Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση σε Ubuntu 11.10 και video σε fast forward!!!

liakos18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σήμερα αναβάθμισα τα Ubuntu μου στην έκδοση 11.10 και ξαφνικά ότι βίντεο πάω να δω παίζει σε fast forward και χωρίς ήχο! Απ' ότι είδα σε διάφορα forum που έψαξα μια απλή λύση ήταν να αλλάξει κανείς το output του ήχου από HDMI σε interal analog. Πράγματι με αυτό τον τρόπο διορθώνεται η ταχύτητα αλλά εμένα δε με βολεύει γιατί η έξοδος ήχου θέλω να είναι στο HDMI. Υπάρχει κάποια άλλη λύση; Όσο πιο απλά μπορείτε γιατί είμαι αρχάριος σχετικά με ubuntu και γενικότερα linux...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν θες να αναβαθμησεις σε 12.04, που αυτο ενδεικνύεται γενικως, οχι μονο για το προβλημα με τον ηχο σου, δοκιμασε την 12.04 με ενα live cd να δεις αν στο κανει και εκει. Ισως να το φτιαξανε ως την 12.04...

Αν δεν θες να αναβαθμησεις σε 12.04, που αυτο ενδεικνύεται γενικως, οχι μονο για το προβλημα με τον ηχο σου, δοκιμασε την 12.04 με ενα live cd να δεις αν στο κανει και εκει. Ισως να το φτιαξανε ως την 12.04...

Για να είμαι ειλικρινής τα Ubuntu τα χρησιμοποιώ τις τελευταίες 1-2 βδομάδες μόνο αν και τα είχα σε dual-boot με Win7 γιατί τα Win7 μου έβγαλαν κάποια προβλήματα και προς το παρόν δεν έχω το χρόνο να ασχοληθώ λόγω εξεταστικής. Θέλω να πω ότι δε τα έχω πολυψάξει Ubuntu και ότι αναβάθμιση έκανα ήταν μόνο ότι μου πρότεινε το ίδιο το λειτουργικό! Αναβάθμιση στην 12.04 μπορώ να κάνω μέσω του λειτουργικού χωρίς να χρειαστεί liveCD ή φορμάτ κλπ; Αν ναι, πώς; Ευχαριστώ πολύ! :)

Ναι μπορεις. Θα σε ειδοποιησει ο update manager σε καποιο επομενο update των πακετων (εικονα).

Αν δεν σε ειδοποιησει, ανοιγεις ενα τερματικο και τον ξεκινας ετσι

>update-manager -d

Αλλα δοκιμασε πρωτα να εισια σιγουρος.

Ναι μπορεις. Θα σε ειδοποιησει ο update manager σε καποιο επομενο update των πακετων (εικονα).

Αν δεν σε ειδοποιησει, ανοιγεις ενα τερματικο και τον ξεκινας ετσι

>update-manager -d

Αλλα δοκιμασε πρωτα να εισια σιγουρος.

Λέω να την κάνω έτσι κι αλλιώς την αναβάθμιση. Τι έχω να χάσω; :)

Το χρονο σου? Και bandwidth στα σιγουρα, μιας και θα ειναι λιγες 100αδες MB το upgrade.

Και ισως τα αρχεια σου, αν κατι παει πολυ στραβα και χρειαστεις φορματ.

Τελικά δοκίμασα με το live CD αλλά το πρόβλημα συνέχισε να υπάρχει! Τελικά η μόνη λύση που βρήκα είναι από τον Grub loader που διαλέγεις σε ποιο λειτουργικό θες να μπεις να διαλέξω την επιλογή "previews linux versions" και να μπω στην προηγούμενη. Εκεί όλα καλά! 2.6 η προηγούμενη, 3.0 η νέα. Μας δίνει κάποιο στοιχείο αυτό;

οταν παιζει ενα video πατα τα γραναζι που ειναι οι ρυθμισεις του βιντεο και διαλεξε ταχυτητα αναπαραγωγης 1x

Για που ακριβώς μιλάς; Εμένα μου εμφανιζόταν παντού αυτό το πρόβλημα! Σε on-line βίντεο (youtube, vimeo κλπ) αλλά και στο VLC για παράδειγμα! Αυτό το γρανάζι που λες εσύ που είναι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...