Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα τα δοκιμασω ολα και αν βρω λυση θα τη γραψω..τελευταια απελπιδα προσπαθεια --->> nikpoth ποια τηλεοραση εχεις ??? επισης αν βρεις λυση στειλε μου μυνημα να ξερω και εγω

Δημοσ.

Δοκίμασα και χωρίς καθόλου ενισχυτή γραμμής και δεν την πάλευε η κεραία.Ούτε τα μισά κανάλια δεν κατέβασε.

Μείωσα και λίγο τα db από τον ενισχυτή μήπως και μπουκώνει.

Μια lg 32lh3000

Δεν είναι θέμα τηλεόρασης όμως,το κάνει και στην μέσα που έχω στο άλλο δωμάτιο.

Κάτι παίζει με το pc.Αν το κλείσω παίζουν όλα τέζα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν νομιζω να φταιει το πισι.εχω δυο και μου το κανει και στα δυο.εχω αλλαξει 2 hdmi(φτηνα βεβαια)ενα dvi -->hdmi και ολο τα ιδια γινονται.πιστευω οτι φταιει η τηλεοραση η το καλωδιο της κεραιας η ο ενισχυτης της κεραιας(εννοω το εσωτερικο κουτι)

Επεξ/σία από Αλκης K.
Δημοσ.

Η τηλεόραση που εχεις στο δωμάτιο ειναι επανω στο pc, δηλαδη πχ καρτα τηλεόρασης pci?

Απο την αλλη η ποιοτητα σηματος που εχεις απο οτι ειπες εχει σκαμπανεβάσματα. Αυτο ειναι λαθος. Αρα η κεραία σου δεν ειναι σωστα προσανατολισμένη η καποιο καλωδιο βραχυκυκλώνει και σου κατεβάζει πολλα σφάλματα, στα 30% που λες οτι παει ειναι οριακα. Οποιαδήποτε παρεμβολή (ακομα και το καλωδιο να κουνήσεις) σε αυτο το ποσοστο θα σου κολλαει το σύστημα.

• 8 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Παλιό θέμα, αλλά αντιμετωπίζω κάτι παρόμοιο. Μετά από σύνδεση του TVbox με HDMI, το σήμα της κεραίας χάνεται  από την τηλεόραση στο άλλο δωμάτιο καθώς και όλη την πολυκατοικία (κοινή κεραία και ενισχυτής). Δεν συμβαίνει πάντα  αλλά όταν συμβεί επανέρχεται μόλις αποσυνδέσω το HDMI καλώδιο.

Κάθε ιδέα δεκτή, οι τηλεοράσεις που χρησιμοποιώ είναι LG αν αυτό λέει κάτι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικά δημιουργείται κάποιο κάποιο βραχυκύκλωμα και διαρροή dc (;) στο κύκλωμα της κεραίας. Το που γίνεται το βραχυκύκλωμα θα το βρεις ψάχνοντας.

Για αρχή δοκίμασε το TVbox στην άλλη τηλεόραση (στο άλλο δωμάτιο) για να δεις αν φταίει το TVbox ή η τηλεόραση.  Δοκίμασε και άλλο καλώδιο hdmi, μήπως φταίει το καλώδιο (;).

Επεξ/σία από afm
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Η διαρροή περνάει στο κύκλωμα της κεραίας από το καλώδιο HDMI. Άλλαξα καλώδιο και θα ενημερώσω σχετικά σε μερικές μέρες. Υπάρχει πιθανότητα να φταίει το τροφοδοτικό του TV Box;

Δημοσ.

Καλησπερα. . για να μην ανοίγω άλλο θέμα έχω το εξής προβλημα . Στις 19 του μήνα άλλαξαν οι συχνότητες της digea.  Σε 1 τηλεόραση μεχαναζητηση ξανά βρήκε όλα τα κανάλια. Στην 2η τηλεόραση με αναζήτηση δεν βρίσκει αντ1 και Σκαι. Και ο ι2 τηλεόρασης έχουν την ίδια κεραία στην ταράτσα. Τι μπορεί να φταίει? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Alpha, Skai, Ant1 και Open είναι πλέον η πρώτη πολυπλεξία των hd καναλιών της digea στα κέντρα που γίνεται η ψηφιακή μετάβαση. Τσέκαρε λοιπόν αν σου λείπουν μόνο skai και ant1 ή και τα υπόλοιπα δύο κανάλια.

Προφανώς έχεις οριακό σήμα και η μία τηλεόραση έχει πιο ευαίσθητο δέκτη και πιάνει τα κανάλια ενώ η άλλη όχι.

Αν έχεις βρει τα υπόλοιπα κανάλια με αυτόματη αναζήτηση δοκίμασε να τα βρεις κάνοντας χειροκίνητη αναζήτηση.

Αν είσαι Θεσσαλονίκη - Κεντρική Μακεδονία και λαμβάνεις από Χορτιάτη, Φιλίππειο, Αριδαία, Μουριές τότε η συχνότητα της πολυπλεξίας είναι η 27 (522 MHz).

Αν είσαι Χαλκιδική και λαμβάνεις από Τσουκαλά (Πολύγυρο) η συχνότητα είναι και πάλι η 27 (522 MHz).

Λογικά αν κάνεις χειροκίνητη αναζήτηση θα βρεις τα κανάλια που ψάχνεις. Αν όχι τότε "τσίμπησε" λίγο τον ενισχυτή της κεραίας σου για να δυναμώσει λίγο το σήμα και να μην έχεις πρόβλημα.

Επεξ/σία από afm
  • Like 1
  • 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 15/3/2021 στις 9:29 ΜΜ, Apostolis276 είπε

Παλιό θέμα, αλλά αντιμετωπίζω κάτι παρόμοιο. Μετά από σύνδεση του TVbox με HDMI, το σήμα της κεραίας χάνεται  από την τηλεόραση στο άλλο δωμάτιο καθώς και όλη την πολυκατοικία (κοινή κεραία και ενισχυτής). Δεν συμβαίνει πάντα  αλλά όταν συμβεί επανέρχεται μόλις αποσυνδέσω το HDMI καλώδιο.

Κάθε ιδέα δεκτή, οι τηλεοράσεις που χρησιμοποιώ είναι LG αν αυτό λέει κάτι.

Αντικατέστησα αρχικά το καλώδιο HDMI χωρίς αποτέλεσμα. Στη συνέχεια βρήκα άλλο τροφοδοτικό και εδώ και μια βδομάδα όλα βαίνουν καλώς!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...