Προς το περιεχόμενο

Yamaha RX-V471 vs pioneer VSX-527-K

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σου φίλε,

Πριν απο λίγα χρόνια είχα ακριβώς το ίδιο δίλημα με σενα καθώς και τις ίδιες οικονομικές δυνατότητες.

Τελικά κατέληξα σε αυτά τα ηχεία (Crystal audio Plasma) τα οποία είναι πολύ όμορφα και πολύ καλά για τα λεφτά τους:

http://www.electrostudio.gr/product/catid/1251/pcatid/2373

με μόνη διαφορά οτι στο πακέτο που τα πήρα εγώ είχε 10ρι sub)

και ενισχυτή Yamaha της ίδιας σειράς με αυτόν που σκέφτεσαι εσύ αλλά λίγο παλιότερο μοντέλο.

Όχι μόνο δεν μετάνιωσα αλλά τα έχω εφχαριστηθεί πάρα πολύ τόσο σε ταινίες (80%) όσο και σε μουσική (20%)

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχουν καταργηθεί, με αντικαταστάτη τα BPT2.0-BLA

Πέραν αυτού, δεν έχουν καμιά σχέση ως προς την απόδοση, αυτού του είδους οι ηχοστηλες με οτιδήποτε αναφέρθηκε πιο πάνω. Το αποτέλεσμα μουσικά με τις μοναδουλες 3'' που φοράνε επάνω, σε σχέση τα 6,25'' των άλλων, με ξυλινη καμπίνα πολλαπλάσιων λίτρων, είναι μέρα με την νύχτα.

Αυτού του είδους οι υλοποιήσεις, αφορούν χώρους που δεν μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλα ηχεία η το lifestyle παίζει σημαντικότερο ρολό από την ποιότητα του ήχου.

Αυτα αποτελούν κατα βάση εναλλακτική λύση ενος χτιστού συστήματος αντι για κάποιο all in one το οποίο θα αποτελείται απο μηχανήματα των επιλογών μας. Σαν ηχεια παίζουν καλύτερα απο οποιοδήποτε έτοιμο all in one, αλλά δεν έχουν καποια σχέση με ''αληθινές κολώνες ΄΄.

Χωρις παρεξήγηση, το ηχεία σου ειναι πολυ καλά, για αυτό που είναι. Εδώ ομως μιλάμε για κατι διαφορετικό σε αλλο επίπεδο.

Δημοσ.

Γιατί να παρεξηγηθώ?

Όπως καταλαβαίνεις το σύστημα που έχω είναι το πρώτο μου και προφανώς, απόλυτα entry level (και σε παρόμοιο επίπεδο βρίσκεται και η δικιά μου εμπειρία στο θέμα).

Η αλήθεια είναι οτι έχω αρχίσει να ψάχνω για το επόμενο και απο οτι καταλαβαίνω τα ηχεία που προτείνεις αποτελούν σαφέστατη αναβάθμιση απο πλευράς αποδόσεως (και είναι και πολύ όμορφα οπότε δεν θα υποστώ πλήγμα απο πλευράς lifestyle ;) ).

Thanks για τις συμβουλές σου

Δημοσ.

Δεν χρειαζεσαι πολλα. Μπορείς απλά να πάρεις μόνο τα 2 μπροστινά και το κεντρικό. Κρατάς τα ίδια περιφεριακα και το sub. Εάν είναι το 10αρι thx που έδιναν είναι πολυ καλο

Δημοσ.

Το SUB όντως είναι το 10ρι thx και είναι όντως πολύ καλό.

Επίσης φαντάζομαι θα πρέπει αν αλλάξω και τον ενισχυτή γιατί ο Yamaha που έχω είναι παλιός και δεν έχει θύρες HDMI για να οδηγήσει ήχο HD.

Thanks πάλι για τις συμβουλές!

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε

Αν σου είναι εύκολο θα θελα να μου δώσεις μερικές συμβουλές - γνωμη σχετικά με ένα home cinema που θέλω να φτιάξω.

Απ´οτι είδα στη προηγούμενη συζήτηση όχι απλά γνωρίζεις το θέμα πολύ καλά ,αλλά το κατέχεις γιαυτο λοιπόν πείρα το θάρρος να σε ρωτήσω.

Απο όσα κατάλαβα η επιλογή των ηχειων ,του ενισχυτη κ του bd player είναι αποτέλεσμα διαφόρων σινισταμενων και σίγουρα όχι εύκολη υπόθεση.

Ο στόχος μου είναι να φτιάξω κάτι αρκετά πάνω του μέτριου τόσο ποιοτικά όσο κ εμφανισιακα! Το πόσο που θα δαπάνησω είναι : 1000€ περίπου για τα μπροστινά 2 ηχεία ( κολωνες) ,700€ για ενισχυτη και 400 για bd player

Ο χορος που θα τοποθετηθούν είναι περίπου 50 τμ. Κ οσο για τα ακούσματα μου είναι από house μέχρι jazz

Ευχαριστώ εκ τω προτέρων !!!!

Δημοσ.

Φιλε μου στα stereo συστηματα οι επιλογες ειναι πιο δυσκολες.

Καταρχας θα πας σε στερεο ενισχυτη?

Αν ναι σε αυτα τα χρηματα θα σου προτεινα 2 επιλογες:

1. Advance Acoustic MAP 305 II

2. XTZ Class A 100 D3

Ο πρώτος ειναι δικαναλος απο την Γαλλική Advance με ισχύ εξόδου στα 100w rms/8Ω σε ΑΒ ταξη. Αυτο ομως που πραγματικά κανει τον ενισχυτή πολυ καλη επιλογή ειναι οτι εχει την δυνατότητα να δουλέψει και ταξη Α οπου δινει 30 wattakia πεντακάθαρου ήχου.

Ηχητικά πολυ καλος και ουδέτερος ενισχυτής τονικά άρτιος. Δεν θελει να ξεχωρίσει κάπου καθως η συμπεριφορά του ειναι σχετικά flat. Απο τα πιο value for money της αγοράς των καλών Hi-fi ενισχυτών.

Ο δευτερος προέρχεται απο την νεοφερμένη Σουηδική ΧΤΖ. Εχει τις ιδιες καινοτομίες με τον Advance. Ειναι λιγο πιο δυνατός στην ταξη Α (50 W rms) ενω στην ταξη ΑΒ τα ιδια (100 W rms). Ηχητικά ο XTZ ειναι ακριβης και πολυ ζωηρος στα δυναμικα του. Μου ειχε κανει εντύπωση η μεγαλη σε πλάτος σκηνή του. Θα ελεγα εξαιρετική προταση για αυτους που θέλουν κατι πιο ζωηρο και ρωμαλέο απο τον advance.

Απο ηχεία πολλές επιλογές.

1. Audio Spectrum AVS-4 ΜΚΙΙ

2. B&W 684

3. Klipsch RF-62 II

To audio specrum ειναι ενα άριστο ηχειο στην κατηγορία του. Εξαιρετικές μεσαίες, πολυ καλο ελεγχόμενο χαμηλό, ενω το tweeter αναπαράγει γλυκα και ξεκούραστα. Ισως λιγο προβολικό προς τα πρίμα αλλα σαν συνολο ακουστικά ειναι θετικό.

Τα B&W κινούνται στον ιδιο προσανατολισμό. Λιγο πιο εντυπωσιακές χαμηλές αλλα πιο μουντό αποτέλεσμα στα μεσαία. Εγω προσωπικά τα συμπαθώ περισσοτερο αλλά τις 800 series.

Τα klipsh ειναι για του λατρεις του ρωμαλεου ηχου. Πολυ καλο χαμηλο, στακατες μεσαίες με μπόλικη μαζα, ενω οι υψηλές του ισως να ειναι λγο παραπάνω απο προβολικές καθως κάνουν χρήση κόρνας. Το καλο ειναι οτι μου παραπάνω ενισχυτές σε ταξη Α τα πριμα γλυκαίνουν με αποτέλεσμα να βγαίνει ενα συνολικά πολυ καλο αποτέλεσμα.

Απο blueray θα έπαιρνα κατι που να ειναι universal με SACD οπου έχουν πολυ καλύτερα D to A κυκλώματα. Πχ ενα πολυ καλο DENON DBP-1611

Απο οτι βλεπεις οι επιλογές ειναι πολλες. Στα χρηματα που διαθετεις η ακρόαση επιβάλλεται. Πρέπει να ακούσεις τι ταιριάζει στα γούστα σου.

Δημοσ.

Γεια σου κ πάλι κ σ ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Με ρωτησεσ αν θα παρω stereo η οχι ,Εσύ θα πηγαίνεις σε stereo ενισχυτη ;

Τα ηχεία που προτείνες είναι πραγματικά πολύ καλά ειδικά τα b&w,ταιριαζουν απολυτα με τα μουσικα μου γουστα αλλά θα θελα την γνώμη σου για κάτι Yamaha που έχω βρει, σου παραθέτω κ το link :

http://www.audioshow.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=6709&category_id=2&option=com_virtuemart&Itemid=65

Κ μια τελευταία ερώτηση ,αν πάρω κάποια από αυτά που είπες μετά θα μπορώ να προσθέσω ακόμα 3 ώστε να έχω surround 5,1 ;αν ναι τι θα προτείνες;;

:-)

Δημοσ.

Οι στέρεο ενισχυτές σε αυτα τα λεφτά εχουν μακραν ανώτερη ποιότητα ηχου. Βεβαία την απάντηση σε αυτό την έχεις μόνο εσυ. Αυτο καθώς πρεπει να ξεχωρίσεις εαν αναζητάς home cinema η απλά κατι καλο για να ακους μουσική.

Αν θες και τα δυο, δυστυχώς απαιτείται κατι πολυ ακριβότερο απο αυτό που εχεις αποφασίσει.

Τις απαιτήσεις σου ηχητικά δεν τις ξέρω, παλαιοτέρα όταν είχα κατάστημα μετα απο διαφορά demo μπορουσα να καταλάβω τι ηθελε ο πελάτης. Απο τον γραπτό λογο όμως ειναι ακατόρθωτο!!

Τα soavo αν και εχουν παρει καλες κρητικές δεν τα εχω ακούσει. Θεωρώ την yamaha πολυ πιο main consumer use απο οτι οι αλλες υλοποιήσεις που σου πρότεινα. Τα B&W ειναι σταθερή και ισορροπημένη πρόταση που δυσκολα απογοητεύει τη πλειοψηφία των μέσων χρηστών.

Για 5,1 σύστημα. Αν πας σε κάποιον απο τους ενισχυτές που πρότεινα, οχι. Ειναι αυστηρά δικαναλοι. Για να γινει 5,1 θα πρεπει να παρεις κάποιον καλο προενισχυτη 5,1 και μερικούς τελικούς. Ο main ενισχυτής θα εκανε τα χρεη του τελικού για τα εμπρός. Πραγματικά μια πολυ καλή υλοποίηση αλλα...... αρκετά ακριβή.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Οι στέρεο ενισχυτές σε αυτα τα λεφτά εχουν μακραν ανώτερη ποιότητα ηχου. Βεβαία την απάντηση σε αυτό την έχεις μόνο εσυ. Αυτο καθώς πρεπει να ξεχωρίσεις εαν αναζητάς home cinema η απλά κατι καλο για να ακους μουσική.

Αν θες και τα δυο, δυστυχώς απαιτείται κατι πολυ ακριβότερο απο αυτό που εχεις αποφασίσει.

Τις απαιτήσεις σου ηχητικά δεν τις ξέρω, παλαιοτέρα όταν είχα κατάστημα μετα απο διαφορά demo μπορουσα να καταλάβω τι ηθελε ο πελάτης. Απο τον γραπτό λογο όμως ειναι ακατόρθωτο!!

Τα soavo αν και εχουν παρει καλες κρητικές δεν τα εχω ακούσει. Θεωρώ την yamaha πολυ πιο main consumer use απο οτι οι αλλες υλοποιήσεις που σου πρότεινα. Τα B&W ειναι σταθερή και ισορροπημένη πρόταση που δυσκολα απογοητεύει τη πλειοψηφία των μέσων χρηστών.

Για 5,1 σύστημα. Αν πας σε κάποιον απο τους ενισχυτές που πρότεινα, οχι. Ειναι αυστηρά δικαναλοι. Για να γινει 5,1 θα πρεπει να παρεις κάποιον καλο προενισχυτη 5,1 και μερικούς τελικούς. Ο main ενισχυτής θα εκανε τα χρεη του τελικού για τα εμπρός. Πραγματικά μια πολυ καλή υλοποίηση αλλα...... αρκετά ακριβή.

γεια σου και παλι Geia sou graphist83 ποια η γνωμη σου για την μαρκα φοκαλ ?

FOCAL CHORUS 726

Δημοσ.

Για την focal ότι και να πω λίγο θα είναι. Πρόκειται για μια εξαιρετική Γαλλική εταιρία με φοβερές εξωτικές υλοποιήσεις. Βασικό είναι όμως να πας κάπου να τα ακούσεις. Τα ηχεία τους που τοποθετούνται στην μεσαία τους σειρά ενώ είναι εξαιρετικά και ποιοτικά σε προσωπικό επίπεδο δεν είναι του γούστου μου. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν είναι καλά.

Για αυτό πριν αγοράσεις, μιας και θα διαθέσεις ένα αξιοπρεπές ποσόν, θα σε συμβούλευα να κάνεις αρκετές ακροάσεις ώστε να καταλήξεις.

Δημοσ.

Καταλαβα αλλα γιατι δεν ειναι του γουστου σου?Σημερα θα παω να τα ακουσω αλλα δεν εχω εμπειρο αυτι ωστε να καταλαβω ....

Λεω να τα συνδιασω με τον Pioneer VSX-922 ειναι καλη επιλογη ???αν οχι προτεινε μου εσυ ....

ευχαριστω

Δημοσ.

Για τα δικά μου γούστα ειναι σκληρό ηχείο. Ηχητικά ειναι ισορροπημένο και αναλυτικό αλλα είναι πολυ απολυτό και ζωηρό με τις ψηλές Ναι μεν στην καμπύλη μου αρεσει να ψαλιδίζει λιγο στις άκρες αλλα όχι τοσο. Δεν με χαλαρώνει το άκουσμα του. Εσενα όμως μπορεί να σου αρέσει. Περι ορέξεως..... Απο κρητικές πάντως και σαν εταιρία ειναι απο τις δυνατές.

Ο ενισχυτής που επέλεξες ειναι σαν απόδοση πολυ λιγος για τα ηχεια αυτα. Κανονικά ξεδιπλώνουν τις αρετες τους με κάποιων καλό στερεοφωνικό (οπως οι παραπάνω που σου ειχα προτείνει).

Σε πολυ καναλο θα πρέπει να ανέβεις λιγο σε χρήματα.

Αν θες να πας σε pioneer επέλεξε τον SC-2022-K. Ο οποίος για τέτοια ηχεία ειναι επίσης λίγος αλλα μακραν πιο αποδεκτός απο τον 922.

Εναλλακτικά στα ιδια επίπεδα ειναι και οι:

Denon AVR-2313

Harman Kardon AVR 365

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επανερχομαι μετα απο καιρο για να μου δωσει τα φωτα του ο graphist83 η οποιος αλλος γνωριζει!Ειμαι στην  αναζητηση ενος subwoofer για σαλονι με μεγεθος 13-15τμ με προσανατολισμο κυριως την μουσικη οχι τοσο ταινιες και με κοστος max. 350euro!Να αναφερω οτι εχω δει ορισμενα jbl που μου αρεσαν και σαν χαρακτηριστικα αλλα ας μιλησουν οι ειδικοι καλυτερα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...