stratigos24 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Καλησπερα σε ολους. Εχω ενα προβλημα. Εκανα σημερα φορματ στο pc της υπογραφης μου. Oταν στο προγραμμα εγκαταστασης των windows μου εμφανισε σε ποιο σκληρο απο ολους θελω να εγκαταστησω τα windows, επελεξα τον Vertex 2 αφου πρωτα ειχα πατησει διαγραφη στον vertex και στον 750 αρη. Τον 250αρι δεν τον πειραξα μιας και εκει ειναι οτι εχω κανει backup. Υστερα επιλεγοντας λοιπον οπως λεω τον vertex παταω επομενο και ξεκιναει κανονικα οπως παντα η εγκατασταση. Οταν τελειωνει κανει μια επανεκκινηση και μετα ανοιγει κανονικα και με παει στις τελευταιες ρυθμισεις (ωρα, ημερομηνια, cd key κλπ). Κανω και εκει τις ρυθμισεις κανονικα και μπαινει μια χαρα στα windows. Παω στον υπολογιστη μου και βλεπω μονο τον vertex και δεν υπηρχε κανενας αλλος σκληρος. Λεω τι εγινε? Κανω επανεκκινηση να μπω στα bios και να δω τι συμβαινει, (να αλλαξω και boot device απο cd rom σε hard disk) αν εκει τους εμφανιζει κλπ και τους εμφανιζε. Βγαινω απο τα bios και ξαναξεκιναει ο υπολογιστης αλλα παλι τα ιδια. Βγαζω το cd απο μεσα των windows και κανω επανεκκινηση. Παλι τα ιδια. Μπαινω bios και παταω load defaults. Παλι τα ιδια. Τι μπορει να συμβαινει? Βαζω και φωτογραφιες απο τα bios, μηπως και καταλαβετε τιποτα. Το οτι ο ocz vertex 2 ειναι master, και ο 250αρης master λεει τιποτα? Ο 750αρης λεει slave. Aυτο το verifying DMI pool data τι ειναι? Το εβγαζε και πριν το φορματ, απλα ηθελα να μαθω καποια στιγμη τι ειναι γιαυτο και ρωταω. Φωτογραφιες: Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2012 από stratigos24
TheELF Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Στην δεύτερη εικόνα μπες εκεί που λέει first boot device και σιγουρέψου ότι έχει τον vertex. Άκυρο είδα ότι έτσι το έχεις,το έκανες αυτό μήπως μετά το format;;; Το πρόβλημα πάντως φαίνεται να είναι καθαρά από το mbr.
stratigos24 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Μολις εκανα την πρωτη επανεκκινηση για να δω αν θα μου τους εμφανισει τους σκληρους στα bios αλλαξα και εβαλα πρωτο τον vertex γιατι τον ειχε 3ο. Οταν λες προβλημα μητρικης?
TheELF Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Όχι μητρική mb αλλά mbr master boot record που μπαίνει στον πρώτο στην σειρά δίσκο που βρίσκει το σύστημα και λέει στον Η/Υ από που να ξεκινήσει, κανονικά μπαίνει στο δίσκο που έχει τα windows, αλλά θα πρέπει να είναι και πρώτος στην σειρά και όχι τέταρτος. Αφού έκανες εκκίνηση με άλλο δίσκο για το install και μετά τον έσβησες τον εν λόγο και έκανες install στον vertex μπήκε το mbr σε αυτόν (vertex) αλλά επειδή δεν είναι πρώτος στην σειρά δεν το βρίσκει. Το ποιο εύκολο είναι να βάλεις τον vertex στο ide channel 0 λογικά sata0 στην μητρική σου.
stratigos24 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Πριν το φορματ, τον vertex ειχα πρωτο στο hard boot device priority και εκεινος ειχε τα windows και εχω την εντυπωση οτι παλι 4ος ηταν. Δηλαδη το συστημα ειναι ιδιο πριν και μετα, δεν μπηκε νεος σκληρος. Nα αλλαξω το sata καλωδιο του 750αρη που ειναι στο 0 slave με του vertex?
TheELF Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Θα έλεγα να έβγαζες όλους τους δίσκους και να αφήσεις μόνο τον vertex στο ide0,ορίζει πάλι να είναι first boot device. Τώρα αν θες άλλαξε και το καλώδιο.
stratigos24 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Nα βγαλω ολα τα sata απο τους αλλους και να ξεκινησω τον υπολογιστη? Ρωταω για να καταλαβω. Aν ναι, στο ide 0 master λεει none και στο ide 0 slave λεει οτι ειναι ο 750αρης. Μου ειναι δυσκολο να βρω πιο ειναι το ide 0 master στη μητρικη, μιας και δυσκολα μπαινει το χερι ωστε να δω σε πιο ειναι και να το βαλω, γιαυτο και ρωτησα μηπως να αλλαζα τα sata του 750αρη με τον vertex.
TheELF Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Ναι να είναι μόνο ο vertex πάνω,ας μην είναι και στο 0 αρκεί μετά οι υπόλοιποι να μπουν ποιο πίσω, δηλαδή σε ποιο μεγάλα νούμερα.
stratigos24 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Το εκανα. Εβγαλα τα sata απο τους αλλους (αφησα μονο ρευμα πανω τους), εβαλα το καλωδιο του 750αρη στον vertex και εδειξε οτι ειναι master 1 και παλι δεν ξεκινησε και εγραψε boot failure κλπ. Πως εγινε και δεν εδειξε master ή slave 0? Edit: IDE slave ηταν τελικα ο 250αρης οποτε παω να βαλω εκεινου το καλωδιο να δω.. Εdit 2: Τελικα και με το καλωδιο του 250αρη δεν ξεκινησε, ενω τον εδειξε ide 0 slave. Τι μπορω να κανω αλλο? Εdit 3: Ξεκινησα ενα φορματ παλι (μπας και ξεκολλησει), τωρα κανει εγκατασταση τα windows στον vertex και δεν εχω πανω τους αλλους σκληρους. Θα τους βαλω μετα το φορματ να δουμε. Εdit 5: Τελικα μετα το 2ο φορματ ανοιξε κανονικα. Υστερα πηγα στα bios και εβαλα first boot device: hard disc και οχι cd rom και παλι ανοιξε. Λεω ωραια. Τωρα ο vertex ειναι ide 0 slave. Μετα βαζω και τους αλλους σκληρους ο 750αρης ειναι στο ide 1 master και ο 250αρης ειναι στο ide 4 master. Μπαινω στα windows και αντι να εχει 3 σκληρους εχει 2 (τον 250 και τον vertex). Ε, δεν μπορω αλλο....χααχχ. Τι γινεται ρε παιδια? Γιατι δεν δειχνει τωρα τον 750αρη? Εdit 6: Αλλαξα και τα sata 250αρη με 750αρη αλλα παλι τον 250αρη εμφανιζει. Πριν απο το φορματ μια χαρα δουλευαν και οι 3... Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2012 από stratigos24
TheELF Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Μπες στην διαχείριση δίσκων , πίνακας ελέγχου ->εργαλεία διαχειριστή -> διαχείριση υπολογιστή-> διαχείριση δίσκων από τα αριστερά. Εκεί λογικά θα σου τον βγάλει χωρίς γράμμα μονάδας οπότε κάνε δεξί κλικ πάνω του και δώσε γράμμα μονάδος.
vretman Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Θα έλεγα να έβγαζες όλους τους δίσκους και να αφήσεις μόνο τον vertex στο ide0' date='ορίζει πάλι να είναι first boot device. Τώρα αν θες άλλαξε και το καλώδιο.[/quote'] Σωστός Sent from my iPhone using Insomnia
stratigos24 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Σωστός Sent from my iPhone using Insomnia Μαλλον δεν διαβαζεις τι γραφω...το εχω κανει αυτο και λεω τι συνεβει. Μπες στην διαχείριση δίσκων , πίνακας ελέγχου ->εργαλεία διαχειριστή -> διαχείριση υπολογιστή-> διαχείριση δίσκων από τα αριστερά. Εκεί λογικά θα σου τον βγάλει χωρίς γράμμα μονάδας οπότε κάνε δεξί κλικ πάνω του και δώσε γράμμα μονάδος. Το κανω και ενημερωνω. Να εισαι καλα για ολη τη βοηθεια. Ελπιζω να ειναι αυτο.. Εdit: Σωστοτατος. 1000 ευχαριστω φιλε μου. Να εισαι καλα. Αυτο ηθελε.
blackkiller Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Σωστοτατος. 1000 ευχαριστω φιλε μου. Να εισαι καλα. Αυτο ηθελε. Συνήθως αυτό χρειάζεται κατά 99,9 % μετά από κάθε format.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα