Radiatedsoul Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Οπως λεει και το θεμα δεν εχω ιδεα απο ssd , μεχρι στιγμης εχω εναν 120αρι μηχανικο που σερνεται το συμπαν πανω του. Ποιον ssd να αγορασω? Εσεις ποιον θα αγοραζατε? Απο τιμη μια οικονομικη, δεν μπορω να διαθεσω πολλα. Το μηχανημα ειναι ενας 4core phenom II 3,1ghz, με 6 gb ram, και η μητρικη νομιζω εχει πανω της sata2. ευχαριστω Υ.Γ να πω οτι θελω να ειναι τουλαχιστον 120Gb
kosegdit Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Πες μας ποιο είναι το budget στο περίπου. Τιμή οικονομική είναι κάτι το υποκειμενικό και δεν λέει τίποτα. Όπως και να χει για να γλυτώσουμε μερικά post, σου προτείνω τους επόμενους με την σειρά που τους βλέπεις: Ocz Vertex 4 128Gb Samsung 830 128Gb Crucial M4 128Gb Intel 330 120Gb Ocz Agility 3 120Gb Αν θέλεις περισσότερα Gb, κοιτάς τους αντίστοιχους σε μεγαλύτερες χωρητικότητες. Να ξέρεις ότι στους ssd δεν βάζουμε αρχεία. Αν ο 120άρης αυτήν την στιγμή φιλοξενεί τα πάντα στο σύστημά σου, τότε θα βάλεις στον ssd το λειτουργικό σύστημα και τα προγράμματά σου και θα βάλεις τον μηχανικό που έχεις τώρα ως αποθήκη για τα αρχεία σου.
Radiatedsoul Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 ωραιος ευχαριστω πολυ, μαλλον θα αγορασω τον πρωτο, η τιμη του ειναι μεσα στο μπατζετ μου
defacer Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Προσωπικά θα είχα σαν πρώτη επιλογή τον Samsung γιατί είναι πολύ περισσότερο καιρό στην αγορά (δοκιμασμένη συνταγή) ενώ ο Vertex 4 δεν έχει ούτε 6 μήνες και βασίζεται σε καινούριο controller. Επίσης το βασικό σημείο στο οποίο υπερτερεί ο Vertex είναι η heavy duty εγγραφή δεδομένων, κάτι που δεν είναι αυτό που θα κάνεις με τον SSD σου (για γράψε/σβήσε/ξαναγράψε έχουμε τους TB σκληρούς). Αν θέλεις να το ψάξεις λίγο μόνος σου διάβασε αυτό εδώ για να βγάλεις δικό σου συμπέρασμα (το AnandTech είναι από τα εγκυρότερα hardware sites παγκοσμίως). Παρόλα αυτά η λίστα του kosegdit είναι πολύ καλή απάντηση στην ερώτησή σου και δε θα χαλαστείς οποιοδήποτε από τους SSD αυτούς και να πάρεις.
qsis Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 παντως μιας και προσφατα εκανα καποια μικρη ερευνα αγορας, προσοχη στον 830 γιατι πολλα μαγαζια τον εχουν χωρις bracket 3.5" για να μπει σε desktop , οποτε αν καποιος καταληξει σε αυτον λογω τιμης θα πρεπει να υπολογισει και το επιπλεον αυτο εξοδο ο vertex 4 παντως εχει (μεταξυ αυτων των 2 ημουν) το msystems παντως λεει στη σελιδα οτι εχει την εκδοση με τον ανταπτορα (δυστυχως ξεχασα να τους παρω να το επιβεβαιωσω) , το πλαισιο σιγουρα οχι διοτι το τσεκαρα σε μαγαζι , το ιδιο και το vision studio που το λεει ξεκαθαρα στο site του
kosegdit Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Προσωπικά θα είχα σαν πρώτη επιλογή τον Samsung γιατί είναι πολύ περισσότερο καιρό στην αγορά (δοκιμασμένη συνταγή) ενώ ο Vertex 4 δεν έχει ούτε 6 μήνες και βασίζεται σε καινούριο controller. Αυτό που πολλοί δεν ξέρουν όμως είναι ότι η εταιρία που φτιάχνει τον controller του Vertex 4 ανήκει πια στην Ocz. Αυτός είναι και για μένα ο κύριος λόγος που ο Vertex 4 έρχεται στα χέρια σου με 5 χρόνια εγγύηση. Αν δεν απατώμαι δεν υπάρχει άλλος ssd αυτή τη στιγμή με τόσο μεγάλη εγγύηση. Είναι λοιπόν η πρώτη ολοκληρωμένη πρόταση της Ocz στους ssd, κάτι που προσωπικά εμένα με γεμίζει με μεγάλη σιγουριά, καθώς πιστεύω πως θα έχει πάρα πολύ καλό support σε αυτό το προιόν. Από την άλλη σίγουρα και ο Samsung, όπως όλα έχουν δείξει είναι μια πάρα πολύ αξιόπιστη επιλογή. Προσωπικά και ιδιαίτερα για την διάρκεια της εγγύησης θα πήγαινα στον Vertex 4, γιαυτό και τον έβαλα ως πρώτο.
Radiatedsoul Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 τελικα αγορασα τον samsung 830 λογω διαθεσιμοτητας, και ηταν το μαγαζι κοντα μου. το μηχανημα πεταει τωρα ευχαριστω πολυ παιδια δεν ειχε μετατροπεα σε 3,5" και τον εχω πεταξει ετσι μεσα στο κουτι. λετε να υπαρξει προβλημα με θερμοκρασιες? ανεβαζει θερμοκρασιες ο ssd?
JIMBOAthens Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Καλορίζικος και καλοδούλευτος. Δεν έχει κανένα θέμα με θερμοκρασίες...
k_dinos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Αξίζει να πάρουμε εναν Controller Sata 3 ή να μείνουμε με το sata 2 της μητρικής?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 μόνο αν ξέρεις ότι ο controller πιάνει στην πραγματικότητα αυτά που υπόσχεται, γιατί αν είναι να παίζει σαν τους marvel onboard κλάφτα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα