panosno1com Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 για να καταλαβω , γιατι χρειαζεται η τρεχουσα εμπορικη αξια; Μετραει σαν προσθετο κοστος στο συμβολαιο; Απ την -λογικη- αποψη οτι αλλα ασφαλιστρα «πρέπει» να πληρωνει ενα AUDI σε σχεση με ενα ΚΙΑ ? (τυχαιες μαρκες) ή παιζει (και) κάποιο άλλο ρολο? Επισημος τροπος υπολογισμου υπάρχει; περα απο το car.gr δλδ, συμφωνα με καποια κριτηρια ή οτιδηποτε? Ευχαριστω εκ των προτερων σε οσους βοηθησουν με την απορια μ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 για να καταλαβω , γιατι χρειαζεται η τρεχουσα εμπορικη αξια; Μετραει σαν προσθετο κοστος στο συμβολαιο; Απ την -λογικη- αποψη οτι αλλα ασφαλιστρα «πρέπει» να πληρωνει ενα AUDI σε σχεση με ενα ΚΙΑ ? (τυχαιες μαρκες) ή παιζει (και) κάποιο άλλο ρολο? Επισημος τροπος υπολογισμου υπάρχει; περα απο το car.gr δλδ, συμφωνα με καποια κριτηρια ή οτιδηποτε? Ευχαριστω εκ των προτερων σε οσους βοηθησουν με την απορια μ! Στο site της anytime βρήκα αυτά: Παρακαλούμε συμπληρώστε την τρέχουσα εμπορική αξία του οχήματός σας. Η αξία αυτή αφορά ΜΟΝΟ στο πρόγραμμα AUTO VALUE και συγκεκριμένα στις καλύψεις: Πυρκαγιά Φυσικά φαινόμενα Τρομοκρατικές ενέργειες Ολική κλοπή Μερική κλοπή Σημειώνεται ότι: H ελάχιστη αξία που μπορεί να ασφαλιστεί ένα όχημα είναι €1.000 Η μέγιστη αξία που μπορεί να ασφαλιστεί ένα όχημα είναι €50.000 Πιστεύω απαντήθηκε το πρώτο σκέλος της ερώτησης σου. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος, όχι δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Ακόμα και οι πραγματογνώμονες των ασφαλιστικών συμβουλεύονται το autotriti και το car.gr. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 για να καταλαβω , γιατι χρειαζεται η τρεχουσα εμπορικη αξια; Μετραει σαν προσθετο κοστος στο συμβολαιο; Απ την -λογικη- αποψη οτι αλλα ασφαλιστρα «πρέπει» να πληρωνει ενα AUDI σε σχεση με ενα ΚΙΑ ? (τυχαιες μαρκες) ή παιζει (και) κάποιο άλλο ρολο? Επισημος τροπος υπολογισμου υπάρχει; περα απο το car.gr δλδ, συμφωνα με καποια κριτηρια ή οτιδηποτε? Ευχαριστω εκ των προτερων σε οσους βοηθησουν με την απορια μ! Φυσικα και χρειαζεται γιατι συμφωνα με αυτη θα σε αποζημιωσει η σφαλιστικη εστω και αν το εχεις αφησει στην αρχικη του αξια.Καθε χρονο πρεπει να την αναπροσαρμοζεις στο ασφαλιστηριο.Αναλογα με την ασφαλιζομενη αξια αναπροσαρμοζεται και το τιμιμα απο τμημα του συμβολαιου που αφορα αυτη την καλυψη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SlimData Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Φίλε μου σε μια κλοπή αυτοκινήτου όλοι την ίδια αποζημίωση παίρνουν? Δεν έχει σημασία ποια είναι η τρέχουσα εμπορική αξία του αυτοκινήτου? Το ίδιο ασφαλιστήριο θα πληρώσεις αν αξίξει 35000€ το αμάξι σου και το ίδιο αν αξίζει 5000€? Από εκεί και πέρα, δεν συμφωνώ με τον joshua, οι ασφαλιστικές έχουν λίστες δικές τους, απλά η αξία είναι σχεδόν πάντα ίδια με αυτήν που δίνει το autotriti και με μικρή απόκλιση αυτή που θα βρεις στο car. Οι λίστες της interamerican π.χ. παλιότερα ήταν διαθέσιμες για όλους στο site τους. Προ διετίας περίπου τις κατέβασαν edit: Με πρόλαβε ο κύριος Γιάννης 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Από εκεί και πέρα, δεν συμφωνώ με τον joshua, οι ασφαλιστικές έχουν λίστες δικές τους, απλά η αξία είναι σχεδόν πάντα ίδια με αυτήν που δίνει το autotriti και με μικρή απόκλιση αυτή που θα βρεις στο car. Οι λίστες της interamerican π.χ. παλιότερα ήταν διαθέσιμες για όλους στο site τους. Προ διετίας περίπου τις κατέβασαν Φίλε μου δεν το έθεσα σωστά, ναι, μερικές εταιρείες ναι έχουν λίστες με τιμές όπως η interamerican που ανέφερες. Η εθνική μάλιστα έχει και λίστα με τιμές ανταλλακτικών! Μια online βάση δεδομένων που με τη βοήθεια της οι πραγματογνώμονες της βγάζουν ταχύτατα μια πρώτη εκτίμηση για το ύψος των ζημιών. Δεν έχουν όλες όμως, οι περισσότερες συμβουλεύονται το car.gr και το autotriti. Επίσης η λίστα της ιντεραμέρικαν(αν μιλάμε για την ίδια) είναι ακόμα online: https://nefeli.interamerican.gr/CarPricesPublic/index.asp Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Νομιζω για ζημιες φανοποιϊας υπαρχει stantar καταλογος απο ολες τις ασφαλστικες για την εργασια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SlimData Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Φίλε μου δεν το έθεσα σωστά, ναι, μερικές εταιρείες ναι έχουν λίστες με τιμές όπως η interamerican που ανέφερες. Η εθνική μάλιστα έχει και λίστα με τιμές ανταλλακτικών! Μια online βάση δεδομένων που με τη βοήθεια της οι πραγματογνώμονες της βγάζουν ταχύτατα μια πρώτη εκτίμηση για το ύψος των ζημιών. Δεν έχουν όλες όμως, οι περισσότερες συμβουλεύονται το car.gr και το autotriti. Επίσης η λίστα της ιντεραμέρικαν(αν μιλάμε για την ίδια) είναι ακόμα online: https://nefeli.inter...ublic/index.asp Σωστός, στο nefeli αναφερόμουν κι εγώ. Πριν 5-6 μήνες που το χρειάστηκα μου είχε πει ο ασφαλιστής μου ότι το κατέβασαν ένα χρόνο πριν. Λάθος προφανώς Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arxaggelos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Πήρα μια από τις online εταιρείες και ζήτησα να με βοηθήσουν με τον υπολογισμό. Μου είπαν ότι η αξία είναι 7000-10000. Δοκίμασα εικονικά τον υπολογισμό ασφαλίστρων με διαφορετικές αξίες (αλλά μέσα σε αυτό το εύρος) και η διαφορά στην τιμή είναι ελάχιστα ευρώ, ουσιαστικά σχεδόν το ίδιο. Τι με συμφέρει, να βάλω λιγότερα; Στη μέση κάπου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SlimData Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Με μικρότερη αξία έχεις μικρότερο ασφάλιστρο και μικρότερη αποζημίωση σε περίπτωση κλοπής. Το αντίθετο με μεγαλύτερη αξία. Υπάρχει επίσης πάντα η περίπτωση να σου αλλάξουν από την ασφαλιστική την αξία αν είσαι πολύ έξω. Γιατί δεν βάζεις την κανονική μέση τιμή? Να μην σκας κιόλας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Και την μέση τιμή να βάλει,σε περίπτωση που το αμάξι πάει για ολική καταστροφή (φτού, σκόρδα), η ασφαλιστική εταιρεία θα προσπαθήσει με νύχια και με δόντια να αποζημιώσει με το μικρότερο δυνατό κόστος για αυτή.Στην αρχή θα το παίξουν τρέλα και μετά θα κωλυσιεργήσουν,ουσιαστικά ρίχνοντας το μπαλάκι στον πελάτη τους για το αν θα αποφασίσει "κάλλιο πέντε και στο χέρι" ή αν θα τα παίξει όλα για όλα προσπαθώντας να διεκδικήσει τα αυτονόητα,της υπηρεσίες που πλήρωνε τόσο καιρό στο ακέραιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
angelh Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2012 Ειμαι νεο μελος και χαιρετω ολο το forum! Eχει δικιο ο tenshi, ακριβως αυτο κανουν οι ασφαλιστικες. Τον Νοεμβριο του 2011 ασφαλισα το αυτοκινητο μου σε γνωστη ασφαλεια και ειχα προσθεσει και την καλυψη για μερικη/ολικη κλοπη στο ποσο των 6000 ευρω. Το ποσο υπολογιστηκε απο την ασφαλιστρια αφου πρωτα κοιταξε τα autotriti.gr και τα σχετικα sites. Λοιπον, μου το κλεψανε τελη Απριλη κατω απο την πυλωτη, περιμενα 90 μερες (μηπως βρεθει??!!), συγκεντρωσα ενα σωρο χαρτια για την ασφαλεια και τους τα παρεδωσα αρχες Αυγουστου. Μολις σημερα (1 Σεπτεμβρη) εμαθα, αφου εγω τους πηρα τηλεφωνο, οτι δικαιουμαι το ποσο των 4500 ευρω. Μα καλα τους λεω, η αξια του αυτοκινητου ειχε υπολογιστει απο δικο σας υπαλληλο τον Νοεμβριο του 2011 στα 6000 ευρω και τον Μαιο του 2012 το υπολογιζετε 4500 ευρω? Μου απαντησαν οτι ετσι ειναι και σε 5+1/2 μηνες η αξια του αυτοκινητου επεσε στα 4500, δηλαδη 25%!!! Ισα που κρατηθηκα για να μη βρισω την υπαλληλο, τους ενημερωσα οτι δεν συμφωνω και θα κινηθω αντιστοιχα, και μου ειπαν κανενα προβλημα. Δηλαδη πρεπει να βαλω δικηγορους και να περιμενω 1-2 χρονια για να καταφερω να παρω τα χρηματα μου? Μα τοσο καφενειο ειναι αυτη η χωρα και οι τραπεζες ή οι ασφαλειες κανουν οτι θελουν? Δυστυχως θα πρεπει να ασχοληθω μαζι τους και αυτο διατιθεμαι να κανω και πολυ συντομα. Και δεν ειναι για τα 1500 ευρω , ειναι πιο πολυ για την κοροιδια και για να μη νομιζουν οτι μπορουν να κανουν οτι θελουν. Αν καποιος ξερει καποια καταναλωτικη οργανωση ή καποια σχετικη πληροφορια που θα μπορουσε να βοηθησει, ας επικοινωνησει μαζι μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SlimData Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Δεν ξέρω αν υπάρχει πρόβλεψη για την περίπτωση σου, πάρε εδώ http://www.efpolis.gr/ και ρώτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Δηλαδη πρεπει να βαλω δικηγορους και να περιμενω 1-2 χρονια για να καταφερω να παρω τα χρηματα μου? Μα τοσο καφενειο ειναι αυτη η χωρα και οι τραπεζες ή οι ασφαλειες κανουν οτι θελουν? Δυστυχως θα πρεπει να ασχοληθω μαζι τους και αυτο διατιθεμαι να κανω και πολυ συντομα. Και δεν ειναι για τα 1500 ευρω , ειναι πιο πολυ για την κοροιδια και για να μη νομιζουν οτι μπορουν να κανουν οτι θελουν. Βασικά το "πρεπει να βαλω δικηγορους και να περιμενω 1-2 χρονια για να καταφερω να παρω τα χρηματα μου" δεν είναι και τόσο σωστό. Τα χρήματά σου στα δίνουν, απλά έχετε διαφορά στο πόσα ακριβώς είναι αυτά. Τώρα στην ουσία, μπορείς να μην δεχτείς όσα σου προσφέρουν και να κινηθείς δικαστικά. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως το δικαστήριο θα σε δικαιώσει 100%, θα πρέπει πρώτα να αποδείξεις πως όντως το αυτοκίνητο άξιζε 6.000. Το ότι σου έβγαλαν αυτοί τόση αξία δεν παίζει ρόλο, θα αποζημιωθείς στην τρέχουσα εμπορική αξία. Αν είσαι σίγουρος πως μπορείς να κερδίσεις, αν έχεις έμπιστο δικηγόρο, αν δεν καίγεσαι για χρήματα άμεσα, αν δεν σε πειράζει να τρέχεις στα δικαστήρια τότε κινήσου δικαστικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
idomeneas7 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) Παιδια εκτος απο την Ιντεραμερικαν που εχει λιστα, ξερετε πως υπολογιζουν οι αλλες την αξια? Θελω να παω στην Ιντεραμερικαν, η οποια ομως μου βγαζει μονο 3250 ανωτατο για C2 '07 vtr 1.1 ενω το εχω για 5.000 στον φοινικα και τοσο το βρισκω σε car.gr κλπ. Πηρα την groupama και η κοπελα δεν ηξερε, ομως αντι να το παραδεχτει επεμενε πως βγαινει βασει της τρεχουσας εμπορικης, ετσι γενικα και αοριστα. Μα πως την υπολογιζετε βρε κοπελα μου την εμπορικη? Απο τις μαντρες και τα site να μου λεει. Μαλιστα, δηλαδη εγω το εχω για 5000 και αυτοι βγαζουν μεσο ορο απο ολες τις ενεργες αγγελιες για να βρουν οτι θα μου δωσουν 4.879 πχ? 'Η ο πραγματογνωμονας λεει "νταξει μωρε, δωσε 5.000 εκει, καπου τοσο αξιζει"? Δεν πρεπει να εχουν ολοι λιστες ανα εξαμηνο? Ο απο πανω σε ποια εταιρεια την πατησε? Μηπως ολες εχουν λιστα και απλα δεν την δημοσιοποιουν γιατι δεν τους συμφερει? Σε αφηνουν να νομιζεις οτι σε καλυπτουν για την πραγματικη εμπορικη που δηλωσες και οταν το χρειαστεις αποζημιωνουν βασει της λιστας? edit: πηρα την Εθνικη και μου ειπαν βασει του autotriti θετουν το ταβανι Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2015 από idomeneas7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 άμα το πας δικαστικά αυτό που γράφει το α.σ. θα σου δώσουν το θέμα είναι ότι για c2 του '07 τα 5000€ μου ακούγονται μάλλον πολλά, το underwriting του φοίνικα μάλλον κάνει ο,τι να ναι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα