nikolasR200 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 καλησπέρα παιδιά, την τελευταία βδομάδα, μου το έχει κάνει 3 φορές, από τις οποίες οι 2 ήταν σήμερα.. στα καλά καθούμενα, παγώνει η οθόνη, και δεν έχω καμία αντίδραση από πληκτρολόγιο ή ποντίκι..οπότε αναγκαστικά reset button Και επανεκκίνηση.. στη διαχείριση του συστήματος, δεν βλέπω κάποια καταγραφή που να δικαιολογεί το κόλλημα, (εκτός και αν κοιτάω λάθος, ή μου ξεφεύγει κάτι) τα χαρακτηριστικά του συστήματος είναι gigabyte 990xa amd phenon 1055t evga 460gtx ssd ocz vertex 128gb hdd wd black 1tb και ένα coolermaster τροφοδοτικό.. aaa και 8gb ram, αν θυμάμαι καλά corsair.. από που να αρχίσω.!>?? παίζει να είναι καμιά μνήμη, οπότε να κάνω κανά Memtest? ή πάμε προς μητρική, κάρτα γραφικών? το ενδεχόμενο απλά πτώσης τάσης, όπου δικαιολογημένα κρασάρει το σύστημα, νομίζω δεν παίζει, λόγω ύπαρξης Ups..
baskon Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Οταν ενα pc κολλαει ετσι ειναι λίγο δυσκολο να ξερει καποις τι ειναι ετσι στη τυχη.. Για αρχη κανε το memtest,και τσεκαρε και τις θερμοκρασιες σου σε καρτα γραφικών και επεξεργαστη..Αν εχεις κλοκαρει βαλε στοκ ρολογια. Απο κει και περα μπορει να μην ειναι καν προβλημα hardware..Προσωπικά πιστευω ότι εχουν θεματάκι τα windows ή καποιο προγραμμα-driver που εβαλες προσφατα. Θυμησου αν οταν ξεκινησε να το κανει εβαλες καποιον driver ή εκανες καποια εγκατασταση. Επισης θα μπορουσες να κάνεις ενα καθαρισμο της registry με καποιο απο τα πολλα προγραματα που κυκλοφορουν.. Θα μπορουσες να δοκιμασεις επαναφορα συστηματος πριν απο κανα μήνα επισης.. αυτα για αρχη..
alex00a Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 ελεξε τα καλωδια του υπολογιστη-οθονης αν ειναι καλα συνδεδεμενα
rounsmith Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δίσκος ή κάρτα γραφικών. Αλλά λέω δίσκος κατά 80%.
nikolasR200 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Οταν ενα pc κολλαει ετσι ειναι λίγο δυσκολο να ξερει καποις τι ειναι ετσι στη τυχη.. Για αρχη κανε το memtest,και τσεκαρε και τις θερμοκρασιες σου σε καρτα γραφικών και επεξεργαστη..Αν εχεις κλοκαρει βαλε στοκ ρολογια. Απο κει και περα μπορει να μην ειναι καν προβλημα hardware..Προσωπικά πιστευω ότι εχουν θεματάκι τα windows ή καποιο προγραμμα-driver που εβαλες προσφατα. Θυμησου αν οταν ξεκινησε να το κανει εβαλες καποιον driver ή εκανες καποια εγκατασταση. Επισης θα μπορουσες να κάνεις ενα καθαρισμο της registry με καποιο απο τα πολλα προγραματα που κυκλοφορουν.. Θα μπορουσες να δοκιμασεις επαναφορα συστηματος πριν απο κανα μήνα επισης.. αυτα για αρχη.. με glary utilities είμαι καλυμμένος? απ'όσο θυμάμαι, δεν έχω εγκαταστήσει πάντως κάποιο hardware από την πρώτη φορά που το παρατήρησα.. νομίζω όμως ότι είχα κάνει flash bios.. ωστόσο σήμερα το δεύτερο κόλλημα το έκανε, μετά απο flash σε προηγούμενη έκδοση του bios Δίσκος ή κάρτα γραφικών. Αλλά λέω δίσκος κατά 80%. ο ssd? υπάρχει κάποιο διαγνωστικό?
nikolasR200 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 εκτός από το glary utilities, υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα ειδικά για windows 7 που να μπορεί να ελέγξει την "υγεία" της εγκατάστασης? αν πχ υπάρχουν "συνήθη" λάθη/προβλήματα, αν κάτι δεν είναι σωστό κλπ..
rounsmith Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Για κατέβασε Hard Disk Sentinel και πόσταρε μας screenshot.
nikolasR200 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 κατέβασα το pro portable χωρίς key..υποθέτω όμως ότι κάνει κανονικά τον έλεγχο έτσι..? The status of the solid state disk is PERFECT. Problematic or weak sectors were not found. The TRIM feature of the SSD is supported but disabled. It is recommended to upgrade the operating system, the disk controller or its driver to improve performance. The health is determined by SSD specific S.M.A.R.T. attribute(s): #233 Remaining Drive Life No actions needed. (γιατί είχα την εντύπωση ότι ο vertex έχει by default το trim enabled?? ) εν τω μεταξύ χθες έκανε κι άλλα κουλά.. στο wei δεν μου εμφάνιζε βαθμολογίες, παρόλο που δεν επέστρεφε error Κατά το τρέξιμο...δλδ ήταν σαν πράγματι να έτρεχε αλλά να μην εμφάνιζε τα αποτελέσματα.. και στο windows update ενώ μου έλεγε π.χ. 3 ενημερώσεις διαθέισμες, δεν μου τις εμφάνιζε στη λίστα μία προς μία για να επιλέξω.. σήμερα πήρε κάποια updates Και είχα κατεβάσει και το fixit της Microsoft για να scanάρει, αλλά έφυγα και το άφησα να τα κάνει μόνο του (πάτησα να τρέξει το fixit, αλλά μου έβγαλε μήνυμα ότι εκκρεμεί ένα restart και ότι θα έτρεχε μετά, πάτησα Ok και έφυγα..Και πριν λίγο που επέστρεψα, τουλάχιστον το θέμα του wei και των updates είχε λυθεί..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα