Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Εδώ και ένα μήνα βλέπω καθυστέρηση απόκρισης στον εξωτερικό σκληρό μου δίσκο.

Δηλαδή όταν του δίνω αρχεία να περάσει κάπου ή να λάβει ενώ ξεκινάει τη διαδικασία στη συνέχεια κολλάει και συνεχίζει. Κάποιες φορές όμως κολλάει και το pc και αναγκάζομαι να κάνω τερματισμό εργασίας για να ξεκολλήσει. Νομίζω ότι έχει σφάλματα στους τόμους του. Εσεις τι λέτε?

Υπάρχει κάποια εφαρμογή στα windows 7 που να καθαρίζει το δίσκο από bad sectors?

Πρόγραμμα?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Hard Disk Sentinel θέλεις την πλήρη έκδοση για να κάνεις disk->Surface Test->Reinitialize disk surface,στην αρχική οθόνη σου βγάζει και πληροφορίες οπότε αν θες δώσε μας πρώτα αυτές να δούμε τι τρέχει.

Θα ελέγξει όλα τα sector και αν υπάρχουν και επιδιορθώνονται κάποια θα το κάνει,θα πάρει πολλές ώρες και αν έχει και αρκετά bad sector θα αργήσει ακόμα περισσότερο.

Αν θέλεις όμως πριν και αν μπορείς βγάλε τον δίσκο από την θήκη,χάνεις την όποια εγγύηση έχει, και σύνδεσε τον εσωτερικά,ιδίως αν το sentinel σου βγάζει μήνυμα σχετικά με lost conection.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ αλλά στο πεδίο που με ενημερώνεις να μπω για να επιδιορθώσει όλους τους κατεστραμένους τομείς θα πρέπει να διαγράψει οριστικά ό,τι δεδομένα έχω... Ο δίσκος είναι full και δεν γίνεται να τον κάνω format.

Με το read test μπορεί να γίνει κάτι ή μόνο γίνεται διάγνωση χωρίς επιδιόρθωση?

Δημοσ.

Με το read test μπορεί να γίνει κάτι ή μόνο γίνεται διάγνωση χωρίς επιδιόρθωση?

Αυτό,μόνο έλεγχος ,για να δοκιμάσεις να τα φτιάξεις αναγκαστικά θα χάσεις τα δεδομένα.

Ανέβασε και καμιά φωτογραφία να δούμε τη λέει το sentinel για τον δίσκο.

Δημοσ.

Ωραίος, αλλά πάτα πάνω στον εν λόγο δίσκο και δώσε εικόνα από το πλαίσιο που είναι στα δεξιά (ή ολόκληρο το παράθυρο) και που δίνει της πληροφορίες,άλλωστε δεν έχει λογική να θέλω να δω μόνο το όνομα του δίσκου...

Δημοσ.

...δηλαδή αυτό :

sshot1l.th.jpg

Μπορείς να δοκιμάσεις να τρέξεις το ΗDD Regenerator (το βρίσκεις σπασμένο) σε "scan and repair" mode (που δεν είναι επιζήμιο για τ' αρχεία)...αλλά εκτός του να μην περιμένεις και πολλά, το θέμα είναι ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις για να ξεκαθαρίσεις την κατάσταση του δίσκου, είναι το reinitialization που είπε ο Ελφ... Εσύ θα πεις "ναι αλλά θα χάσω τ' αρχεία", κι εγώ θα πω "ναι αλλά αυτό σημαίνει ότι έχεις ΜΟΝΑΔΙΚΑ αρχεία στον δίσκο και θα έπρεπε είτε να έχεις ήδη αντίγραφα ή έστω διαθέσιμο άλλο δίσκο όπου τώρα να αντιγράψεις ό,τι...μπορέσεις απ' τον προβληματικό"... Δυστυχώς δεν γίνεται αλλιώς.

Έχε επίσης υπ' όψιν ότι ο δίσκος μπορεί να έχει αρκετά χοντρό πρόβλημα, κι ενώ δεν είναι το reinitilization που θα τον χαλάσει, ίσως μετά από αυτό να μην μπορείς να του ξαναφτιάξεις partitions. Τουλάχιστον όμως θα ξέρεις ότι ο δίσκος δεν είναι (ΑΝ δεν είναι) αρκετά αξιόπιστος πλέον. Θα πρότεινα να τον αποσυνέδεες και να τον έβαζες στην άκρη μέχρι να πάρεις άλλον όπου να αντιγράψεις έστω τα πραγματικά αναντικατάστατα αρχεία σου (ευκαιρία μάλιστα να κάνεις ένα ξεσκαρτάρισμα στους δίσκους σου και να ελευθερώσεις λίγο χώρο, και να πάρεις πχ έναν εσωτερικό του 1ος ΤΒ που θα δεχτεί κι αυτός αντίγραφα, δίνοντας το λιγότερο ένα 80άρι €...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...