johni41 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 καλησπερα! σκεφτομαι να αγορασω εναν εσωτερικο δισκο σιγουρα 1tb αν και οι τιμες ειναι ακομα πολυ πανω σε σχεση με περσι... σκεφτομουν να παρω εναν ssd και να κρατησω τον 250gb για download αλλα δεν φτανει με την καμια πλεον. οποτε λογω οικονομικων προσανατολιζομαι στο να βαλω εναν 1tb και να τρεχουν και τα προγραμματα απο εκει. τι προτεινετε εσεις για να εχει και καλες (οσο γινεται) επιδοσεις και στα windows,video games κλπ? στο σκρουτζ ειδα για παραδειγμα αυτον http://www.skroutz.gr/s/397946/Seagate-Barracuda-1TB-SATA-HDD.html λεει τιποτα? ευχαριστω!
ahristos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Μια χαρά μου φαίνεται. Γενικά στην ίδια κατηγορία ότι και να διαλέξεις δεν θα κάνει τη διαφορά. Πάνω κάτω τα ίδια είναι και ο Western Digital Caviar Blue στο 1TB. Διαφορές της τάξης των 10MB/s δεν γίνονται εύκολα αντιληπτές. Πέρσι άλλαξα τον κύριο δίσκο του συστήματος. Ο παλιός μετά βίας έπιανε τα 80MB/s ενώ ο καινούριος SEAGATE BARRACUDA 500GB έπιασε 120MB/s. Δεν είδα καμιά διαφορά. Σκέψου καλύτερα τον SSD Στην ανάγκη, σβήσε και όλο το pron που έχεις και μείνε με τον 250GB. Εγώ εκεί κατέληξα
washcloud Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 ...αν προσέξεις αυτός που ρωτάς έρχεται με εγγύηση αντικατάστασης 1ΟΣ ΕΤΟΥΣ...Δεν ξέρω αν χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο γι' αυτό, πέρα από το να σου προτείνω να σκεφτείς (αφού οικονομικά μάλλον ζορίζεσαι) έναν 2.5άρη (δεν σε νοιάζουν οι διαστάσεις αφού για εσωτερικό τον θες) στα 750GB, ΑΛΛΑ με ΠΕΝΤΑΧΡΟΝΗ εγγύηση αντικατάστασης... : http://www.visionstu...?id=29959&cat=6 Αν λοιπόν δεν σε παίρνει (θέλει ένα 19άρι παραπάνω από τον Seagate) για "5χρονο" 3.5άρη, σκέψου το, και δίνεις 85 (ένα τάληρο το μπορείς υποθέτω) αντί για 80 του "ανύπαρκτου" (από άποψη εγγύησης) Μπαρακούντα. Με την προϋπόθεση ότι "σου αρκούν" τα 750GB, για 'μένα αξίζει (...με το παραπάνω μάλιστα). *...τον SSD "τί να τον κάνεις", αν αυτό που σ' ενδιαφέρει ΔΕΝ είναι η σφαιράτη μεταφορά αρχείων...; ** Γενικά μην περιμένεις/ρωτάς/ψάχνεις/υπολογίζεις σε "διαφορές στην απόδοση" μεταξύ των "σκληρών ("μηχανικών" δηλαδή) δίσκων"¨. Αν υπάρχει κάτι που έχει νόημα να κοιτάς, είναι η εγγύηση... *** ...κι αν τελικά "θες να το ρισκάρεις με την εγγύηση ελέω φτήνιας" (...που ΔΕΝ θα στο συνιστούσα...), πάρε τουλάχιστον τούτον : http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=21895&cat=6 που και φτηνότερος αυτού που υπέδειξες είναι, ΚΑΙ έχει ΕΣΤΩ 2 χρόνια εγγύηση...
MoviemakerGr Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Εδώ να σημειώσουμε ότι έχει ανακοινωθεί (δεν ξέρω αν θα ισχύσει) ότι οι εγγυήσεις θα μειωθούν στους σκληρούς και μετά όσοι δεν έχουν scοrpio black για τέτοιες δουλειές θα λένε "αχ τι έκανα τότε για 10 ευρώ"..
johni41 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 εχεις απολυτο δικιο σε οτι αφορα την εγγυηση και κακως δεν κοιταξα την διαρκεια της! προφανως ομως ενας δισκος με buffer 16 ή 32 mb ειναι πιο αργος απο εναν με 64mb με ιδια ατχυτητα sata.το θεμα ειναι οτι θα εχουν αισθητη διαφορα στα παιχνιδια?γιατι σε λιγο καιρο ερχεται χειμωνας κ οσο να ναι θα παιξω μερικα παιχνιδια... γι'αυτο και μονο σκεφτηκα μηπως να επερνα εναν 120gb ssd που ειναι στα ιδια λεφτα περιπου και να εχω πολυ καλες επιδοσεις στα παιχνιδια και να μου μεινουν τα 250gb για downloading, αν και ειναι πολυ λιγα... ποια η γνωμη σας? εγω ακομα δεν εχω κατασταλαξει καπου...
MoviemakerGr Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Η γνώμη η δική μου τουλάχιστον είναι να πάρεις ότι σου είπε ο Wash έναν scorpio black 750 η 1GB.Το ότι τον θέλεις για παιχνίδια αυτό ενισχύει ακόμα περισσότερο αυτή την επιλογή.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 *** ...κι αν τελικά "θες να το ρισκάρεις με την εγγύηση ελέω φτήνιας" (...που ΔΕΝ θα στο συνιστούσα...), πάρε τουλάχιστον τούτον : http://www.visionstu...?id=21895&cat=6 που και φτηνότερος αυτού που υπέδειξες είναι, ΚΑΙ έχει ΕΣΤΩ 2 χρόνια εγγύηση... τον WD10EZEX όχι τον WD10EALX
washcloud Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Η γνώμη η δική μου τουλάχιστον είναι να πάρεις ότι σου είπε ο Wash έναν scorpio black 750 η 1GB.Το ότι τον θέλεις για παιχνίδια αυτό ενισχύει ακόμα περισσότερο αυτή την επιλογή. ...για την ακρίβεια Scorpio Black στα 750GB ή Caviar Black στο 1ΤΒ. τον WD10EZEX όχι τον WD10EALX Δεν ξέρω τις διαφορές Χάρη, για πε. (...κι αρκεί να είναι στην ίδια περίπου τιμή, και από το VS) Τζώνη, από παιχνίδια ξέρω όσο οι υπουργοί οικονομικών ξέρουν από οικονομικά, αλλά δεν νομίζω να έχεις "θέμα" με τα παιχνίδια -όποια κι αν είναι αυτά, νομίζω- που θα το "λύσει" ένας SSD (ή από την ανάποδη : δεν νομίζω χωρίς SSD να έχεις πρόβλημα με τα παιχνίδια...). Γενικά πάντως ξέρω ότι αυτά που μετράνε για τα παιχνίδια, είναι η υπολογιστική ισχύς και η κάρτα γραφικών (άντε και το τροφοδοτικό - "από σπόντα"). Όλο το υπόλοιπο hardware ακόμη κι αν συμβάλλει σε "καλύτερες επιδόσεις", δεν συμβάλλει τόσο. Μ' άλλα λόγια, "πολυτέλεια" είναι περισσότερο ένας SSD, παρά "ουσία"...(ειδικά αν κανείς έχει και ζήτημα αποθηκευτικού χώρου σε συνδυασμό με σφιχτά οικονομικά). Το δε ζήτημα "cache", μην το συζητάς καν - αστείο είναι (τα "64 over 32"...). Γνώμη μου είναι να "κατασταλάξεις", στο ότι έναν SSD να τον πάρεις όταν θα έχεις περρίσευμα... 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 o πρώτος έχει 1ΤΒ platter, ο δεύτερος δύο των 500GB
washcloud Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 ...χα, έπρεπε...να το περιμένω :ρ (,,,αμετανόητος με το ένα πλάτερ, ε; Αν είναι περίπου ίδια η τιμή και τον έχει κι αυτόν το VS, γιατί όχι, ας πάρει αυτόν...)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 κάτω από 10 euro η διαφορά τιμής αν δεν κάνω λάθος...
johni41 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 κ γω τλεικα κλεινω πρως 1tb και οχι ssd αλλα θα κοιταξω καλλυτερα και πιο αναλυτικα (οποτε κ θα σας ξαναπρηξω) απο οκτωμβρη επειδη αναγκαστικα και αγορασα κινητο λογω κλοπης οποτε περιμενουμε το καινουριο μηνιατικο...
johni41 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 για να μην ανοιγω νεο θεμα, τις τελευταιες μερες ακουω εναν περιργο θορυβο,απο τον δισκο κατα 80% οταν δουλευει και εχει υσυχια ακουγεται ενα κρκ-κρκ που αλλες φορρες δεν ακουγοταν.να ειναι τυχαιο ή να πρεπει να βιαστω να παρω τον 1TB που λεγαμε?
washcloud Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Ότι πρέπει να βιαστείς είναι δεδομένο, ΠΑΝΤΑ (με ή χωρίς κρικ-κρικ). Ένας δίσκος δεν δίνει απαραίτητα προειδοποίηση ότι θα ψοφήσει - και από την ανάποδη, μπορεί να δίνει αλλά να ζήσει και να θάψει εμάς... Και ολοκαίνουριος να είναι, αντίγραφα πρέπει να κρατάς απ' την πρώτη στιγμή. Κατά τ' άλλα, αν προγράμματα όπως πχ το Hard Disk Sentinel δείχνουν ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, μάλλον τα κρικ είναι "φυσιολογικά". (Μάλλον...)
johni41 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 θα δοκημασω το προγραμματακι και θα προσπαθησω να επισπευσω και την αγορα.ευτυχως που οτι κατεβαζω το περναω αμεσως σε εξωτερικο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα