Inler Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Καλησπερα..Εδω και κανα 3 μηνες ειχα ενα θεμα μετα απο αλλαγη παστας στο laptop ανεβαινε πολλη η θερμοκρασια της καρτας γραφικων(G 105M)..Οταν ανοιγε ηταν γυρω στους 62 και εφτανε μεχρι 80+...Δεν μου ειχε δημιουργηθει προβλημα εχοντας το laptop ανοιχτο και για αρκετες ωρες..Σημερα μετα απο κανα 3ωρο στο Fm 12 ξαφνικα παταω save και κλεινει το laptop(οχι μπλε οθονη)...Το ανοιγω παταω στην μαυρη οθονη-κανονικη εκκινηση μπαινει στο μενου και μετα απο 2-3 λεπτα κλεινει παλι..Αυτο που προσεξα και ισως βοηθησει ειναι οτι απο τα 7 κουμπια που εχει κατω αριστερα και αναβουν-αναβοσβηνουν το 5o-6o συνεχομενα και στον ιδιο ρυθμο και οταν τον αναβω ακουγεται και μπιπ αλλα οχι συνεχομενο...
iniohos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Οπως λες και μονος σου, ειναι θεμα θερμοκρασιας. Μια..δυο..τρεις τα φτυσε τελειως η καρτα. Αν το αφησεις να κρυωσει, θα ξανα-ανοιξει και μετα μολις ανεβασει παλι θερμοκρασια, θα κλεισει. Το μονο που μπορεις να κανεις, ειναι να το ανοιξεις και να βαλεις σωστα αυτη τη φορα παστα και σε cpu και σε gpu.
Inler Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Το θεμα ειναι οτι το αφησα περασαν καποιες ωρες και το αναψα παλι(υποτιθεται κρυο) και παλι κανει τα ιδια..Οσο για το περασμα παστας μεχρι και τεχνικος γνωστος την περασε πριν 2 μηνες αλλα το θεμα με την θερμοκρασια παραμενει εκτος και αν ειναι φυσιολογικο....Ο επεξεργαστης παντως κυμαινεται μεταξυ 50-65...Τα φωτακια που αναβοσβηνουν(πρωτη φορα γινεται αυτο) μπορουν να μας δωσουν καποια συγκεκριμενη ενδειξη βλαβης μαζι με το μπιμπ;
Vmac Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Επισης να προσεξεις ενδιαμεσα σε cpu και gpu υπαρχουν θερμοσυστελομενα αυτοκολλητα συνηθως μαυρου χρωματος μηπως για καποιο λογο αφαιρεθηκαν και με την διαστολη ακουμπανε μεταλλικα μερη μεταξυ τους και προκαλουν το κλεισιμο του υπολογιστη.Το επαθα προσωπικα και ειλικρινα κανενας δεν γνωριζε την χρησιμοτητα τους.προσεξε το φιλε μου.
Inler Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Το θεμα ειναι οτι τελευταια φορα που τον ανοιξα ηταν πριν 2 μηνες..Απο τοτε δεν εχω πειραξει τιποτα....Αν τα επαιξε η καρτα λογικα δεν θα ανοιγε καν η θα εβγαζε περιεργες γραμμες..Αν ηταν τροφοδοσια δοκιμασα με μπαταρια-ρευμα οποτε δεν ειναι κατι απο αυτα..Μηπως ο δισκος τα εφτυσε; Το θεμα ειναι οτι δεν προλαβαινω να εγκαταστησω το HD Sentinel γιατι μολις μπει στα windows μετα απο 1-2 λεπτα κλεινει(αφου αναβοσβηνουν τα 2 λαμπακια για καποια δευτερολεπτα..)..Δοκιμασα και σε safe mode αλλα τιποτα..
vretman Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Ελάχιστες πιθανότητες να είναι δίσκος, κατα 99% απο θερμοκρασια κλείνει το laptop σου. Ψάξε για thermal pads και αντικατάστησε τα είδη υπάρχοντα. Καθάρισε την ψύκτρα καλά με blower. Βάλε νέα θερμοαγωγιμη πάστα και δώσε αέρα στο μηχάνημα με καμια αεριζομενη βάση. Συνήθως όμως οταν εμφανίζονται προβλήματα με υπερθερμανσεις, δύσκολα ξεπερνιούνται.Χωρίς να θέλω να σε αποθαρρύνω, Καλή τύχη. Υ.Γ: αν θες να σιγουρευτείς ότι όντως κλείνει από θερμοκρασια το laptop μπορείς να κανεις τη λύση του φίλου μας του mcgyver. Φορτίζεις μπαταρία, αναβεις το laptop και το βάζεις...στο ψυγείο.αν μετα απο 5-10 λεπτά δουλεύει ακόμα, είτε πας να ζήσεις σε καμία Λαπωνία, η κανεις αυτα που σου είπα παραπάνω κι ελπίζεις... Sent from my iPhone using Insomnia
Inler Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Απλα το θεμα ειναι οτι εχω δει μεχρι και 105 πριν απο 2 μηνες και δεν εκλεινε...Απλα μου φαινεται περιεργο να κλεινει με το που τον ανοιγω και εχω δει να εχει 60Gpu 45Cpu..Και πλαι αριστερα να ειναι ...
mikegad Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Στο manual δεν γράφει τίποτα για τα λαμπάκια που αναβοσβήνουν?
Inler Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Τα λαμπακια αυτα ειναι του Capslock-Numlock..Το θεμα ειναι οτι μολις αρχισουν και αναβοσβηνουν σβηνει και το laptop...
mikegad Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Βασικά έλεγα αν έγραφε τίποτα για το τι σημαίνει σε περίπτωση που αναβοσβήνουν
Inler Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Οχι δεν γραφει τιποτα....Τι να πω θα το παω Πλαισιο και βλεπουμε..Πιθανοτατα θα θελει καμια 300αρα για επισκευη-θα παει για ανακυκλωση στα Public...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα