oneofthem Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) έχω μια ψύκτρα (αλουμινένια) και ψάχνω να βρω τρόπο να την καθαρίσω εσωτερικά, γιατί τα έχει ψιλο-δει όλα για να μην περιγράφω με λεπτομέρειες, εκτός από τα πολλά χρόνια λειτουργίας (την καθαρίζω με αέρα βέβαια) που έχουν δημιουργήσει στρώμα υγρασίας και σκόνης πάνω στα φύλλα, έχει περάσει και υγρό χημικό λόγω μόντας στο σχήμα τώρα, μηχανήματα και καθαριστικά έχω στη διάθεσή μου το πρόβλημα είναι ότι ο πεπιεσμένος αέρας διώχνει τις ενδιάμεσες χοντρές βρωμιές αλλά δεν νομίζω να κάνει τπτ για ότι έχει κολλήσει πάνω στα φύλλα σα στρώμα τουλάχιστον στα αλουμινένα κουτιά που έχω δοκιμάσει δεν γίνεται δουλειά, απλώς δημιουργείται ένα ομοιόμορφο στρώμα σκόνης πάνω στο αλουμίνιο που δεν φεύγει με το χέρι παρά μόνο με καθαριστικό ενώ αν χρησιμοποιούσα υγρό καθαριστικό τότε δεν ξέρω πως θα το έβγαζα κι αυτό μετά, γιατί αυτά είναι παχύρευστα και για να βγάλουν τη βρωμιά δημιουργούν στέρεα υλικό τι στο καλό να κάμω? Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2012 από oneofthem
TheELF Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Αν μιλάς για το αλουμινένιο μπλοκ κάτω από την βρύση και άφθονο νερό αλλά πρέπει να περιμένεις μέχρι να στεγνώσει και το παραμικρό ίχνος νερού μέχρι να το ξανά βάλεις.
alex00a Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 εκτος απτο νερο υπαρχει και ο αερας,πηγαινε σ ενα βεζιναδικο-βουλκανιζατερ και φισα το
oneofthem Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Αν μιλάς για το αλουμινένιο μπλοκ κάτω από την βρύση και άφθονο νερό αλλά πρέπει να περιμένεις μέχρι να στεγνώσει και το παραμικρό ίχνος νερού μέχρι να το ξανά βάλεις. όχι ανάμεσα στα φύλλα θέλω να καθαρίσει εκτος απτο νερο υπαρχει και ο αερας,πηγαινε σ ενα βεζιναδικο-βουλκανιζατερ και φισα το έχω αέρα βρε δεν διάβασες το post?
TheELF Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 όχι ανάμεσα στα φύλλα θέλω να καθαρίσει Του πλαστικού ανεμιστήρα δηλαδή;
uname1t Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 χρησιμοποιεις ειτε μπατονετα η γλυφιδα , η διπλωνεις χαρτομαντηλο ωστε να χωρα στις εσοχες-διακενα και καθαριζεις . ολα τα παραπανω με εμποτισμο σε ξυδι η οινοπνευμα . νομιζω πως θα εχεις καποιο αποτελεσμα. δοκιμασε και αλλες ουσιες ,καποιο διαλυτικο , ισως ασετονη .
HamerZ Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Για υγρό δοκίμασε και ισοπροπιλική αλκοολη. Μπατονέτες ή πάρε πανάκια και βρέξτα.
alpo Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Βγάλε το όποιο ανεμιστηράκι έχει πάνω της (αν έχει) και με μπόλικη σαπουνάδα κάτω από τη βρύση με τη βοήθεια ενός μαλακού πινέλου θα βγουν όλες οι βρομιές και σκόνες απ όλα τα δύσκολα σημεία. Καλό στέγνωμα μετά (τίναγμα και απορροφητικό χαρτί κουζίνας) και είσαι κομπλέ. Γενικά... πάρε ένα καλό πινέλο να το έχεις. Είναι οτι καλύτερο μπορείς να χρησιμοποιείς για τον καθαρισμό του υπολογιστή εσωτερικά.
oneofthem Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 όχι ανάμεσα στα φύλλα θέλω να καθαρίσειΤου πλαστικού ανεμιστήρα δηλαδή; όχι ρε παιδιά - τα αλουμινένια φύλλα της ψύκτρας θέλω να καθαρίσω, όχι τα φτερά του ανεμιστήρα - ευχαριστώ για τις ιδέες λοιπόν η ψύκτρα μοιάζει με αυτή εδώ http://www.thermalri...hr01_plus-2.jpg δεν έχει χοντρή βρώμα που βγαίνει εύκολα με 'σπρώξιμο', έχει ένα στρώμα σαν άλατα στο κουτί για να ξεθολώσει το μέταλλο ήθελε τριψιματάκι, σαν τα τζάμια οπότε μπατονέττες, οδοντογλυφίδες κτλ δεν παίζει να κάνουν δουλειά ούτε με σαπουνάδα γίνεται τπτ, δεν έχει ούτε βρώμα ούτε λίπη, ίσα ίσα που θα μείνουν ακόμη περισσότερα άλατα αν και ούτε πινέλο κάνει γιατί όπως βλέπετε δεν μπορείς να το βάλεις σωστά με όλα αυτά τα ανοίγματα που έχει η ψύκτρα, θα δοκιμάσω μήπως γίνει τπτ, είναι η καλύτερη επιλογή άλλο που σκέφτηκα είναι να βάλω κλωστή σαν βουρτσάκι μιας και χωράει καλύτερα και δουλεύεται πιο εύκολα επίσης με αραιωμένο ασετόν ίσως να καθαρίσει χωρίς τριβή και θέλει απλά ξέβγαλμα πιο μετά EDIT: ναι μόλις δοκίμασα λίγο οινόπνευμα με ασετόν, άφησα πολύ λίγο πάνω στο αλουμίνιο να δω αν θα γίνει τπτ χωρίς τρίψιμο και τελικά έχω την εντύπωση πως ξεθόλωσε το σημείο οπότε μένει να πάρω ένα.. μπολ οινόπνευμα να το βουτήξω μέσα μπας και γίνει δουλειά και μετά να το φυσήξω
stm00192 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Καμια φοτο μπορεις να βαλεις να δουμε τι ακριβως παιζει με την ψύκτρα?
SR20DET Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 μαλλον το υγρο που χρησιμοποιησες για τη μοντα που λες, κατεστρεψε το αρχικο φιλμ παθητικοποιησης που ειχε η αλουμινενια ψυχτρα και με τον καιρο, το νεο που δημιουργηθηκε δεν ειναι τοσο ομοιομορφο γι αυτο σου φαινεται λερωμενο ή θολο. μονο με τριψιμο θα ξαναλαμψει αλλα δεν μπορεις να βαλεις χερι για τριψιμο εκει μεσα. κατα τ' αλλα δεν επηρεαζει σε τιποτα τη λειτουργια της ψυκτρας.
oneofthem Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 τελικά δοκίμασα μερικά καθαριστικά και δεν γίνεται τπτ, μόνο με τριβή φεύγει, δλδ μόνο από το πάνω μέρος @sr20det αν ήξερα πως δεν επηρέαζε την απόδοση δεν θα με νοιαζε καθόλου αλλά από τη στιγμή που η θολούρα φεύγει όταν την τρίβεις, μπορεί η απόδοση της ψύκτρας να είναι μειωμένη ψάχνω και τις λεπτομέρειες γιατί δουλεύω βαριές εφαρμογές και έχω πρόβλημα με τις θερμοκρασίες
oneofthem Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 άκυρο βλακείες έλεγα, δεν έχει τπτ πάνω αλλά έχει διαβρωθεί κανονικά το μέταλλο τώρα που στέγνωσε 100% και το κοιτάω με τεχνητό φως, δεν έχει καθαρίσει πουθενά απλά μου έδινε αυτή την εντύπωση επειδή είχε ακόμη υγρασία επάνω και ανακλούσε το φως
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα