Tablet Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Κατευθείαν στο ψητό... Ειναι δυνατόν η εικονα στο background να γεμιζει σε όλες τις οθονες με οποια αναλυση που ειναι δυνατο να ανοιξει το site..Για background εχω > <div name="image-background-iframe" style="position: fixed; left: 0px; top: -10px; width: 100%; height: 100%; background-color: black; z-index: -10;"><center> <iframe src="http://www.hqdesktopwallpapers.us/uploads/Splash_Forest_1920_1080.jpg" height="1920px" width="1080px" scrolling="no"></iframe></center></div> Με το παραπανω σε αναλυση 1920χ1080 μου το σπρώχνει αριστερα..Tι κανω λαθος ρε παιδια;
TheELF Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Με τον παρακάτω κώδικα μπορείς να ορίσεις απευθείας το background της σελίδας οπότε δεν χρειάζεται αν ψάχνεσαι με iframe και ιδίως z-index που είναι μπλέξιμο. Δεν πιάνει παντού,αλλά σχεδόν παντού. > <head> <style type="text/css"> html { background: url(http://img25.imageshack.us/img25/8585/06bkristinkreuk08.jpg) no-repeat center center fixed; -webkit-background-size: cover; -moz-background-size: cover; -o-background-size: cover; background-size: cover; } </style> </head>
Tablet Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δε δουλεύει δεν μου εμφανιζει καν το background
TheELF Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Το βάζεις στο σωστό σημείο;;;; ><!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Frameset//utf-8"> <html> <head> <style type="text/css"> html { background: url(http://img25.imageshack.us/img25/8585/06bkristinkreuk08.jpg) no-repeat center center fixed; -webkit-background-size: cover; -moz-background-size: cover; -o-background-size: cover; background-size: cover; </style> </head> <body> </body> </html> με ποιο browser είσαι;;;
Tablet Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Είμαι με safari.Το βάζω μετα το κείμενο.. Sent from my iPad using Insomnia
TheELF Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 ;;μετά από ποιο κείμενο;;; Πρέπει αν μπεί μέσα στο <head> </head>
Tablet Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Σου στελνω ολη την σελίδα να δεις.. > <font color="#FFFFFF"><font face="garamond"> KEIMENO </font> <div name="image-background-iframe" style="position: fixed; left: 0px; top: -10px; width: 100%; height: 100%; background-color: black; z-index: -10;"><center> <iframe src="http://i1125.photobucket.com/albums/l592/favorboxbakery/Holidays/pumpkinfairies.jpg" height="1080px" width="1920px" scrolling="no"></iframe></center></div> Εγω τωρα το εχω στο τέλος..
defacer Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν μας λες καθόλου τι περιμένεις να γίνει αν το μέγεθος του παραθύρου δεν έχει τον ίδιο λόγο διαστάσεων με την εικόνα σου.
Tablet Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν μας λες καθόλου τι περιμένεις να γίνει αν το μέγεθος του παραθύρου δεν έχει τον ίδιο λόγο διαστάσεων με την εικόνα σου. Eπειδη αυτο που λες εκ των πραγματων θα συμβεί..Τι γινεται σε αυτη την περίπτωση;; Τι διαστασεις πρεπει να εχει η εικονα μου ετσι ωστε χωράει απο τα 800 μεχρι τα 1080p monitor?
defacer Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Το θέμα είναι εσύ τι θέλεις να γίνεται. Οι επιλογές που υπάρχουν είναι: Επανάληψη του wallpaper για να καλύψει τον κενό χώρο σε μία διάσταση Δημιουργία κενού (χωρίς wallpaper) χώρου σε μία διάσταση, σε μία πλευρά μόνο Δημιουργία κενού (χωρίς wallpaper) χώρου σε μία διάσταση, και στις 2 πλευρές (κεντράρισμα του wallpaper) Αλλαγή του λόγου διαστάσεων του wallpaper (παραμόρφωση) Η ακριβής λύση στο πρόβλημα εξαρτάται από ποιά (ή ποιές) από τις παραπάνω επιλογές είναι αποδεκτές για σένα ποιούς browser θέλεις να υποστηρίζεις (βασικά το καίριο ερώτημα είναι αν θα υποστηρίζεις Internet Explorer 8 και παλιότερο) αν θέλεις καθαρά HTML/CSS λύση ή αν είσαι OK και με Javascript Υπάρχει περίπτωση αν τα θέλεις όλα δικά σου (π.χ. #3, υποστήριξη παλιού internet explorer, χωρίς Javascript) να μην υπάρχει καθόλου λύση. Το 1080p έχει διαστάσεις 1920x1080 (δεν ήταν τόσο δύσκολο να το κάνεις google) αλλά καλύτερα θα ήταν να υποστηρίζεις μέχρι 1920x1200 που είναι λόγος 16:10 αν μπορείς, πολλά monitor 24" και πάνω είναι έτσι. 1
Tablet Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 *Έχεις δίκιο καλύτερα να φτάνει μέχρι 1200p.. Βασικά νομίζω ότι ότι stretch της εικόνας είναι η καλύτερη επιλογή για μένα μιας και από την φύση της η εικόνα και αν αλλάξει το μέγεθος της δεν θα παραμορφώσει. Θέλω html , δεν με ενδιαφέρει να παίζει σε IE explorer 8 και πίσω.. οπότε;
defacer Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Easy peasy. Βάζεις ένα div κατευθείαν μέσα στο body και του δίνεις absolute position και top/left/right/bottom 0 για να πιάνει όλο το παράθυρο. Μετά με background-size 100% 100% κανονίζεις το stretch της εικόνας και τέλος βάζεις κάποιο αρνητικό z-index (μικρότερο από το μηδέν και από οποιοδήποτε άλλο z-index χρησιμοποιείς) ούτως ώστε αυτό το div να κάτσει "πίσω" από οποιοδήποτε άλλο content έχεις. Demo. Προσοχή γιατί αν η εικόνα είναι μεγάλη σε μέγεθος θα αργήσει να φορτώσει την πρώτη φορά, οπότε ίσως θα ήταν καλό να έβαζες και κάποιο background color για το ενδιάμεσο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα