το Dellάκι μου άρεσε αρκετά.

• Like 1
Δημοσ.

Εάν σε ενδιαφέρει υπάρχει και το Dell Inspiron N5050, με Intel B950 με 2.1GHz (ο B815 είναι πιο καινούριος όμως). Εάν θες να δεις διαφορές πέραν της ονομαστικής συχνότητας λειτουργίας εδώ ο B950 και εδώ ο B815.

Εάν θες να δεις μερικά ακόμη, ενδεικτικά αναφέρω (μιας και δεν έχω δοκιμάσει κανένα από αυτά καθώς ούτε και το προαναφερθέν Dell):

Lenovo G570, με 4GB RAM καιIntel Celeron B820, 320GB HDD κλ.π.

Lenovo G575GC, με 4GB RAM και AMD E-Series 450 1.66 GHz, 500GB HDD

Samsung 300E5A-S04, με 4GB RAM, Intel Celeron Dual Core Β950 2.1 GHz, 500GB HDD και Nvidia GeForce GT 520MX.

Samsung NP300E5A-A03, με 4GB RAM, Intel Pentium Dual Core B950 2.1 GHz, 500GB HDD

HP 635, με 4 GB RAM, AMD E-Series 450 1.6 GHz, AMD Radeon HD 4250, 320 GB HDD

Ελπίζω να βοήθησα και επαναλαμβάνω ότι δεν έχω δοκιμάσει κανένα από αυτά που αναφέρω γι' αυτό και δεν σου προτείνω κάποιο. Απλά σου τα παρουσίασα για να πάρεις μια ιδέα. Επίσης μπορείς και μόνος σου να αναζητήσεις περισσότερα μοντέλα σε κάποιο site που περιέχει προϊόντα από αρκετά διαφορετικά καταστήματα (π.χ. skroutz, bestprice κλ.π.) και αν κάποιο/α σου αρέσει/ουν αλλά δεν μπορείς να αποφασίσεις εδώ είμαστε να το συζητήσουμε.

Τέλος, επειδή το budget που απευθύνεσαι είναι κάπως περιοριστικό από επιλογές να έχεις στο νού σου ότι τα περισσότερα μοντέλα δεν διαθέτουν ξεχωριστή κάρτα γραφικών (μερικά όμως ακόμα και σε αυτήν την τιμή διαθέτουν), αλλά και αυτά που διαθέτουν δεν πάει να πει πως είναι απαραίτητα κρίνοντας την απόδοση συνολικά CPU/GPU. Από ότι ανέφερες όμως στο αρχικό σου πόστ, δεν σε ενδιαφέρουν και τόσο πολύ παιχνίδια ή εφαρμογές που θα εκμεταλλευόντουσαν στο έπακρον την κάρτα γραφικών. Οπότε προσανατολίσου σε ένα value for money laptop, το οποίο να έχει όσο το δυνατόν καλύτερο CPU, μεγαλύτερη μνήμη RAM και ικανοποιητική χωρητικότητα με βάση τη χρήση που το προορίζεις HDD.

Δημοσ.

@Inusr σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Τα lenovo γενικότερα αξίζουν; Το πρώτο samsung που μου πρότεινες φαίνεται μια πολύ καλή λύση.

Δημοσ.

@Inusr σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Τα lenovo γενικότερα αξίζουν; Το πρώτο samsung που μου πρότεινες φαίνεται μια πολύ καλή λύση.

Ναι πιστεύω οτι φυσικά και αξίζουν, ας μην ξεχνάμε ότι η Lenovo έχει αγοράσει το τμήμα προσωπικών υπολογιστών της IBM.

Αυτό, όμως, δεν συνεπάγεται ότι δεν πρόκειται να πάει τίποτα "στραβά", καθώς ακόμα και στις καλύτερες και πιο συνεπείς εταιρείες ενδέχεται να παρουσιαστούν προβλήματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...