Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί άραγε στο MacOS δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα; Εκεί δεν τρέχει θέμα ανταγωνσιμού;

Όχι διότι πολύ απλά το OS X στα desktop λειτουργικά είναι ανύπαρκτο. Τι ανταγωνισμό να κάνει το 10%; Και αν είναι τόσο κιόλας. Δεν ανταγωνίζεται κανέναν, πόσο μάλλον να εκμετελευτεί τη «δεσπόζουσα θέση στην αγορά» (την οποία δεν έχει). Η επιτροπή ανταγωνισμού ελέγχει τη Microsoft, διότι πολύ απλά αυτή είναι που κατέχει το 80% των desktop υπολογιστικών συστημάτων.

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο browser που επιλεγεις ειναι για το Metro UI ή για το desktop;

Γιατί αν θυμαμαι καλα, στο Metro μονο ο IE επιτρεπεται να εχει plug-ins κατι που κανει τους αλλους browsers καπως "αχρηστους" (χωρις Flash)...

Ουτε o ie του metro,δεχεται plug-ins!

Δημοσ.

Όχι διότι πολύ απλά το OS X στα desktop λειτουργικά είναι ανύπαρκτο. Τι ανταγωνισμό να κάνει το 10%; Και αν είναι τόσο κιόλας. Δεν ανταγωνίζεται κανέναν, πόσο μάλλον να εκμετελευτεί τη «δεσπόζουσα θέση στην αγορά» (την οποία δεν έχει). Η επιτροπή ανταγωνισμού ελέγχει τη Microsoft, διότι πολύ απλά αυτή είναι που κατέχει το 80% των desktop υπολογιστικών συστημάτων.

Οι νόμοι και οι κανόνες των κανονισμών φτιάχνονται για όλους, όχι μόνο για την πλειοψηφία.

Με αυτά και αυτά, όταν όλοι οι κατασκευαστές κινητών και table, έχουν υιοθετήσει (βάσει ευρωπαϊκής οδηγίας) το πρότυπο usb για φορτιστές, η apple (που δεν είναι καθόλου μειοψηφία) έχει το δικό της dock.

Δημοσ.

Ανεξαρτήτως ανταγωνισμού κτλπ. η ballot screen θα έπρεπε να υπάρχει σε όλα τα λειτουργικά...

Απλά και μόνο για να βλέπουν μερικοί ότι υπάρχουν και άλλοι browsers!

@mariosk89

Προσωπικά ούτε που τον ανοίγω... έχω σε usb stick τον opera και τον περνάω αμέσως... hehehe.. :D

Α! Να μην ξεχάσω... @kurkosdr

MS Hater! :P

Δημοσ.

Πηρα το θαρρος και δοκιμασα τον IE9 και τελικα εσβησα και firefox και chrome. Τωρα εχω το IE10, και ειμαι πολυ κομπλε σε ολα τα θεματα. Οποιος τον εχει δοκιμασει ξερει. (Btw, ο Safari ειναι ο χειροτερος εκει εξω)

• Super Moderators
Δημοσ.

Οι νόμοι και οι κανόνες των κανονισμών φτιάχνονται για όλους, όχι μόνο για την πλειοψηφία.

Με αυτά και αυτά, όταν όλοι οι κατασκευαστές κινητών και table, έχουν υιοθετήσει (βάσει ευρωπαϊκής οδηγίας) το πρότυπο usb για φορτιστές, η apple (που δεν είναι καθόλου μειοψηφία) έχει το δικό της dock.

Προφανώς δεν γνωρίζεις ότι στη νομοθεσία του ανταγωνισμού υπάρχει ρητή αναφορά στη δεσπόζουσα θέση μίας επιχείρησης στην αγορά. Οπότε οι νόμοι και οι κανόνες του ανταγωνισμού φτιάχνονται για όσους έχουν την πλειοψηφία όχι για όλους.

• Like 4
Δημοσ.

Μπορείτε να μην μου μιλάτε για μια εταιρία με 10%0mac παγκόσμιος; Έλα τώρα βγάλατε μουσι όλοι λες και σας πληρώνει η apple, ωραία πήρατε apple και τη κάνατε? Ότι κάνετε και με windows και τώρα μας κραζζεΑΤάή. Αντίο δεν υπάρχει το ποσοστό σας

Δημοσ.

Μπορείτε να μην μου μιλάτε για μια εταιρία με 10%0mac παγκόσμιος; Έλα τώρα βγάλατε μουσι όλοι λες και σας πληρώνει η apple, ωραία πήρατε apple και τη κάνατε? Ότι κάνετε και με windows και τώρα μας κραζζεΑΤάή. Αντίο δεν υπάρχει το ποσοστό σας

Dafuq? Ποιος σου μιλάει για μια εταιρία 10%;

Δημοσ.

ο safari είναι πίσω και στο scrolling και στην ταχύτητα ...ποιος δε θα χρησιμοποιούσε πχ τον chrome ? καλα τα apple δε λέω αλλα διπλα διπλα με ένα win 8 ...δεν έχουν ελπίδα στο καθημερινό browsing χρήση sosial networking και multimedia-gaming .. Είναι ΑΡΓΑ στη χρήση τους. Θα πρέπει να βγει κάτι άλλο από την apple ...

• Super Moderators
Δημοσ.

Εχμ ξέρετε εμείς που δουλεύουμε τον safari μέσα από το mac έχουμε άλλη άποψη γιατί προφανώς λειτουργεί καλύτερα σε σχέση με τα windows! Συνεπώς ...περί ορέξεως...

:P

Δημοσ.

Εμένα πάντως ο Safari δε με έχει κερδίσει σε καμία πλατφόρμα. Πέρα από το iPhone βέβαια, που δυστυχώς είναι ο καλύτερος ("δυστυχώς" διότι αυτό δείχνει σε τι επίπεδο είναι οι άλλοι).

Και στον iMac χρησιμοποιώ Firefox (λόγω extensions κυρίως). Chrome και κάτι άλλα "ωραία" ούτε που τα ακουμπάω. Έχω όλους τους browsers, αναγκαστικά, σε κάθε πλατφόρμα, αλλά για καθημερινή χρήση μόνο ο Firefox με κερδίζει.

Δημοσ.

Εμένα πάντως ο Safari δε με έχει κερδίσει σε καμία πλατφόρμα. Πέρα από το iPhone βέβαια, που δυστυχώς είναι ο καλύτερος ("δυστυχώς" διότι αυτό δείχνει σε τι επίπεδο είναι οι άλλοι).

Και στον iMac χρησιμοποιώ Firefox (λόγω extensions κυρίως). Chrome και κάτι άλλα "ωραία" ούτε που τα ακουμπάω. Έχω όλους τους browsers, αναγκαστικά, σε κάθε πλατφόρμα, αλλά για καθημερινή χρήση μόνο ο Firefox με κερδίζει.

Google today launched a version of its Chrome browser for iOS, the Apple mobile operating system that powers the iPhone and iPad.

The company confirmed that the browser is essentially Safari in disguise, as Chrome relies on Apple's browser and Javascript engines, with additional features and a Google user interface (UI) wrapped around the outside

http://www.computerworld.com/s/article/9228636/Google_touts_release_of_Safari_ized_Chrome_for_iPhone_iPad

Όλοι οι browsers στο iPhone στηρίζονται στον Safari.

Δημοσ.

Προφανώς δεν γνωρίζεις ότι στη νομοθεσία του ανταγωνισμού υπάρχει ρητή αναφορά στη δεσπόζουσα θέση μίας επιχείρησης στην αγορά. Οπότε οι νόμοι και οι κανόνες του ανταγωνισμού φτιάχνονται για όσους έχουν την πλειοψηφία όχι για όλους.

Πιο fanboy πεθαίνεις.

Για να δούμε τι έγραψα.

Μια εταιρεία φτιάχνει λειτουργείο και παρέχει browser, τρώει πρόστιμο.

Μια άλλη εταιρεία (ανταγωνστική) κάνει το ίδιο. Δεν τρέχει τίποτα.

Όλες οι εταιρείς (βάση οδηγίας http://ec.europa.eu/...ns/index_el.htm) έχουν usb φορτιστές.

Μια εταιρεία εξαιρείται (παρόλο που υπέγραψε την συμφωνία!!!).

κτλ....

Οι ΝΟΜΟΙ και οι ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ φτιάχνονται για όλους. Άπαντες. Αν μια εταιρεία καταδικαστεί για μονοπωλιακή τακτική, αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ νόμος, ούτε κανονισμός (όπως έγινε για τη microsoft). Κάθε περίπτωση εξετάζεται ad-hoc. Αυτο δεν εξαιρεί όμως εταιρείς από την τήρηση των νόμων του ανταγωνισμού.

Άσε με να μαντέψω. Είσαι genius, (αλλά apple genius).

EDIT: Η οδηγία λέει Προσοχή: Η συμφωνία προβλέπει τη χρήση προσαρμογέα. (λέγε με apple). Η λογική του προσαρμογέα, αυτοαναιρεί την οδηγία. Θα κουβαλάω τον προσαρμογέα μαζί μου, αλλά όχι τον φορτιστή;

Δημοσ.

Δηλαδή αν μια εταιρία καταδικαστεί για μονοπωλιακές τακτικές, πρέπει να καταδικαστούν και όλες οι άλλες στον τομέα της; Έτσι για το γαμώτο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...