Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από σήμερα, όσοι εγκαθιστούν για πρώτη φορά το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, τα Windows 8, θα δουν να εμφανίζεται στην οθόνη τους ένα ειδικό παράθυρο (ballot) το οποίο θα εμφανίζει τους πιο δημοφιλείς browsers και θα προτρέπει τον χρήστη να κατεβάσει αυτόν ή αυτούς που θέλει.Η κίνηση αυτή της Microsoft έρχεται σε συνέχεια της συμφωνίας της με την Ευρωπαική επιτροπή πριν τρία χρόνια η οποία καθιστούσε μονοπωλιακή την πολιτική της εταιρείας στην αγορά των browser. Πρόσφατα η συμφωνία δέχθηκε πλήγμα μετά από δηλώσεις του γνωστού μας Χοακίν Αλμούνια, αρμόδιου Επιτρόπου για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις της Ε.Ε, με τις οποίες κατηγορούσε τη Microsoft για διακοπή της εμφάνισης της συγκεκριμένης οθόνης από το Φεβρουάριο του 2011.

Η Microsoft η οποία αναγνώρισε το πρόβλημα το οποίο παρουσιάστηκε σε 28 εκατομμύρια υπολογιστές Windows 7 SP1, απέδωσε την όλη κατάσταση σε τεχνικό θέμα και υποσχέθηκε αναδρομική εμφάνιση της συγκεκριμένης οθόνης σε όλους τους υπολογιστές που «επλήγησαν».

H ballot screen είναι στην ουσία μια ιστοσελίδα η οποία εμφανίζει με τυχαία σειρά τους κορυφαίους browser της αγοράς μαζί με πληροφορίες αλλά και σύνδεσμο για το άμεσο κατέβασμα τους για το κλασσικό περιβάλλον του desktop. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα theverge, για τα Windows 8 έχει επιλεχθεί η εγκατάσταση μιας Metro app εφαρμογής μέσω αναβάθμισης που κυκλοφοεί στο Windows Update (KB976002) και η οποία φορτώνει την ιστοσελίδα browserchoice.eu. Μόλις επιλέξουμε browser, ο Internet Explorer ξεκαρφιτσώνεται από τη taskbar κάτι που μπορούμε να επαναφέρουμε ανά πάσα στιγμή.

Όπως βλέπουμε αν ακολουθήσουμε τον παρακάτο σύνδεσμο, στις διαθέσιμες επιλογές δεν εμφανίζεται πλέον ο Safari της Apple του οποίου η έκδοση για Windows όπως φαίνεται έχει διακοπεί από την Apple χωρίς όμως να υπάρχει κάποια ανακοίνωση.

Link.png Site: Επιλογή browser (ballot screen)

Link.png Site: theverge.com

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
στις διαθέσιμες επιλογές δεν εμφανίζεται πλέον ο Safari της Apple του οποίου η έκδοση για Windows όπως φαίνεται έχει διακοπεί από την Apple χωρίς όμως να υπάρχει κάποια ανακοίνωση.

Καιρός ήταν να το πάρουν απόφαση. Ο safari είναι μετριότατος browser (για να μην πω κάτι χειρότερο), ακόμη και για μακ, και πραγματικά απορώ με τους αποκλειστικούς χρήστες μακ (εγώ παίζω σε διπλό ταμπλώ) πώς επιμένουν σε αυτόν. Ούτε σε ταχύτητα, ούτε σε ευχρηστία, ούτε σε features ξεχωρίζει.

Αλλά ξέχασα, αρκεί που είναι apple. My bad.

• Like 7
Δημοσ.
Καιρός ήταν να το πάρουν απόφαση. Ο safari είναι μετριότατος browser (για να μην πω κάτι χειρότερο), ακόμη και για μακ, και πραγματικά απορώ με τους αποκλειστικούς χρήστες μακ (εγώ παίζω σε διπλό ταμπλώ) πώς επιμένουν σε αυτόν. Ούτε σε ταχύτητα, ούτε σε ευχρηστία, ούτε σε features ξεχωρίζει. Αλλά ξέχασα, αρκεί που είναι apple. My bad.

Αμάν ρε arxaggelos! Δηλαδή άμα δε σε συμπίπτει με τις ανάγκες σου, κάτι πάει στραβά με τους άλλους, έτσι; Έλεος.

Ειλικρινά κρατιέμαι, για να μη χαλάσω το τόπικ.

Δημοσ.

Εγώ παντος οταν ειχα εγκαταστησει τα windows 8 RTM δεν μου εβγαλε καμια επιλογη για να διαλεξω, μου ειχε προεγκατεστημενο οπως παντα τον Explorer

Δημοσ.

Αμάν ρε arxaggelos! Δηλαδή άμα δε σε συμπίπτει με τις ανάγκες σου' date=' κάτι πάει στραβά με τους άλλους, έτσι; Έλεος.

Ειλικρινά κρατιέμαι, για να μη χαλάσω το τόπικ.[/quote']

Ποιες ανάγκες ρε Man; Δοκίμασα και σαφάρι, δεν είχε τίποτε που να μην το έχουν άλλοι browsers και είναι σαφέστατα πιο αργός. End of story. Μπορείς να υπερασπιστείς οποιοδήποτε άλλο software της apple και πιθανότατα θα είμαι μαζί σου, αλλά τον σαφάρι; Με τίποτε.

On topic, καλά έκανε η ms και επανέφερε την επιλογή, μάλλον κανένα τσιβί θα έφαγε. Και σιγά μην πιστέψουμε ότι στο Sp1 το έβγαλαν "κατά λάθος", απλά τέσταρε τα αντανακλαστικά της νομοθεσίας κι έχασε. Για την ιστορία, ο IE είναι πιο αισχρός κι από τον σαφάρι.

• Like 1
Δημοσ.

Ποιες ανάγκες ρε Man; Δοκίμασα και σαφάρι, δεν είχε τίποτε που να μην το έχουν άλλοι browsers και είναι σαφέστατα πιο αργός. End of story. Μπορείς να υπερασπιστείς οποιοδήποτε άλλο software της apple και πιθανότατα θα είμαι μαζί σου, αλλά τον σαφάρι; Με τίποτε.

Αν έχεις πράγματι απορία γιατί επιμένουν πολλοί χρήστες στον Safari και δεν είσαι προσκολλημένος στην άποψή σου (κάτι που δε δείχνεις), ας το συζητήσουμε στην κατάλληλη ενότητα. Νομίζω υπάρχει θέμα για τον Safari 6.

Sorry για το offtopic.

Δημοσ.

On topic, καλά έκανε η ms και επανέφερε την επιλογή, μάλλον κανένα τσιβί θα έφαγε. Και σιγά μην πιστέψουμε ότι στο Sp1 το έβγαλαν "κατά λάθος", απλά τέσταρε τα αντανακλαστικά της νομοθεσίας κι έχασε. Για την ιστορία, ο IE είναι πιο αισχρός κι από τον σαφάρι.

Μήπως έχεις μείνει στο ΙΕ7/8? Γιατί τόσο ο 9 όσο και ο 10 ακόμη περισσότερο είναι μια χαρά browsers.

• Like 4
Δημοσ.

Και εκεί που έχεις κάνει format και εγκαθιστάς τα updates να σου πετάγεται η ενημέρωση σαν να μη πω τί.

Μιλάμε για μέγιστο σπάσιμο λες και δεν μπορώ να πάω στο Filehippo και να εγκαταστήσω ότι θέλω ή να μείνω στον Explorer.

Αλλά έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να γίνει δύσκολη η ζωή μας.

Δημοσ.

Μήπως έχεις μείνει στο ΙΕ7/8? Γιατί τόσο ο 9 όσο και ο 10 ακόμη περισσότερο είναι μια χαρά browsers.

Νόουπ, έχω τον 9 από τη μέρα που βγήκε. Τον 10 δεν είχα την τιμή ακόμη.

Δημοσ.

Ο browser που επιλεγεις ειναι για το Metro UI ή για το desktop;

Γιατί αν θυμαμαι καλα, στο Metro μονο ο IE επιτρεπεται να εχει plug-ins κατι που κανει τους αλλους browsers καπως "αχρηστους" (χωρις Flash)...

Δημοσ.
Γιατί άραγε στο MacOS δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα; Εκεί δεν τρέχει θέμα ανταγωνσιμού;[/Quote]

Δεν ηταν η Apple αυτη που προσπαθησε να χαλασει τα standard του web με τον Internet Explorer 6. Take out the oxygen/decomoditize the standards, αν θυμιζουν κατι αυτες οι φρασεις.. Φυσικα τα αντανακλαστικα της ΕΕ ειναι τετοια που το προβλημα εχει ρυθμιστει ηδη απο την αγορα και ο ΙΕ πλεον σεβεται τα στανταρ.

(Η apple αντιθετα προσπαθει να χαλασει τα standards στο audio video με τα DRM της, οπου εκει κανεις οτι θες και δεν σε ενοχλει κανεις)

ΥΓ: Περιμενω καποιος να με πει MS hater για να το βαλω διπλα στα PaidMSShill που εχω εισπραξει κατα καιρους και να τα κανω αφισα :D

Δημοσ.

Ειναι καθαροτατα θεμα προσωπικης επιλογης οι browsers..ασχετα με το τι πιστευει ο καθενας και για ποιους λογους νομιζει οτι καποιος ειναι καλυτερος απο τον αλλον και αντιστροφα...δεν εχει απολυτως καμια σημασια...εγω χρησιμοποιω αυτον που με βολευει καλυτερα, οτι και αν αυτο σημαινει για οποιοδηποτε λογο..και ποιο γρηγορος να ειναι αλλος και τα ιδια να κανει και παραπανω...δεν εχει σημασια...ειναι στο συνολο και στο ματι του καθενος να κρινει ποιος ειναι καλυτερος για τον εαυτο του...και οι επιλογες παντα διαφερουν....Παλια γουσταρα ΙΕ....μετα Safari και τωρα Chrome,,,για καποιον ειναι μερα με τη νυχτα...εγω στα ## μου ¨) .... ωραιος και ο Safari αλλα και τωρα μια χαρα ειμαι και με το Chrome στα WIn7....ατο Mac εχω Safari ακομα και ολα μια χαρα παλι.

Δημοσ.

Εκανα setup τα windows 7 προχθές και μετά τα updates & SP1 μου έβγαλε τον πίνακα για να επιλέξω όποιον browser επιθυμώ, αλλά δεν θυμάμαι για τον Safari

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...